Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tek dersten devamsızlık problemi


Kalten

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Çukurova üniversitesi çevre mühendisliği bölümünde okuyan bir arkadaşım bir dersten devamsızlık yüzünden kaldığı için mezun olamıyor.Bu konuda yapabileceği herhangi bir şey var mı acaba?

Benim universitemde 1 den fazla olmamak kaydıyla eğer mezuniyet aşamasındaysan ek sınav hakkı tanıyorlar fakat çukurove universitesi yönetmeliğinde öyle bir madde bulamadık.

Acaba yökün son geçirdiği genel kanunlarla filan böyle bir hak tanındımı tüm universite ögrencilerine? Yoksa üniversitelerin kendi elişnde mi onu merak ediyorum.

Adamın 6. senesi zaten kendi şehrinde değil filan eğer bir ders yüzünden uzatırsa çok kötü olacak.Bu konuda herhangi bir çözüm bilen varsa çok makbule geçicek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi dersten kalmak farklı olay devamsızlıktan kalmak farklı olay.

tek ders sınavı genelde finallerde filan başarılı olunamayan ders için geçerli oluyor.

devamsızlıktan kalmak ise derse tamamen hiç girmemiş katılmamış okumamış almamış o dersi gibi birşey. seneye tekrar derslere girmek zorunda hatta öyle bişiy o.

ama gitsin hocasına yalvarsın gene hoca insansever ise yoklaması kaybolmuş filan şeklinde yönetime bildirebilir...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam çü de tek ders sınavı var ama devamsızlıktan kalınan derslerden giremiyorsun problem orda.

Dersin hocasıyla konusmus adam bırakırım gelseydin derse demiş ama bilmiyorum belki arkadaşım olduğu için böyle hissediyor olabilirimde yaptığı büyük insafsızlık.

Çocuk hiç olmazsa FF le bırakın filan demiş onada yanasmamış herif.Bende gidip dekanla filan konus dedim ama bilmiyorum ne olacak.

Edit:Ben yazarken devamsızlık olayına zaten cevap gelmiş arada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KAynak hortumuyla dövünce geçecegini bilse onuda yapacak herif acayip zor durumda kaldı.Sınavlar filan çok iyi adamın normalde takmazlar devamsızlık mevzusuna şimdi kıllık yapacakları tuttu.Adam yüksek lisansa filan basalyacaktı hersey karıscak ailesi filan bir ton atar yapacak vs derken çok boktan bir durum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Derse katilmasa da tum deliverable lari verip, odevleri, sinavlari es gecmeden iyi biseyler aldiysa o zaman kufretmekte haklisiniz.

Yok tek ders kaldi nasilsa gecerim hehe eheh diye gidilmediyse, notlar falan ortalama / anca gecer arasiysa yonetmelik falan sokmez. o zaman senko hakli
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dersine gelmeyen adamı bırakan adam eziktir başka açıklaması yok bunun. zaten böyle "sınavda aynen söylediğim cümleyi isterim" "yoklama alırım" "benden sonra derse almam" "dersten çıkamazsınız bitmediği sürece (evet bunu diyeni de gördüm) tipinde adamlar yüzünden üniversite değil lise okuyoruz.

sadece fiziki şartları dğeil bir üniversiteyi üniversite yapan. insan faktörü hepsinden önemli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

devamsızlık uzmanı benim.

bizde devamsızlıktan kalırsan direk ff. hatta lab+ders alırken labın 3. devamsızlık haftasında hem labdan hem de dersten ff ile kalıyorsun.(toplam 9 deney falandı bir dönemde)

şöyle birşey var ama, yaz okulunda alıp devam ederek verebilir dersi. yök üniversitelere yaz okulunu açın diye göndermişti sanırım birşeyler.

yaz okulunun bir gıcıklığı var yaz okulunda dersten gecip labdan kalırsan, dönem içinde dersi bi daha aldırıyorlar. ehehe yaz okulu geçtiğim yanıma kar kalır diyorsun ama öyle değilmiş.

sınıf tekrarında ffleri fdye çekiyorlar, belki dersleri biliyordur gelmesine gerek olmasın artık diyerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...