Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mu Uygarlığı-Kıtası

Borastus

Öne çıkan mesajlar

Galile'nin, kanıtlarla, matematikle, mantıkla, kendisinden öcne gelen medeniyetlerin bilim adamların calısmalarıyla ortaya koyduğu dunya yuvarlaktır modelini kilise anlamadı diyip, sorna bunu:
belki yine cok garip bişiler vardır, o cok garip bişilerde, cok gelişimiş antık bir medeniyetttir, Bağnazmısınız neden inanmıyosunuz cok gelişmiş antik bi medeniyetin olduğuna. yamı bağlıyosun?

afedersinde ciddiye alınıcak bi ilişki değil bu

demirde zaten bronze cağında işlenen bir metal, ama cok tırt olduğu ıcın roma bakır ticaret yollarını ve kaynaklarını kaybetmeden önce genel kullanıma gecirmiyor. millattan 3000 yıl önce demir cevherini eritip işliyo insanlık. mö900'de anadolu, mezepotamyada demir standart kullanılan bir metal.

sümerliler nerden geldi teknelojik seviyeleri neydi, demeden önce bi bakaydın zaten sümer kelimesinin bir milleti deil, bir bölgeyi, sümerli kelimesinin o bölgede belli bir kültürle yasıyan halkı anlattığınıda öğrenebilirdin mesela. bronze cağına gecmeden önce 1000 yıldan fazla bölgede merkezi bir öterite, ve medeniyet olarak yasadıklarını da bilirdin. durmadan her taraftan göc aldıklarını.

bunların ötesinde, deki zırt diye sene mö 4000'de pırtlayıp tarım yaptılar desen, indus vadisinde zaten tarımın mö 5500'e, sulama kanallarının, tasıma ve depolama ticarete hazırlama için altyapıların mö 3300'e dayandığını biliyoruz.

hititler nerdenmi geldi? heryerden gelmişlerdir, anadoluya gelicek medeniyetmi yok? gelebilicek yokmu yok? mö 3500den kalma hattu yerleşmeleri var anadoluda. hititler medeniyet olarak etrafı öttürmeye basladıklarında sene mö 1500. yüzyıllar, süren bir kültür ve dil yayılmasını bugunun kafasıyla etnik bir grubun bi yerden bi yere göcüp devlet kurmasına benzetme. "Yürüyün seferoğulları! yeşil vadi bizimdir" diye bişi yok.

dorlar nerdenmi geldi? dorlar dediğin Dorian'larmı ingilizcedeki? abi onlar yunan... neydi dur bakiyim, dorian ionian, achiean bide işte bişi daha aelian gibi. abi onlar zaten paso birbirini yemiş köpek gibi. Dorain işgali dedikleri, dorainların nufus patlamasıyla güney yunanıstanın aksanını, kültürünü asimile etmesi. işgal diye gecmesinin sebebi bi grub coşkun tarihcinin soyut anlatımı AHANADA SAVAS BULDUK BI DANE DAHA! diye somut sanmasından kalma. Dorian lık ionianlık falan öle millet devlet falanda değil yani zaten, eskiden kalma 4 büyük kabilenin birinin adı, kültürel bi kimlik. batı anadoluya, kıbrısa cirite, yerleşmiş, kuzeye yayılmıs, kuzey afrıya, sicilyaya koloniler sehirler kurmus koca helenistik kültürün o kadar etki yaratmak için göc alabileceği cok yer var. öz be öz yunan dor'lar

bronze cağı cöküsü medeniyeri sıfırlamır? hanki bronze cağı? nerdkei bronze cağı? kimin bronze cağı?

celtler, indo-sakalar, galyalılar, cinliler, kuzey mısır krallığı, orta ve batı afrika sehir devletleri, ephiroslar, persler, bactarianlar, daha uzar gider liste, bronze cağı cöküşünden etkilenmiyen sayısız medeniyer var. binyıllarca medeniyetlerinin temel dayanadğını ticaret üzerine kurmus, ve antık dünyanın en önemli ticaret yolu üzerine dizilmiş devletlerin domino tası gibi dökülmesinden abska birşey değil bronze age collapse. ki tarihin en euro-centric terimlerinden biridir kendisi.
greek dark age, artık kullanılmıyan bir terim, cöken oteritenin var olmak için kendinde önceki oteriteleri yerlebir etmiş olmasının yarattığı boşluk yüzünden herkeze göre cok daha gec cıkmıslar ekonomik buhrandan. ekonomik cöküş aristokrasiyi duman etmiştirki, aristokrası ve devlet olmadan arkeologlara bulucak cok bişi kalmaz. ki oterite vakumu, avrupa tarinin klasiğidir.
koca devletler şimdide yıkılıyo, bkz: soviets. en koca devlet hemde. toprağı işliycek alet yapamamışlar ise büyük yalan yanı.

"sadece romalıların filen son bulması" ne demek bir düşündünmü? romanın nasıl var olduğunu nasıl işlediğini hiç okudunmu? işgal ettiği heryerin yönetimini ve bürokrasısını merkeze bağladığını ve romalılastırdığını biliyosundur. barı romanın filen bitmesi demek, dünay ve orta avrupadaki bütün yasamın cökmesi demek.

"meteor carparsa medeniyet yok olacak, belki öle bişi olmustur" hiç bir değer tasımıyan bir cümle. hee tamam medeniyet yok olur tabiki dünya falan yok olursa. bunun konumuzla ilgisi nedir? daha anlamlı bir örnek verelimmi? pompei, bütün sehir ve cevresindeki yerleskeler yok oldu. 2000 sene sonra kazdık cıkardık cillop gibi. mülkiyet değerlerine, ticaret hacmine, sokak numaralarına, hatta councilin moderatöründen sokak cöpcüsüne kadar herbişeyciğini biliyoruz şehrin.
Sosyal ağlarda paylaş

bak cok istiyosan 30000+ yıllık canavar gibi medeniyer var

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c0/Paintings_from_the_Chauvet_cave_%28museum_replica%29.jpg

http://blog.francedc.org/wp-content/uploads/2011/08/chauvetpan1.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-0MXxA5OKE9g/Tb66ai19X6I/AAAAAAAADgM/r4f3Ld_8urU/s1600/RHINOC%257E1.JPG

http://donsmaps.com/images22/chauvetpan.jpg

http://popular-archaeology.com/upload/2697/horses2.jpg

http://venetianred.files.wordpress.com/2010/02/animalscave2.jpg

vaktinden 29950 yıl önce kubizmi bitirmiş adamlar.

daha cılgını var mesela,
Bunlar:
http://factsanddetails.com/media/2/20120202-homo%20habilis%203.png
2.3-2.2 milyon yıl önce
bunları
http://jeremylent.files.wordpress.com/2010/08/oldowan-tools.jpg

yapmıs
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Galile bilimsel kanıtlara (gözlem ve deneyler) dayanarak mevcut anlayışa karşı çıktı, sen dayandığın kanıtların desteği yok. Yarın öbürgün timelineda yerine oturmayan bir kanıt bulabilirsek (25.000 yıllık bilgisayar falan mesela) evet gelişmiş eski uygarlıklara şüpheyle yaklaşmayalım. Ama şimdilik hayalden öteye geçemiyorlar.

mesela http://en.wikipedia.org/wiki/Antikythera_mechanism böle seyler var abi
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

http://overmanwarrior.wordpress.com/2011/08/13/secret-of-malden-island-why-public-education-is-hiding-history/

bu sayfada ne diyor? okuyamadım şimdi.

bu sayfa moncici gibilere ve konu ile ilgili olarak hayatında beş saniye bile araştırma yapmamış dasaa ve benzeri kankalarına bir nevi tokat niteliğinde ama anlayana diyelim.

ama onlar mutlaka gelip abi bunlar komplo teorisidir diyeceklerdir. üzerinde yaşadıkları dünyanın belli bir kesim tarafından yönetildiğinin hala farkına varamayan, kendilerine dayatılan gerçeklik kavramını sorgulamaktan aciz, materyalist dünyanın faşist askerleri oldukları ve dünyayı yalnızca demir ve plastikten oluşuyormuş gibi gördükleri için (teknolojiden bahsediyorum solcular gibi kelime seçip manipüle etmeyin diye belirteyim) asla ve asla onlara öğretilenlerin dışına çıkacak düşünce sistemleri üretmeyeceklerdir.

işler iyice çirkinleşmiş paticik'te. eskiden burası materyalizmin doruk noktası değildi, insanlar bir şeyler öğrenmeye açıklardı çünkü hayal güçleri hala aktif durumdaydı. yaşar ilerledikçe ve hepsi teker teker kapitalist düzenin kölesi haline geldikçe hayal güçleri ve içlerindeki merak kavramı da yok oldu haliyle. şimdi böyle kendi bilimsel faşistliklerine karşı duran birini gördüklerinde "MUAHAHAHA" gibi lise 1 öğrencisi benzeri tepkiler verip, argümanlarında iki üç ingilizce kelimeyi eksik etmeyerek daha "haklı" görünmeye çalışan insanlar haline geldiler.

piramitleri yapmanın o dönem kolay olduğunu iddia edebilecek kadar da kibirliler. çünkü bilimle birlikte insanlığı da gereğinden fazla önemsemeye başladılar. insanlık hiç de sizin düşündüğünüz yönde önemli bir varlık değil. kafandaki beynin birazını maymun alabilmiş olsaydı emin olun ki şu an sahip olduğunuz teknolojiye yaklaşacak işlere imza atarlardı zaten. kendinizi gereksiz önemli görerek yüceltmeye çalışmamanızı tavsiye ediyorum.

son olarak da bu tarz şeyleri merak edenlerin birçok kaynaktan bir şeyler okumasını tavsiye ediyorum. mu kıtası ve atlantis gibi üstün uygarık fikirleri zaten budizm, hinduizm gibi inançlarda da yeri olan şeyler. zaten hepsinin temeli yaratılış, varoluş amacı, insanlığın tanrısallaşması gibi konulara dayanıyor.

atlantis'te yaşayan insanların tanrısallaşmış insanlar olduğuna ve insan beyninin bu başlıkta da daha önce söylendiği gibi telepatik yetilere olanak tanıyabilecek bir yapı olduğuna inanılıyor.

her neyse sonuç olarak buraya sayfalarca yazılar yazılabilir ama burada insanlarla tartışmak, don kişot'un değirmenlerle olan mücadelesini anımsattığından fazla uzatmak da istemiyorum.

moncici gibilere de tek tavsiyem, içinizdeki hayal gücünü öldürmeyin olacaktır. beyninizi yediniz bilim bilim diye. hiç düşünmüyorsunuz ki o öğretilen bilim görmemiz gereken kadarı diye. ağzınıza gözünüze çipler döşeseler hoşunuza gidecek hale gelmişsiniz çok yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

ahahah, piramitleri yapmıslar helal olsun lan demek insanlığı yüceltmek, kend,iimizi bi bok sanmak oluyo, ama insan aslıdna telapatik tanrısallasabilme potansiyeli olan bişi demek makul.

materyalizmin, ne faşistlikle ne kapitaslizimle ilgisi var, nede humanistliğin spiritualism ile.

hanı, spiritualliği benimsememenin bedelinin hayal gücünü kaybetmek olduğunu söylediğinide, arthur c clarklar, ursulalar, einsteinlar, asimovlar, jules verneler, jack kirbyler, ve ismini bildediğimiz, bilsekte sayamıyacğaımız kadar cok günümüzde fantazi diye bakıyor olsakta onların döneminde bilimsel bulgular üzerinen hikayeler yazmıs sayısız edebiyatcı ve bilim adamı, aman duymasın.
Sosyal ağlarda paylaş

kendini einstein ve üşenmeden yazdığın onca insanla bir tutman şahane olmuş gerçekten. hayal gücünü öldürmeyen insanlar bu saydıkların.

bir de yazdıklarımı çarpıtmaman için uyarmıştım ama yine kendi kafanın basabildiğini alıp saldırıya geçmişsin. ben kendi inancımdan bahsetmedim. bazıları bunlara inanıyor dedim.

tabii sen tanrısallaşma kavramını, ALLAH OLDUM BEN gibi algıladığın için böyle düşünmen normal. bahsedilen tanrısallaşma, insanın kendi içindeki egosunu yok etmesi ve kötülükten arınarak vücudunda bulunan çakraları keşfetmesi ve açmasına dayanıyor.

tanrısallaşan tek şey de insan değil bu inançlara göre. yani biz çok önemliyiz gibi bir kavram yok ortada. farklı boyutlara, farklı canlı türlerinin varlığına da inanıyorlar. bazıları melek diye anlatılan şeyin farklı boyuttan şeytan diye tasvir edilen ego, kin vb. gibi şeylere hiç sahip olmayan varlıklar olduğunu düşünüyor.

yani adamların inançlarına göre bu tanrısallaşma yalnızca insana özgü bir şey değil. tek bozabilen canlı insan sadece. bozulduğu için bugün bu halde dünya üzerinde cehennemi yaşadığımızı iddia ediyorlar. ki şu son cümleye katılmamak elde değil, etrafına azıcık gözünü açıp bakarsan, açlıktan bile ölen insanların olduğunu farkedersen, arap şeyhlerinin ise aynı dünyada yaşayıp elleriyle milyarlık yemekler yediğini göz önünde bulundurabilirsen, dünyanın gidişatının hiç de iyi olmadığını söylememe şansın olmaz.

hayal gücü kavramına da tekrar dönecek olursak, bilim sayesinde eserler yazan insanlardan bahsetmişsin. ben de sana bilim ile hiç alakası olmadan ortaya konan sayısız yaratımı örnekleyebilirim.

senin dediğin gibi insanlar leonardo da vinci ile birlikte yok olmaya yüz tutmuş, dünyaya yüzyılda bir gelen farklı bilinç seviyelerinde insanlar. çok şeyin de farkındalar zaten yaratımlar sunarken buraya. her neyse dediğim gibi sayfa sayfa konuşulur bu konu da, bilim faşistliği derken ne demek istediğimi dahi anlayamayıp bilimin faşistlikle ilgisi yok diyebilen bir insana sayfa sayfa değil kitap yazıp versen de nafile.

spritiüelliğe inanmamak haya gücünün ölmesi demek mi demişim ben? gerçekten işin içinden çıkamayınca konu değiştiren insanlarsınız ya. neye inanırsanız inanın, hayal gücünüzü kaybetmişsiniz dedim. artık hayal mayal kuramaz olmuşsunuz, bilimin size gerçek dedikleri dışında bir şeyin olabileceğini dahi kabul edemiyorsunuz. yahu olabilir nereden biliyorsun diye sorarlar adama işte o zaman da. sanki hepsi birer bilim adamı, sayısız araştırmalar yapmış.

bir de ben nerede "piramitleri yapmışlar lan helal demek insanlığı yüceltmek" demişim de girişini bile bununla yapmışsın çok merak ettim. ayıp yahu okuduğunuzu anlayamıyorsunuz resmen. öss gibi altı çizili mi verelim önemli kelimeleri doğru okuyabilmeniz için?

bence piramit ile ilgili söylediğimde ne demek istediğimi algılamak için biraz daha çaba sarfetmelisin. sonra zaten yazdığın mesajın anlamsızlığını göreceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

hamsilipilav said:

hocam iyi güzel diyorsunda mö 20000'de şuanki seviyede medeniyet olabilir dedin laptopu attım camdan aşağı teyzemin pc'den yazıyorum

ya adı üstünde olabilir diyorum, farklı türkçe mi konuşuyoruz, olabilir, belirsiz bir oran da olabilir, %1 de olsa olabilir yani bir şey iddia etmiyorum, canımı sıkan ise kesin yoktur denmesi

sokrates örneğini bundan verdim, eğer varsa bu bilgi zaten bildiğimiz bir bilgi, sadece doğru soruları sorarak ona ulaşmamız gerek, ve eğer soru sormaz isek bilimde olmaz bildiğiniz gibi

bundan başka bir iddiam yok zaten medeniyet varmı yokmu,

zaman makinesi yapılınca anca görürüz artık
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

Galile'nin, kanıtlarla, matematikle, mantıkla, kendisinden öcne gelen medeniyetlerin bilim adamların calısmalarıyla ortaya koyduğu dunya yuvarlaktır modelini kilise anlamadı diyip, sorna bunu:
belki yine cok garip bişiler vardır, o cok garip bişilerde, cok gelişimiş antık bir medeniyetttir, Bağnazmısınız neden inanmıyosunuz cok gelişmiş antik bi medeniyetin olduğuna. yamı bağlıyosun?

afedersinde ciddiye alınıcak bi ilişki değil bu

demirde zaten bronze cağında işlenen bir metal, ama cok tırt olduğu ıcın roma bakır ticaret yollarını ve kaynaklarını kaybetmeden önce genel kullanıma gecirmiyor. millattan 3000 yıl önce demir cevherini eritip işliyo insanlık. mö900'de anadolu, mezepotamyada demir standart kullanılan bir metal.

sümerliler nerden geldi teknelojik seviyeleri neydi, demeden önce bi bakaydın zaten sümer kelimesinin bir milleti deil, bir bölgeyi, sümerli kelimesinin o bölgede belli bir kültürle yasıyan halkı anlattığınıda öğrenebilirdin mesela. bronze cağına gecmeden önce 1000 yıldan fazla bölgede merkezi bir öterite, ve medeniyet olarak yasadıklarını da bilirdin. durmadan her taraftan göc aldıklarını.

bunların ötesinde, deki zırt diye sene mö 4000'de pırtlayıp tarım yaptılar desen, indus vadisinde zaten tarımın mö 5500'e, sulama kanallarının, tasıma ve depolama ticarete hazırlama için altyapıların mö 3300'e dayandığını biliyoruz.

hititler nerdenmi geldi? heryerden gelmişlerdir, anadoluya gelicek medeniyetmi yok? gelebilicek yokmu yok? mö 3500den kalma hattu yerleşmeleri var anadoluda. hititler medeniyet olarak etrafı öttürmeye basladıklarında sene mö 1500. yüzyıllar, süren bir kültür ve dil yayılmasını bugunun kafasıyla etnik bir grubun bi yerden bi yere göcüp devlet kurmasına benzetme. "Yürüyün seferoğulları! yeşil vadi bizimdir" diye bişi yok.

dorlar nerdenmi geldi? dorlar dediğin Dorian'larmı ingilizcedeki? abi onlar yunan... neydi dur bakiyim, dorian ionian, achiean bide işte bişi daha aelian gibi. abi onlar zaten paso birbirini yemiş köpek gibi. Dorain işgali dedikleri, dorainların nufus patlamasıyla güney yunanıstanın aksanını, kültürünü asimile etmesi. işgal diye gecmesinin sebebi bi grub coşkun tarihcinin soyut anlatımı AHANADA SAVAS BULDUK BI DANE DAHA! diye somut sanmasından kalma. Dorian lık ionianlık falan öle millet devlet falanda değil yani zaten, eskiden kalma 4 büyük kabilenin birinin adı, kültürel bi kimlik. batı anadoluya, kıbrısa cirite, yerleşmiş, kuzeye yayılmıs, kuzey afrıya, sicilyaya koloniler sehirler kurmus koca helenistik kültürün o kadar etki yaratmak için göc alabileceği cok yer var. öz be öz yunan dor'lar

bronze cağı cöküsü medeniyeri sıfırlamır? hanki bronze cağı? nerdkei bronze cağı? kimin bronze cağı?

celtler, indo-sakalar, galyalılar, cinliler, kuzey mısır krallığı, orta ve batı afrika sehir devletleri, ephiroslar, persler, bactarianlar, daha uzar gider liste, bronze cağı cöküşünden etkilenmiyen sayısız medeniyer var. binyıllarca medeniyetlerinin temel dayanadğını ticaret üzerine kurmus, ve antık dünyanın en önemli ticaret yolu üzerine dizilmiş devletlerin domino tası gibi dökülmesinden abska birşey değil bronze age collapse. ki tarihin en euro-centric terimlerinden biridir kendisi.
greek dark age, artık kullanılmıyan bir terim, cöken oteritenin var olmak için kendinde önceki oteriteleri yerlebir etmiş olmasının yarattığı boşluk yüzünden herkeze göre cok daha gec cıkmıslar ekonomik buhrandan. ekonomik cöküş aristokrasiyi duman etmiştirki, aristokrası ve devlet olmadan arkeologlara bulucak cok bişi kalmaz. ki oterite vakumu, avrupa tarinin klasiğidir.
koca devletler şimdide yıkılıyo, bkz: soviets. en koca devlet hemde. toprağı işliycek alet yapamamışlar ise büyük yalan yanı.

"sadece romalıların filen son bulması" ne demek bir düşündünmü? romanın nasıl var olduğunu nasıl işlediğini hiç okudunmu? işgal ettiği heryerin yönetimini ve bürokrasısını merkeze bağladığını ve romalılastırdığını biliyosundur. barı romanın filen bitmesi demek, dünay ve orta avrupadaki bütün yasamın cökmesi demek.

"meteor carparsa medeniyet yok olacak, belki öle bişi olmustur" hiç bir değer tasımıyan bir cümle. hee tamam medeniyet yok olur tabiki dünya falan yok olursa. bunun konumuzla ilgisi nedir? daha anlamlı bir örnek verelimmi? pompei, bütün sehir ve cevresindeki yerleskeler yok oldu. 2000 sene sonra kazdık cıkardık cillop gibi. mülkiyet değerlerine, ticaret hacmine, sokak numaralarına, hatta councilin moderatöründen sokak cöpcüsüne kadar herbişeyciğini biliyoruz şehrin.

"kaliteli" demir silahlar ile bronz silahlara nasıl bir üstünlük sağlaya bildiğini veya demir tarım ağletlerinin söz konusu devrin aletlerine nazaran nasıl bir üstünlük sağladığı bildiğini ama kasten bilmiyormuş gibi bahsetiğini düşünüyorum, ve demirin işlenmesinin bilinmediği ve zor olduğunu belli bir bilgi ve yetenek gerektirdiğini, belli binalara gerek duyduğunu zaten biliyorsundur, diye hiç girmiyorum bile

ve gerisini bu bağlamda yorumladığını düşünerek o konulara hiç girmiyorum

ya şunu hiç düşünmüyormusunuz, sulu tarım zart zurt geçmişi, o tarihlerden tarihleniyor olmasının nedeni, sadece o tarihlerden bulguların bulunmuş olması, yarın başka bir bulgu bulunur bunlar değişir ve bulunumuştur ama anlatılmıyordur,

bunları fizik kanunları gibi ANLATMAYIN diyoruz, yoksa bunlara bir itiraz yok zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

hamsilipilav said:

hocam iyi güzel diyorsunda mö 20000'de şuanki seviyede medeniyet olabilir dedin laptopu attım camdan aşağı teyzemin pc'den yazıyorum

ya adı üstünde olabilir diyorum, farklı türkçe mi konuşuyoruz, olabilir, belirsiz bir oran da olabilir, %1 de olsa olabilir yani bir şey iddia etmiyorum, canımı sıkan ise kesin yoktur denmesi

sokrates örneğini bundan verdim, eğer varsa bu bilgi zaten bildiğimiz bir bilgi, sadece doğru soruları sorarak ona ulaşmamız gerek, ve eğer soru sormaz isek bilimde olmaz bildiğiniz gibi

bundan başka bir iddiam yok zaten medeniyet varmı yokmu,

zaman makinesi yapılınca anca görürüz artık

Suphecilik iyi guzel ama seninki sacmalamaya giriyor. Bence de gorunmez ucan pikachular var ama bilemeyiz iste yuzde 1 bile ihtimal olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

mascio aklıma getirdi şunuda eklemek istiyorum, ama böyle diyincede adnancı oluyoruz arası yok bu işin

darvin araştırmaları ile avrupa ve bilim çevreleri kilisenin karşısına bir argümanla çıkabildiler ve kilisenin saçmalıklarından bıkan insanlarda bu teorilerin arkasına geçerek kilise ile bilim ve idari konularda rekabete girdiler, bu öyle bir boyuta geldi ki, bilim çevresi rasyonel düşünce bu iddia ve teeorileri skolastik bir yapıya büründürdüler

kilise ve diğer dinlerin yaratılış efsanelerinin karşılarına 18-19 yy ın arkelojik çalışmaları ile kendi kronolojilerini çıkardılar ve günümüze olan süreçte yapılan bütün araştırmalar ve sunumlar, kilisiye karşı kazanılan cepheyi destekleyen/destekliyecek şekilde devam etirildi, bilerek veya bilmeyerek zira, geçit vermez coğrafyalarda ve on bin senelik tarihli bulgulara ulaşmak o kadar kolay olmuyor.

ama burada yaptıkları en büyük saçmalık ve bilime ihanet ise kiliseye asırlardır sundukları güdük iddiaları değiştirmek istememeleri, zira kiliseye veya inanlara karşı zor durum da kalmak istemiyorlar,

o yüzden, yen, birşeylerin sunulmasını bırak tartışılmasına bile karşılar, onlar için bu alan bitmiş zaten para ve emek harcamaya gerek yok, niye kilise yenilmiş ve onun iddialarına karşı zafer kazanmışlar zaten kurcalamaya ne gerek var, buna ayrıca devletlerin yaptıkları manipulasyonlarıda ekleyin... ha arada tesadüfen veya bağımısız olarak gobekli tepe gibi şeyler çıkarsada artık şansımıza, kanıt sağlamsa modifiye et, değilse salla gitsin kim uğraşacak araştırmakla, tanrıların arabaları ve uzaylı elvisler sağolsun çok güzel ortam bulandırıyorlar

bunları görmek o kadar zor değil ki, şunu da ekliyeyim dini çevrelerde aynı şeyi yapıyorlar pek tabi

ayrıca şunuda ekliyim

"bulunan ilk falanca şey şurada bulundu" demek işin doğrusudur ama kalkıp,
"falanca şey ilk burada bulunmuş, insanlık ilk falanca şeyi burada kullanmaya başlamıştır" demek ne derece doğrudur?

bunu sorgulayın bi, zira aradı ki farkı anlıyor olmanız lazım
Sosyal ağlarda paylaş

offf of ben ne diyorum sen ne dityosun feamer.

Bunların cevabının yazıldığını hilç göermedim diye bişiler yazmıssın, cevabını aklımdan kalmıs bilgilerle yazdım, şemedim kontorlde ettim postlamadan önce.

mascio sende az kıvırma, bak ne demişsin öcneki mesajında

said:
işler iyice çirkinleşmiş paticik'te. eskiden burası materyalizmin doruk noktası değildi, insanlar bir şeyler öğrenmeye açıklardı çünkü hayal güçleri hala aktif durumdaydı. yaşar ilerledikçe ve hepsi teker teker kapitalist düzenin kölesi haline geldikçe hayal güçleri ve içlerindeki merak kavramı da yok oldu haliyle.

moncici gibilere de tek tavsiyem, içinizdeki hayal gücünü öldürmeyin olacaktır. beyninizi yediniz bilim bilim diye. hiç düşünmüyorsunuz ki o öğretilen bilim görmemiz gereken kadarı diye. ağzınıza gözünüze çipler döşeseler hoşunuza gidecek hale gelmişsiniz çok yazık.

Orta cağda vebayı seytan belleyip, ksabaları toptan yakıp kül eden, hiristiyan spiritualistler, doğunun materyalist doktorlarının yanında pek bi humanistti.

Moral highground için günümüzün insanlık standartlarını sahiplenmeyin, hem cirkin ve sıkıcı bir tutum, hem geri kalan herkezi ötekileştirdiği için bayada faşistce. haliyle zaten günümüzün doğrusuyla yanlısıylada celişiyo.

arap şeyhlerinin, benim kafamın nasıl calıstığıyla uzaktan yakından ilgisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ve hayır, bronze cağında işlenen demir silah yağımında bronze'a üstünlük sağlamıyordu, sen böyle biliyorsan yanlıs biliyorsun.

demirin silah kullanımınde bronze'a üstünlük sağlaması, düşük kalite celik üretimine, ve kullanılan silahların formunun demirin dezavantajlarını kompanse etmesine dayanır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ne konusmussunuz boyle? Bazi insanlar anlasilmaz bir sekilde boyle seylere kaptiriyor kendini. DRD4-7R pozitif cikar kesin bunlar. Kesfedecek bir denizin dibi kalinca kendilerince gecmis kurguluyorlar. "Kanitlar daha yok, cok karanlikta ama boyle oldu".

Bence de dunyayi uzaylilar yaratti uygarligin gelisimini izleyip kendi gelisimleri hakkinda veri toplamak icin, gozlemci olarak da dogal yollarla ya da parcalamaktan ote bir insan cabasiyla oldurulemeyen super yaratik targigrade'i koydular. Kanit gosteremem, cok karanlikta 100.000.000 yil oncesi, ama bana inanmayanlar orumcek kafali beyinsizlerdir. Dusunmeyi, hayal etmeyi bilmeyen kapitalismin modern koleleridir onlar kesin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ilk caucasian homo sapiens sapiens'lere cro-magnon diyorlar. Denisova hominin ve neanderthal var onlarla birlikte, genetik olarak karismisiz ama buyuk oranda yok etmisiz onlari. En eski cro-magnon fosili 40k yil once. Uzak dogulularin ya da zencilerin gecmisini bilmiyorum, Wikipedia'ya bakiver.
Sosyal ağlarda paylaş

sapiensler 200-250 bın yıl öncesine kadar dayanıyo. homininea ortak alarımız falan ama 7 milyon yıl gecmise gidiyo.

bu arada evet, diğer bütün subtribeları yok etmişiz zaten. avrupada homo erectus kalıntıları var bıraz gen havuzunda onun dısında, soylarını kurutmusuz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...