Meov Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Konuyla alakasız görülebilir yanlız geçen gazetede okumuştum. "Şehit vermekten daha kötü bir şey varsa oda şehit vermeye alışmış bir ülke olmaktır" demişti amcamızın biri hatırlamıyorum. çoğunuz ikinci gruba dahil olmuşsunuz görüyorumda. nitelikli insan niteliksiz insan yoktur arkadaşlar. bir insan nasıl yetiştirilirse, ona ne verilirse inanın verir karşılığını. kendini nitelikli sananlar yaptıkları işleri düşünsün ve 1 aylık bir eğitimle bana bu işi herhangi birinin yapamayacağını söylesinler isterdim. over rated. edik: bold. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Seni eğitimsiz, doğru düzgün ekipmansız, silah zoruyla oraya götürecekler. Dağda hayatı boyunca hayvan gibi yaşamış katillerin canını daha rahat alabilmesi için 4 tane duvardan, azıcık bir güvenlikten yoksun, dağın ortasındaki lanet çukurdaki bir karakola gönderecekler. Siyasetçisinden, kaçakçısından, ağasından, gazetecine herkesin kazancı olduğu için bitirilmeyen piyonların savaşı için seni ölüme yollamış olacaklar. Bu noktadan sonra ölünün arkasından onur falan diyerek anca kendinizi avutursunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Ölümü gözü alıyorsa bu onunla ilgili birşey gitsin ölsün. Ölerek ülkeye hizmet ettiğini düşünüyorsa bu onunla ilgili birşey. Ülkeye hizmet ettiğini düşünerek ölmeyi göze almışsa ve bunun onurlu bir davranış olduğunu düşünüyorsa o zaman öldüğünde onurlu bir davranış yapmış olacak kendince tabi bence bir sorun yok. Gayet tutarlı kendi içinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 tam olarakta redeagleın bahsettiği olay durumumuz. hatta bundan dahada kötü ama şimdi ters bir şeyler söylemek istemiyorum bazı tanıdıklarımın itibarını korumam gerek, ekşi muhabbetinden sonra güvenemiyorum bir şeyler yazmaya. Ama basit olarak şunu düşünün, biri size dandik bir silah verip tamamen savunmasız bir alana başka ekipman olmadan gönderip, orayı koru orada nöbet tutacaksın dese ne yapardınız? :) bir şey yapamayanlar çok işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Sanırım olay, inanmadığın bir savaşın içinde olmak. Yani ölüm, doğru nedenlerle olduğu zaman tercih edilebilir bir şey. Kimse benim için kendi hayatını feda etmez belki ama ben ailem için bunu yaparım. Ama doğudaki bu savaşın benim ailemi tehdit ettiğini düşünmüyorum. Zira aynı noktada benim ailem, adamların istediği 1 karış topraksa, benim için o topraktan daha değerlidir. Çünkü devlet, içinde yaşayan insan için vardır. İnsan olmadığında devlet de olmaz. Dolayısıyla doğuya gitmek istemem çünkü bu savaşın benim savaşım olduğuna inanmıyorum ki zaten sorun burda. dasaa'nın dediği gibi kimsenin ölmesini konuşmayalım. İşi nasıl çözeriz diye konuşalım. Makina mühendislerini toplayıp silah geliştirecek bir şeyler yaptırtsan belki ölmekten daha çok işe yararlar. Kendimi düşünüyorum; oraya gidip 6 ay tetik çekmek yerine 6 ay için bir mech yapımına yardımcı olabilirim ki eminim çok daha faydalı bir iş olur. Ama zaten ortada böyle bir tercih söz konusu değil. Aynı şekilde reklamcı belki silah yapımına yardımcı olmaz ama işin PR tarafının da desteklenmesi gerekiyor. TSK'nin deli gibi PR'a ihtiyacı olduğu çok net değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Law said: Ölümü gözü alıyorsa bu onunla ilgili birşey gitsin ölsün. Ölerek ülkeye hizmet ettiğini düşünüyorsa bu onunla ilgili birşey. birilerinin bazı şeyleri göze alması gerekiyor law. belki klişe olarak görebilirsin ama birileri bir şeyleri göze aldı diye sen rahat rahat o yorumu yazabiliyorsun. amacım karşı argüman üretmek değil biraz cool olmamaya çalışırsın rahatlıkla sende görebilirsin bunu. kusura bakma yazmadan geçemedim. neyse geç oldu iyi geceler hepinize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 riglous said: Sanırım olay, inanmadığın bir savaşın içinde olmak. Yani ölüm, doğru nedenlerle olduğu zaman tercih edilebilir bir şey. Kimse benim için kendi hayatını feda etmez belki ama ben ailem için bunu yaparım. Ama doğudaki bu savaşın benim ailemi tehdit ettiğini düşünmüyorum. Zira aynı noktada benim ailem, adamların istediği 1 karış topraksa, benim için o topraktan daha değerlidir. Çünkü devlet, içinde yaşayan insan için vardır. İnsan olmadığında devlet de olmaz. Dolayısıyla doğuya gitmek istemem çünkü bu savaşın benim savaşım olduğuna inanmıyorum ki zaten sorun burda. dasaa'nın dediği gibi kimsenin ölmesini konuşmayalım. İşi nasıl çözeriz diye konuşalım. Makina mühendislerini toplayıp silah geliştirecek bir şeyler yaptırtsan belki ölmekten daha çok işe yararlar. Kendimi düşünüyorum; oraya gidip 6 ay tetik çekmek yerine 6 ay için bir mech yapımına yardımcı olabilirim ki eminim çok daha faydalı bir iş olur. Ama zaten ortada böyle bir tercih söz konusu değil. Aynı şekilde reklamcı belki silah yapımına yardımcı olmaz ama işin PR tarafının da desteklenmesi gerekiyor. TSK'nin deli gibi PR'a ihtiyacı olduğu çok net değil mi? e eyalet sistemi abi direk ne gerek var silah üretmeye vs. ülkeyi bölmek değil bu herkese hakkını veriyormuş gibi gözüküp dış işlerde tek merkeze bağlıyorsun yine, herkes istediği gibi yaşasın tabi. yoksa benim aileminde savaşı değil haklısın o konuda, ya da doğudan verilecek 1km2 toprakta çok umurumda değil açıkcası. ama harçlığı çalınan küçük çocuk gibide davranmayalım. oradakilerde insan sonuçta. hatta provoke edilipte üzerimize salınınca düşman diye nitelendirdiklerimiz bile insan bir yerde. o yeri bulmak lazım işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Kimse benim için birşeyi göze almasın, ben burada rahat rahat yatacağım diye kimse ölmesin sakat kalmasın. Sakat kalanlar ve ölenler adına üzgünüm çünkü bir hiç için ölüp sakat kalıyorlar. Birilerinin bazı şeyleri göze alması gerekiyor demeyelim ona birilerinin harcanması gerekiyor diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Meov said: Law said: Ölümü gözü alıyorsa bu onunla ilgili birşey gitsin ölsün. Ölerek ülkeye hizmet ettiğini düşünüyorsa bu onunla ilgili birşey. birilerinin bazı şeyleri göze alması gerekiyor law. belki klişe olarak görebilirsin ama birileri bir şeyleri göze aldı diye sen rahat rahat o yorumu yazabiliyorsun. amacım karşı argüman üretmek değil biraz cool olmamaya çalışırsın rahatlıkla sende görebilirsin bunu. kusura bakma yazmadan geçemedim. neyse geç oldu iyi geceler hepinize. tamam da bu, karşılığını verdiğin zaman tercih edecek insanlar var. Sorun tercih etmeyecek insanlara, karşılığını vermeden bu işi yaptırtmak. Bu arada ben diyorum abi. Sokaktan çevireceğin herhangi birisinin benim yaptığımı yapması için 1 ay yetmez. İşini hakkıyla yapan hiç kimsenin yerini doldurmaya yetmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Law said: Kimse benim için birşeyi göze almasın, ben burada rahat rahat yatacağım diye kimse ölmesin sakat kalmasın. Sakat kalanlar ve ölenler adına üzgünüm çünkü bir hiç için ölüp sakat kalıyorlar. Birilerinin bazı şeyleri göze alması gerekiyor demeyelim ona birilerinin harcanması gerekiyor diyelim. aynen öylede diyebiliriz ama gerekiyor. bu senin isteğine bağlı olmasada seni etkiliyor ama değil mi? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 cakal 2 gun kala video cekmis kendisine.muhtemelen tmi bittikten sonra paylasmıstır. su anda resmi asker degilse hic bisi yapamazlar.kasım ayında 91 e 3 terripler teskere alıcak. bu eleman muhtemelen 91 e 2 tertiptir onlar da agustosta geldi coktan.tmi leri vs.coktan bitti yani hic bisi olmaz bu videodan. ayrıca kamuflajı da eski tip,palaskası vs. bi kac sene onceki video da olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 riglous said: Meov said: Law said: Ölümü gözü alıyorsa bu onunla ilgili birşey gitsin ölsün. Ölerek ülkeye hizmet ettiğini düşünüyorsa bu onunla ilgili birşey. birilerinin bazı şeyleri göze alması gerekiyor law. belki klişe olarak görebilirsin ama birileri bir şeyleri göze aldı diye sen rahat rahat o yorumu yazabiliyorsun. amacım karşı argüman üretmek değil biraz cool olmamaya çalışırsın rahatlıkla sende görebilirsin bunu. kusura bakma yazmadan geçemedim. neyse geç oldu iyi geceler hepinize. tamam da bu, karşılığını verdiğin zaman tercih edecek insanlar var. Sorun tercih etmeyecek insanlara, karşılığını vermeden bu işi yaptırtmak. Bu arada ben diyorum abi. Sokaktan çevireceğin herhangi birisinin benim yaptığımı yapması için 1 ay yetmez. İşini hakkıyla yapan hiç kimsenin yerini doldurmaya yetmez. iyide insanların beğenisine sunarsan bunu belli bir süre sonra kimse tercih etmez onu napacağız? paralı askerlik? olabilir. 1 ayı ben farazi olarak söyledimde açık olalım hiç birimiz bir dahi değiliz. öyleysekte bu oran nüfusa göre farkedilir bir düzeyde bile değil. ben sizde vasıfsızsınız demiyorum, vasıfsız dediğiniz insanlar hatalı tercihler yapmış ya da imkan bulamamış(sanmıyorum artık bu devirde ama) insanlar. Kişinin kendi hatası tabiki ama bu kadar sert yaklaşmamak gerek onu söylemeye çalıştım kendimce. neyse cidden yattım yarın fikirlerinizi paylaşmak isterim tekrardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Meov said: Konuyla alakasız görülebilir yanlız geçen gazetede okumuştum. "Şehit vermekten daha kötü bir şey varsa oda şehit vermeye alışmış bir ülke olmaktır" demişti amcamızın biri hatırlamıyorum. çoğunuz ikinci gruba dahil olmuşsunuz görüyorumda. nitelikli insan niteliksiz insan yoktur arkadaşlar. bir insan nasıl yetiştirilirse, ona ne verilirse inanın verir karşılığını. kendini nitelikli sananlar yaptıkları işleri düşünsün ve 1 aylık bir eğitimle bana bu işi herhangi birinin yapamayacağını söylesinler isterdim. over rated. edik: bold. Bilmiyorum hangi gruba sokuyorsun ama birileri buna nitelikli/niteliksiz diyor, sen yetiştirilmiş/yetiştirilmemiş diyorsun. Fark etmiyor. Yetiştirilmemiş kişi karşılığını veremeyeceği için çok net "yetiştirilmemişle yetiştirilmiş insan aynı işe koşulmamalı" argümanı var ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HikmetHoroz Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Ülke millet din falan salak şeyler ya, bi kere geliyosunuz dünyaya büyük şans, çarçur etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 e iyide yetiştirilmemiş insanıda ölüme göndermek çok saçma değil mi? iyi, kötü sayesinde varlığını sürdürür biliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 HikmetHoroz said: Ülke millet din falan salak şeyler ya, bi kere geliyosunuz dünyaya büyük şans, çarçur etmeyin. +1 Herkes için çok iyi olurdu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Önceki sayfalarda da söylendiği üzere birilerinin ölüyor olması zaten kimsenin tercih etmediği bir şey. Mümkünse kimse ölmesin. Ayrıca kimse vasıfsız diye ölüme terkedilsin demiyor. Tekrar ediyorum, ölmesin. Bu sorunla tek karşılaşan millet biz değiliz. Başka ülkeler nasıl çözüyor diye bakıldığında çok da zor değil hani çözmek. Birileri daima kendi yaşamının ederini daha düşük görüp bu işi yapmak isteyecektir. Hak etmesine rağmen 30k vermeyip askere giden insanlar bunun çok net örneği. Bunun karşılığında işi "askerlik" değil, topluma olan borç olarak görüp farklı çözümler sunulabilir. Sosyal kurumlarda çalışmak gibi. Ayrıca niye 6 ay bulk oluyor. 6 yıl boyunca 1er ay olarak devlet kurumlarında çalışılabilir. Çok da güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 İşin başka boyutları da var. Vasıflı/vasıfsız vs. birçok ayrımı hiçbir şekilde yapmadan ilerlediğimizde de şöyle bir durum var ki insanların yapabilecekleri şeyler söz konusu. O adam senin için ateş edebilir. Ben senin için ateş edemem. Hatta ben korkağın önde gideniyim. Muhtemelen ilk çatışmada heba olurum. Hatta benim nöbetime güvenen adamın aklına şaşarım yani. O kadar vahim. Ama bana bilgisayar ver, istediğini yapayım sana. Öbür taraftan bu adama bilgisayar ver, monitöre kafa atsın. E hal böyleyken benim nöbet tutmam falan hakkaten saçma bir durum. Bu noktada insanların vasıflarına göre kullanılması gerekliliği var. Beni daha bilgisayarla ilgili işlere yönlendirebilir. Diğer elemanı da onun uzmanı olduğu işe yönlendirsin. Nöbet tutmak da kimin uzmanlığıysa, o yapsın. Tüm bunları yaparken de benim mevcut işimin içine etmesin mümkünse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 vivavale said: su anda resmi asker degilse hic bisi yapamazlar.kasım ayında 91 e 3 terripler teskere alıcak. Askerde fotoğraf, video, gizli belge vb. gibi ihlalleri üşenmeyip kasıp 10 sene sonra da askeri mahkemeye taşısalar ceza alırsın. Her şey "disko" değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Cons said: hatta "yapabilme" açısından bakarsak ülkenin %99'unın yaptığı işi herkes yapabilir. ardethçilik oynamıyorsanız çok gözden çıkarılamaz insan yok pek. tam bir koç burssuz erkeği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Baggio said: vivavale said: su anda resmi asker degilse hic bisi yapamazlar.kasım ayında 91 e 3 terripler teskere alıcak. Askerde fotoğraf, video, gizli belge vb. gibi ihlalleri üşenmeyip kasıp 10 sene sonra da askeri mahkemeye taşısalar ceza alırsın. Her şey "disko" değil yani. hic bisi cıkmaz.asker olmayan birini nasil askeri mahkemeye cikaricaksin ayrıca usenmeyip kassalarda askerlik suresince dava acılmamısa hic bisi cıkmaz. en fazla tsk bu olaydan rahatsız oldum der.sivil mahkemede dava acar ondan da hic bisi cıkmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DungeonsAndDragons Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Redeagle said: Seni eğitimsiz, doğru düzgün ekipmansız, silah zoruyla oraya götürecekler. Dağda hayatı boyunca hayvan gibi yaşamış katillerin canını daha rahat alabilmesi için 4 tane duvardan, azıcık bir güvenlikten yoksun, dağın ortasındaki lanet çukurdaki bir karakola gönderecekler. Siyasetçisinden, kaçakçısından, ağasından, gazetecine herkesin kazancı olduğu için bitirilmeyen piyonların savaşı için seni ölüme yollamış olacaklar. Bu noktadan sonra ölünün arkasından onur falan diyerek anca kendinizi avutursunuz. Daha ne denebilir iste en guzel en yalin sekilde aciklanmis hala Arab in El Sehid mantigini ne savunuyorsunuz anlamiyorum gidenlerin hepsi bosha gidiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 Meov said: Law said: Kimse benim için birşeyi göze almasın, ben burada rahat rahat yatacağım diye kimse ölmesin sakat kalmasın. Sakat kalanlar ve ölenler adına üzgünüm çünkü bir hiç için ölüp sakat kalıyorlar. Birilerinin bazı şeyleri göze alması gerekiyor demeyelim ona birilerinin harcanması gerekiyor diyelim. aynen öylede diyebiliriz ama gerekiyor. bu senin isteğine bağlı olmasada seni etkiliyor ama değil mi? :) Beni etkiliyor diye, tutupda harcanan insanlara karşı veya harcanılan şeyi yüceltmmei gerektirmez. Oraya giden adam tam olarak iradi bir seçimlede geitmiyor tam olarak geniş bir persğektifden algılayabilse belki fikri değişiri. Şartların gerektirdiği bazı sebeplerden oraya gidiyor. Ve bir şekilde beni etkiliyor da işin ilginç yanı esen rüzgarda beni etkiliyor, güneşin doğmasıda. Ama bütünü bu tekenler acaba benim için geröekden daha mı iyi orası tartışılır. Belkide kimse gitmese ölmese ya durun deseler belki beni daha iyi etkileyecek bu seçimleri, gidip orada ölmelerindense. işin boyutuda var. Yani etkiliyor ama ne yönde olduğu tartışılır. Ayrıca gerekiyor demişsin hayır hiçde gerekmiyor. Sen öyle düşünüyorsun yani gerektiğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 vivavale said: hic bisi cıkmaz.asker olmayan birini nasil askeri mahkemeye cikaricaksin ayrıca usenmeyip kassalarda askerlik suresince dava acılmamısa hic bisi cıkmaz. en fazla tsk bu olaydan rahatsız oldum der.sivil mahkemede dava acar ondan da hic bisi cıkmaz. Basit disiplin suçları için dediğin doğru, yani 3 gün kala kılık kıyafete uygunsuz davranır da askeri mahkemeye sevk edilirsen dava bitene kadar senin askerliğin biter, ceza veremezler. Bazı işler ayrı ama. Askerliği yaptın mı bilmiyorum, yaptıysan da imzaladığın kağıtları okumadan imzalamışsın, ben ne yapayım :p "Olur mu lan öyle şey askerlik bitti baba" mantığıyla yorum yapmaktansa dikkatli olmakta fayda var, sivil mahkemeye sevkedilirsin, oradan da 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası var yasak alanda fotoğraf çekmenin. Para cezasına çevrilir, gizli bir şeyi ifşa etmediğine karar verilir falan o kadar detayını bilemem de askerlik bitse bile cezası var imzaladığın "gizlilik anlaşması" tarzı şeye göre. Bokunu çıkarmazsan kimse uğraşmıyor sadece, kendini de yormuyor adamı da yakmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 adam sınırda ise, sınır birliklerine özel yasaklarda var, yasak bölgede yapılmaması gereken şeyleri yaparsan askeri disiplin suçunun dışında değerlendirilebiliyor diye hatırlıyorum, sen sınırda video çekip birilerine istihbarat mı, aktarıyor dun, falan diye açarlarsa, yazık olur çocuk çağıza, tam kafayı yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar