Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Savaş çıkıyor galba (İsrail - Filistin)

Joker

Öne çıkan mesajlar

Redeagle said:

Öyle bizim buralardaki gibi omurgasız yönetimler yok orda işte malesef. Masum halka zarar verecek şekilde attığın her bombayı arkana monte ediyorlar haliyle. Arap kafası yaşayarak alıştınız belki her dakika vatandaşınızı teröre kurban vermeye ama modern ülkelerin böyle şeylere tahamülü olmuyor.

Bir de tayyip yüzsüz yüzsüz konuşuyo "3 tane israilli öldü diye ortalığı ayağa kaldırıyolar" diye filan. İnsan şunu söylerken biraz utanır ya. Bizde 10 ar 20 şer ölüyolar tayyip sus pus. Anca papağan gibi "bıçak kemiğe dayandı" dan ibaret tepkileri.
Gerçek tepki vereni görünce yadırgıyolar tabi:P
Sosyal ağlarda paylaş

birleşmiş milletler güçlü devletlerin istediğini terörist, istediğini işgalci falan ilan edebilen bi yapı. veto hakkı olan 5 ülke var. var sen düşün nereye kadar buradan çıkan karar dünyanın gerisini bağlar.

ayrıca kıbrıs barış harekatında darbecileri yargılayan yunan mahkemesinin kendi kararında bile türkiyenin adaya müdahelesi yasaldır lafı geçiyor.

daha ne olsun. adamlar bizi aklamış, 2 nesil sonra biz kendimizi işgalci ediyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

sen olaya duygusal bakıon da ondan,
terim sıfat konuşuosak tanımlardan yola çıkmak lazım.

bak mesela, 1945 ten mi ne önce yapılan hiçbir soykırım, soykırım değil yasal ortamda.
neden?
çünkü kanunu koyan ülkeler böle istemiş.
neden?
e tüm insanlık tarihini alırsan hepsi götaltına giricek.
e peki niye dinlenio bu ülkeler?
çünkü yaptırım güçleri var.

kıbrıs konusunda, işgalcisin sen seni tanımıcaz dediğin anda ülke tamamen tr ye bağımlı olur. Ne ticaret yapabilir ne bişi. Vize bile alamıodr ya onlar :/
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

benim tanıdıgım kıbrıslıların cogu da tr ye sovuyor

analarinin babalarinin canlarini turkiyeye borclu oldugunu bilmeyenlerdir.

tabi cikartma falan bittikten sonra herseyi eline yuzune bulastirip kibrisi simdiki turkiyeye bagimli, dunyadan kopuk hale getirenlere sovebilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

kıbrıs çoğrafi olarak çok kritik bir noktada. tüm ortadoğuya ideal uzaklıkta ve doğu akdenize hakim olmak için gerekli ve zengin doğalgaz rezervi var. merak eden şuraya göz atabilir.

kıbrısın bize yük olduğunu kabul ediyorum ama ödediğimiz bedel kıbrısa sahip olmamamız halinde ödeyeceğimizden daha az.

bugün sadece güney kesiminin yakın tarihte israile üs verdiğini ve israil uçakları korumasında ada açıklarında petrol arayarak bize ne kadar zor duruma soktuğunu hatırlatırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Kıbrıs konusu ile Filistin'in pek bir alakası yok özünde. Birinde dışarıdan geliyor ve direkt kovuyorsun adamları, diğerinde zaten oradasın, onları korumaya gidiyorsun. Ha, bu tabii adanın yüzölçümü bakımından %8'i bizdeyken %40'ını ele geçirmemizi açıklamıyor, biraz abartmışız :)

İsrail'in her şeyde dünya birincisi olmasının en önemli nedenlerinden biri Amerika ve Almanya'dan yapılan inanılmaz teknoloji ve para transferi. Bir Alman denizaltı üreticisinin birkaç yıllığına tüm kapasitesini sırf Israil'e denizaltı hibe etmek için ayırdığını hatırlıyorum. Yine ayrıca, çok sevdiğimiz Iron Dome'un da Amerikan maddi ve teknolojik yardımları ile yapıldığını göz ardı etmeyelim.

Adamlara inanılmaz özeniyorum, ülkemin o denli gelişmiş olmasını, zeki insanlardan oluşmasını isterdim, ama acımasızlıklarına da bir yandan kızgınım, bir şey diyemiyorum.

Şaron'un oğlundan gelen son açıklama mesela cidden 'üzücü' yani. Haritadan silmemiz lazım diyor. http://www.jpost.com/Opinion/Op-EdContributors/Article.aspx?id=292466

Bu adamların daha barışçıl olmalarını bekliyordum esasen. Bu noktada da Kıbrıs sorunundan ayrılıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben geçen sene ağustotsa gittim o zaman bile aşkelona roket yağdırıyodu hamas. ama noldu israil karşılık verince israil suçlu oldu. her iki tarafı da sevmem ama tek yönlü bakılıyor olaya. biz ülkemizde alıştırıldığımız için vatandaşımızın ölmesi 'amaan unutulur' diye bakılıyor ama onlarda öyle değil 2 vatandaşı için bomba yağdırıyor adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahudilere bir garezim yok, arapları sevmem.

Burada mevzu mahallenin hiperaktif çocuğu gibi sinirli dayıyı dürter durursan tokadı yersin olayı.

İsrail işgalci diyorsan topyekün savaşa gir. Gelip sivilleri kendine kalkan edip vurulacağını bile bile sivil yerleşime silah koyma, roket atma. Gücüm yetmiyor diyorsan da kabullen otur yerinde. Ya da adam gibi gerilla savaşını başlat. Sivilleri ayır olaydan. Ama yok, karşılığında neyin geleceğini bile bile korkak gibi sivil yerleşimden saldırmaya devam ediyorlar. Amaçları belli, "İsrail çocuk öldürüyor" diye uluslar arası destek almak.
E sen bunu yapıyorsan kusura bakmasınlarda o çocuklara bomba atanlardan daha çok suçlusundur.

Burada israil de ak kaşık değil yani. Ama şu var, yıllardır adamların hiç acımadan karşılık verecekleri belli. Bir öyle bir böyle davranmıyorlar. Bizim gibi kıvırtıp durmuyorlar. Yukarda dediğim gibi güya koruduğun sivillerin öldürüleceğini bile bile bir eyleme girişiyorsan orada en büyük suçlu kendinsindir.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen budur durum dediğine katılıyorum. sivilleri siper edip destek toplamaktan başka bişe yapmıyolar. e enayi de bol bizim gibi ona buna peşkeş çekiyoruz. ayrıca israil'in savaş uçağı ürettiği fabrikaya gittim iş amaçlı. şu kadar söyleyeyim israil elindeki teknolojiyle atağa kalkarsa gazzeyi komple siler haritadan.
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

Yahudilere bir garezim yok, arapları sevmem.

Burada mevzu mahallenin hiperaktif çocuğu gibi sinirli dayıyı dürter durursan tokadı yersin olayı.

İsrail işgalci diyorsan topyekün savaşa gir. Gelip sivilleri kendine kalkan edip vurulacağını bile bile sivil yerleşime silah koyma, roket atma. Gücüm yetmiyor diyorsan da kabullen otur yerinde. Ya da adam gibi gerilla savaşını başlat. Sivilleri ayır olaydan. Ama yok, karşılığında neyin geleceğini bile bile korkak gibi sivil yerleşimden saldırmaya devam ediyorlar. Amaçları belli, "İsrail çocuk öldürüyor" diye uluslar arası destek almak.
E sen bunu yapıyorsan kusura bakmasınlarda o çocuklara bomba atanlardan daha çok suçlusundur.

Burada israil de ak kaşık değil yani. Ama şu var, yıllardır adamların hiç acımadan karşılık verecekleri belli. Bir öyle bir böyle davranmıyorlar. Bizim gibi kıvırtıp durmuyorlar. Yukarda dediğim gibi güya koruduğun sivillerin öldürüleceğini bile bile bir eyleme girişiyorsan orada en büyük suçlu kendinsindir.

tam bunları yazacaktım, bakayım dedim ne yazılmış, isabet oldu,

şuda var ki, hamas mamas gibi ucube işlerin arkasında israil istihbaratı olduğu hep söylenen şeyler, bi ihtimal bu mal örkütlerle hemkindi var oluş amaçları olan dış tehtitkleri güğncel tutuyorlar ve kendilerine karşı olası bir top yekün savaşa karışı böyle milletin gazını alıyorlar, yani amerikada seçim, israil de seçim şu ara roket atmak nedir, adamın vuracağını bile bile,

şunda ekliyim, israilin mısırdan ırana kadar olan toprakları işgal etmesi için o kadar süper teknolojiyede ihityacı yok mevcut silahlar ve askerleri ile çüzzi bir kayıpla ortalığı süpür, mısır ve iran da coğrafi uzaklık ve israilin işgali için fazla kalabalık olmalarından yırtarlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...