Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun arşivlerimiz


-Deno-

Öne çıkan mesajlar

ne zamandır merak ettiğim bir konu başlığı bu. küçük çaplı bir araştırma yapıyorum da diyebiliriz.

hepimizin küçük ya da büyük belli bir oyun arşivimiz vardır. kimilerimiz steam üzerinden alır oyunları, fiziksel kopya olarak tutma derdi yoktur. kimilerimiz, ki buna ben de dahilim, oyunları fiziksel kopya olarak tutmak ister. bu yüzden d&r'dı, nezih'di, ya da diğer türkiye içerisinde pc oyunları satan başka dükkanlardı, buralardan satın alır. kimilerimiz de oyunları steam benzeri başka sitelerden dijital olarak satın alır, indirir oynar, ya da shopto, amazon gibi sitelerden yine fiziksel kopya olarak satın alır.

şahsen benim çocukluğumdan beri hep fiziksel kopya olarak tutma derdim oldu oyunları. aslında yalnızca oyunlar için de söylenemez. çizgi roman, müzik, film gibi konularda da aynı kafadayım diyebilirim. tabi ki kalkıp da tüm müzik arşivimi cd-kaset olarak satın almış değilim, ya da izlediğim filmlerin tamamını fiziksel kopya olarak elimde tutmuyorum. ama eğilimim hep bu şekilde oldu. odam da 2005 yılından bu yana mtv cribs'deki ünlüler gibi oldu, bir taraf yalnızca pc oyunları, bir tarafta çizgi romanlar, bir tarafta filmler ve müzik cd'leri, bir tarafta figürler vs. pc oyunlarına dönecek olursak, steam, shopto, amazon karşıtı bir insan değilim tabi ki. çoğu zaman buralardan da oyun satın alıyorum, hatta bazı oyunların collector editionlarını türkiye'de zor bulduğum için bu sitelere son zamanlarda sıkça başvurur oldum. ama tercihim hep fiziksel kopyadan yana oluyor. tabi bunun eksi yanları da var türkiye'de yaşadığım için. başta tabi ki dijital versiyonlarından daha pahalı olması geliyor çoğu oyunun. kendimce 20 liralık bir limit belirledim. atıyorum alacağım bir oyunu dijital olarak 100 liraya alıyorsam fakat d&r'da ya da başka bir yerde oyunun fiyatı 140 civarındaysa ve birkaç ay içerisinde düşse düşse 120'ye düşecekse o oyunun dijital versiyonunu tercih ediyorum. fiziksel kopya olarak almamdaki bir başka önemli sebep de sanırım download hızım, sene 2012 olmuş hala 400 kb ile indiriyorum çoğu şeyi, fiber optik daha yeni kozyatağı'na gelmiş olduğu için. neyse konudan sapmayalım.

pc oyunlarına yönelik açtım aslında başlığı ama başka kategorilere de zıplayabilirsiniz. çok yüksek ihtimalle çoğunuz steam, greenman gaming, shopto diyeceksiniz ama benim kafamda insanlar da var mı merak ediyorum.

/discuss
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir süre ebay'den kutulu mutulu aldım,
ama gog ve steam oyun satışına abandığından beridir kutulu oyun alamadım.
türkiye'den almıyorum, vergiydi mergiydi araldı derken oyunlar çok pahalıya satılıyor. bi de zaten dvd boxların içeriği çok dandik oluyor, korsan oyun gibi bir cd ver katalogsuz felan oyunlar hep.
steam'de indirim olunca abanıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...