Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STSL 6.Hafta | Beşiktaş jk - Sivasspor | 01.10.2012 @20.00

PZero

Öne çıkan mesajlar

Bizden cacık olmaz diyorduk zaten , tam hakettiğimiz yerdeyiz. Ligin orta sırası takımı olduk, mantalitede zaten orta sırası takımı gibiydi.

Yok kanat almam forvet alacağım, yok forvet almam bizim bu kadro yeterlerle felan yürümüyor işte. Bu sonuçlar Fikret Ormanıda Aybabayıda götürür sene sonu. Tasarruf tasarruf feda meda 35 milyon daha artmış borç zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

öyle deme dark,
takım koşuyor deli gibi mücadele ediyor :) 90 dakika koşuyor arkadaşlar. samet aybaba koşan takım yapcaz dedi yaptı işte herkes koşuyor.

bu takıma acilen yaratıcı oyuncu takviyesi yapılması gerekiyor. Veli ve Necip'in sırtına çok yük biniyor orta sahadaki Veli mükemmel başladığı sezonda son iki maçta error verdi resmen. o olmayınca orta saha bitiyor onu gördük.

Bizim takımın en büyük handikabı, kimsenin kötü oynamaya hakkı yok. Hakkı yok çünkü 11'den bir kişi aksarsa açık açık sistem çöküyor. İlk hafta IBB maçında bile beraberliğe rağmen iyi oynamıştık. Son iki haftada herkes aksıyor resmen, sanki pili bitmiş gibi.

Fernandes kötü olabilir, ama Veli olamaz. Uğur olamaz, Hilbert olamaz vs. vs. Ya tam tamına oynayacak Beşiktaş sezon boyunca ki dayanamaz, ya da böyle böyle orta sıra takımı gibi takılacak.

Takviye şart, toplayabildiğimiz kadar puan toplayıp eğer tepede bitirebilecek gibi gözükürse belki sağlam takviye yapmayı kabul eder yönetim. Samet her ne kadar hedef küçük dese de Beşiktaş'ın hedefi bu kadar küçük olmamalı, eminim kendi de bunu istemiyordur ama sırf hızlı bir toparlanma olacak diye bu seneyi niye çöpe atalım ki?
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

tinu said:

öyle deme dark,
takım koşuyor deli gibi mücadele ediyor :) 90 dakika koşuyor arkadaşlar. samet aybaba koşan takım yapcaz dedi yaptı işte herkes koşuyor.

bu takıma acilen yaratıcı oyuncu takviyesi yapılması gerekiyor. Veli ve Necip'in sırtına çok yük biniyor orta sahadaki Veli mükemmel başladığı sezonda son iki maçta error verdi resmen. o olmayınca orta saha bitiyor onu gördük.

Bizim takımın en büyük handikabı, kimsenin kötü oynamaya hakkı yok. Hakkı yok çünkü 11'den bir kişi aksarsa açık açık sistem çöküyor. İlk hafta IBB maçında bile beraberliğe rağmen iyi oynamıştık. Son iki haftada herkes aksıyor resmen, sanki pili bitmiş gibi.

Fernandes kötü olabilir, ama Veli olamaz. Uğur olamaz, Hilbert olamaz vs. vs. Ya tam tamına oynayacak Beşiktaş sezon boyunca ki dayanamaz, ya da böyle böyle orta sıra takımı gibi takılacak.

Takviye şart, toplayabildiğimiz kadar puan toplayıp eğer tepede bitirebilecek gibi gözükürse belki sağlam takviye yapmayı kabul eder yönetim. Samet her ne kadar hedef küçük dese de Beşiktaş'ın hedefi bu kadar küçük olmamalı, eminim kendi de bunu istemiyordur ama sırf hızlı bir toparlanma olacak diye bu seneyi niye çöpe atalım ki?

dark senin veli dediğin adam geçen sene 1 gol 2 asistle felan oynadı! geldiğinden beri bu adam sadece koşuyor yetenek yok diyordum, herkes koşsun yeter takıma faydalı diyordu.

böyle bir orta saha şekli yok artık dünyada, ortasahada oynayan adam, pas atabilecek, top sürebilecek, top tutabilecek , gol atıcak , şut çekecek, bizde bunları yapan sadece 2 kişi var, bir tanesi kadro dışı bir tanesi sahada,

q7 varken de aynı şekildeydı, o zaman da top ya q7 ya fernandes e gidiyordu , cunku zaten baska oyun yapacak adam yoktu takımda, q7 calıma gırer ona faul yaparlar fernandes ortalar gol olur şeklinde oynuyordu takım,

ben q7 meraklısı değilim, ama mevcut kadroya baktıgında elinde 2 tane yetenekli futbolcu var başka yok, ve sen bunlardan bir tanesınden parasını verıp faydalanmıyorsan bu ihanettir başka bir şey değil, he q7 nin yerine ortasahada selcuk inan gibi, melo gibi, elmander gibi, alex gibi vb.. yetenekli başka oyuncuların vardır, q7 nin kaprislerine sokayım defolsun gitsin derim.

ama bakıyorsun veli necip olcay holosko vb.. bütün bunlar yetenekleri çok çok düşük oyuncular çok düz oyuncular, bu durumda takımın sadece q7 'e değil, oğuzhan gibi daha topa hakim oyun kurabilen futbolculara ihtiyacı var.

2 senedir aynı şeyi söylüyorum sorun q7 yada guti değildi, sorun orta sahanın ve bu futbolcuların cevresındekı oyuncuların yeteneksizliği. q7 'i gönder messi veya ronaldo yu koy bu futbolcularla sonuc degısmez dedım her zaman.

şimdi q7 yok , evet takım daha çok koşuyor yardımlaşıyor bunlar ok! ama yetmez futbol yetenek oyunu hocam, sadece koşmakla olan bir şey değil, q7 en berbat halinde bile ona yapılan faullerden , fernandes ın duran top ustalığından kazanıyorduk maçları, şimdi ne oldu sahada oyunu değiştirebilecek 1 tane adam var, onu kitledilermi, yada adam formsuz oldumu bitti takım!!!

ya bir tane kanatlardan orta gelmiyor hilbert denen yetenek düşmanı bir tane orta yapsın dişimi kırıcam her yaptığı orta rakibe çarparmı bir adamın yahu! ama koşuyor ya yetiyor herkese,

veli gibi adama ortasahanın olmazsa olmazı deniyor ya çıldırıyorum resmen, veli = ekrem, dunya üzerinde böyle ortasaha yok hocam,

holosko feda yapmış adam bildiğin kalas, başka açıklaması yok, dümdüz bir adam, bu adama verilen paraya yazık, ama bakıyorsun holosko için q7 den daha faydalı diyorlar !!! neden çünkü holosko defansa yardım ediyor!!!! yok hocam böyle bi mantık,

neyse yazdıkca yazasım geliyor sinirleniyorum... q7 dönsede takıma bır sey degısmeyecek, ortasahada oguzhan denen o gencecık cocukta tek umıdım , ama onu oynatacak yureklı bı teknık dırektor yok ne yazık ki.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bence oyunculara yeteneksiz demenin manası yok. üstün yetenekli olmadıkları kesin, sahada tek başlarına bir fark yaratamadıkları da kesin. ama futbol dediğin spor, bunu yapabilen oyuncularla oynanmıyor zaten. bunu yapabilen futbolcu azdır. velinin, necip in de bunu yapması gerekmiyor, yapamıyor diye de yeteneksiz olmuyorlar.

düzgün bir sistemle, oyunculara sistemin mantığını da oturtarak oynattığında, sistemin iyiyse güzel oynarsın. türk teknik direktörlerin sistem oturtacak vizyonları ve bilgileri yok. bi fatih terim anlıyor bu işten bir de şenol güneş.

taraftar da anlamıyor bunu, o yüzden sürekli 'yıldız' oyuncu muhabbeti geçiyor. yıldızların doğuşu da, iyi bir sistem oturtan ve onu oynatan td ler sayesindedir. bir tek yetenek ile yıldız olmuş q7 gibi oyuncular da bir sisteme adapte olamadıklarından yararsızdırlar takım için.

türkiye de hala 'çok koşan, çabalayan' veya 'yıldız' kelimeleri üzerinden ilerliyor futbol muhabbeti. çok koşan, çabalayan demek aptal ama çalışıyor gibi bir şey.
türkiye de herhangi bir konuda sistem olmadığı gibi futbolda da yok, ve tüm sorun bu.

ingiltere premier ligindeki adamlar ne goller atıyorlar, maclarda ne pozisyonlar oluyor, izlerken deli keyif alıyorsun. oradaki adamların çoğu türkiye ye gelse vasatı geçemez. görüyoruz meireles i. bunun nedeni meireles in veya başkasının yeteneksiz olması değil.bunun nedeni oynanan futbolun mentalitesi. türkiye de olmayan şey.
Sosyal ağlarda paylaş

e iyi o zaman seni beni felan da alsınlar takıma madem yetenek istemiyor!!! olur mu öyle şey yahu,

futbol bildiğin yetenek oyunudur hocam, sistem tabiki önemlidir, zaten yetenekli oyuncuların ve oturmuş doğru işleyen bir sistemin varsa başarı gelir, senin elindeki oyuncular yeteneksizse ne sistemi kuracaksında oynatacaksın, adam orta yapamıyorsa, topa vuramıyorsa, oyunu okuyamıyorsa, sen buna ne sistemi öğreteceksin ne oynatacaksın.

he q7 gibi oyuncular da var dediğin gibi bunlarda aşırı yetenek var ama karakterleri bozuk ve sisteme uymak istemiyorlar, bu da başka bir türlüsü, buna katılıyorum.

işte dengeyi yakalaman gerekiyor, takımda q7 gibi oyuncun en fazla 1 yada 2 tane olacak bu sisteme uymak istemeyen zor oyuncuları sistem içinde bir şekilde idare edebilecek kapasitede olacaksın bu futbolcuları idare etmeyi bileceksin. diğerlerinin hepsi q7 gibi yada fernandes gibi yetenekleri olsun demiyorum ben, ama sadece koşmaktan da ibaret olmasın bu adamlar.

mesala q7'i gs a gitmiş olsa bu sezonki kadrosuna çok başka oynardı. çok faydalı olurdu gs 'a adım gibi eminim. he yine sorun cıkartırdı belki ama cok faydalı da olurdu.

ingiltereden örnek vermissin e alsınlar bakayım veli ve holoskoyu ingiltere ligine 2 hafta sonra bak nasıl tekme tokat kovalıyorlar ordan :) senin mantığına göre veli holosko necip olcay felan ıngıltere lıgınde yani sistem olan yerde oynar diyorsun cunku :)
Sosyal ağlarda paylaş

futbola, maçın sonucuna en çok etki eden futbolcu özelliği pozisyon bilgisidir, ve o bilgiyi gerçekleştirebileceği kondisyon ile fizik gücüdür. bunlardan sonra ancak yetenek gelir ki, son vuruşlar, freekickler vs. olsun geliştirilebilen şeylerdir.

selçuk inanın freekick ini çok güzel geliştirmesi örnektir buna. ha yeteneği vardı, öyle geliştirdi kendini diyebilirsin tabii. ama bunu ancak geliştirdikten sonra söyleyebileceğin için, necip in vs. yeteneksiz olduğunu söyleyemezsin. çünkü geliştirip geliştiremeyeceklerini, hangi koşullar uygun olduğunda geliştirebileceklerini bilmiyoruz.Bunun nedeni de başlarında 'çok koşup, çabalayan' bir takım oluşturmak isteyen td'ler olması. pozisyon bilgisini öğretemedikleri gibi 'koşturmaktan' başka bir şeyler öğretip oyuncularını geliştiremedikleri ortada.

yetenek olmasa da olur demedim, ama necip, veli gibi futbolcular yeteneksiz değil demek istemiştim. sadece sahada fark yaratamayan oyuncu tipindeler, ki futbolcuların çoğu böyledir ve onlardan fark yaratmaları değil, sisteme adapte olup görevlerini yerine getirmeleri beklenir, öğretilir, 'çok koşup çabalamaları' değil.

örneğin orduspora hector cuper geldi, oyuncuları veli den necip ten yetenekli mi oldu? takımı daha mı iyi adamların? hiç sanmıyorum.

ingiltere de oynarlar demiyorum. orada oynayacak ne pozisyon bilgileri var, ne kondisyonları ne başka bir şeyleri var. türkiye nin sorunu insanların bunlardan bihaber olmaları ve bunların oyunculara öğretilmemesi işte diyorum.

ha bunlar olsaydı, öğretilseydi(bknz:emre belözoğlu) oynama ihtimalleri vardı. emre nin td si fatih terim, öğreticisi de hagi olmasaydı, bu kadar 'yetenekli' olabilir miydi sence, parlar mıydı, ingiltere de oynar mıydı?
Sosyal ağlarda paylaş

ben ordusporsam zaten veli ve necip gibi oyuncularla oynarım, dediğin gibi bunların üzerine bunların mevcut yeteneklerine göre oyun kurarım ona göre oynatırım,

ama ben 20 milyon taraftarı olan 110 yıllık beşiktaş takımından bahsediyorum orduspordan degil, beşiktaş'ın kadrosunda ki adamların yetenekleri ile orduspor takımındaki oyuncuların yeteneklerini karşılaştırıyorsak zaten ortada ciddi bir sorun var demektir.

veli ve holosko gibi oyuncular ordusporda oynar başarılıda olur, ama beşiktaş'ın oyuncusu değiller. yetenekleri beşiktaş için yeterli değil.
Sosyal ağlarda paylaş

misal, ernst çok mu yetenekliydi de, beşiktaş ın dinamosu olmuştu iki üç sene önce? olması gereken yerdeydi ve yapması gerekeni yapıyordu. ben ernst in hiç çalım attığını görmedim, üstün bi yetenek gösterdiğini görmedim. ama orta sahanın bel kemiği olmuştu zamanında. nasıl? pozisyon bilgisi.

alex nasıl koşmadan, oyunu yönetiyor, kısacık boyuyla uzun boylu defansların arasından kafa golleri atıyor? oyunu okuma ve pozisyon bilgisi , sonra da yetenek.
Sosyal ağlarda paylaş

necip in, velinin gelişip gelişemeyeceğini, samet aybaba gibi teknik direktörlerin altında öğrenemeyiz. sen şu an onlara yeteneksiz veya beşiktaş için yetersiz diyorsun ama ne yaptığını bilen ve oyuncularını geliştiren bi td nin altında gelişip beşiktaşa yeterli olup olmayacaklarını nereden biliyorsun?

onlara yeterince zaman tanındı, bi sürü maçta oynadılar ama sadece boş boş koştular, geliştiremediler kendilerini diyeceksin. iyi de, td nin mentalitesi koşup çabalamak. ne yapsın adamlar?

belki gerçekten dediğin gibidir, necip ve veli iyi bi td nin altında da geliştiremezler kendilerini. ama bunu bilemeyeceğiz, çünkü öyle bir td gelme ihtimali düşük. gelse de istediklerini yapabilme ihtimali düşük falan filan. türkiye nin de sorunu bu diyorum ben.

ha, sen ilk 11 ini direk bu pozisyon bilgisini bi şekilde edinmiş, kendini kanıtlamış, 'yetenekli' oyuncularla doldurabiliyorsan, öyle de yapabilirsin. Ama bunu yapamıyorsan, oyuncularını geliştirecek, adam gibi bir sistemle oynatabilecek bir td ye ihtiyacın var. ondan sonra o, istediği şeyleri yapabilecek yeterlikteki oyuncuları elinde tutar veya transfer eder.
Sosyal ağlarda paylaş

bir oyuncu kendini geliştirip gösterebilecekse, türkiye'de çalışabileceği en iyi hocalardan biri samet aybaba'dır.

samet aybaba'nın ne sorunu vardır? Kariyerinin de ona acı bir şekilde benimsettirdiği hedefsizliği vardır. Bugün Beşiktaş'ta hem yönetimde hemde Samet'te olmak üzere açık açık bir hedefsizlik vardır. Kimse bizden birşey beklemesin diyorlar, eyvallah zaten beklemiyoruz ama bu kadar da değil.

Veli çok iyi bir adam, yapmayın etmeyin. geçen yıl Veli'yi analiz etmek için kötü çünkü geçen yıl ne doğruydu ki? Ayrıca o adamın her maç altyapı oyuncusu gibi nerede daha iyi oynuyor diye mevkiisi değiştiriliyordu. Bu sene Avusturya'da olduğu gibi direk DMC başladı, harika başladı. İlk maçlarda en yüksek pas isabeti oranına sahip adamımızdı Veli, ileriye dönük oynayan adamların başında geliyordu. İt gibi koşan adam sıfatının yanında geçen seneye göre cidden bir ton pozitif sıfat daha vardı. Son 2 maçtaki düşüşü direk orta sahanın bitmesi demek oldu bizim doğruya doğru. Ha mükemmel bir adam mı? Değil tabii ki ama çıkıpta o kadar yerden yere vurmamak gerek. Açık açık ilk maçlardaki ortalamayı ele alırsak şuan Türkiye'deki en iyi ön liberolardan biri yani bu sezon.

Necip'in çok gelişmesi gerek, Veli'den bambaşka bir boyutta. Altyapıdan beri izleyen bir arkadaşım var, adam istese her mevkii de kusursuza yakın oynayabilecek bir adam ama hiçbir zaman öyle olamayacak diyordu. Bazen çok iyi, bazen çok kötü, istikrarsızlık abidesi. Samet'in geçen NTVSpor'da dediği güzel birşey vardı. Necip'in artan performansının tek sebebi Hasan Türk'ün arkadan geliyor olması diye. Hasan Türk tercih edilince adam forma kaybetme korkusuyla asıldı. Bu nedir? En başa dönüyoruz, hedeftir.

Son 2 maçta Anadolu takımı gibi oynamamızın tek sebebi de hedefsizlik, bizden birşey beklemeyin kafası. Oysa ki tam performans ve istekle oynanıldığı zaman zirveye oynayabilecek, tamam şampiyon olamayız uzak ihtimal ama en azından ilk 3 görebilecek bir takımız. Bu takımın bir diğer en büyük sorunu ise malesef rotasyonsuzluk.

Cidden çok dar bir kadro, kulübeye bakıyorsun. Sol bekimiz yok, sağ bekimiz yok. Sol bek sorunu var diyorsunuz, Tanju sırf Mendes'in adamı diye kadro dışı bırakıyorsunuz. Tanju geçen yıl oynadığı her maç harikaydı. Niye değerlendirmiyorsunuz? Çünkü yönetim istemiyor. Yerine adam al? Drenhte geliyor, havaalanından disiplinsiz diye geri yolluyor Tamer Kıran efendi. Yerli al? Yok. Uğur Boral bekte bu kadar yani, yapacak birşey yok. Adam ilk maçlarda tam performans oynadı, o da tükendi.

Çok aksayan yer var. Resmen tek atımlık kurşunmuş gibi iyi girdik lige, beraberlikler alsakta iyi oynadık hatta GS maçı ortada ama sanki bizden bu kadar hacı diyor takım. Bari şu kafaya ilk devre sonunda falan girseydik, böyle çok kötü gözüküyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...