Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Evde kazak giyilirse klimalar 1 derece az çalışır"

mokoko

Öne çıkan mesajlar

Kaçak elektrik faturalarını batıya ödetiyorlar, birde kullanım miktarı kadar giydiriyorlar bir seferinde 30 tl kaçak fatura bedeli ödedim hala evde kazak giyilirse klimalar 1 derece az çalışır diyor sayın bakan. Benimde evimde klima var odun sobası kurdum, her türlü tasarruf tedbiri alıyorum mesela su faturası adam akıllı geliyor ama elektrik maşallah, 100 tl'nin altında ödediğim fatura sayısı az. Birde faturayı bir hafta geciktirince mühürlemeye geliyorlar, 2 ay geciktirsem hakkım var kaçak kullanmıyorum, kaydım belli, abone numaram belli, yaşadığım muhit belli altı üstü fatura gecikmiş. Biz böyle eşek olursak semer vuran çok olur.

Şimdi faturalardan kaldırdılar, o ayrı acı bir durum, mevcut iktidarın bize yüklediği rezaleti de göremiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu hükümet yetkilileri,bildiğin dalga geçiyorlar.bizim evde 40-50 civarında yanıyor,fakat kazakla dolaşıyoruz arkadaş :S demekki 4000 derece civarın da,cehennem ateşi kıvamında kaynıyor ev ki çocuk tişörtle dolaşıyormuş ortalık da,ya da ergenlik başına vurdu karı arıyor asdasdasd
Sosyal ağlarda paylaş

valla hürriyet de hava durumu haberlerine yorum yapan bir manyak var,adamın dedikleri de çıkıyor genel de meteorolog heralde:D,dediğine göre ;ocak 28 den itibaren Türkiye batısından doğusuna 15 gün yoğun kar yağışlı günler geçirecek diyor,bilemiyorum yani,gidin kar lastiğini alın olm ,sonra mızmızlanmayın:D
Sosyal ağlarda paylaş

Klima kelimesi yanlış kaçmış, ama adamın vermek istediği fikir doğru aslında.

Özellikle merkezi sistemlerde ev içi sıcaklık 25 derecenin üstüne fln çıkartılıyor. Kömür kullanan kazanların emisyonunu zaten bi kenara atıyorum da, doğalgaz kullananı da çevreyi bırakıp ekonomiyi delik teşik ediyor bu sefer.

Bireysel ısınmada biraz daha tedirgin yakıyor millet ama yine don atlet oturma alışkanlığımız var. Çıkardığımız her kıyafetin karşılığında kombinin derecesini yükseltiyoruz, hoş değil. Aile bütçesinden ülke ekonomisine kadar, çevreye ıvır zıvıra etkisi var.

Bireysel ısınmada 100 liralık bir oda termostatı bile maksimum ilk 3 ayda parasını amorti edip devamında kâra geçmeyi sağlıyor.

Bu arada, klima ile ısınma da az değil artık ya. Aldığınız cihaz hem yaz hem kış için kullanım sunuyor ilk olarak. Öte yandan, klima kombiden daha sık devreye girip çıktığı için daha konforlu bi soğuma-ısıtma sağlıyor. Kombide en rahatsız olduğum şey konforsuz ısıtma ve soğutma misal benim. Direk hastalık sebebi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...