escape Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi'nin pilot uygulaması Bolu'da 3 aşamalı olarak tamamlandı. Pilot uygulamada 220 bin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı dağıtıldı. 2013 YILINDAN İTİBAREN DAĞITIMA BAŞLANACAK Kimlik kartının ülke geneline yaygınlaştırılmasına yönelik yürütülen hazırlık çalışmaları kapsamında, pilot uygulamada elde edilen sonuçlar İçişleri Bakanlığı tarafından değerlendirildi. Yaygınlaştırma ihalesi yapıldı ve 16 Mayıs 2012 tarihinde işe başlandı. Proje ile "10 yıllık kullanım ömrüne sahip, polikarbon materyalden oluşan, temaslı ve temassız çip içeren ve uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran" bir kimlik kartının üretilip vatandaşlara dağıtılması hedefleniyor. Kimlik kartlarının 2013 yılından itibaren 3-4 yıl içerisinde tüm vatandaşlara dağıtılması öngörülüyor. Proje ile şu yöneliklerin getirilmesi hedefleniyor: http://rsm.haber365.com/H/1353235864_43_kimlik.jpg kimlikte bi ofsayt göremedim ben, hatta "cumhuriyeti" yazısı yazılmış mı diye de baktım ekstra.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 abi bizdeki lanet kimlik icin 50 tane cuzdan degistirdim.hic bi yere sıgmıyo hayvan gibi kimlik.bi de kıvrılıyo,bukuluyo,baskısı atıyo nasıl bi sacmalıktır.umarım en kısa surede geceriz.iskence yeminle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Uygulamadan haberim yoktu, güzel olmuş. Hakkaten eziyet gibi kocaman kimlik taşıyorduk, hiçbir yere sığmıyordu, göt cebinde cüzdanda bi de kıvrılıyordu falan. Yenisi şık gözüküyor fotoğrafta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 escape said: kimlikte bi ofsayt göremedim ben, hatta "cumhuriyeti" yazısı yazılmış mı diye de baktım ekstra.. bu günlere getirdiler ya bizi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 aynen.... abi çip nedir ya o değil de? hapisane gibi cip takıp hepimizi takip falan mı edicekler? ben taşımam bu kimliği evde durur, eskisini taşırım. ne yapacağı belli olmaz bu hükümetin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 escape said: aynen.... abi çip nedir ya o değil de? hapisane gibi cip takıp hepimizi takip falan mı edicekler? ben taşımam bu kimliği evde durur, eskisini taşırım. ne yapacağı belli olmaz bu hükümetin. abi öyle çip değil o asdfas. okul kimliği gibi düşün yada akbilin gelişmişi gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 aaaaaallaaaaaam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 benim bildiğim o çip içinde hızlı bilgileri alma amacı mı ne vardı, işte tc no kan grubu vs. bide parmak izi de orada olacak diyenler vardı sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Oce4n said: benim bildiğim o çip içinde hızlı bilgileri alma amacı mı ne vardı, işte tc no kan grubu vs. bide parmak izi de orada olacak diyenler vardı sanki. heh tamam işte, direk hapisane olayı. oldu olacak kolumuza mor ışıkta görünen barkod yapsınlar okutalım onu barkod okuyucuya falan. Aluriel said: escape said: aynen.... abi çip nedir ya o değil de? hapisane gibi cip takıp hepimizi takip falan mı edicekler? ben taşımam bu kimliği evde durur, eskisini taşırım. ne yapacağı belli olmaz bu hükümetin. abi öyle çip değil o asdfas. okul kimliği gibi düşün yada akbilin gelişmişi gibi tamam kardeş onu görüyorum herhalde, sim kartın kapalı olsa bile nerde olduğunu bulan teknolji bunu mu bulamıcak... simkart çipi işte ya da kredi kartı.. dğeil mi ona benzemiyo mu_? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Çip big brother işte, nerde ne yapmışsın takip etmek ve bilgilerine daha fazla platformda daha hızlı ulaşmak için. RFID var mı acaba çiplerde? Eylem meylem olduğunda gezici bi alıcı koyacaksın polis araçlarına, sonra kimlik mimlik sormadan tek tek mimlersin anarşikleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 LALE Mİ LAN O? ALLAH KAHRETSİN LALESİNİ YA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 axedice yetkili bir abiye benziyor. böyle bir şeyin uygulanmasının en uygun olduğu ülkelerden biriyiz sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 cipe gerek yok aslinda ama neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 çok dandik olmuş, tasarım paint terk. ama en baştan beri böyleydi gerçi. sanırım cebit 2008'de bi denemesini yapmışlardı bu kimliklerin, hatırlıyorum. acilen gelse de şu büyük kimliklerden kurtulsak. dünyanın hiç bi yerinde bu derece abartı kimlik olmadığı için (abarttım) kimse büyük cüzdan üretmiyor, ortada kalıyoruz. geçen uçağa binemedim kimliğimi unutunca. first world problems yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 cıktıgı gibi alıcam,sonunda cüzdanlar küçülebilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 abi kotu motu kredi karti boyutunda olsun allah askina ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 rfid değil de kredi kartlarında ve okul kimliklerinde falan kullanılanla aynı sanırım bu. rfid ile öyle uzun mesafelerden tarama için farklı bişeyler kullanılıyor, sonuçta bi sinyal yollaması gerekecek alıcıya öyle bişey için. kısa mesafeden marketlerdeki gibi okutuluyordur bu en fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 bu konuyu daha evvel tartışmıştık sanki burada. hatta konu mythbusters'a kadar uzanmıştı :) Bolu pilot bölgeymiş, orada kimliğimizi bu şekilde değiştirebiliyormuşuz diye hatırlıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 ehliyetide bununla birleştiriyorlarmı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Bolulu mu olmak gerekiyor yoksa bi gün atlayıp gidip degiştirip gelebiliyoz mu? Ona göre harbiden gidip değiştiricem o kadar çabuk kurtulmak ıstıyorum şu eskisinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 bolu mengen corakmitirlar koyunde dogman lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaliko Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Artik fislemeler daha kolay olacak. Devlet her adiminizdan haberdar olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 avrupada ehliyet eşşek kadar kimlik böyle bizde kimlik eşşek kadar ehliyet güzel artık ikiside same size olcak good Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 çipide taktılar sonunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 ömerçip Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar