Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STSL : Galatasaray - Fenerbahçe / 16.12.2012 @ 20.00

Red

Öne çıkan mesajlar

fizban said:

sabonis said:

fizban said:

tükürmüş gibi görünüyo arkadan. hakem adamsa raporuna yazar, tükürük + el hareketine hagi tarifesi çekerlerse 4 maç, engin baytar tarifesi çekerlerse 6 maç alır. eğer caner erkin tarifesi çekerlerse eboue 18 maç ceza alır.

hem tükürmüş gibi görünüyor hem de hakem sonra alnını, yüzünü falan siliyor. bu ve sonraki el hareketlerinin cezası net 8 maç falan, hagi 7 almıştı diye hatırlıyorum.
hayır. hagi hakemin üzerine yürüdü, hasan şaş falan tutamadı, bi 10 dakika hakemin üzerine koşmaya çalıştı, hakeme defalarca küfretti, ve 6 maç ceza aldı. maçtan sonra da hakaret etmişti, sonra 15 bin tl yedi bi de. haginin yaptığından çok daha az bu. ama fenerbahçe katsayısıyla beraber 8'e falan çıkması gerekir, doğrudur.

hagi'ye son senesi, sezonu kapamasın diye az ceza verildi bu arada, normali 10 maç falan olurdu. ha hagi hiç hakedecek bir şey yapmadı, golümüz iptal edildiğinde yardımcı hakeme "noldu niye iptal edildi" diyordu sakin sakin, erol ersoy koşarak gelip sarıyı çıkardı. sonra hagi "lan ben naaptım noolduğunu soruyordum niye sarı görüyorum?" derken, arkasını döndü artist gibi, hagi de bunu kolundan tuttu çevirdi ve olaylar gelişti.

bugünkü olayda haksız bir şey yok valla, çekip indiriyor arkadan, sarı kart yani cezası. yapacak bişi yok.

ha bu arada fenerbahçeli futbolcular ne zaman hagi'ye engin'e verilen tarzda cezalar aldılar. hangi fb katsayısı :D
Sosyal ağlarda paylaş

başkası lan dedi diye dk 25'te kırmızı kart görüp, sonraki 2 maçta da oynayamayan futbolcumuz var.

lan dedi diye.
başkası lan dedi diye.

böyle okursak daha mantıklı olabilir.

iyi versinler 10 maç sizin mantığınıza göre, hakemi darp edip ana avrat küfretmekle aynı ceza olsun. fener katsayısıyla da çarpıp 20 maç yapabiliriz. np, salih oynar, recep oynar. bence hava hoş. sizin gönlünüz olsun, hazır seri yakalamışsınız, bu sene de şampiyonsunuz, sevinin bari biraz fakirler =)
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

fizban neyini savunduğunu Meireless'in hareketinin anlayamadım. Cidden açıklarsan sevinirim.

not: ciddi soru
savunduğum falan yok, haksız biçimde kırmızı gördükten sonra (ona arkadan müdahale deniyorsa amrabat'ın 3-4 tane, yektanın 1-2 dakika önce faul dahi verilmeyen daha serti var) kendini kaybetmiş. ceza verilsin. verilsin ama buna 8-10 maç ceza istemek komedi diyorum. hakem delikanlıysa, adamsa (ki gerçekten adam olsa faulleri denk çalar, kendini atan stoch'a sarı gösterirdi vs vs) yazar tükürük geldiğini, ceza da verilir.

@masq, ne zamandı o ? hatırlamıyorum. doğrudur, yapılmıştır. kurallar güçlünün yanında işliyor işte türkiye'de. 2 sezondur güçlü sizsiniz, sizin yanınızda.
Sosyal ağlarda paylaş

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=3621723

kurallar bizim istedigimiz gibi islese cok farkli seyler olurdu be fizban. :)

nasil gucluysek fena akp agrosu cektik. skor bakani ana baba kontrolu yapti, allah kurus paramiz yok dendi, ab bakanimiz da alti sifir attik 6-0 i silemedik kehkeh tarzinda takiliyordu gecen. iktidari muhalefeti aziz yildirimi pohpohladi durdu, kanunlar degisti. unal aysal 2 cumle kursa hot sus dendi. neyse bunlar baska mevzular.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı şeyi Galatasaray'lı bir topçu yapsa aynı şeyleri yazıp çizecek miydiniz? Evet diyebiliyorsanız np.

Hagi vs. diyorsunuz da o döneme kadar Hagi tarzı hareketler yapıp aynı/daha düşük cezalar alan kaç oyuncu vardır ligde. Kurallar bugünki kadar sert değildi.

Bence bu tarz hakeme hakaret/tükürük/darp vs. içeren tüm cezalar çooook caydırıcı olmalı. Engin'in lisansını yırtsalar zerre üzülmezdim misal, aldığı cezaya ve kaybettiklerine de üzülmedim.

Siz de Hagi öyle, Engin böyle, FB katsayısı, sadece tükürdü bi de ibne hareketi çekti vs. diyeceğinize yaptı bir eşeklik alsın en büyük cezayı diyin işte. Böyle böyle adam gibi futbol izleyebilir hale geleceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=3621723
haberde falan bir hata var. 3 maçlık ceza verilmiş, 27 kasım'da. sonra 2 aralıkta fenerbahçe maça çıkmış, semih de var. ama ceza güya 8 aralıkta kaldırılmış ? (semih ilk 18'de, oyuna girmemiş).

@deadwoll, gs tartışma topici v2'nin ilk sayfalarına git. engin'e gelen 11 maç cezaya OHA NE KADAR ÇOK KULÜBÜ YAKSAYDINIZ şeklinde tepki verenler var.

neyse ya, yattım ben. sonuçta gs haketti, kazandı. şampiyonluğu da hakederek kazanacak. beşiktaşın hakkı yenmiş oldu bu maçta.
Sosyal ağlarda paylaş

mevzuatini hatirlamiyorum tam ancak tedbirsiz pfdk'ya falan sevk edilmistir muhtemelen, o yuzden de 2 araliktaki maca cikmistir ve o hafta ici ceza gelmistir. sonrasinda da anelka sakatlanmisti falan olaylar gelismis apar topar tahkim cezayi kaldirmistir.

o hafta ici cl maciniz mi ne vardi nobre anelka falan sakatlanmis, semih cezaliydi forvet kalmadi zaa diye geziyorduk iste. :)

heh
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=8655375

http://i46.tinypic.com/154wwhu.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

BlackRose said:

BlackRose said:

GS yener, kolay maç olur

bu arada ota boka ezdik yazmaya alıştığınızı biliyorum o yüzden sormak istedim; maçı izleyemedim ama GS bariz üstün mü oynadı şimdi? telefondan ligtvnin maç özetinden takip ettim, genelde GS'ın %56-%44 gibi bir top üstünlüğü ve daha çok pozisyon bulan bir FB vardı yazılanlarda

son 20 dakikayı takip de etmedim gerçi
Sosyal ağlarda paylaş

BlackRose said:

BlackRose said:

BlackRose said:

GS yener, kolay maç olur

bu arada ota boka ezdik yazmaya alıştığınızı biliyorum o yüzden sormak istedim; maçı izleyemedim ama GS bariz üstün mü oynadı şimdi? telefondan ligtvnin maç özetinden takip ettim, genelde GS'ın %56-%44 gibi bir top üstünlüğü ve daha çok pozisyon bulan bir FB vardı yazılanlarda

son 20 dakikayı takip de etmedim gerçi

baktım piramit yapıyosun dedim biyerdende ben tutıyım.

Ha maçmı EZ-DiK
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

ikinci sarıya faul diyenin galatasaraylı olması şüphe götürmüyor. formalarınızı giyip rasim ozan kütahyalının yanına plx.

Abicim yapma.

Tamam sarı değil de de faul bile değil deme. Bariz elle indiriyor çekip. Nasıl faul değil? Edit: bir alttaki mesajımda güncelleme yaptım konuyla ilgili görüşüm hakkında.

Normalde sarı olmaz, ama orada kontraya çıkan oyuncuyu indirdiği ve tehlikeli atak kestiği için görüyor sarıyı, ki bilirsin sen de onun cezası sarı karttır. Yoksa hareketin kendisi sarı kartlık değil desen tamam. Atak kesmek için prof. faul diye sarı görüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

abi komiksiniz cidden. oradaki çekiştirme yanyana kapışan her oyuncu arasında oluyor ki bir pozisyon önce aynısını ona yaptılar, faul bile vermedi hakem ve melo gitti şut attı kalemize. hatırlamıyor sunuz ama degil mi?

yani fb bu yüzden kaybetmedi maçı, veya hakem bize gol atıp, gollerimizi saymadı değil. ama bariz şeyleri de öyle değil demeyin bari.
Sosyal ağlarda paylaş

derbiymiş heyecanmış stressmiş anlamam arkadaş

yeri gelince koskoca meyreleş dersin, yapmayacak, ellemeyecek, bilecek sarısı olduğunu, yapmayı düşündüğü hareketin kendisine göre "bişe yogh yaw" olsa da hakeme göre hatalı hareket "olabileceğini" düşünecek, mal mı bu insanlar?

baroni denen mahluk orda rüzgarını bile çarptırmaması gereken yerde adamı indirmeyecek, azıcık ders alacak geçmişten, herif oralardan atıyo işte :D
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi pozisyonu tekrar izledim youtube'dan aratıp.

Maç heyecanıyla çok çok dikkat etmemiştim, çekme olarak görmüştüm. Maç sonrasında da özet mözet izlememiştim.

Her şeyden önce söyleyeyim, pozisyon faul mü değil mi ona bakıyor. Eğer orada faul varsa minimum sarı kart garanti, bahsettiğim kontraya çıkma - prof. faul sebebinden dolayı.

Pozisyona bakınca, bir müdahale var, ama Yekta da kendini yere bırakmış, ona da laf yok. Pozisyon faul mü değil mi o kadar net değilmiş. Bir an olmayabilir gibi geldi. Müdahale çok hafif çünkü. Ama dikkatli bakınca (Yekta'yı düşürecek bir momentte olmasa bile) formanın da göğüs bölgesinden çekildiğini görüyoruz. Futbol kurallarına göre birebir kitabı uygularsanız ve insiyatif kullanmazsanız faul, ama ben olsam faul vermezdim, çoğu hakem de vermez. Pek çok ikili mücadelede olan bir pozisyon bu. Hele hele faul çalacaksan kart geleceği garantiyse zaten sarı kartı olan oyuncuya çok ucuz bir ikinci sarı kart olur.

Bir de şu var, Meireles kendisi faul olduğunu söylüyor, dikkat ederseniz hakemin yanında "2" defalarca işareti yapıyor, çıkarken yanına gelen Melo'ya da aynı işareti tekrarlayarak "bu daha ikinci faulüm" diyor, ilk sarı kartını izlerseniz orada da aynı şekilde bir işareti yaptığını "daha ilk faulüm hacı ne sarısı" dediğini görebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

işte ben de bunu anlamıyorum, daha ikinci faulüm mantığı nedir yahu kota mı var bu işte??

çabuk sinirlenen, belki de aynı durumlarda olsam topu ısırarak patlatabilecek karakterde biriyim ama faul yaptıysam cezasını çekerdim, gidip de hakeme itiraz edip tükürmezdim

ha diyeceksiniz ki futbol heryerde böyle ama bir iki faule göz yumup bi daha olmasın anlamında el kol hareketleri yapar hakemler, tekrarında da çıkarır kartı derseniz onu da kabul edemiyorum, yanlış bir sistem, böyle karmaşalara sebebiyet verebilecek bir "bug" diyelim

çünkü kim nerde tutuyo bunun çetelesini? adam çıkıp cart diye sarı kart gösterince böyle ağlamak olmuyor işte
Sosyal ağlarda paylaş

neticede maçta 4 mükemmel şey var;

1-Bekir'in attığı gol (hele GS'li olsaydı daha mükemmel olurdu)
2-HAK'ın attığı gol
3-Selçuk'un attığı gol
4-Volkan'ın her iki golü de mükemmel yemesi :)

barbu said:

bu arada meireles'in ilk kırmızı kartı sanırım bu. hakem hırs yapmış ilk ben göstericem diye de olabilir sdfs.

evet öyleymiş, ayrıca HAK'ın da ligde attığı ilk golmüş
Sosyal ağlarda paylaş

aha iki hafta öncesi, 3.00'da kırmızı
aynı kırmızıyı, hatta bence daha ağırını 2 hafta önce meloya da çıkardılar, burada da dendi ki melo çok profesyonel faul yapmış, kırmızı haklı. bence buna kırmızı çıkmaz demiştim o zaman, insanlar kontrayı engelliyor deyince birşey dememiştim. faulse kırmızı yani, doğrudur. ama gelip de meireles'in yaptığının bundan hafif olduğunu savunacak değilsiniz herhalde. dümdüz aynı pozisyon, hatta meireles'in faulü daha net.
diğer yandan hakem bayağı sertliğe müsade verdi, vermese olur mu sarıyı, olur. ama verdi diye de haksız kırmızı diyemezsiniz şu karta.
neyse kötü bir maç oldu yalnız, tüm maç karamboldü yani. gs'nin de üstünlüğü falan yok, fb'nin de yok. ama ne yaparsın. son senelerde güzel oynayıp kaybettiklerimizden sonra ilaç gibi geldi bana. olabiliyormuş demek ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...