Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir fikir bir bişe

dreagloth

Öne çıkan mesajlar

Pazartesi`ye kadar bir fikir geliştirmem gerekiyor, uygulanabilirliği varsa, analiz edilip hayata geçecek bir proje olacak, sonunda da eğer ki üst yönetim tarafından beğenilirse proje ve kişisel para ödülleri olacak. Bir çok fikir fırlıyor tabi ama daha fazla beyne ihtiyacım var, eğer fikriniz beğenilirse(analiz aşaması için uygun görülürse) yaşadığınız şehrin istediğiniz bir restorantında yemek de benden. Olay şu:

- X bir dijital platformunuz var
- Öncelikli amaç herhangi bir dijital platform kullanmayan insanları X e çekmek olabilir
- Sınırlama olmadan her hangi bir fikir de geliştirilebilir ama bu X`i içeren

Örnek vermek gerekirse, Steam sistemini televizyon dünyasına getirebilir miyim acaba diye düşündüm. İnsanlar maç, belgesel, dizi, film vs. alıp içinde takas da olan bir platformda buluşturulabilir.

Ya da bir oyun kanalı kurulabilir gerçekten düşünülüyorsa bu oyun kanalı için X platformuna geçileceği.

Gördüğünüz gibi sınır yok gibi, go.
Sosyal ağlarda paylaş

Orda sanki bir kullanım zorluğu var gibi. Decoder açısından sorun yok, neredeyse herkes çanak kullanıyor, ama karttır, internettir derken iş karışıklaşıyor. Yani iki yaklaşım var:

- Sistem basitleştirip ya da geliştirip üye olmayandan pay kapmak mı

- Tamamen yeni bir şey yapıp farklı bir pasta oluşturmak mı
Sosyal ağlarda paylaş

yeni modaya uygun bir şey lazım.

İnsanlar artık bir şey seyrederken o seyrettiği şey hakkındaki düşüncelerini başkalarıyla paylaşmak istiyorlar. Maçlarda dizilerde twitter uçup gidiyor.

Bu platforma televizyon ekranının belirli bir bölgesinde arzu edildiğinde izlenilen programla iligili twitter feedlerini gösteren bir ekran eklense ya da kullanıcılar arasında bir yazışma playformu oluşturuluğu o platformu kullananların programları izlerken program hakkında yorum yapmasına olanak sağlansa iyi pazarlanırsa bence tutar.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

sanal sinema mesela. steam mantığı ile. vaktinde düşünmüştüm bunu baya. beğenirsen kafa yorduğum diğer detayları da anlatırım.

ayrıca yemeğin üstüne dürüm de isterim.

tamam da bunlar hep yapıldı ki. apple tv, roku, ve bir sürü netflix streamer'i var piyasada, atıyorum giriyosun vizyona, filmler var bir sürü, başlat diyosun kredi kartından çekiyo 3 dolar, izliyosun. ya da aylık üye oluyosun, falan. sadece türkiye'de yok, tr çok güzel o konuda. dizimag falan var, her şey bedava :)
Sosyal ağlarda paylaş

O sitelerde önceden şurada şu fiyatta idi gibi bir bilgi yok sadece sitelerdeki bilgiyi toplayıp sana sunuyor. Mesela Diesel saati bugün bir site 100TL ye indirmişti bu zamana kadar ki en ucuz rakam o geçmişteki ucuz tutarı belirtip insanları önceden daha ucuzmuşa yönlendirebilir. Ney konu ile alakası yokmuş sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...