Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oblivion (2013)

Red

Öne çıkan mesajlar

izledim. olmuş. çok über bir sci-fi filmi değil ama prometheus 'tan iyidir. şu yoklukta çok iyi geldi. bunun üstüne bir de star trek geldi mi tadından yenmez artık.

çok pis spoylır içerir. açma

filmin başında jack'in yapay karısı ile arasındaki samimiyetsiz, yapmacık ilişki hoşuma gitmemişti ama sonradan julia ile olan ilişkisi ortaya çıkınca victoria ile birlikteliklerinin neden o kadar yapay olduğu da ortaya çıkıveriyor. zaten "49"u görünce Moon geldi aklıma hemen. böylece filmin başındaki o durağanlığın nedeni ortaya çıkıyor kendi içerisinde. bence iyi kotarılmıştı günlük yaşamları.

filmdeki dünyanın loreunun morgan freeman tarafından açıklanması... adamın sesini duyup kendisini gördüğüm dakikada şöyle bir doğruldum koltuğumda "aha açıklama yapacak diye. =D gerçi orayı biraz çabuk geçmişler. bir kaç flashbackle tamamlayabilirlerdi o sahneleri. jackler gemiden klon ordusu şeklinde çıkabilirdi mesela. flashback olayını filmin en sonuna saklamışlar. oraları da güzeldi.

sonunda tek bir tane jack'in gelip julia'ya sırıtması olmamış pek. diğerleri nerede? diğer victoria'lara ne oldu? bunlar hep açıkta bırakılmış. sadece iki tane kule mi var dünyada, yoksa başka kuleler de mi var? orası olmamış pek.

Sosyal ağlarda paylaş

@soren

o herhangi bir jack değil ki. Son sahnede jack'in dediklerine dikkat edersen,o bizim asıl oğlanın dövüştüğü kopya, karısını gördükten sonra orada bağlarından kurtulup 3 yıl bu evi aramış. O bensem kesin göl kenarında bir ev inşa etmişimdir diye.

Sosyal ağlarda paylaş

ilginç senaryo yapacağız diye tekrar eden lavukluklara yönelmeleri beni biraz sinir ediyor. twistten önceki kısımla bile basit ama etkili bir film çekilirmiş. buna rağmen sinemada izleyecek film arayanlar için fena film değil. öyle fazla sırıtıp insanı rahatsız eden saçmalıklar yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Takıldığım tek konu

Abi, klon olduğunu anladıktan sonra Olga abla bir çekiniyo başta fakat sonra bir açılıyor pir açılıyor, her gelen klona "işte bu senin baban, benim kocam" ya alright, genetik kopya ama, nihayetinde kendi kocanın ölmesi ve onun tek yumurta ikiziyle evliliğe devam etmek gibi bişey.

Sosyal ağlarda paylaş

SOREN said:

izledim. olmuş. çok über bir sci-fi filmi değil ama prometheus 'tan iyidir. şu yoklukta çok iyi geldi. bunun üstüne bir de star trek geldi mi tadından yenmez artık.

çok pis spoylır içerir. açma

filmin başında jack'in yapay karısı ile arasındaki samimiyetsiz, yapmacık ilişki hoşuma gitmemişti ama sonradan julia ile olan ilişkisi ortaya çıkınca victoria ile birlikteliklerinin neden o kadar yapay olduğu da ortaya çıkıveriyor. zaten "49"u görünce Moon geldi aklıma hemen. böylece filmin başındaki o durağanlığın nedeni ortaya çıkıyor kendi içerisinde. bence iyi kotarılmıştı günlük yaşamları.

filmdeki dünyanın loreunun morgan freeman tarafından açıklanması... adamın sesini duyup kendisini gördüğüm dakikada şöyle bir doğruldum koltuğumda "aha açıklama yapacak diye. =D gerçi orayı biraz çabuk geçmişler. bir kaç flashbackle tamamlayabilirlerdi o sahneleri. jackler gemiden klon ordusu şeklinde çıkabilirdi mesela. flashback olayını filmin en sonuna saklamışlar. oraları da güzeldi.

sonunda tek bir tane jack'in gelip julia'ya sırıtması olmamış pek. diğerleri nerede? diğer victoria'lara ne oldu? bunlar hep açıkta bırakılmış. sadece iki tane kule mi var dünyada, yoksa başka kuleler de mi var? orası olmamış pek.

1- Flashback bir bilim kurgu filmi için çok kötü bir fikir bence. Bilim Kurgunun önde gelen numarası merak uyandırmak zaten. 2- Tabiki başka jackler victorilar var. Kim bilir neler yapıyorlar.

Sosyal ağlarda paylaş

Filmi çok beğendim. Zaten izledikten sonra "Wall-E'nin iyi versiyonu" dedim keza ben Wall-e'nin sonunu ve hikayesini beğenmemiştim.

Bir çok filmden arak olmuş Oblivian, Independence Day'dan Matrix'e, Wall-e'den Star Wars'a bir çok öğreyi bir bünye de toplamış.

Filmin teknik kalitesi de çok iyi olunca cidden hoş bir film çıkıyor ortaya.

Hem yeterince yavaş ve sakin sahneler ile bilim kurgu janrasının gerekliliğini yerine getiriyor hem de aksiyon dozajını yerinde tutup Hollywood populer sinemasını da barındırıyor. Ortaya güzel bir mix çıkmış.

Ben film başında Tom Cruise'un yerine keşke başkası olsaymış, yine kendi şovunu yapıyor adam demiştim ama sonra rolün hakkını veriyor adam. Biraz Minorty Report'a benzemiş tabi karakteri sonradan.

Herneyse, güzel film, tekrar izlerim ben bunu rahatlıkla.

Özellikle müzikler ve Drone sesleri falan epik. Zaten Tron'u çeken adam çekmiş...
Sosyal ağlarda paylaş

ben imaxte gidemedim, sıradan sinemada izledim arkadaşlar sağolsun, imaxte de izlicem bunu ayrıca :D

edit:

Ağır spo

Bu arada başta "oha aq. O kadar yıl sonra herifin karısı mı uzaydan düşürülen podda denk geldi gele gele" derken gayet başarılı bağladılar orayı.

Bi de tek bi nokta var, dünya üzerindeki klonların akıbeti ne olacak belli değil filmin sonunda. Sadece bi tanesi yine Julia'nın yanına getiriliyo da orda da güya işin etik yanına "sorgulamanın ne anlamı var, bu benim" diye çözüm getirdi.

Yalnız etik açısından şöyle bir ince nokta var, elemanın tüm benliği, hatıraları, bildiği herşey birebir aynı. Sadece biyolojik olarak aynı değil. Bizimki gibi dandik klonlama yapmamış tet.

Sosyal ağlarda paylaş

o hatun james bond filminde oynamamış mıydı? orada gayet güzeldi, burada hem çirkin hem rol yapamıyor; ama

onu bilerek yapmışlar gibi. hatunun robot ya da klon olduğundan şüphelendim ben izlerken. beyni gitmiş gibi hareket edip, sürekli esas oğlanı bişelere yönlendiriyordu. ne yalan söyleyeyim başta şüphe ettim ama delikanlı kızmış.

Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

abi filmin vasatla alakası yok. vasatla alakası olan tek şey anna kurylenkonun oyunculuğu. onun da fazla ciddi bi rolü olmadığı için çok sorun olmuyo.

vasat diyen kim lan, bulandırmayın ortalığı

olga bence de bildiğin kezban, tipi de yok b tipi laleli rusu direk, niye yer veriyolar filmlerde hala anlamış değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...