Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oxford Üniversitesinden gelen teklifi tandırda yaktı

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

Tam memelik

MARDİN’de 42 yaşındaki Leyla Kino, bu yıl liseyi bitiren oğlu 17 yaşındaki Şeyhmus Kino’ya, İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nden gelen burslu okuma teklifini yanlışlıkla ekmek pişirdiği tandırda yaktı. Genç ressam Şeyhmus Kino ise durumu açıklamak ve burslu eğitim teklifiyle ilgili belgelerin tekrar gönderilmesi için başvurduğu Oxford Üniversitesi’nden kendisine yardımcı olacak kimseyi bulamamaktan yakındı.

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/838/O%c4%9flunun%20Oxford%20hayalini%20tand%c4%b1rda%20yakt%c4%b1/06.jpg

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21324361.asp
Sosyal ağlarda paylaş

mektubumuzu yaktiginiz icin onurumuzu lekelediniz, artik burs falan vermiycez mi demis oxford ben onu anlamadim

said:
Daha önce birçok yarışmaya katıldım. Ve hepsinde birinci oldum. Hatta birinden 350 bin TL. ödül aldım ve bu ödülü Somali’ye bağışladım ama bugün ne yazık ki üniversitelerle görüşmek için Ankara ve İstanbul’a gidecek yol param bile yok

neyse zaten hak etmiyomus
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Oxford'a başvurmak kabul almak burslu filan o kadar kolay değil. Kimse yanlış anlamasın ama ben olayı tam anlamadım, hatta inanamadım. Benim bildiğim Oxford zaten aldığı öğrencileri interview'e çağırıyor hele ki bu çocuk burslu olduğuna göre, kesinlikle o tarz birşey olmalı. Kaldı ki İngilizcesi nasıl yetmiş onu da çözemedim, ne kadar iyi ingilizcesi olursa olsun, Oxford çok fazla önem veriyor o kültürüne, yabancıları undergrad'e ondan zor alıyorlar....
Ha herşeye rağmen kabul almışsa burslu, mektubun o kadar önemli olduğunu sanmıyorum açıkçası. Ne olacak mektup kayboldu diye tamam artık almıyoruz mu diyecekler.

Tekrardan okuyunca resim dalındaki özel yeteneğinden kabul almış, o zaman yukarıda yazdıklarım geçersiz olabilir...
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten bu başvurular kabuller filan UCAS üzerinden yapılıyor artık. Direk hiç sorgulamadan Oxford'un tam burs kabulu vermesi bana garip geldi açıkçası, ama özel yetenek sınıflandırması farklı olabilir. Var bir işler. Ben bu kadar üzülecek ne var onu da anlamadım açıkçası. Sonuçta kabul gelmiş madem, kayboldu, mektup gelmedi dersin, postada kaybolmuş dersin bir daha yollarlar. Okul tamam artık hakkını kaybettin mi diyecek. Haberi okuyunca artık elimizden birşey gelmez denmiş, bana garip geldi yani. Okul o kişiyi kabul ettikten sonra kağıdın mağıdın önemi yok ki dediğimi gibi zaten herşey internetten oluyor artık.
Oxford'un interview etmeden, tam burs vermesi ise dediğim gibi ayrı bir gariplik...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Daha önce birçok yarışmaya katıldım. Ve hepsinde birinci oldum. Hatta birinden 350 bin TL. ödül aldım ve bu ödülü Somali’ye bağışladım ama bugün ne yazık ki üniversitelerle görüşmek için Ankara ve İstanbul’a gidecek yol param bile yok

Oxfordda okumak için zeki olmak gerekmiyor galiba.

Yada ortalığı kasıp kavuran afrikaya yardım kampanyası çılgınlığına katılımı alttan alttan teşvik ediyor.

Somali miranmar, zimangor falan çok fena kıllanıyorum yalnız. denizfeneri gibi birşey çıkacak kesin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...