Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hem askerden hem ülkeden kaçmak isteyenler

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

PZero said:

arkadaş ben burda kimseyle tartışmaya girm,yoerum sorunun varsa adresı verdim gelirisn konuşuruz . ben şimdiye kadar kimseye hakaerette etmedim sataşmadımda .

keşke yazmasaydım şu konuyu ne cok uzattınız

abi askerlik yapmak istemeyenlere kürt-ota boka muhalefet-yumuşak dedin.

daha ne hakaret ediceksin.

saçma bi yaklaşım yaptığın.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

abi askerlik yapmak istemeyenlere kürt-ota boka muhalefet-yumuşak dedin.

daha ne hakaret ediceksin.

Şimdi birine kürt demeyi, muhalefet yapıyorsun demeyi ve eşcinselliği hakaret olarak mı algılıyorsun?

Dasaaa hem ırççı, hem faşist, hem de homofobikmiş meğer (td)
Sosyal ağlarda paylaş

Askerlik müessesi yanlış bişey abi en başında onu tartışın zaten asker olmak tabi ki kölelik ama kime köle oluosun niçin oluosun bunu tartışın.

Bu uzun yılların birikimi olan birşey zorunlu askerlik ülkenin devamlı tehtit altında olması ıvır zıvır.

Ekonomik olarak güçlü bir ülke değiliz üretim yapan bir ülke değiliz tembel bir ülkeyiz cahil bir ülkeyiz hazırcıyız vs.

Olaya kişisel boyutta bakınca lanet olsun askerlik demek kolay ama bunun sorumlusu yine biziz.

Kimine göre Türk olmak şansızlık malesef öle dezavantajı çok amerikan vatandaşı yada avrupa vatandaşı olmaya göre ama yok işte çaresi olmuş bir kere hatta Türk olmanın bana batılı ülke vatandaşı olmaya karşı bir avantajını gösterin desem yok.

Devrimiz geçmiş işte 3.cü dünya ülkesiyiz sömürülücez bize zorla satılan silahları bır şekilde kullanıcaz.

Çözüm ?

Çözüm yok ama doğru yol var oda elimizden geldiğince çalışıp kendimiz çocuklarımız için en iyi ortamı oluşturucaz babamızdan bize kalanları ilerde çocuğumuza bırakmamız gerektiği bilincinde olucaz.

Yaşıcaz işte bir türlü gidicez. Kendini kurtaran kurtarır akıllı olan çalışkan yada şanslı olan atıyor kendini bir şekilde ya başka ülkeye yada bu ülkenin arındırılmış bölgelerine.

Ama işte devir böle türk olmanın müslüman olmanın bi espirisi yok racial abilty yok.

TL :DR

Askerlik müessesi komple yanlış bir olay. Türk olmak şansızlık Bununda milliyetçilikle felan bir alakası yok böle.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

"kuzenim yaşadı" said:
Rütbeli: Aranızda elektronik mühendisi var mı?

(5 tane kısa dönem el kaldırır.)

Rütbeli: Başka?

(1 kişi daha el kaldırır ve 'elektronik-haberleşme' der)

Rütbeli: Yüksek lisans yapan?

(2 kişi el kaldırır o 6 kişi içinden)

Rütbeli: Doktora?

(1 kişi gururla elini kaldırır sadece)

Rütbeli: Al bu kumandayı! Çay ocağındaki televizyondan artık sen sorumlusun.

"Benim yaşadığım" said:

Kıdemli kademeli başçavuşa söylediğim 'komutanım benim askerlik 1 ay sonra bitiyor da sizin askerlik bitmez'.

Kendisinden küçük uzman çavuşun 'hoca çay getir' bize dediği arkadaşım(kimya öğretmeniydi) gidip 3 çay alıp geldi. 'Gördün mü hoca asker ocağı insana her işi yaptırır' dedi o asalak. Bizimkinin de cevabı aynen şu oldu: Gördüm komutanım. Artık öğrencilerimi üniversite okuyup uzun dönem askerlik yapmaları konusunda daha çok ısrar edeceğim; 3 kuruşluk adamların önünde eğilmesinler diye!

Babacan başçavuş arkadaşımın koluna girip dışarı çıkarttı onu.

"ben yaşadım" said:

Tabldot işi benim son 1 ayımda piyadeye devroldu. Ben de daha bir yan gelip yattım. Kilerde kalan erzak bir toptancıya satıldı. Yaklaşık 6-7bin TL'lik malzeme satıldı. 4-5 rütbeli arasında pay edildi.

"ben yaşadım" said:

Komutanlara takla atmaya çalışan 3-4 kısa dönem saat 6'dan sonra çavuş çocuklarına matematik, türkçe ve ingilizce dersler verdiler. Taklaları havada kaldı çakalların :)

"arkadaşım olan bilgisayar mühendisine söylenildi" said:

Yanlışlıkla senin adını da yazdık listeye ve liste Ankara'ya bildirildi. Mecburen sen de 4 günlüğüne dağa operasyona gideceksin!

(Salaklar ismini bir daha yazdılar ve çocuk ikinci kez yine dağa çıktı)

"ben yaşadım" said:

Askerin yemeğinden para verip yemesi gereken bir asalak başçavuş ile mutfakta küfürleştik, büyük bir kepçe ile üstüne yürüdüm ki pekmezini dağıtmaya kararlıydım. Arkadaşlarım ayırdı. Nöbetçi komutanlara gidip anlattım. Adaşım olan uzman çavuş (o da benim gibi 77'liydi) tabldot dosyalarını çıkarttırdı ve geriye dönük rütbeli listesini değiştirip teğmenden karambolde onay imzası alıp o asalağa geriye dönük 750TL tabldot parası çaktım. Sonra da 'asker abi' diye peşimde dolaştı haysiyetsiz.

Ben vatanseverim. Askerden kaçmaya çalışanlara son derece gıcık olurdum. Gittim, yaşadım ve gördüm. Öncüpınar sınır kapısına devriyelere gidip karpuz-kolalar içim semirdim. Rütbeliler de oradaki memurlarla para paylaştı. Kaçak sahte içkiler imha edildi, kaçak orijinal içkiler ise rapor bile yazılmadan ortalıktan yok oldu.

Korkum bu yapıdaki bir TSK ile savaşa girmek. Bunca insanın iyi niyeti bir işe yaramaz çünkü.

pzero sen 'bir şey demedim, hakaret etmedim' derken gayet güzel ırkçılık yaptın. Belki de dikkatsiz veya şansız cümleler kurmandan oldu, bilmiyorum belki de kasıtlı söyledin. Benim gözlemlediğim ise askerden kaçmak isteyenlerin etnik bir kökeninin olmadığı; ortak noktaları kendilerini sıkıntıya sokmak istemeyen veya hassas bir düzen içerisinde hayat süren insanlar. Benim yaptığım askerlik sıfatını taşıyorsa eğer, şu saatten sonra kimse askere gitmesin! Bizden faydalanın dedim adamlara güldüler ve 'tabldot yapıyorsun ya' dediler. Dingil Alay'a konstrüktif bir yapı gerekmiyor mu? Yenilenmesi gereken elektrik tesisatı falan yok mu? Erlerin yazıcılık yapması yasak ama kimse kölelerden vazgeçemiyor.

Askercilik oynamakla asker olunmuyor maalesef.

Bu şekilde askerliğe hayır ama vatanımı da asla değiştirmem.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

abi niye bu kadar ciddiye aldınız. adam gitmiş 15 ay askerlik yapmış hayatındaki kendini en önemli hissettiği en güzel günlerini geçirmiştir. oradan çıkınca içinde bulduğu boşluğu çarşı grubuna katılarak falan kapatmış bi adam işte

gelmiş hala muhalif yumuşak kürtlerin forumunda konuşuyor bi de. demek kendi de öyle?!!?!?!??!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...