Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1988 yılı ve sonrasında doğan 1 milyon 154 bin gence pirim şoku


Feamer

Öne çıkan mesajlar

gelen, duyan var mı?

"1 milyon 153 bin 595 genç, sağlık sigortası prim borcuyla şok oldu. 1 Ocak 2012'de uygulamaya giren Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında, 1988 yılı ve sonrasında doğan 1 milyon 154 bin gence ailesinin gelirine bakılarak aylık 35 lira, 102 lira ve 212 liralık borç gönderildi."

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21558131.asp
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aylardır var zaten bu. ruh hastası Hurriyet 3 ayda 1 aynı haberi farklı baslıklarla yapıyor. Zorunlu Sağlık Sigortası işte. tartışıldı. 18 yaşını doldurmuş, liseyi bitirmiş, okumayan, çalışmayan her erkek çocuğu sağlık sigortasını yaptırmak zorunda.

Gelir hesaplanırken eve giren para ve malvarlığın hesaplanıyor. anne baba ve sen yaşıyorsun diyelim evde. Baba emekli, anne ev kadını. sen çalışmıyorsun ve üniversiteye gitmiyorsun veya üniversiteyi bitirdin işsizsin. Babanın emekli maaşı, üzerinize olan ev+arsa falan gelir olarak gösteriliyor dövlet tarafından. Kirada olup olmaması önemli bile değil. Mesela arsanız var vergisini veriyorsunuz ama duruyor öyle. Devlet bu gelir diyor hesaba katıyor mal gibi. Halbuki satmıyorsun veya satamıyorsun. Olmaz diyor arsa vergisi yetmez nefes alsan parasını vereceksin diyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

88'liler daha 25 yaşlarını doldurmadılar ki?

Ben 2 haftadır devlete para vermek için uğraşıyorum, memurların olaydan haberleri yok, SGK'ya gönderdiler, oraya buraya gönderdiler; en sonunda dün bir tanesi işi bilen birine telefon açtı, sonra arkasından bir form verdi, anan baban imzalasın getir dedi...

Bugün annemin o tarafta işi vardı kadın gitti, demişler senin vermenle olmaz oğlun gelecek verecek.

MK kaç para istiyorlarsa alıp yüzlerine çarpayım diyorum yok, o da olmuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca harcamalarını da dikkate alıyorlar misal kredi kartın var 500 tl lik limtli gak guk diyemiyosun.anan baban da ödese zorunluya giriyor maksat ödediğin prim şişsin sen daha çok öde..
ne güzel memleket valla doğudaki vatandaşlarımız(!?) kardeşlerimiz(!?) kaçak elektrik kullansın parasını sen öde..
suriye den kaçanların condom parasını sen öde...

ekonomi iyiye gidiyor diyen olmuşmuydu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne zaman doğduğunun bir önemi yok. Çalışmıyorsan ve sigortasızsan ödemek zorundasın bu parayı. Özel sağlık sigortan olsa bile zorunlu. Ölmek istiyorum, istemiyorum sağlık sigortası desen bile zorunlu. Ölene kadar ödemek zorundasın emekli değilsen, işsizsen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:

peki bu naneyi odeyince,hastalandıgımızda devlet bakıcak mı bize?yoksa senin sigortan yok son nefesimizi verirken hastanede kusura bakmayın size hizmet veremiyoruz mu diyecekler?


sigorta zorunlu hale getirildi
devlet hastanesine kimlikle sıra alıyosun eskiden 14liraya fiş kesiyordun sadece.

135lira giriyor bana her ay hazirandan beri ödemedim işe girdiğim halde sgk borç gösterdi ödemeyide düşünmüyorum daha fazla 6ay ödedim zaten
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...