Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünya Savaşı Doğu'dan mı çıkacak?


Tatar Ramazan

Öne çıkan mesajlar

Güney Çin Denizi'nde yer alan adalar nedeniyle Çin ve Japonya arasında yaşanan gerginlik artıyor, son olarak Çin bölgeye 2 devriye gemisini yolladı.

Civarında petrol yatakları olan adalar 1900'lerin başında Çinlilerdeydi ama sonra Japonlar el koydu, WW2'den sonra ABD'ye geçti ve sonra ABD bunu Japonlara bırakıp çekildi.

Şimdi Japon hükümeti bu adaların kendisinin hakkı olduğunu söyleyip, adaların sahibi olan aileden satın almaya çalışıyor, ama Çin de adaların kendi hakkı olduğunu söyleyip en son bölgeye 2 gemisini yolladı.

Bu adalar için geçenlerde bir Bayrak Krizi de yaşanmıştı. Bir grup Japon adalara çıkıp Japon Bayrağı çekmişti, buna karşı Pekin’de protestolar gerçekleşmiş ve gösterilerde Japon büyükelçisinin aracı ters çevrilip Çin Bayrağı açılmıştı.

Bu olayın yanında önemli bir gelişme olarak Çin'i gelecek 10 yıl yönetecek olan Çin Başkan Yardımcısı Xi Jinping neredeyse 10 gündür kayıp ve ortada yok.
Bölgede Tayvan-Çin ve Vietnam-Japonya arasında da farklı tersleşmeler var.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25379563/
http://www.hurriyet.com.tr/planet/21429842.asp?utm_source=dlvr.it&utm_medium=feed


Biz kendimizi dünyanın merkezinde görürken yaşlanan ve çöken Avrupa değil de genç ve agresif Doğu'da yakın zamanda büyük bişeyler patlayabilir gibi geliyor bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kaliko said:

"Tatar Ramazan" said:

Ayrıca Çin tarihteki katliamlarından dolayı da Japonya'dan nefret ediyor fırsat kolluyorlar, bence bi kıvılcıma bakar kahvaltıyı Tokyo'da yapmaları.

Red Alert mi oynuyoruz? Hayirdir?

yok coh oynuyorum

Japonlar neyle karşı koyacak PS3lerle mi? Bir savaş patlarsa ne olacağını sanıyorsun? kahvaltı falan mübalağa tabii ama ABD müdahale de geç kalırsa Çin affetmez, ABD karışırsa da al sana dünya savaşı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...