Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş JK 2012-2013 Sezonu Genel Tartışma - 2

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

Llama said:

esasen dicen akpye tamam inönüyü istemiyoruz verin arenayı olay çözülcekte işte zemini kötü

hayir tayipp babalari heyt dese adamlar arenayi arkalarinda bırakıp 10 seneligne olimpiyata kacicaklar, gel gör ki taraftari baska alemlerde...

cok üzülürlerse 2 tane akp kongresi yapar geliri gs'ye bırakır helalleşirler np
Sosyal ağlarda paylaş

kişisel saldırmayaydin iyidi..

herkes biliyor bu ülkede ''malesef'' tayip istediği gibi at koşturuyor, proflari,üst düzey görevlileri istediği gibi parmagında oynatiyor 2 tane klup yöneticisi ile mi ugrasamayacak.. acıncak halde bir ülkeyiz bunu 10 20 sene sonra daha da kötü görmeyiz umarim

edit: tabiki staddan atma kısmı işin espirisi, ama tayip gidip beşiktaş fener gs 3ü birden arena'da oynucak sorun var mi ünalcım dese, basbakanim trabzon da gelip oynasa 2şer'den çift kale mac yaparız diye yalvarir
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:

arena sizin mi ?

Kullanim hakki bizim. Artik hukuki terimi ne tam olarak bilmiyorum ama kismen bizim evet.

Basite indirgenecek olursa, bir ev kiraladiginda ev sahibinin gelipte bak yanina bir kiraci daha koyuyorum arkadas arkadas takilin demeye hakki olmadigi gibi bu da benzeri. Tabi biraz daha farkli hukuku var.

yani dedigin

Llama said:

esasen dicen akpye tamam inönüyü istemiyoruz verin arenayı olay çözülcekte işte zemini kötü

gibi al gulum ver gulum olsa isler, GS BJK'yi de satin alir; sizin feda olur veda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kişisel amaçlı yazmadım aslında ama algılandıysa da kusura bakma.

Herkes aynı tren yolcusu. Stad konusunda yöneticisin gazına gelip babasının malı gibi algılayanlar var. GS nin TT Arena da ne hakkı varsa Fenerin Şükrü Saraçoğlu'nda BJK nin İnönü de o kadar hakkı var.

Ali Sami Yen'in devredilen arazi değeri ile şu an kiralanan TT Arena'nın arazi değerini bir zahmet araştırın. Aradaki fark yeni bir stad yaptırır.

Çoğu GS üstadı zaten bu anlaşma ile kaybeden tek kurumun GS olduğu konusunda birleşti. Kısa dönemde ekonomik olarak bir rahatlama oldu ancak bir daha rüyasında görür GS o kadar merkezi bir yeri.
Sosyal ağlarda paylaş

abi keske dediğin gibi olsa ama işte insanlar malesef futbola bile o kadar baglı degiller,tamam tribüne girince her görüşten insan omuz omuza olur falan da, kimse tayip fenere besiktasa gsye kötü davrandi diye gidip baska partye oy falan vermez, evet toplum tepkisinden cekinir biraz ama o kadarla sınırlı kalir yani
Sosyal ağlarda paylaş

souldarkorn said:

Ben kişisel amaçlı yazmadım aslında ama algılandıysa da kusura bakma.

Herkes aynı tren yolcusu. Stad konusunda yöneticisin gazına gelip babasının malı gibi algılayanlar var. GS nin TT Arena da ne hakkı varsa Fenerin Şükrü Saraçoğlu'nda BJK nin İnönü de o kadar hakkı var.

Ali Sami Yen'in devredilen arazi değeri ile şu an kiralanan TT Arena'nın arazi değerini bir zahmet araştırın. Aradaki fark yeni bir stad yaptırır.

Çoğu GS üstadı zaten bu anlaşma ile kaybeden tek kurumun GS olduğu konusunda birleşti. Kısa dönemde ekonomik olarak bir rahatlama oldu ancak bir daha rüyasında görür GS o kadar merkezi bir yeri.

gs cok merkezi bir yer ile birlikte bence itibar da kaybetti, suan iyi hoş görunuyor ama 3bin 5bin daha az kapasiteli bir yeni ali sami yen cok daha avantajli olurdu gs için..

beşiktaş'ın tüm cabasi semtten atılmamaktı zaten,yoksa stadin oldugu arazi büyüklüğü ve konumu ile eşi bulunmaz bir hazine gibi bişey, oraya dikicekleri otel ile paraya tayyip derlerdi, ama işte gec olsun yerinde olsun mantıgı bjk'nin tuttu suana kadar.

gs kirasini ödeyemiyordu ellerinden gidicekti arazi diye tayip mi demişti bi bakan mi demişti acılısta öyle bişey olmuştu yamulmuyorsam, biraz da caresiz kaldi gs,işte kısa vadede kazancı gibi görünse de maddi manevi cok sey kaybetti..
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

abi keske dediğin gibi olsa ama işte insanlar malesef futbola bile o kadar baglı degiller,tamam tribüne girince her görüşten insan omuz omuza olur falan da, kimse tayip fenere besiktasa gsye kötü davrandi diye gidip baska partye oy falan vermez, evet toplum tepkisinden cekinir biraz ama o kadarla sınırlı kalir yani

ben o kadar büyük konuşmazdım, şu ülkede takım olgusu en az din kadar etkili ki akp seçmeninin kafadan %30'u için bu böyledir. dediğin gibi tayyipin kışt diyip bizi çıkartabileceğini sanıyorsan çok yanılıyorsun.arenanın açılışında başbakanı yuhladı gs taraftarı. sonra bir halt yapamadı başbakan ve tayfası anca rencide edici laflar edebildi.

biz merkezdeki araziyi verip, stadımızı yıktırdık. seyrantepe allahın unuttuğu bir yerde. siz denize sıfır arazinizde bu tarihinizin en kötü hatta batık halinde sıfır stad yapma peşindesiniz hala destek yok lafları falan ediyorsunuz ahaha. sihirli değnek değdi o zaman takımınıza. olimpiyatta da oynamazmışsınız bizim çileyi çekmemek için. gs orda hiç oynamamış olsa, tıpış tıpış gidecektiniz, biz nasıl gittiysek. oh ne ala ne memleket :)

ben ekonomik durumunu bilmiyorum ama ben şu bjklıların baştan beri takındıkları zaten devletin stadı "dokii arenha", ev sahibi gs'ya sormaya gerek yok bile, tayyeap babaaa nasılsa bize stadlarını verir tavırlarına fitilim. birde bu tavırla yepyeni stadımıza çökmeye çalışıyorsunuz resmen. :) mütevazi görünüp, çarşı taraftarı bizi tefe koymasın diye çabaladılar ama tutmadı işte. bu gidişle ya rte yada olimpiyata mahkum olursunuz. zaten aziz yıldırım da, bjkyı kadıköye sokmaz onlar prim yapma çabalarıydı bana göre.
Sosyal ağlarda paylaş

raptoid said:

Tayyeap babanin kafasini attirmayin adam demedimi zamaninda 1 tane bile civi cakmadi gs diye, akpnin mitingleri falan nerde yapiliyor :) adam hadi gencler battlestargalactica dese aslan kuyrugunuzu 2 bacaginizin arasina alip once bjknin yeni stada oradanda hayiri alinca olimpiyata gidersiniz.

Tayyip babanızın kafası atarsa gidin kumda oynayın ben oraya otel yapıcam diye inönüye de arazisine de çöker sizin mantıkla.
Sosyal ağlarda paylaş

Galatasaray, Ali Sami Yen'i terk etmekle maddi olarak hiçbir zarara uğramadığı gibi üstüne üstlük kulübün geçmişi geleceği kurtuldu.

Sürekli ASY şöyle değerli böyle değerli deniyor ama o batak içinde stadyumdan tek kuruş bile kâr edemiyorken ülkenin en değerli arazisi GS'de olsa ne yazar, satılıp yeni stadyum mu yapılacaktı? Hayır,

Yeni stadyuma tek kuruş verilmeden sahip olundu ve üstüne üstlük olağanüstü bir gelir katkısı sağlandı. Karşılığında senin olmayan bir arazinin bedelinden bahsetmek çok büyük haksızlık oluyor.

Şurada maddi olarak Sami Yen vs. Arena veya başka şeylerle karşılaştırmak gerçekten aşırı derece mantıksız. AKP hükümeti kendi emellerini gerçekleştirmek için çok güzel bir şekilde GS'ye boostunu yaptı. GS'nin de işine yaradı, diğer tarafından.

Olay zati GS'yi oradan çıkarmaktı. Üstüne üstlük yanındaki Tekel arazisi de ne gariptir ki Sami Yen'i sattıkları kişilerce alınınca daha doğrusu peşkeş çekilince şuan o arazide nelerin yapılmakta olduğunu gayet rahat görüyorsunuz.

Aynı şeyi Beşiktaş'a da yapmak istediler. İnönü'nün yeri dünyadaki en güzel konumlardan biri ve eminim bizde dağ başında bir gere gitseydik metromuzda yapılırdı, yolumuzda yapılır ve bir stadyum alırdık ama çıkmadılar işte, iyi de yaptılar.

Arena tarzı bir stadyum ile Beşiktaş'ta olağanüstü bir şekilde rahatlar ve GS'nin yaptığı maddi patlamayı her şekilde yapabilirdi ama işte diğer yandan büyük darbe alırdık. GS taraftarı halen Sami Yen'i nasıl arıyorsa bizde orayı arardık.

Olaylar tamamen duygusal, yeşilin etrafında dönüyor. Devlet, daha doğrusu padişahımız kendilerinin çıkarı olmadan o stadı ne yapardı, ne de sen parasını versen bile o kadar kolay bir şekilde yapardı. Yedirdiler işte,
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Galatasaray, Ali Sami Yen'i terk etmekle maddi olarak hiçbir zarara uğramadığı gibi üstüne üstlük kulübün geçmişi kurtuldu.

Sürekli ASY şöyle değerli böyle değerli deniyor ama o batak içinde stadyumdan tek kuruş bile kâr edemiyorken ülkenin en değerli arazisi GS'de olsa ne yazar, satılıp yeni stadyum mu yapılacaktı? Hayır,

Yeni stadyuma tek kuruş verilmeden sahip olundu ve üstüne üstlük olağanüstü bir gelir katkısı sağlandı. Karşılığında senin olmayan bir arazinin bedelinden bahsetmek çok büyük haksızlık oluyor.

Şurada maddi olarak Sami Yen vs. Arena veya başka şeylerle karşılaştırmak gerçekten aşırı derece mantıksız. AKP hükümeti kendi emellerini gerçekleştirmek için çok güzel bir şekilde GS'ye boostunu yaptı. GS'nin de işine yaradı, diğer tarafından.

Olay zati GS'yi oradan çıkarmaktı. Üstüne üstlük yanındaki Tekel arazisi de ne gariptir ki Sami Yen'i sattıkları kişilerce alınınca daha doğrusu peşkeş çekilince şuan o arazide nelerin yapılmakta olduğunu gayet rahat görüyorsunuz.

Aynı şeyi Beşiktaş'a da yapmak istediler. İnönü'nün yeri dünyadaki en güzel konumlardan biri ve eminim bizde dağ başında bir gere gitseydik metromuzda yapılırdı, yolumuzda yapılır ve bir stadyum alırdık ama çıkmadılar işte, iyi de yaptılar.

Arena tarzı bir stadyum ile Beşiktaş'ta olağanüstü bir şekilde rahatlar ve GS'nin yaptığı maddi patlamayı her şekilde yapabilirdi ama işte diğer yandan büyük darbe alırdık. GS taraftarı halen Sami Yen'i nasıl arıyorsa bizde orayı arardık.

Olaylar tamamen duygusal, yeşilin etrafında dönüyor. Devlet, daha doğrusu padişahımız kendilerinin çıkarı olmadan o stadı ne yapardı, ne de sen parasını versen bile o kadar kolay bir şekilde yapardı. Yedirdiler işte,

İyi de Ozan bak kendin söylüyorsun zaten hikayeyi.

1-) Galatasaray da stadı Ali Sami Yen'i yıkıp aynı yere yapıcaktı, hatta maketleri yapıldı araştırması yapıldı planları çizildi ki milyon dolar civarında para ödendi mimarlara o stadın tasarlanması için devlet izin vermedi elde patladı planlar projeler, izin vermemesini de şöyle açıkladı gelin size başka yerde stat yapalım GS de biraz direndi baktı olmayacak okey dedi anlaşmalar yapıldı stat yaptırıldı.

Burdan bakınca GS karlı, Türkiye karlı, Şişli belediyesi karlı,TOKİ karlı, Tayyip karlı hatta Beşiktaş Fenerbahçe taraftarları bile konuşacak malzeme çıkardıkları için karlı problem ney?

2-) Beşiktaş'a aynı teklif yapıldı size Sarıyer tarafında TT Arena'dan daha iyisini yapalım diye teklif yaptılar arazi karşılığında BJK kabul etmedi. E statüler aynı arazilerin değerleri bilmiyorum ne kadar farklıdır ama çok farklı olacağını zannetmiyorum, e teklifler çok benzer problem ney?

Beşiktaş bunu kabul etmedi stadı kendisi yaptırıcak, e yukarıda GS için yazdığın şeyler Beşiktaş için de geçerli dökülen para getirmeyen bi stat arazinin kralı sende olsa ne yazar?

Biraz objektif baksan saçmaladığını kendin de görüceksin zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar sizi yuvanizdan atti dagın basina,

taksimin göbeginde 50m2 de olsa,eglencesi ulasimi herseyi yerinde evinizden cıkıp,beylikdüzüne 250m2 residans daireye tasınmıssin ama catisi akıyor,yolları camur,herseyi yarim yamalak,boyasi bile olmamıs.. böyle bişey

bide besiktas stadi taraftari semti arasındaki ilişki ile gs'yi karıstrmak sacma, gs'ye ha seyrantepe olmus ha sariyer ha zeytinburnu. ama işte beşiktas taraftari için işler öyle degil, semtte olmak,beşiktaş'a ait olmak baska bişey.. gs'yi mecidiyeköy'e baglayan hic bişey olmadıgı için sorun degil, ama işte beşitaş için durum böyle degil
Sosyal ağlarda paylaş

sizi dagın basina atarlarken bizim deniz manzarali yerimizde stadi yapmamız cok üzmüş anlasılan,stad projesi acıklandıgından beri bos bırakmadınz baslıgı kıyamam canmss..

bide yukardaki postuma ek olark,avea reklami vardi,fener kadiköy'de beşiktaş carsi'da garibim gs ise sanayi mah. metro istasyonunda cekmişti, bu bile cogu seyi anlatiyor, lol
Sosyal ağlarda paylaş

@DeathLord

alakası yok abi, şöyle ki size stadın yanında kompleks olarak adlandırılan bir arazi ve ekstradan 15.000 kadar kapasite de verildi. Beşiktaş'ta veya ASY yeniden yapılacak olsa hiçbir zaman temin edilemeyecek şeyler,

Mesela Beşiktaş'ın ilk projesinde otel ve AVM'de vardı fakat devlet izin vermedi çünkü o araziye bu kadar fazla şey yapamazsınız denildi. Belirli bir alan tahsis edildi, hatta garaj vs. de verildi ama neye yeter. Yeri kazamıyorsun, geriye çok az gidebiliyorsun. Yükseklik diyorsun, siluet diyorlar arkada zenci çükü gibi yükselen gökdelen olmasına rağmen... Kenarlara gidemiyorsun, denize doğru hiç gidemiyorsun o bok çukuru Eski Açık yüzünden, hal böyle olunca da işte görüyorsun kapasite arttırımı minimum oluyor ve eline zaten stadyum güzelleştirmesi dışında hiçbir şey geçmiyor.

ASY'yi kulüp bile yeniden yapsa Beşiktaş'ın içinde olduğu durumdan fazlası olmayacaktı. Güzel bir stad, düşük kapasite ama düzenli loca gelirleri olur ve kulüp borçları rölantide seyrederek sportif başarı kovalanırdı.

Araziyi terk edip daha geniş bir mekana geçmenin güzel yani da bu aşamadan her şekilde kâr etmektir. Hem GS'nin o dönem yaşadığı mali sıkıntılar içinde yapacağı yeni stadyum da şuan Arena'nın sağladığının ne kadarını verebilecekti?

Çok yüksek kapasite arttırımı, çok güzel bir tesis, geniş bir arazi, çok fazla loca vs. vs. gider de gider. ASY yıkılıp yeniden yapılsa ne kadarı gelecekti kulübe?

Orada iyi bir boost yenildiğinin kabul edilmesi gerekiyor artık, ASY'nin arsa değerinden vs. bahsederdim bende eskiden ama işlerin o kadar basit olmadığı ortada. ASY'nin arsa değerinin GS'ye hiçbir zaman katkısı olmadı ve olmayacaktı. ASY'nin tek katkısı Arena'nın inşaatına sebep olmak oldu GS için,

tabii olayın maddi yönü bu, manevi değer olarak tartışmaya gerek bile yok stadyumların yerlerini
Sosyal ağlarda paylaş

Şu şehir efsanesinden de bi kurtulamadınız. Maç günü git Mecidiyeköy'e Taksim'e maçtan önce anlarsın. Hala insanlar Mecidiyeköy'de toplanıp metroya ordan biniyor çoğu zaman, yine maça giden kitle belli bi saate kadar nevizade'de takılıp maça sonra gidiyor.

Beşiktaş'ta da durum farklı değil semt takımı ney lan benim arkadaşlarım Antalya'dan kalkıp Fener-BJK maçına geliyor bu adamlar kombineli, Ankara'da kombine sahibi 4-5 tane Galatasaray'lı arkadaşım var.

GS-FB-BJK bunlar semt takımı falan değiller,olamazlar da ülkenin dört bi yanında hatta yurtdışında taraftarın var senin. Hatta şöyle açıklayayım sana Galatasaray'ı Kadıköy'e , Beşiktaş'ı Arena'ya, Fener'i İnönü'ye taşısınlar 2 seneye alışır taraftar takır takır full çeker o statlar. Hatta istersen takımları Ankara,İzmir,Bursa'ya dağıt yine bişey değişmez.

Stadı dolduran taraftar kitleleri çok değişti, eski fanatik tayfa yavaş yavaş yokoluyor ki yok olmak zorunda maddi olarak ciddi rakamlara geliyor artık bilet fiyatları taraftar profili değişicek yarın Beşiktaş'da stadı yapıp fiyatları yukarı çektiğinde daha iyi görüceksin ne demek istediğimi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya semt takımı demek zaten işin duygusal tarafı oldu bu büyük takımlar için,

semt takımı dediğin kasımpaşa'dır, kartalspor'dur, eyüpspor'dur. Elazığ'da bile Beşiktaş lokallerinde 100 kişinin maç izlediğini gördüm tezahurat ede ede, senin takımın zaten ülkeye yayılmış.

Beşiktaş çıkıp Ankara'ya taşınsa gücünden ne kaybedecek. Keza Fener veya GS, senin dediğin gibi semtlik olay kalmadı artık.
Sosyal ağlarda paylaş

@DarkRider

Hayır aksine Galatasaray'ın arazisi çok daha müsaitti inşaat için. Arkada çadır alanı vs vardı çatır çatır 50.000 kişilik stat yapılırdı ki dedim zaten planı projesi çizildi stadın ciddi paralar harcandı bak burda plan proje dediğim photoshopta resim yapmak değil bildiğin inşaat planları,projeleri yapıldı. Paraya da çok ihtiyacın yok stat için bugün Beşiktaş nasıl yapıcaksa aynı şekilde yapardı GS. Yap/işlet/devret modeliyle takır takır yaparsın.

İzin verilseydi GS Mecidiyeköy'e çakıcaktı stadı çatır çatır vermediler, Beşiktaş kadar da direnemedi GS çünkü kullanılıcak durumu kalmamıştı artık UEFA izin vermemeye başlamıştı vs...
Sosyal ağlarda paylaş

abi zaten m.köy'de oturuyorum bana mi anlatiyorsun ?

olay öyle degil işte, kazandaki şairler parkındaki binlerce kişi zaten kapalıyı acıgı dolduranlar, stadin cekirdek tayfasinin %70i beşiktaştan gelip beşiktasa dönüyor,az bir kesim kabataş taksim tarafından uzaklardan gelenler,ki imkani olan uzaktan gelse bile 7deki mac icin 4-5 gibi semtte oluyor,

gidipte fener macinda antalyadan geliyor demek cok sacma örnek,almanyadan avusturyadan da geliyorlar yani, adam kombinesini alıyor da her maca geliyor mu,yılda 4-5 maca gelsem kardır diyerek alıyor..
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...