Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kasım 15'ten sonra etin kilosu 30 lira?


Maedhros

Öne çıkan mesajlar

Bone said:

güzel güzel, daha da pahalansın.
hatta 1.5 milyona satılan dönerler de kaldırılsın. adam gibi 15 liradan başlasın bir döner ekmek.

ekmekarası dönere bibucuk lira nekadar sacma olsada 15lira ondanda sacma. tuzun kuru baba tarafından belliki ülkenin genel durumundan bihabersn.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ekiyor ciftci zaten
her bos alanda da yemlik ot olmaz(yemlik otu acarsak yonca fiğ mısır falan bunları hep dahil edebiliriz hayvan yemi küspesi olarak degerlendirilebilecek), devlet arazisindeki yetisen otlarda ihaleyle satılıyor
ama degerlendirilmeyen bir cok mera var oyle bos duruyor devlet buna bi cozum bulmalı
ciftci mazota gübreye o kadar cok para veriyor ki etin kilosu 30 lira olması bunların sonucu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu haber geldi aklıma

"Ağır kış şartlarından dolayı hayvanların yiyeceğinin bittiğini, bir ton samanın 1.500 lira olması nedeniyle alamadıklarını belirten köylüler, hayvanlarına piyasadan tonunun 500 liraya topladıkları son kullanım tarihi geçmiş cipsleri verdiklerini söyledi." said:




http://vimeo.com/39720555
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eti ucuza ithal etmeye kalkarlarsa türkiye de besi sığırcılığı yapan kimse kalmaz. devlet kendi çiftçisini korumak zorunda o yüzden o kadar vergi koyuyor.

çiftçinin maliyeti düşerse et fiyatı ucuzlar ancak. aşırı yem açığı var şu an. devlet yem bitkisi yetiştirenlere destek veriyor ama pek etkili olmuyor. büyük işletmeler zaten kendi yemini üretiyor. orta büyüklüktekiler de hazır yem alıyordur ama yem az üretildiğinden yem fiyatları yüksek oluyor.

hayvancılıkta toplam maliyetin en büyük kısmını yem oluşturuyor. türkiye de avrupadaki kadar mera olmaması, zamanında meraların bi kısmının tarlaya bahçeye çevrilmiş olması, meraların aşırı otlatılıyor olması(gerçi mera kanunu çıktı, biraz iyiye gidiş var denebilir ama fiyatlara fark edecek kadar etkili değil) nedenleriyle avrupadan daha maliyetli hale geliyor bizim için bu iş. kendi yemini üretmeye kalkarsan da yemi üretme masrafları oluyor. hazır alıyım dersen onun üstüne bi de yemciye para ödemiş oluyorsun.

tabii bir de kurban bayramı olayı var bizde. büyük-küçük baş hayvanların azımsanmayacak bir kısmı bayramda kesildiği için bayramdan sonra et fiyatları her zaman artar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...