Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Su Markaları Su Değerleri Raporu


Aiko

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Pati Basur İle Mücadale Derneği kurup yoldan geçen vatandaşın döt muayenesini yapalım. İsimlerini falan yazalım ve listenin altına da dötüne ulaşılamayan veya göstermekten imtina edenleri yazalım.

Aksaray'da metro durağı karşısında yer alan bir oluşumu ciddiye alamıyorum maalesef. Özel lab dolu etraf, götür şişe suyu incelettir salak adam; oraya 'ulaşılamayan veya imtina' yazana kadar.

Damla su tüketiyorum. Gayet de güveniyorum aksi halde hanım keser beni :D

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ters ozmos artıma sistemleri su içeriğinde pek mineral falan da bırakmıyor diye biliyorum ben. Ayrıca diyaframı temizlemek için ek su kullandığı için temelde temiz su(çeşme suyu) sarfiyatını arttırıyorlar. Bana pek mantıklı gelmiyorlar; leş gibi bir suyum vardır ve temizlemek zorundayımdır eyvallah.

Damla, Nestle ve Pınar gibi belli firmaların isimlerini lekeletmek istemeyecekleri aşikar. En önemli şey damacana veya plastik ambalajın sıcak ve güneş altındaki ortamlarda bekletilmemiş olması. Her türlü gıda için bu kural geçerli. Bizim bayiden gelen suların üretim tarihine bakıyorum ve 3-5 günlük su oluyorlar. Kolay kolay 5-10 litrelik su almıyorum dışarıdan çünkü stok koşullarını bilmiyorum.

Bu arada Damla suyun diğer firmalardan farklı olan 2 kere damacana temizliği yaptığını duymuştum(içeriden birisinden) o sebeple biraz daha tercih nedenim oluyor. Suda kireç de yok, damacanalar görsel olarak(çizilki ve kullanım miktarı yüzeyinden belli olan damacana uzun süre kullanılmıştır anlamı çıkıyor ve belli bir kullanım sonrası geri dönüşümlerinin yapılması gerekli; ölümüne kullanılmaları doğru değil) da temizler.

Sonuçta firmaların yaptıkları işlem; kaynaktan çıkan suyun şişelenmesi. Kaynak temiz oluyor çoğunlukla, şişeleme ortamı ve şişeler de temizse işin %80'i badiresiz atlatılıyor. Kalan %20 de stoklanma koşulları.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ters osmos sonrasi kesinlikle mineral takviyesi, sonra tekrar su yumusatma fln gerekli. Ama tam anlamiyla bi sistem kurulursa mukemmel su elde ediliyor.

Abim calistigi yere uyguladi o sistemi, nerdeyse 15 m2 fln yer kapliyo tupleri fln var cunku. Ama su kalitesi imba. Ayda bir olcum aliniyor fln, tam olmasi gereken degerlerde cikiyor haliyle.

Ama tabi ilk yatirim maliyeti yuksek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kalabak suyu 1. sırada bekliyordum 3'te gördüm.
gene de adamlar belediye iştirakına göre iyi iş çıkarıyorlar.
en azından akrilamit almıyoruz bünyeye.
gittim gezdim, ozon ile arıtma yapıyolar.
süzme sistemlerinde kullandıkları kılcal borular , bilinen en küçük bakterinin çapından daha küçüktü.
o nitrat nasıl geliyor onu anlamadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...