Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazi amacli mekanik klavye

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam,

Replika değil de bildiğin üretici diye biliyorum o firmayı ben.

said:
The Model M keyboard, colloquially called a clicky keyboard, is a class of computer keyboard manufactured by IBM, Lexmark and Unicomp, starting in 1984. The many different variations of the keyboard have their own distinct characteristics, with the vast majority having a buckling spring key design and many having fully swappable keycaps. Model M keyboards have been prized by computer enthusiasts and heavy typists because of the tactile and auditory feedback resulting from a keystroke.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Selam,
KHaRoN said:

Yalniz saka maka, model M in mekanizmalari kotu, actuation force her tusta farkli, ses dunya disi, temizlemesi zor vs vs vs.
alinir, vitrine konur.

Bazı modellerde sıvı dökülmesine karşı drenaj kanalları konulmuş :P

Saygılar.
Mesaj tarihi:
model m in sistemi giderek yavsayacak , her tusun arasindaki gereken guc degisecek sekilde.

bu konuda topre yi bilmiyorum ama, mx clear ve blue switchler hem clicky hem de tactile olarak 2 kademeli olan mekanik switchler icinde touch typing e en yatkin klavyeler.

ciddi ciddi duzgun bi typist in elinde 140wpm den 150-160 a cikabiliyor. rubber dome ile resmen yoruluyorum ben mesela travel yuzunden.
Mesaj tarihi:
reampage said:

hele şundan varsa off :D 200 dolara kadar çıkıo galiba temizleri ama nadir bulunuo bunlar.

yazmıştım onu ben daha önce.

Unicomp klavyeleri, customizable de edebiliyorsun, Türkçe F klavye felan da yolluyorlar.
http://pckeyboard.com/

RaidenXelRu said:

ben onların replikalarını kullanıyorum , skype da küfür yerim noproblem diorsanız alın kesinlikle :D

replika değil, IBM M klavyelerin haklarını almış adamlar, tekrar üretiyorlar.
Mesaj tarihi:
türkçe Q'yi dahil etmemişler ama e-mail atılırsa yaparlar herhalde "Requests for modification to the standard configurations below should first be made by email to [email protected]" diyor sitede.

türkçe Q ile standart avrupa layout'u arasında fark yok. sadece dil değiştirip de kullanabiliyorsunuz yabancı klavyeleri.
türkçe F ve UK klavye yapabilen türkçe Q de yapar. isteniyorsa e-mail atmak lazım.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
http://mechanicalkeyboards.com/shop/index.php?l=product_detail&p=37

Bunu alip uzerlerine simdilik Turkce Q kagitlari yapistirmaya karar verdim, hepsi degismiyor zaten. Sonra da tus seti alirim. Simdi ac gozluluk yapip marginal kazanc icin fazladan 100 TL vermeye gerek yok.
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:

Bone said:

sadece dil değiştirip de kullanabiliyorsunuz yabancı klavyeleri.

http://stickerish.com/wp-content/uploads/2012/03/YouDontSayBlackSS.png

anlamadıysan,
sadece dil değiştirip de rahatça kullanılabiliyor avrupa QWERTY klayveleri.
diye değiştireyim
Mesaj tarihi:
abi neden bu kadar takıldınız internationel olsun us olsun tamam işte 3-5 tuş deişio zaten onlarada bi haftada alışırsınız geri kalanı shift alt geçe geçe yazarsınız.

cok sıkıtınılı bir olay değil eğer klavyeyi sizden başka biri kullanmcıaksa
  • Yeni Oluştur...