Xenus Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 yuh şimdi farkettim de yavruyu satıyormuş ne biçim komşu o neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 ya bakım masraflarını filan almak istemiştir belki şimdiye kadar olan. aşı, mama, aksesuar vs gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Raistllin said: miyaw33 said: Veteriner hekimim,hekimlik yaptıgım süre boyunca 20-30 tane müşterimin 2-3 ay sonra(özellikle tatil zamanı) köpeklerinden kurtuldugunu görüp çok üzülmüştüm. Bence gidin barınaktan güzel bir yavru alın,nasıl olsa yüzde 60-70 ihtimalle geri bırakacaksınız,en azından hayvan bir süre rahat eder,yok devam etmeye karar verirseniz;kısacık sürede barınaktan aldıgınız hayvana alısırsınız,seversiniz ve bırakmayı dusunmezsiniz.VE gerçek bir hayvansever olursunuz. barınak olayı sizin gibi veteriner olsam çok mantıklı ama insan emin olamıyor geçmişinden,hani bakamassam durumu pek yok evim müstakil olduğundan beni pek zorlayabilicek durum yok ve ailede köpek istemeyen de yok yani ben dolaştıramassam annem falan dolaştırır,veteriner olduğunuzdan soruyorum 2 aylık köpeğe şu an hiç aşı yapılmamış nası bir aşı takvimi uygulanmalı ? Hım aslında barınaktan alacagınız hayvanın aşıları tam,kısırlaştırması yapılmıs,parazit mücadelesi yapılmıs olacagından cok daha emin olabilirsiniz.2 aylık yavru için aşı takvimini veteriner hekiminiz size cıkartır,genclık aşısını yaptırdıktan enaz 10 gün sonraya kadar dısarda pek dolaştırmayın. Tekrarlıyım,veteriner olmayan birisi için barınaktan yavru almak çok daha mantıklı. Aşılamadan önce parazitler için ilaçlamayı unutmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Abi bizim aldığımız labrador kırması. Bi kızdan aldık kız barınaktan almış 2 aydır onunlaymış. Kızın parası yok zaten de ne aşı parası ne bişey istedi. 1 aylık mamasını almış onları verdi oyuncaklarını ödüllerini tonla şey getirmişti kız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Hayvancagizlara zulum etmeyin lan. Daga bayira birakin doya doya yasasinlar. Coban misiniz siz kopek besliyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rhom Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 hayvanın geçmişinden emin olamamak nedir yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Zoofasist bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Raistllin said: ama tüyleri falan çok dökülürmü dökülürse dışarıya kulübe falan yaptırmam gerekicek heralde golden retrieverların tüyü çok dökülüyor. turbo başlıklı elektrikli süpürgelerden alcaksın, 3-4 günde bir yerleri süpürceksin. yerlere halılar (halıya yatmayı seviyor) veya kahverengi parkeler olması iyi olur, tüyler gözükmez. ayrıca kulübeyi geç, köpekler hep senin yanında durmak ister. tuvalet eğitimi bitince yanından ayrılmayacaktır. Raistllin said: evde tuvalet eğitimi verilmez mi ? yani illa ki hep nereye işediğini bilecekmiyiz :) hayır görsem sıkıntı değil ama haberim olmayan bi yere de yapabilir o yüzden sordum köpek için evin bir yerinde (fayans olması daha iyi) çit veya benzeri engellerle bir alan ayırabilirsin. oraya gazete kağıdı koyarsan kolay olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 ha bi de golden retrieverlarda kolay kalça çıkığı olur. zaten veteriner de uyaracaktır o konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 chrome said: Hayvancagizlara zulum etmeyin lan. Daga bayira birakin doya doya yasasinlar. Coban misiniz siz kopek besliyorsunuz. he ya. biz bunu niye düşünemedik. sadece çobanlar köpek besler aslında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Cobanlar besler. Ciftligi olanlar besler. Koyluler besler salik halde. Bir de apartmanda oturan sadistler de besler dogru soyluyorsun. Tasmaya ve 100 m2 alana mahkum edip ne zaman sicacagini kontrol ederek harika birsey yapiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Gemisinden emin olamam dedigin barinaktaki hayvanin sicili temiz. Insan ticaretine sicak bakmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Bone said: ha bi de golden retrieverlarda kolay kalça çıkığı olur. zaten veteriner de uyaracaktır o konuda. Evet bu da önemli. Biz röntgen vs çektirip ekstra bi ilaç vermiştik bunun için. Bir de bu aşı takvimi muabbeti parazit ilaçlarıyla birlikte baya uzun süren ve masraflı bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 chrome said: Cobanlar besler. Ciftligi olanlar besler. Koyluler besler salik halde. Bir de apartmanda oturan sadistler de besler dogru soyluyorsun. Tasmaya ve 100 m2 alana mahkum edip ne zaman sicacagini kontrol ederek harika birsey yapiyorlar. hasta mısın acep? hayır "evcil hayvan besleyenler" diye genellesen anlarım da, sadece köpek besleyenlere bu kin niyedir onu çözemedim. ha "golden retriever tarzı köpekleri apt. dairesinde besleyenler" de dersen anlarım ama sen direk "köpek besleyenler" diye genelleyince olmuyor. zira golden av köpeği aslında kuzu bekçisi değil ki çoban beslesin edit: ne zaman tuvaleti geldiğini sen belirlemiyorsun o sana paşa paşa tuvaletinin geldiğini anlatıyor ve sen köpeğin dediği saatte çıkartıyorsun. ha çıkartmazsan evinin içine yapar geçer bu da senin problemin olur. köpek beslemediğin için bilemeyeceğin şeyler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 hadi canım. hadi bitanem. hadi güzelim. hadi... sonradan güncellediğin kısma cevap: 1 seneye yakın golden besledim ben. yavruydu aldığımda. herşeyini ben öğrettim. hayvan besleyen ne kadar çatlak insan olduğunu öğrendim o süreçte. hayvanlara nasıl zulüm edildiğini öğrendim. o hayvancağızların şehir hayatına uyum sağladığını ama doğal ortamlarında ne kadar mutlu olduklarını, ne kadar yanlış yapıldığını öğrendim. çatlak eski kız arkadaşım köpeği almasaydı da huzurlu yaşayabileceği bir çiftliğe bırakacaktım onu. yani köpek beslemek nedir bilirim. bu hayvanlara yapılan şey düpedüz zulüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 sen her köpek besleyene sadist de, sana karşı argüman getirince bitirelim de. olur canım, devam etmek istersen söyle sana laflar hazırlarım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 abi. aklı selim biri şu yazılanları okusa zaten yazdıklarının cevap dahi verilmeyecek düzeyde saçma olduğunu görür. yazdıklarına cevap veremeyecek durumda değilim ben. cevap vereceğim zamana kıyamıyorum. zaten ben 1 kişi bile şu yazdıklarımı okuyup hakkaten la derse diye yazıyorum onları. devreleri yanmış hayvan sadistlerine anlatacak birşeyim zaten yok benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 şuna cevap yazamıyorum söyleyecek mantıklı birşeyim yok de anlaşalım. yoksa birinin söylediklerine mantıklı bir önerme olmadan sadece "saçma" deyip geçmek o kadar saçma ki. ve sana açık kapı da bıraktım. "evet evcil hayvan beslemek hayvanlara eziyet" desen yine "fikrindir saygı duyarım" denir. ama "evcil hayvan beslenir ama bu köpek olmamalı çünkü köpekler koşmalı" gibi saçmalık düzeyi yüksek bir argümanla gelirsen benim verdiğim cevap cuk oturur yerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 chrome said: sonradan güncellediğin kısma cevap: 1 seneye yakın golden besledim ben. yavruydu aldığımda. herşeyini ben öğrettim. hayvan besleyen ne kadar çatlak insan olduğunu öğrendim o süreçte. hayvanlara nasıl zulüm edildiğini öğrendim. o hayvancağızların şehir hayatına uyum sağladığını ama doğal ortamlarında ne kadar mutlu olduklarını, ne kadar yanlış yapıldığını öğrendim. çatlak eski kız arkadaşım köpeği almasaydı da huzurlu yaşayabileceği bir çiftliğe bırakacaktım onu. yani köpek beslemek nedir bilirim. bu hayvanlara yapılan şey düpedüz zulüm. golden ı apt da beslemek yanlıştır. bunu "her köpek" e genelleyemezsin. chihuahua yı sal bakalım doğaya ne kadar güzel gezer tozar ölür. aaah ah. halbuki sana verdiğim cevapta "apt da beslenmemesi gereken köpekler" demiştim ben. okuduğunu anlamak lazım işte. golden bahçeli evde olur, çiftlikte olur. ama bir terrier süs köpeği vb evde gayet güzel olur. hatta av köpeği olan cocker bile olur, düzenli antreman yaptırırsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 umarım hapse girmezsin bir gün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 sen gerçekten hastasın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 olayı "köpek evde hapiste gibidir" e bağladıysan sana sorularım var; hayvanat bahçesindeki hayvanlar hayvan değil mi? evde beslenen "köpek" dışındaki evcil hayvanlar hayvan değil mi? bunlar kendini hapis hissetmiyor da bir köpek mi hissediyor? senin yediğin et için beslenen doğayı 1 gün görmemiş besi hayvanları hayvan değil mi? nedir kardeşim bu köpek sahiplerine olan kin? 1 sene golden besledin buna üzüldün ama bu kadar mı dar görüşlüsün? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 lan bizim köpeği ben gezidirmeye çıkardığımda tasma felan takmıorum işini bitirince benden önce dönüo eve köpek :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 işte sen sadistsin köpek beslediğin için. kuş beslesen kuş zaten kafes hayvanı. hiç kuş var mı doğada özgür? yok tabii. niye? çünkü kafes hayvanı kuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 konu köpek diye köpekten bahsediyorum. aynı durum neredeyse bütün hayvanlar için geçerli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar