Livered Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 sipeyskeyk said: Adamın içinde kalmış liseli götürememiş hiç. askere gidene kadar onlarla takılıyordum hep. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Sonra askerde sabunun düşmesiyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 İşler değişmiş sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Livered Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 yok askerden geldigimde yaş 25 e vurunca artık liselileri bırakıp 18 ve üstüne geçtim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Hürriyet 6. sayfada diyor ki: Abd, ingiltere, japonya ,Hong kong, avustralya, singapur,arjantin gibi ülkelerde üniforma giyiliyor. Kıta avrupasında tek tipten vazgeçse de Örneğin almanya 2000 li yılların başından bu yana üniformaya dönüş tartışılıyor ve bazı okullarda bu uygulama başlamış. İtalya ve israil de Birkaç yıldır üniformaya dönüş süreci yaşanıyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 minietekspor olacak geneli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 sesu said: mani said: tek tip okul kıyafetinin önemi kimin marka giyip giymediği değil. Bir öğrenci günün 5-6 saatini okulda geçiriyor. Haftanın beş günü bir çocuk kendi yaşıtlarıyla, kendine ait olan sosyal çevrede önemli bir zaman dilimini geçirecek. Bir öğretim yılı 170 ila 180 gün arası. Oluşturacağı arkadaş çevresi okul harici oluşturacağı çevreden çok daha geniş ve daha da önemlisi çok daha farklı ve çeşitli. Her gün farklı bir kıyafet giyebilecek maddi güce sahip olanlar da olacak, bunun yanında tek bir kıyafetle bir haftayı geçirmek zorunda olanlar da olacak. Türkiye gibi sosyal adaletin olmadığı, gelir eşitsizliğinin, fırsat eşitsizliğinin olduğu, farklı kültürler, kimlikler ve sosyal çevreler arasında uçurumların oluştuğu(oluşturulduğu) bir düzende bu gibi durumların çocuğun gelişiminde önemli bir etkisi olmayacağını düşünmek saflık olur. Tek tip kıyafet önemli ölçüde bu sorunu ortadan kaldırıyordu. Tabi belli serbestlikler olsun kıyafet konusunda, öğrenci kendini rahat hissetsin buna itirazım yok. Ama yeni yönetmeliğin getireceklerini iyi gözlemlemek lazım. Bu iş okadar basit ve siyasi malzeme yapılacak birşey değil. yeni nesilin ne durumda olduğunu hepimiz az veya çok görüyoruz. Ben durumu kendi dönemimden daha iyi görmüyorum. Evet teknoloji ilerledi, bilgi konusunda uçsuz bucaksız bir duruma geldik ama sosyal konularda, insan ilişkileri konusunda çok daha gerilerdeyiz. O yüzden geri dönüşü zor olan, sıkıntı verecek olan adımlar kolay atılmamalı. Toplum nazarında bu konular tartışılmalı, olmadı bölgesel olarak bu değişimler başlamalı. Böyle yönetmeliklerle, tepeden gelen emirlerle bu işler olmaz, olmamalı. Ben tam da bu konuda senin tam tersine, serbest kıyafetin çocukların sosyal gelişiminde yararlı olacağını düşünüyorum. Evet, Türkiye adaletsizlik konusunda rekora koşan ülkelerden biri, ancak eşitsizlik dediğin şey hiç bir yerde ortadan kaldırılamıyor ne yazık ki. Vakti geldiğinde hepimizin yüzleşmesi gereken bu eşitsizlikler bir kenarda duruyorken neden çocuklarımızı bir balonun içinde büyütelim? Bence gerçeklere lise çağını bitirdiğinde maruz kalmak gençler için oldukça sert bir darbe. Nitekim bu eşitsizlik meselesinin tek tip üniformayla bırakın üzerinin kapatılmasının, azaltılmasının da mümkün olduğunu düşünmüyorum. Ayakkabı gibi en ufak ayrıntının farklılıkları gözler önüne serdiğinden zaten bahsedilmiş. Basketbol takımının kaptanıyla doğuştan yürüme özürlü olan çocuğun arasındaki farkı ne yapacağız? Hadi bu biraz ekstrem oldu, ben tek kaşlı ve bıyıklı bir kızsam hayat boyu gg'yim zaten. Artan bilginin yanında kötüye giden sosyal bağlar meselesine gelecek olursak, sadece ekonomik değil, her türlü sosyal eşitsizliğin farkındalığıyla büyümek çocuklara kaçınılmaz bir şekilde siyasilik kazandırır bence. Güzel de olur. Gerçi "insan ilişkileri konusunda gerilerdeyiz" derken tam olarak neden kastettiğini açıklarsan da hoş olabilir. Bu arada kimse söylememiş, velilerin 60%'ı "üniforma olsun" derse yine üniforma giyecekmiş çocuklar. Dediğiniz gibi annelerin çocuklarına kıyafet yetiştirme derdi ortaya çıktığı için çoğu yerde üniforma uygulaması devam edecektir diye tahmin ediyorum. hayır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 sesu'nun bahsettiği %60 olayı sadece özel okullarda olacak. devlet okullarında oylama gibi bi olay olmayacakmış diye okumuştum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 fakir öğrenciler farklı farklı giyinecemik hep özencek argümanı hiç samimi ve doğru değil ya, bu kadar düşünüyorsanız fakir öğrencileri yardım edin. üniformalı da üniformasız da herif fakirler, tek tip giydilerek bir şeyden kurtarmıyorsun o çocukları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 sesu said: Ben tam da bu konuda senin tam tersine, serbest kıyafetin çocukların sosyal gelişiminde yararlı olacağını düşünüyorum. Evet, Türkiye adaletsizlik konusunda rekora koşan ülkelerden biri, ancak eşitsizlik dediğin şey hiç bir yerde ortadan kaldırılamıyor ne yazık ki. Vakti geldiğinde hepimizin yüzleşmesi gereken bu eşitsizlikler bir kenarda duruyorken neden çocuklarımızı bir balonun içinde büyütelim? cunku cocuk uc kurusluk akliyla neyin ne oldugunu ayirt edemeyecek o yuzden. biz yetiskin insanlar olarak firsat esitsizliginin farkindayiz ve bunu insanlarin yuzune vurmuyoruz. mahallemizin copcusuyle "ahuahuah fakire bak" diye dalga gecmiyoruz. ilkokul cocugu henuz bunun ayrimini, etik muhasebesini yapabilecek kapasitede degil. suruyle muhabbet donecek cocuklar arasinda "e senin niye yok?"tan tut "ahaha kapici cocuguuu =DDDD"na kadar. peer pressure, bullying sonu yok bu isin. yani liselilerle "zaaa liseli" diye dalga geciyoruz ergen olduklari icin, ilkokul cocuklarinda serbest kiyafetin olusturacagi degisik havalari dusunemiyorum bile bi de kuran okuma derslerinde bas kapama gelmis, ne guzel. zannedersem tek eksigimiz okullarda ki dini rituel eksikligiydi, onu da gidermis olduk cok sukur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 eski giysi giymenin, aynı gıysılerı gıymenın utanılacak birseymiş gibi devlet destekli gizlenmesi bi halt gelişime yaramıyor cocuklarda. serbest kalsın daha iyidir. tek üzüntümüz minietek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 abi sıkıntı üniforma değildi, sıkıntı 32 derece sınıfta bel sıkan kumaş pantolon ile kravat giydirilmesiydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 sıkıntı bence senin dombili olmandı kumaş pantol değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Abi Tayyip yine niye sacma sapan islerle ugrasiyor, gereksiz potlar kiriyor diye soranlar vardi. Aha bundanmis demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 sakal da bıraktırsınlar. küpe de taktırtsınlar. üniversite mübarek. şimdiki aklım olsa gömleğimi dışarı çıkartmaz clark kent gibi gezerdim lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 sakal, küpe, dizüstü etek, tayt vb. bir yığın şey yasak kıyafet serbest olsa da. çakma özgürlük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Bence forma olmaya devam etsin ama bu işlem çocuklara 12 yaşlarından 18 yaşlarına kadar takım elbise-etek gömlek giydirmek şeklinde olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Leopar said: sesu said: Ben tam da bu konuda senin tam tersine, serbest kıyafetin çocukların sosyal gelişiminde yararlı olacağını düşünüyorum. Evet, Türkiye adaletsizlik konusunda rekora koşan ülkelerden biri, ancak eşitsizlik dediğin şey hiç bir yerde ortadan kaldırılamıyor ne yazık ki. Vakti geldiğinde hepimizin yüzleşmesi gereken bu eşitsizlikler bir kenarda duruyorken neden çocuklarımızı bir balonun içinde büyütelim? cunku cocuk uc kurusluk akliyla neyin ne oldugunu ayirt edemeyecek o yuzden. biz yetiskin insanlar olarak firsat esitsizliginin farkindayiz ve bunu insanlarin yuzune vurmuyoruz. mahallemizin copcusuyle "ahuahuah fakire bak" diye dalga gecmiyoruz. ilkokul cocugu henuz bunun ayrimini, etik muhasebesini yapabilecek kapasitede degil. suruyle muhabbet donecek cocuklar arasinda "e senin niye yok?"tan tut "ahaha kapici cocuguuu =DDDD"na kadar. peer pressure, bullying sonu yok bu isin. yani liselilerle "zaaa liseli" diye dalga geciyoruz ergen olduklari icin, ilkokul cocuklarinda serbest kiyafetin olusturacagi degisik havalari dusunemiyorum bile bi de kuran okuma derslerinde bas kapama gelmis, ne guzel. zannedersem tek eksigimiz okullarda ki dini rituel eksikligiydi, onu da gidermis olduk cok sukur zaten asıl amaç türban değil miydi ben akp'de tek bir kişinin çocukların gelişimini gelişmemesini filan düşündüğünü zannetmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 18 yasinda uniformali liseli kizlardan bahsediyoruz ! Bence eteksiz gelmek yasaklanmali ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 karacarsaf ve cubbeyi ne zaman serbest birakicaklar merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maesselam Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 0ne said: karacarsaf ve cubbeyi ne zaman serbest birakicaklar merak ediyorum. o zaten serbest hıcıt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 tok açın halinden anlamaz benzeri bi durum ortaya çıkmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar