Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PvP Noob Bilgileri


bingildak

Öne çıkan mesajlar

Headstart falan kaptırdık oynuyoruz, ben betada oynamamış biri olarak aklıma takılan bazı noktalar var, çözmüş olanlar paylaşırsa sevinirim.

1) SPVP'de hiçbir upgrade söz konusu değil mi? Rankler ne işe yarar? Benim bazı pvp silahlarımın adı ve statları değişti, neye göre değişiyor anlamadım. Rank gladiator yazıyor, nerden artıyor, napıyor tamamen şuursuzum.

2) WvWvW için pvp gearları level kaçta başlıyor? Badge ile level 60 gördüm ben erken, daha düşük levellar için set var mı? Bunun yanında pvp'de kullanabileceğimiz, pvp ile level atlayanları alabileceğini setler nerde ve hangi levellarda satın alınabiliyor (silver, karma, badge, herhangi bir currency)?

3) WvWvW'de kişisel statlar tutuluyor mu? Karakter ekranında ben invader'ın yarısından çoğunu doldurmuşum fakat oyun içinde bu bar nerdedir, kaç kişi katletmişim, ne olmuş hiçbir bilgi göremiyorum.

4) Pvp'de loot düşüyor. Autoloot a almama rağmen, gecikmeli düşen loot torbaları birilerini kovalarken hep geride kalıyor. 120 küsür badge yapmışım belki bir o kadar geride bıraktım, bunun için pratik bir çözüm bulan var mı?

5) WvWvW'de guild registry, armor, weapon vb. vendorlar mevcut, bunlar ne işe yarıyor?

teşekkür ettim yanıtlayanlara
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1) SPVP'de hiçbir upgrade söz konusu değil mi? Rankler ne işe yarar? Benim bazı pvp silahlarımın adı ve statları değişti, neye göre değişiyor anlamadım. Rank gladiator yazıyor, nerden artıyor, napıyor tamamen şuursuzum.
Upgrade'ler bedava. Bütün silahları/armorları/amuletleri ve silahları/armorları/amuletleri upgrade için kullanılanılan sigil/rune/jewelları satan merchantlar var Mist'de. Hepsi bedava. Ne istiyorsan al, birleştir kullan. Daha güçlü bir kombinasyon vs. yok. sPvP turnava PvP'si dolayısıyla teknik olarak herkes eşit.
Glory ile alabileceğin chest'ler var ama içinden sadece farklı skinde eşya düşüyor, özellik aynı. Yani merchant'tan bedava alacağın kılıç 1000-2000 vuruyorsa chest'den düşen kılıç da 1000-2000 vuracak. Sadece şekli farklı işte hava olsun diye.
Chest'ten ayrıca turnuva bileti ve kill emote'unu değiştiren consumable'lar çıkıyor.
Rank tabii ki maç yapıp puan topladıkça artıyor. Her rank'in bir hayvanı var (bak şimdi) mesela başta tavşan başlayıp en son ejderha oluyorsun.
Silahlarının adı ve silahları değişmemiştir de tahminimce sPvP kısmına girince (Mists) üzerine sPvP itemları gelmiştir. WvW için normal PvE itemlarını ve skillerini kullanırken, sPvP'de tamamen apayrı başka hiç bir yerde kullanılmayan özel setler kullanıyorsun. Yani sPvP'yi normal oyundan apayayrı bir yer, farklı bir karakter gibi düşün.

4) Pvp'de loot düşüyor. Autoloot a almama rağmen, gecikmeli düşen loot torbaları birilerini kovalarken hep geride kalıyor. 120 küsür badge yapmışım belki bir o kadar geride bıraktım, bunun için pratik bir çözüm bulan var mı?
Options'dan Auto-Loot'u açmadıysan aç mutlaka, o zaman pencere açılmadan ne var ne yok toplar. WvW'de bir şey öldürünce loot direk olarak dibine düşer o yüzden sürekli Loot(F) tuşuna basarak ilerle. Ne yazık ki başka çözüm yok.

5) WvWvW'de guild registry, armor, weapon vb. vendorlar mevcut, bunlar ne işe yarıyor?
PvE ile uğraşmak istemeyenler için, PvE dünyasına geçmeden guild işlemleri yapabiliyorlar. Ayrıca öldükçe zırh'ın kırılır, onu tamir ettirmen gerekir. Weapon skilleri açmak için hızlıca silah almak isteyebilirsin, gathering için gather item isteyebilirsin vs. Yani PvE'ye önem vermeyen, WvW odaklı gruplar için daha çok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

güzel başlık :).

-WvW'de ölünce taa en başta doğmaktan başka şansımız yok dimi?

-anladığım kadarıyla o 15v15 pvp'de herkesin statlar falan max oluyor itemler süper oluyor, peki WvW'de çok iyi itemlı bi adamla oyuna yeni başlamış adam arasında stat farkı oluyor mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İyice karışmış :D madde madde özetle topliim.

sPvP: Structured PvP
• e-sport tarzına en yakın PvP.
• sPvP'ye gitmek için H tuşu ile açtığınız ekrandaki en alt tab'de Go to the Mists diye bir tuş var ona basabilirsiniz, ilk ışınlandığınız tutorial adasını bitirince asıl kısma geçersiniz.
• PvE ve WvW ile hiç bir bağlantısı yok.
• Bütün herkes profession tabanlı eşit.
• Skill açma, daha güçlü item kazanma şansı yok.
• Bütün traitler ve profession skilleri açık, racial skiller kapalıdır. Traitleri istediğiniz gibi resetleyip yeniden dağıtabilirsiniz.
• Mists'de BÜTÜN sPvP'de kullanılan Armor/ Rune/ Weapon/ Sigil/ Amulet/ Jewel'ları satan merchantlar vardır ve bunları bedava satar, istediğiniz item kombinasyonlarını alıp karakterinizi giydirebilirsiniz.
• 2 farklı oynama şansınız vardır. Hot Join ve Tournament.
• Hot Join ile hali hazırda bulunan oyunlara katılabilirsiniz. Bunlar şu an için 16 kişilik sunucularda 8vs8 maçlar yapmanızı sağlar. Teknik olarak daha düşük sayılı sunucular olabiliyor ama release'den beri görmeden ben, belki gören vardır.
• Hot Join'e takım olarak girmem mümkün değildir çünkü her yeni haritada takımları dengelemek için karıştırır. Ancak takım arkadaşlarınız sizin aynı sunucuya girebilir. Bu sunucu listede yanında işaret ile gösterilir. Ama aynı sunucuda olmanız aynı takımda olmanızı garantilemez, karşı takımlara atabilir.
• Tournament mode'da 2 tür vardır. Birisi bedavaya girdiğiniz ve diğeri de tournament ticket ile girdiğiniz. Tek farkı tournament ticket ile girdiğiniz sonunda kazanılan ödül çok daha değerlidir.
• Tournament mode'da başvuru yaptığınız 5 kişilik bir takım oluşturmanız istenir. Sonra sizin gibi toplam 8 takımın kaydolmasını beklemeye başlarsınız. Ardından 3 tur single elimination maç yapılır. 3. maçı da kazanan takım chest ile ödüllendirilir.
• sPvP'de her maç sonunda rank puanı ve glory kazanırsınız. Rank puanı rank'inizi yükseltirken glory ile chest alabilirsiniz.
• Her rank'iniz arttığında chest hediyesi gelir.
• Chestlerin içinden tournament ticket, sPvP'de finishing move'unuzu değiştiren consumable'lar, farklı skin sPvP itemları, bag gibi değişik itemlar çıkar.
• Bunların en önemlileri turnuvalar için ticket'lar ve farklı skin sPvP itemlarıdır.
• Farklı skin sPvP itemları özellik olarak sPvP merchantlarından aldığınız itemların aynılarıdır ama görsel olarak farklıdırlar. Süs olarak güzel gözükmeleri dışında hiç bir etkileri yoktur.

Kısaca bir kaç önemli noktanın altını çizdim. Özetlemek gerekirse sPvP'yi PvE ve WvW tarafından tamamen ayrı tutun, bağlı olduğu hiç bir nokta yoktur. Ayrıca profession tabanlı çok dengelidir,100 yıldır sPvP oynayan Char Warrior ile daha yeni oyunu açmış Human Warrior teknik olarak eşittir, ha biri diğerinden daha deneyimlidir o ayrı :)

Umarım açıklayıcı olmuştur, daha bir kaç konu var sPvP item salvaging, mystic forge crafting vs ama onlar daha derin konular :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mystic forge'un olayı içine 4 tane item atıp, teoride daha iyi bir şeyler elde etmek. Mystic forge'u açtığında, itemların arasındarengi solmamış 4 tane item varsa, onları koyduğunda craft edebiliyosun. Farklı 4 çeşit item koyarsan(dagger, armor, focus, scepter koydum ben bir keresinde), çıkan item çok farklı bir şey olabilir(bow çıktı bana sonucunda).

Deneyenler arasında söylenen ise eğer 4 tane aynı tip item(level 40 dagger diyelim) koyarsan, o tipin daha iyi bir versiyonunu eline geçiyormuş(level 41-45 arası dagger). Itemalar arası level farkı arttıkça, çıkan itemın levelı ona göre düşük olabilir ya da yükselebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayvan said:

guzel olmus, eline koluna saglik.
wvw ve mystic forge, salvage olaylarina da girsen musait bi zamanda iyi olur : )


Mystic Forge'un birkaç farklı crafting seçeneği var.

PvP itemleri craft etmek
Random item için 4 farklı item koymak
Daha iyi item elde etmek için aynı tür itemden 4 tane koymak
Crafting malzemesi transmute etmek (copper -> iron mesela)
vs.vs.

PvP için olanı ile ilgili bir konu açmıştım, http://forum.paticik.com/read.php?96,6428312 tüm detayları anlatıyor, video da var.

Diğerleri için biraz daha zaman lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

muthis yazi olmus..

aslinda tek bir eklenecek bisey olabilir..

gw1 oynamis olanlar hatirlicaktir.

Hall of Heroes da, takim kurup mac yapioduk, sonunda odul geliyordu..::: o burda odullu olan turnuva :::

Team arena gibin bisey vardi ::: o burda beles turnuva :::

bide direk random arena diye bisey vardi ::: o da burda hot join :::

ama bi fark var, gw1 de bitek HOH ile rank kasilirdi item alinirdi o yuzden digerlerine pek ragbet olmazdi.. ahanda burda hepsinde kasabiliosun..

hatirlarsaniz gw1 dede pvp char ve pve char vardi, pve char ile pvp e girebilirdin.. (yukarida soyledigim HOH a giriyordu pve ile..) burda spvp e pve charlari giremiyor ama skill anlaminda bir etkisi var sanirim. onun yerine www diye bi olay getirmisler iste.. anladigim kadariyla..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"...burda spvp e pve charlari giremiyor ama skill anlaminda bir etkisi var sanirim..."

Bu kısmı düzelteyim, GW2'de PvP veya PvE karakteri diye farklı tanımlar yok. Sadece bir tür karakter var ve hem sPvP, hem PvE, hem de WvW yapabiliyor. Ama özelliği sPvP kısmına girince bütün PvE/WvW kısımda sahip olduğu itemlar, skiller, traitler vs. değişiyor. Yani bir nevi kendisi aynı ama ayrı sPvP yüzü olan bir karakteriniz var. Mesela PvE'de Critical Dmg Thief oynayıp isterseniz sPvP karakterinizi tamamen condition thief yapabilirsiniz vs. :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...