Undisclosed Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Masakari said: Benim bildiğim mayhem adamları mahkemeye verir hayvan gibi tazminat alır sonra paraları yer. Türkiye de tazminat davaları ne yazıkki öyle işlemiyor. Tazminat hukukunda şöyle bir madde var Türkiyede, tazminat zenginleşme amacı olarak kullanılamaz. Anglosakson hukukunda ise yok. Bu ne demek? Ekstrem bi örnek yaratalım: HD iskender milyon dolarlık bir zincir olsun, adam elindeki kızgın tereyağını kafandan aşağı döksün, kafan gözün yansın heba ol. alacağın para hastane masrafların + 100-150.000 tl tazminat + iş göremez durumuna düşersen emekli olacağın süreye kadarki maaşındır. Geriye kalan milyon dolarları devlet şirkete ayrıca ceza keserek hazineye devreder. Anglosakson hukukunda (abd), şirketler böyle durumlarda davadan önce avukatıyla uzlaşmaya gider, milyon dolarlar konuşulur.(zaten şirketin cebinden milyon dolarlar çıkacaktır, adı şirketin daha az etkilensin diyedir bu çabada) uzlaşma olmazsa trial a gidersin 3-5 milyon dolar belki daha bile fazla tazminat alırsın. TLDR: bu ülkede adam akıllı tazminat alamazsın, tazmin ettiklerin başına gelenlerin yanında her anlamda komik kalır. şöyle birşey koyayım, tazminat böyle bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 hd iskender ne ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 huun said: ad3m said: Abi iskendere dandik diyorsan hep dandik yerlere denk geldiğindendir diyeceğim ama zevkler ve renkler. yıllarca bursa'da yaşadım, orada da dandik sayılırdı. uydurma bir yemek nihayetinde ve hepi topu 150 senelik geçmişi olan yemeği seele gibi kardeşlerimiz milli yemeğimiz zannediyor hehe adam gibi dönerinizi yiyin işte kardeşim, iskender nedir? bizim oralarda dönere kıyma katanın anasına küfür ederlerdi, adam kıymadan döner yapmış lulz aynen ara sokak esnaf lokantası bir de yazın iskender yemeye kasanlar var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 2 sene önce falan bursada işlerimiz vardı herhalde o iskderoğullarının her dükkanında yedim.bi tek böyle bahçe içinde olan sakin sesiz yerde olanda yediğim en iyisiydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CtrlX Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 lezzette doğru adres, Çiçek Izgara.. ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 ucuz diye gittim toplamda bi 5 kere, sonra yemeğin leşliğine dayaamadım ve bi daha gitmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Undisclosed said: Masakari said: Benim bildiğim mayhem adamları mahkemeye verir hayvan gibi tazminat alır sonra paraları yer. Türkiye de tazminat davaları ne yazıkki öyle işlemiyor. Tazminat hukukunda şöyle bir madde var Türkiyede, tazminat zenginleşme amacı olarak kullanılamaz. Anglosakson hukukunda ise yok. Bu ne demek? Ekstrem bi örnek yaratalım: HD iskender milyon dolarlık bir zincir olsun, adam elindeki kızgın tereyağını kafandan aşağı döksün, kafan gözün yansın heba ol. alacağın para hastane masrafların + 100-150.000 tl tazminat + iş göremez durumuna düşersen emekli olacağın süreye kadarki maaşındır. Geriye kalan milyon dolarları devlet şirkete ayrıca ceza keserek hazineye devreder. Anglosakson hukukunda (abd), şirketler böyle durumlarda davadan önce avukatıyla uzlaşmaya gider, milyon dolarlar konuşulur.(zaten şirketin cebinden milyon dolarlar çıkacaktır, adı şirketin daha az etkilensin diyedir bu çabada) uzlaşma olmazsa trial a gidersin 3-5 milyon dolar belki daha bile fazla tazminat alırsın. TLDR: bu ülkede adam akıllı tazminat alamazsın, tazmin ettiklerin başına gelenlerin yanında her anlamda komik kalır. şöyle birşey koyayım, tazminat böyle bir şey. sen daha mayhemi tanımamışsın. hd Iskender'in tüm şubelerini kazanıp, kendine geçirebilir bi gecede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 iskenderin bir klası vardır, dandik avm kebapçılarında yenmemeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Red said: 2 sene önce falan bursada işlerimiz vardı herhalde o iskderoğullarının her dükkanında yedim.bi tek böyle bahçe içinde olan sakin sesiz yerde olanda yediğim en iyisiydi garajin ordakinde yiyeceksin. ara sokakta. aksam 5de de kapaniyor. ona gore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 abi şu ctrlx in reklam mesajlarını bir tek ben mi görüyorum :D her sayfada çiçek ızgara diye diye bitirdi konuyu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 "roket adam" said: döneri fena değil fakat restoran hep çok kalabalık, sesten bağırtıdan zevk almıyorsun. Ben bir kere gittim bildiğin soyunma odası gibi kokuyordu artık kalabalıktan ve havasızlıktan, ses de tam dediğin gibi, sanki lise kantininde yiyoruz. Döneri iyiydi ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 dasaaa said: ama high definition iskenderin tadı... hmmmmmppffff tüm topiği okuayamdım ama şu özetliyor düşüncelerimi, lezzeti muhteşem gerisi çok umrumda olmuyor benim de.Ayrıca ben de çok sık olmasa da giderim ayda bir,hiç bir şekilde terbiyesiz,çirkin veya kaba bir davranışla karşılaşmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 geçen gün kız arkadaşımla gittik, gitmez olaydık.. koskoca döner ustası dönerin başına geçmiş, orasını burasını yalıyordu ve "hepsi benim" diye bağırıyordu. koşarak kaçtık ordan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 aa biz de oradaydık lan iyi ki kaçmışsınız aynı herif daha sonra dönerin üzerine oturdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 yuh inanmıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 taş gibi pide üzerine takvim kağıdı büyüklüğünde kesilmiş minik döner parçası yapıyolar abi hd de. belki de yediğim en kötü iskendere sahipler... iskender bursada yenir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 e bize takvim kağıdı geldi direk! kaçarak koştuk.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 bakırköydeki capacity deki hd iskender de yaşadık buna benzer bir olay. adamlar bildiğin miktir git gibi gözümüze bakıyordu. Tabakları haldır haldır masaya fırlamalar filan. bir kaç arkadaşımdan da bu gibi şikayetler duyunca hd'nin nasıl bir firma olduğu anlaşılmıştı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Saeros said: geçen gün kız arkadaşımla gittik, gitmez olaydık.. koskoca döner ustası dönerin başına geçmiş, orasını burasını yalıyordu ve "hepsi benim" diye bağırıyordu. koşarak kaçtık ordan... yalan söylediğin nereden belli, senin kız arkadaşın yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 sen de adamları koruya koruya bi hal oldun belliydi zaten hd de huun dönerden geliyor işte adamın şirketiymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 olum adamlar işe garson falan alırken "tabakları fırlatıcaksınız, müşteriye hep sktir çekiceksiniz, mümkünse tabağa osurup öyle verin, sonra da müşterinin ayağına tükürün" diye talimat mı veriyolar? nasıl oluyo bu heryerde aynı dandiklik? mantıksız geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Ben toplamda 4-5 kere gittim ama bir garsonun öyle davrandığına şahit olmadım veya koku vs. gibi durumlar olmadı. Bilemiyorum bu bahsedilen restoranlar hangi ilde de oradaki örgütlenmede bir sorun olabilir keşke sıkıntı yaşadıktan sonra e-mail falan atarak şikayetçi olsanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 bir ara epey ucuzdu herkes hucum ediyordu adamlar yetişemiyor normal yani 150 müşteriye iskender vercen, yağ ve sos dökcen kolay deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 bugün kız arkadaşımla ikinci bir şans vermek istedik bu adamlara, vermez olaydık... gene mi geldiniz siz deyip üzerimize köpek saldılar. sonra köpekleri çekip üzerimize kızgın yağ attılar. yağ kuruduktan sonra üzerimize yoğurt döktüler, yanıklara iyi gelirmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 yapma dasaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar