Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

her kutu sigaradan 60 kuruş hastalık parası alınacak

pontipati

Öne çıkan mesajlar

Deathblade said:

"Yanında birisi sigara içerse aynı şekilde sende çok kötü etkileniyorsun"cular da geldi. Haydi el ele.

"Avrupada sigara 10 tl abi" cilerde gelmiş sdf.

Uğraşamıcam eski postlardan falan bulup düşüncemi öğrenirsiniz.

Bknz, Gayrisafi milli hasıla, avrupada golden virginia, samson'un 4 euro olması fakat türkiyede satılmaması, yanında sigara içen adamı 40 yıl boyunca göbeğinden bantlayıp, sürekli aynı sigara dumanına maruz kalmadıkça bir halt olmaması.

edit: git istanbul'da trafik sorununa çözüm bul, uzun yaşamak istiyorum diyorsan. sigara rerörö yapma.

golden virginia ve samson satiliyor ustune old holdborn ve drum da satiliyor
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır durumun neyini savunmaya çalışıyorsunuz ki? 2012 olmuş medeniyet gözüyle baktığın tüm ülkeler sigaranın verdiği zarara önlem olarak bir sürü yasa çıkarıyor.

Hala neyini savunarak meşru kılmaya çalışıyorsunuz olayı? Ulan otobüste bile mola verince dışarıdan yanına oturan adam leş gibi kokuyor.
İki duman çektik diye ciğerleri tükürmeyiz de ben zaten bir sürü zararlı şey solurken, senin zevkinin pisliğini niye soluyayım?
Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

Nefret edilmeyecek gibi değil ki hocam. Mereti sadece sen içmiyorsun çevrende olan herkes içiyor ki içmeyen adam çok daha hassas olduğundan sen 10 metre bile uzak olsan geliyor kokusu pis pis, üstüne üstlük bizim üstümüz de kokuyor. Zararından falan bahsetmiyorum bile yanında ki adama da içirmiş kadar olduğundan her türlü saçma bir şey yani.

imamizer said:

ben de içmiyorum bıraktım ama bu neyin nefreti arkadaş? içen adam zaten dünya vergi veriyor her paket başına.zaten artık açık hava dışında hiçbir yerde de içilmiyor. cebine, sağlığına zararı kendine.

benim arabam yok diye her benzin zammında ohh iyi oldu otobüse binsinler, yürüsünler, hem hava kirliği,ayrıca kilo da verirler benzin 10 lira olsun diyor muyum?

eskidendi o. artık ciddi ciddi sigara içilen yer kalmadı gibi. sokakta orada burada maruz kalacağın duman yanından geçen kamyonun eksozundan fazla koku bırakmaz üzerinde bence.

kokusu rahatsız ediyorsa bira 20 lira rakı 200 lira yapılsın. hem zararlı, hem trafik kazalarına neden oluyor, kavgalar çıkıyor hemde en önemlisi leş gibi bu da kokuyor.

konu gerçekten sağlıksa adam benim ifade edebileceğimden çok daha güzel ifade etmiş aşağıda.

BAIIHAN said:

sadece sigaraya yapılan bu uygulama iki yüzlülükten başka birşey değil. sigaradan bu paranın alınması ile ilgili bir derdim yok ancak biraz samimi olunması gerekiyor.

hastaneye giden boy/kilo oranını tutturamayan herkesdende ekstra ücret talep edelim o zaman. benim sigara zaafiyetimden ne farkı var bunun?

etin yağını çorba gibi içen, yemeğe tuzsuz girmeyen, günde 30 tane çayı şekerle içmek gibi iğrenç yiyecek alışkanlıkları türkiyede sigaradan daha büyük tehlike ve hastane masrafına sebep oluyor.

sigarada günah keçisi oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

BAIIHAN said:

sadece sigaraya yapılan bu uygulama iki yüzlülükten başka birşey değil. sigaradan bu paranın alınması ile ilgili bir derdim yok ancak biraz samimi olunması gerekiyor.

hastaneye giden boy/kilo oranını tutturamayan herkesdende ekstra ücret talep edelim o zaman. benim sigara zaafiyetimden ne farkı var bunun?

etin yağını çorba gibi içen, yemeğe tuzsuz girmeyen, günde 30 tane çayı şekerle içmek gibi iğrenç yiyecek alışkanlıkları türkiyede sigaradan daha büyük tehlike ve hastane masrafına sebep oluyor.

sigarada günah keçisi oluyor.

+1

Ayrıca daha fazla alsın diyen arkadaşlara. Gidin daha fazla verin. Sizin gibi zorbalar yuzunden ulke bu halde. Ben içmiyorum içenide soysunlar mantığı. Ha Daha fazla alsınlar diyen adam o paranın insanlara hizmet olarak geri döneceğine inanıyorsa bu çok daha komik bir durum olur heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

olorin84 said:

toplanan paralarla duble yol yapmayıp dedikleri gibi sağlık harcamalarına giderse fena bişi gibi durmuyor.

Yok benim anlamadığım zaten ötv vergisi var bir sürü vergi var. Bunlar ne oluyorda sağlıkla ilgili harcamalar için sigaraya bel bağlıyor devlet. Şimdi ülkemizde sigara içenlerin %80ni aynı anda sigarayı bıraksa maazallah ülke falan batabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

konu sigaraya yapılacak ekstra zammın sağlık harcamalarına harcanacak olması iken

üstüm kokuyor rerero 100 tl olsun diyen adamlarla dolmuş.

kimse sana kokusu nasıl güzel mi diye sormadı birader. Konu o değil.

tahret almayı bile bilmeyen adamların otobüste 3 yumurta yiyip üzerne geyirdiği memlekette, sigaradan daha kötü kokan dünya kadar şey var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...