Borastus Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Myshkin said: abi herifler atm yi gören yerlere kızıl ötesi kamera koyup tuşta bıraktığın izle falan bile öğreniyor şifreyi oha splincer cell in ilk oyununda vardı bu dün de aklıma gelmiştim acaba gerçekten olabilir mi diye. bazı bankalarda şey var birde her para çekimi oldugunda mesaj atıyor falan onu yapınca erkenden tepki verme şansı oluyor istenmeyen para çekimlerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 atmden çektilerse ve kamera varsa adamı bulurlar kamera yoksa zaten banka koymak zorunda direk o karsılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 imamizer said: fenn said: Kartın korunması kişiye ait sanırım. Ben geçen günlerde olumsuz olabilecek durumdan dolayı kredi kartını iptal ettirirken kadın sizin hatanız diye üzerine basa basa onaylattırıyordu bana ve bir olay olsa bana kalacaktı sanırım. said: ATM güvenliği MADDE 32 – (1) Banka, ATM cihazlarına ilişkin hırsızlık, sahtekârlık, fiziksel saldırı gibi tehditlere ilişkin riskleri minimize edici önlemleri tesis eder ve ATM cihazlarının güvenli kullanımı hususunda müşterilerinde farkındalık yaratır. eğer atm üzerine bir düzenek kurulduysa kart kopyalama için düzenek ve kamera gibi bu durumda banka suçlu ve zararı karşılamak zorunda gibi duruyor. Atm deki düzenekse kamerası var vs vs vs ama benim dediğim restoran, internet vs vs vs ile kopyalamalarda yani şahsın hatası ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 başlıktaki dil bilgisi katliamına dayanamadım. bi uzaydan atlayıp geliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 BonePART said: atmden çektilerse ve kamera varsa adamı bulurlar kamera yoksa zaten banka koymak zorunda direk o karsılar Ahahah kim kimi buluyo ya. Merak etme aslan öderler paranı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 ATM'den bu şekilde para çeken şebeke elemanlarının çoğunu buluyorlar. garip birşey yok. çoğu zaten sabıkalı bu işlerden dolayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Onun için böyle büyük bi şebeke vs olcak da uğraşıcaklarda falan filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Kamera kayıtları ile belki çözülebilir ama long shot Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 uğraşacaklar işleri o. sadece büyük çeteler mi yakalanıyor zannediyorsun ? Onlar sadece haber olanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Yok da pek öyle gazetelerde okuduğumuz gibi olmuyo olaylar diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 bulunur dert etme. uğraşırlar peşine düşerler. ATM'den kartsız para çeken adam zaten büyük ihtimalle bunu birçok kişinin hesabına da yapıyordur. Ayrıca bu tarz suçların bir diğer mağdur tarafı da bankalar. O yüzden bankalar da bu suçluların bulunması için baskı yapıyorlar çünkü dolandırıcılık mağduru olan müşteriye ödeme yapıyorlar kendi ceplerinden para çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Theridone said: kredi kartı dolandırıcılığının onlarca yöntemi var. büyük ihtimalle teknolojik bir yöntemle kredi kartını hesap ödenen bir yerde kopyaladılar. papağan mıydı neydi bir cihaz var. onunla bir kere kartı geçiriyolar 8-10 saniyede kart bilgileri kopyalanıyor. sonra adam "tekrar şifrenizi girin lütfen bağlantı koptu sanırım" diyor. 2. girişte normal çekiyor paranı. sonra da kopyaladıkları bilgileri boş bir karta aktarıyorlar onunla alışveriş yapıyorlar. bir de tuzak kurulan atmler var ama onlar dolandırıcılar için riskli bi yöntem çünkü bildiğim kadarıyla kamera olmayan atm kalmadı gibi bir şey artık. bankaya başvursun arkadaşın. 1-2 ayda sonuçlanıyor dolandırıcılık meseleleri. bankalar üstünde çok duruyorlar. geçen bi avm'de şampiyon kokoreçte kartla ödeme yapıcam, taktı kartı eleman bağlantı olmadı dedi çıkarttı-taktı 2-3 kez. sonra halloldu onaylandı falan, bu sefer küsuratı girmemiş meğer bi de küsuratı çekti. bakayım bi hareket olmuş mu o zamandan beri :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Arkadaşımada aynı şey olmuştu 6 ay sonra ödeme yapıyorlar... Tabiki eğer bir şeyi eksik etmediyse yani kart kaybolduğu anladığı gibi bildirdiyse filan 1 gün geçmediyse aradan... böyle gerekçeler var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Benim arkadaşım da bir kere doğru düzgün okumadan cevap vermişti, bir şey olmamıştı ama gereksizdi yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 bence bu olaylar joker'in başına geliyor fakat 'arkadaşım' diyerek olayları çarpıtıyor !!! çok uzağa gitmeye gerek yok !!! http://forum.paticik.com/read.php?13,6516253,page=1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Oha mevzulara bak, okumamıştım ben onu pasaport işlerinden anlamadığım için :p Yardım diye verdiğimiz her cevap bize "yardım ve yataklık yapmak" suçlaması olarak dönebilir beyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Theridone said: kredi kartı dolandırıcılığının onlarca yöntemi var. büyük ihtimalle teknolojik bir yöntemle kredi kartını hesap ödenen bir yerde kopyaladılar. papağan mıydı neydi bir cihaz var. onunla bir kere kartı geçiriyolar 8-10 saniyede kart bilgileri kopyalanıyor. sonra adam "tekrar şifrenizi girin lütfen bağlantı koptu sanırım" diyor. 2. girişte normal çekiyor paranı. sonra da kopyaladıkları bilgileri boş bir karta aktarıyorlar onunla alışveriş yapıyorlar. bir de tuzak kurulan atmler var ama onlar dolandırıcılar için riskli bi yöntem çünkü bildiğim kadarıyla kamera olmayan atm kalmadı gibi bir şey artık. bankaya başvursun arkadaşın. 1-2 ayda sonuçlanıyor dolandırıcılık meseleleri. bankalar üstünde çok duruyorlar. Birisi kafayı çalıştırsa ve tokgözlü olsa. Kartı kopyalayıp normal market alışverişleri yapsa durumu çakacak kişi sayısı çok azdır ve çakılsa bile tüketici hatası var. Banka yırıtyor diye biliyorum Kim harcadığı parayı kuruşu kuruşuna aklında tutuyorki Hemen şifrelerimi değiştirmem lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 -Deno- said: bence bu olaylar joker'in başına geliyor fakat 'arkadaşım' diyerek olayları çarpıtıyor !!! çok uzağa gitmeye gerek yok !!! http://forum.paticik.com/read.php?13,6516253,page=1 Senin başına geldiyse söyle buradaki herkes süper ötesi insanlar değil joker Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 hepte arkadaşın başına geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Ah o "arkadaş". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 bu kart kopyacıları baya salak ya. 1 kartı kopyalayıp 500tl çekince direk belli oluyor. onun yerine 10 kart kopyala 50 50 çek kimsenin ruhu duymaz lan. ama tabi kart sahibinin genelde kullandığı atmlere yakın olması lazım ama yine de fark edilme ihtimali düşük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Bende bu tarz diyecektim suça teşvik olur diye tereddüt ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 hesabınızdan 50 lira çekilse fark etmeyecek misiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 ahahah ulan :( yapmayın çok kötü bişey para çalmak olm bak yapma! ama yani hedef kitlesi genç erkekler olsun direk sallamazlar ya. ben her ay sonu ekstreye baktığımda tanımadığım 1-2 dükkan ismi oluyor illa çoğu zaman da abartı bir rakam değilse gidip fişlere bakmıyorum. bunu yapmayan adam hangi atmden çektiğini mi aklında tutcak. orda beşiktaşta bir atmden ekstra 1-2 50tl çekilmiş olsa ruhum duymaz benim. ekstreye baksam bile fark etmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Myshkin said: hesabınızdan 50 lira çekilse fark etmeyecek misiniz benim hafıza baya kötü. doğum günleri falan hatırlamakta baya zorlanıyorum. bir gün 1120 görsem bir dahaki gün tek hatırladığım şey 1000li bişeyler olduğudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar