Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

'Kızınıza Sanem, Aleyna ismini koymayın'

Feamer

Öne çıkan mesajlar

"Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, “Aileler çocuklarına Kur'an'dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir. Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı demektir” dedi."

vay kezban yalancı demekmiş:

"Kezban ismi Kur'an'da geçiyor diye veriliyor. Oysa Kezban yalancı demektir. Çocuğa bu ismi koyarsanız, 'yalancı, yalancı' diye çağırmak zorunda kalırsınız.
Aleyna 'üstümüze bela sıkıntı aksın',
Bekir, 'deve yavrusu' demektir. Hz. Ebubekir'in ismi Abdullah'tır Ebubekir lakabıdır. Bu husus karıştırılmamalıdır. Rumeysa 'gözü çapaklı kadın' demektir.
Hüreyre, 'kedicik' demektir.
Melis, Yunan mitolojisinde 'tanrıça' demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir.
Erçin 'ücret' anlamına gelir. Bir insanın ücreti olamaz.”

"Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır. Julide Farsça'da dağınık, perişan demektir. Cennet bahçesi olarak bilinen
İrem ise Allah'ın gazabına uğrayan sahte cennettir.
Bade ismi içki demektir.
Hannas ismi şeytanın ismi."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21648528.asp
Sosyal ağlarda paylaş

ben mesela ünlü hakemlerin ismini vericem

cüneyt çakır
fırat aydınus
ahmet çakar

kız olursa lale orta olacak.
ikincisi kız olursa artık onu yetiştirme yurduna falan verip erkek gelmesini bekleyeceğiz. başka kadın hakem bilmiyorum. kusura bakmasın artık

herkes yerini bilecek! bizde böle!
Sosyal ağlarda paylaş

Laraken said:

Yurtdisinda olursam koyarim anca. Yoksa bi 10 sene sonra bade raki adiyla bankamatikten para bile cekemez bu ulkede. Ya da direk zemzem koyim hayati kurtulsun kizin.

bak ben bişi demiyorum.....

:P

isim koyma olayı sıkıntı zaten.numara versek daha kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...