Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ubuntu for mobilephones

Bone

Öne çıkan mesajlar

Canonical baya güzel strateji uyguluyo bence. Linux nedir haberi olmayan insanlar ubuntu demeye başlıyodu yavaş yavaş. MS2'in win8 ile yaptığını iddia ettiği tek kernel ile tüm cihazları çalıştırma işini de gerçekleştirmiş gibi duruyolar. Önemli olan UI ama. rakip olduğu için fazla değinmeseler de MS win8 ile bunların iddia ettiği şeyi çok iyi yapmış gibi görünüyo. Tüm cihazlarda birbirine çok yakın UI var win8'de. FirefoxOS falan da geliyo bakalım, hepsi ARM üzerinde çalışan işletim sistemleri üstelik. Tizen falan da öyle. yavaş yavaş taşınailir bilgisayar piyasası yeni masaüstü piyasası haline gelicek bence bu gidişle.

Kim bilir, belki sonraki jenerasyonlarda genişletilebilir modüllü mobil cihazlar çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Gene kimsenin anlamayacagı kullanılması zor bişi olcak. Fotograf cekmek için kod yazıp 3 dil bilmen gerekcek. Twitter applicationu yerine telnetle baglanman gerekcek felan.

MArketin %1ini anca sahip olacak.

DAS.

3 dil bilsen bile fotoğraf çekmek için harcayacağın süre yaklaşık 10 saat - 2gün olucak.

bir problem çıktığında uğraşman gereken vakit 1 hafta olucak, 1 hafta içinde birşeyleri kurcalarken başka şeyleri bozacağından infinite loop'a gireceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

Laorx said:

said:
Ubuntu does not use the Dalvik Virtual Machine

hiç bir android app'i çalıştıramaz kısaca, geçiniz.

Yavas gec, ruzgar yapma. =)

Dalvik VM kullanmayacak demek sen Dalvik VM kuramazsin demek degil, adamlar native app kullanacak demek.

Vindozun mobil cihazlarda calisip ustune metro arayuzu eklenmesi gibi dusunebilirsin olayi ki, notebook tasimak yerine goturup telefonu/tableti ekrana baglayip calismaya baslayabilecek olmak bile gayet yeterli sebep.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Önemli olan UI ama. rakip olduğu için fazla değinmeseler de MS win8 ile bunların iddia ettiği şeyi çok iyi yapmış gibi görünüyo. Tüm cihazlarda birbirine çok yakın UI var win8'de

+1

ilk izlerken onu düşündüm ben de. harbiden "ne diyor bu ya" dedim ama çaktırmadım.

satış rakamları çok olmaz. aşırı geek olanlar alır, üretim miktarı zaten yansıtacaktır durumu.

şimdi şu da var. ben app.ler kenardan çıksın istemiyorum. ubuntuda falan da çok sevmiyorum.
ekran üstünde fences gibi şeyler ile desktop'tan kullanmak daha uygun geliyor bana. yine aynı şekilde telefonda da app'leri ayırıp çok kullandıkarımı ana ekranlardan kullanıyorum.

gene widget diyeceğim.

ubuntu'nun bu telefon tanıtımında da "işleri kolaylaştıran öğeler" eksik.
bişileri kovalamak için ben widget arıyorum.

adamın kendisi de buna benzer bişiler diyor. "desktop'ta web ile desktop'ı seamless birleştirdik" diyor. lan widgetlar da yapılacak olayları görsel bir sunumla birleştiriyor ki, hızlıca iş görebilesin. bunda eksik o.

blackberry daha bi güzel duruyordu arayüz olarak.

çıksınlar görelim
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

Deacon said:

Bilen adam var biz de biliyoruz da, ios sdk ve android sdk varken karsilarinda bilmiyorum. C++ bildigin cirkin dizayn edilmis yamuk yumuk bir dil. Keske java ile yazdirsalar.

LOL.

Hepsine katilmamakla birlikte, burda yazmislar hemen hemen her defecti:
http://yosefk.com/c++fqa/defective.html

Burda dil konusunda gereksiz bir tartismaya girmeyecegim ama c++'i guclu yapan pek cok seyin onu aslinda cok da cirkin yaptigi bir gercek. Ornegin c++ ogrenirken boyle hic intuitive gelmemisti. Ama mesela c ya da java ogrenirken taslar tek tek oturuyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

c# ve java belirli iş alanlarında kullanılan diller olabilir, ama c++ bazı alanlarda diğerlerinden çok daha iyi ve kullanışlı. mesela oyun sektöründe java rezalet durumda, c++ çok daha tercih ediliyor kolaylık ve sağlamlık açısından.
c++'ın "çirkin" olduğuna katılmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yok ben deacon'un dedigini anladim
java gibi veya csharp gibi yillarin birikimi sonucu cikmis bir dil degil, onun handikapini yasiyor

yukardan baktin mi java daha bir oturmus haldedir, standarti vs bellidir, c++ gibi daginik degil.

ama iste insan bildigi dilde rahat ediyor olayi benimki, c'de iddali degilim ama java'dan daha cok bildigim icin kullanmasi daha rahat bana

bu aralar hep java odakli olcam, 4-5 ay sonra fikrim degisir belki :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...