inyormaynd Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Zümrüt ajklfhşakjsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 windows phone kesin çalar o app swap olayını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 teknolojiyle ilgilenenler (geekler) kullanır, güzel gelişme, ama çok yaygınlaşmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Canonical baya güzel strateji uyguluyo bence. Linux nedir haberi olmayan insanlar ubuntu demeye başlıyodu yavaş yavaş. MS2'in win8 ile yaptığını iddia ettiği tek kernel ile tüm cihazları çalıştırma işini de gerçekleştirmiş gibi duruyolar. Önemli olan UI ama. rakip olduğu için fazla değinmeseler de MS win8 ile bunların iddia ettiği şeyi çok iyi yapmış gibi görünüyo. Tüm cihazlarda birbirine çok yakın UI var win8'de. FirefoxOS falan da geliyo bakalım, hepsi ARM üzerinde çalışan işletim sistemleri üstelik. Tizen falan da öyle. yavaş yavaş taşınailir bilgisayar piyasası yeni masaüstü piyasası haline gelicek bence bu gidişle. Kim bilir, belki sonraki jenerasyonlarda genişletilebilir modüllü mobil cihazlar çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 çıksın denerim kesinlikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 websitesindekine niye flashlı yapmamış oynatırdık telefonun içinde süper fikir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 BonePART said: Gene kimsenin anlamayacagı kullanılması zor bişi olcak. Fotograf cekmek için kod yazıp 3 dil bilmen gerekcek. Twitter applicationu yerine telnetle baglanman gerekcek felan. MArketin %1ini anca sahip olacak. DAS. 3 dil bilsen bile fotoğraf çekmek için harcayacağın süre yaklaşık 10 saat - 2gün olucak. bir problem çıktığında uğraşman gereken vakit 1 hafta olucak, 1 hafta içinde birşeyleri kurcalarken başka şeyleri bozacağından infinite loop'a gireceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Laorx said: said: Ubuntu does not use the Dalvik Virtual Machine hiç bir android app'i çalıştıramaz kısaca, geçiniz. Yavas gec, ruzgar yapma. =) Dalvik VM kullanmayacak demek sen Dalvik VM kuramazsin demek degil, adamlar native app kullanacak demek. Vindozun mobil cihazlarda calisip ustune metro arayuzu eklenmesi gibi dusunebilirsin olayi ki, notebook tasimak yerine goturup telefonu/tableti ekrana baglayip calismaya baslayabilecek olmak bile gayet yeterli sebep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 http://www.theverge.com/2013/1/3/3831012/the-ubuntu-phone-has-a-speed-problem-and-im-not-talking-about-lag Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Deacon said: QML ve C++ ile app gelistirilecekmis. Developer bulmakta basarilar. nasıl lan piyasa da deli gibi QT ve C'si adam var. (bi tanesi de benim mehe mehe) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Deacon said: QML ve C++ ile app gelistirilecekmis. Developer bulmakta basarilar. Linux communitysi gayet sağlam, bu yüzden zorlanacaklarını düşünmüyorum. Bir çıksın bakalım bayağı merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Bilen adam var biz de biliyoruz da, ios sdk ve android sdk varken karsilarinda bilmiyorum. C++ bildigin cirkin dizayn edilmis yamuk yumuk bir dil. Keske java ile yazdirsalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paticik'ten 3 tane nerd kullanır başka kimse kullanmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Deacon said: Bilen adam var biz de biliyoruz da, ios sdk ve android sdk varken karsilarinda bilmiyorum. C++ bildigin cirkin dizayn edilmis yamuk yumuk bir dil. Keske java ile yazdirsalar. LOL. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Pcyi hallettilerde telefonamı el atacaklar lel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 android telefonuma ubuntu'nun kendisini yüklemiştim. open office ve gimp'i sorunsuz çalıştırmıştı. Mobil versiyonundan çok umutluyum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 doğru üstüne kurulabilir, ama kim uğraşıcak ya. gene nörd işi gene amelelik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 said: Önemli olan UI ama. rakip olduğu için fazla değinmeseler de MS win8 ile bunların iddia ettiği şeyi çok iyi yapmış gibi görünüyo. Tüm cihazlarda birbirine çok yakın UI var win8'de +1 ilk izlerken onu düşündüm ben de. harbiden "ne diyor bu ya" dedim ama çaktırmadım. satış rakamları çok olmaz. aşırı geek olanlar alır, üretim miktarı zaten yansıtacaktır durumu. şimdi şu da var. ben app.ler kenardan çıksın istemiyorum. ubuntuda falan da çok sevmiyorum. ekran üstünde fences gibi şeyler ile desktop'tan kullanmak daha uygun geliyor bana. yine aynı şekilde telefonda da app'leri ayırıp çok kullandıkarımı ana ekranlardan kullanıyorum. gene widget diyeceğim. ubuntu'nun bu telefon tanıtımında da "işleri kolaylaştıran öğeler" eksik. bişileri kovalamak için ben widget arıyorum. adamın kendisi de buna benzer bişiler diyor. "desktop'ta web ile desktop'ı seamless birleştirdik" diyor. lan widgetlar da yapılacak olayları görsel bir sunumla birleştiriyor ki, hızlıca iş görebilesin. bunda eksik o. blackberry daha bi güzel duruyordu arayüz olarak. çıksınlar görelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Deacon said: C++ bildigin cirkin dizayn edilmis yamuk yumuk bir dil. Bjarne Stroustrup mezarında ters döndü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 senko said: Deacon said: Bilen adam var biz de biliyoruz da, ios sdk ve android sdk varken karsilarinda bilmiyorum. C++ bildigin cirkin dizayn edilmis yamuk yumuk bir dil. Keske java ile yazdirsalar. LOL. Hepsine katilmamakla birlikte, burda yazmislar hemen hemen her defecti: http://yosefk.com/c++fqa/defective.html Burda dil konusunda gereksiz bir tartismaya girmeyecegim ama c++'i guclu yapan pek cok seyin onu aslinda cok da cirkin yaptigi bir gercek. Ornegin c++ ogrenirken boyle hic intuitive gelmemisti. Ama mesela c ya da java ogrenirken taslar tek tek oturuyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 c# ve java belirli iş alanlarında kullanılan diller olabilir, ama c++ bazı alanlarda diğerlerinden çok daha iyi ve kullanışlı. mesela oyun sektöründe java rezalet durumda, c++ çok daha tercih ediliyor kolaylık ve sağlamlık açısından. c++'ın "çirkin" olduğuna katılmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 yok ben deacon'un dedigini anladim java gibi veya csharp gibi yillarin birikimi sonucu cikmis bir dil degil, onun handikapini yasiyor yukardan baktin mi java daha bir oturmus haldedir, standarti vs bellidir, c++ gibi daginik degil. ama iste insan bildigi dilde rahat ediyor olayi benimki, c'de iddali degilim ama java'dan daha cok bildigim icin kullanmasi daha rahat bana bu aralar hep java odakli olcam, 4-5 ay sonra fikrim degisir belki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 belki android gibi pazara girmek yerine androide alternatif rom olarak cıkabilir yane nerdler kurar bakar felan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Alternatif olacak zaten. Google'ın ChromeOS'u da androidle bi şekilde birleştireceği söylentisi vardı geçen senelerde. Google da onu yapmaya zorlanıcak. Apple da MacOS'ta iOS benzeri arayüz öğeleri katmıştı son sürümlerde mesela... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar