Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

5199 Sayılı Hayvan Hakları Yasasında Değişiklik Yapmaya Yönelik Yasa Tasarısı


idilik

Öne çıkan mesajlar

''hayvan haklarını koruma'' adı altında, ''sokak hayvanlarını yok etme''ye yönelik yeni yasa değişiklik tasarısı tamamlanarak başbakanlığa sunulmuş. şimdiden sonraki süreç nasıldır bilemiyorum fakat aşağıdaki adresteki açıklamaları okuyup, uygun görme durumunda dilekçeyi imzalarsanız, gelişmelerin iyiye gitmesine katkıda bulunabilirsiniz diye düşünüyorum.

http://www.sessizkalmasucaortakolma.com/dilekce/dilekce_detay.asp?id=1311
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"yasadan alinti" said:

Evlerde kaç hayvan bulundurulacağının izne tabii olması ve hayvan "sahiplerinin" eğitime tabii tutulması ucu açık bir tanımlamadır. İleride “hayvan korumacının hak” ihlaline kadar varabileceği ve belki de “bir hayvan sahibi olmakla” sınırlandırmaya kadar gidebileceği için bu tanımlama bu şekliyle tasarıda yer alamaz.


bu benim her zaman istedigim yasa. Her onune gelen hayvan sahibi olmamali tabii ki. Ucu acik dedigi sey aslinda pitbull, rottweiler gibi kopek irklarina her onune gelen sahip olmasin ve illegal olan kopek dovuslerine engel olmasini amaclayan bir durum.

"Yine yasadan alinti" said:

Hayvanların ırklarına göre sınıflandırılıp "sahipleriyle" birlikte yaşam haklarının ellerinden alınması asla kabul edilemez. Dövüşçü ya da bahisçi "sahiplere" yönelik önlemler almak yerine ırkları cezalandırmak kabul edilemez ve merdiven altı üretime sebep olacaktır.


Avrupanin bir cok ulkesinde bazi kopek irklarina dair sinirlama var en basit ornegi Fransa da. Bazi kopek irklarina agizlik takmak zorundasin mesela.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayvan uyutma her yerde var, peta bile hayvan uyutuyor.

Sokak hayvanlarimiz tbii genelde bize ozel bir sey, ama simartilmis batililar christmas da vs hayvan alirlar. Sonra bakarlar hayvan bakmak oyuncak almak gibi bisi degil, bir sorumluluk getiriyor. Sonra onu barinak a vs verirler. Bi cok barinak da eger yeni sahip bulabilirse bulurlar, ki genelde cok guzel hayvanlara sahip bulabiirler, kirma irklar, duz hayvanlara sahip bulunmaz. Hayvanlarin %80-90 i uyutulur, yani oldurulur.

Asil olay hayvan bakmaya Dunya'da bi sinir getirilmesi ile cozulur. Hayvan aldiginda chiplenir (ki zaten chipleniyolar artik), sahibi vs belli olur. Bakamiyosan para cezasi odersin. Hayvan evden kaciysa (ya da sokaga birakildiysa para odememek icin), gidip hayvanim kayboldu diceksin. Bulundugunda iade edilecek. Eger ki bi kac kere kacirirsan hayvani yine para cezasi odersin, maksat sistemi abuse etmemek.

Direkt hayvan sahiplerine cezalar getirilsin. Bu uyutulma iside cozulur. Avustralya'da sanirim her yil 250 bin kedi ve kopek uyuyluyo. Ayni bakkaldan cukulata alir gibi aliyolar, 2 hafta sonra ya sokaga saliyolar, ya da bi shelter a veriyolar. Onlarda uyutuyo.

Boyle sorumsuzluk olmaz yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

havyansever diyince cahil insanın aklına "treehugger" diye dalga geçilen kişiler geldiği için doğrudur, evet...

ama bi de şöyle dallamalar var:

said:

Sorsan kimsenin vakti yok,boş yere harcadığın saatlerinden birini ayır da aç oku TASARI ne diyor. Gözler Gördüğüne Kulaklar Duyduğuna inanır. Kedinin köpeğin önüne bir avuç mama atanlar bize de iki satır YALAN YANLIŞ yazıyor DEDİKODU yapıyor. AÇ ve OKU bir zahmet. Sonra da GÖREVİNİ yap.


said:

SEVMEK,ACIMAK? Kasaptan,marketten aldığın yiyeceği bile poşeti ile at hayvanın önüne neymiş "biz onlara sokakta bakarız yeterki uyutmayın". Seni birileri uyutuyor arkadaş. Sevdiklerine nasıl davranıyorsan öyle davran o zaman. 2-3 liraya mamayı al eline sokağa saça saça git kendi EGONU tatmin et.


said:

Gazete okumuyor musunuz siz kardeşim sokak köpeklerinin neyini savunuyorsunuz! Hem saldırganlar hem uyutmuyorlar hem de çevreyi kirletiyorlar. Sabahleyin spor yapmak için yürüyüşe çıkan yaşlı insanlara saldırıp o günkü psikolojisini mahvediyorlar. İnsan Refahı Mutluluğu mu yoksa Hayvan Sevgisi mi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sokak köpeğini beslemek, önüne kap koyup gitmek hayvan severlik değil. bizim kapının önünde 2 köpek 3-5 kedi var. bizim apartmandan, yan apartmandan akşamları ve sabahları kaplarla yemek su falan koyuyorlar. hadi su neyse. konulan ıslak ekmek, yemek, mama ıvır zıvır etrafa dağılıyor bir süre sonra. Pislik oluyor etraf daha sonra.

Kapının önüne çöp bırakıyoruz akşamları çöpçü gelsin alsın diye. bırakıyorsun çöp poşetiyle 5dk geçmeden kedi köpek gelip paramparça ediyor o poşetleri. Kimsenin çöp kamyonu gelene kadar her akşam nöbet tutacak hali yok. Ne zaman geleceği belli değil, gelip kapını çalmıyor adam neticede. Trafik olur, birşey olur 1 saat geç geçtiği oluyor. E etrafa dağılan çöpler gene mikrop ve pislik yuvası yapıyor etrafı. Hayır öyle dandik migros poşetleriyle de atmıyoruz adam gibi çöp torbalarıyla konuluyor sağlam. ama kedi, köpek koku aldığı zaman yok olup gidiyor o poşet.

E etraftan geçen yabancılara, gelen misafirlere, geçen arabalara saldırıyorlar, havlıyorlar. Kaza oluyordu daha geçen gün köpek atladı arabanın üzerine. Sonuçta mahalle arası, insanlar, çocuklar dolaşıyor. O kaza olsa birisi ciddi anlamda yaralanabilirdi. Gene geçen gün babasıyla yolda yürüyen bi çocuğa havladı köpekler. Böyle acayip bi ağlama sesi geldi koştum baktım ne oluyor, biri mi öldü yol ortasında, kaza mı oldu diye. çocuk ciğerleri parçalanırcasına ağlıyordu korkudan.

Kısacası sokak köpeklerinin sokaklarda dolaşması, insanların arada bi kap kacakla yemek vermesi hayvanseverlik olmuyor sorumsuzluk oluyor. hayvan besleyeceksen o hayvana bakabileceğin bir yerin olacak. her türlü sorunuyla sen ilgileneceksin. Yemeğiyle olsun, hastalığıyla olsun, pisliğiyle olsun. Kimse çıkıp beslediği sokak köpeğinin bokunu toplamıyor sokaktan ama vicdan masturbasyonu için önüne emek koyup akşam uyuduğu zaman kendinin nekadar hümanist ve hayvansever olduğu hayalini kuruyor. Ortada kalın çizgilerle çizilmiş 2 taraf yok. Sokak hayvanlarını savunan ve savunmayanlar diye. Birisi hayvansever diğeri hayvan düşmanı değil.

Ha yasa tasarısı tartışılır. Barınak yok diye hayvanların uyutulma bahanesiyle öldürülmesine karşıyım orası ayrı. Topla insanlardan para, 3 ay bile ömrü olmayacak kavşaklara dikilecek çiçekleri dikme o parayla barınak yap hayvanları yaşat ama daha fazla üremelerine engel ol. Öldürmeyerek ama popülasyon kontrolu sağlayarak sayılarını kontrol edilebilir, bakılabilir daha insancıl hizmet verilebilir seviyeye çek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu hayvanları barracks da yetiştirmiyoruz, summonlamıyoruzda, her hangi bir heronun ultiside degiller; bu hayvanlar biz insnaların adam olmaması dolayısıyla varlar.

Açlar,sususzlar,ıslaklar, herşeyden önemlisi husursuzlar, hiçbir zaman güvende olmadıkları için doğru düzgün uyku bile uyumuyorlar.Hergün en küçüğünden büyüğne insanoğlu denen aşağılık canlının tacizine,şiddetine, işkencesine maruz kalıyorlar. Yemekği suyu bıraktım, başını azıcık okşayan insana bile bütün sevilerini vermeye hazırlar.Onların bir günahı yok onları bu hale biz sokuyoruz.

Bu çöp meselesi, ıslak ekmek meselesi değil, varolmayı kendisi seçmemiş bir canlının yaşam hakkı ile ilgili. Bir insanın karakteri kendisinden güçsüz olana davranışı ile ölçülür, biraz insanım demenin hakkını vermekle ilgili.

Petshoplardan hayvan satışını engelleyip," aa nekadar şirinmiş" diye hayvan bakma kapasitesine sahip olmayan insanların hayvan sahibi olmasının önüne geçilip, mevcut hayvanların kısırlaştırılması ile bir kaç yıl içinde çözülebilecek bir sorunu, tam türk işi hale getirerek en kestirme en salakça ve en etkisiz şekilde çözmeye çalışmanın önüne geçilmesi gerekir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e tamam zaten farklı birşey söylemiyoruz. yani sokak hayvanları toplanıp öldürülsün demiyorum zaten. barınak yok o halde uyutalım demek dediğim gibi saçma sapan bir öneri. Ama sokak hayvanlarının toplanması, barınaklarda bulunması, barınakların durumunun düzeltilmesi, bu hayvanların kısırlaştırılıp popülasyonunun azaltılması ve kontrol edilebilir, sağlı ve düzenli bir şekilde bakımı sağlanabilir seviyeye çekilmesi gerekir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hiç unutmam alerjim oldugumu öğrendiğimiz zaman doktor bana evde köpek var diyince sokağa atın demişti.doktoru dövmediğimiz kalmıştı orda.

böyle zihniyetler oldukça hayvanlar hep zarar görecek.bunu en aza indirmek lazım

bide çivili sopalılar var.onlar ayrı ztn
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...