Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Benzin yurt disina 1.60 TL, kendi vatandasina 4,5 TL

di

Öne çıkan mesajlar

dediğin gibi benzinin fiyatının düşmesi nakliyatın düşmesi demek. Onun düşmesi herşeyin fiyatının düşmesi demek. Ben yurt dışına benzin sattığımızı bilmiyordum.

Helal olsun hükümetimize. Onda bunda vergiler yüzde bilmem kaç arttı. Telekomumuz, bankalarımız, tüpraşımız v.s satıldı. Buna rağmen dış borcumuz bilmem kaç katına çıktı.

Durmak yok, yola devam.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben mi bir şeyi kaçırdım; kullanım fazlası petrol ürünü satılmıyor mu? Sonuçta dış satımlarda vergi alınmaması normal değil mi? Ben de ihracat yaptığımda %18 KDV vergisini almadan satıyorum ama yurtiçine %18 ekleyip satıyorum. Yakıtın üstündeki ek vergileri de düştüğünüzde global pazar fiyatlarına göre uygun değerde bir satış işlemi değil mi bu? Bence yaklaşımlar yanlış.

Doğru yorumlama ve eleştiri:
Oysa, motorinin satış fiyatı yükseltilmeden, benzinin satış fiyatı düşürülse, örneğin 4 TL ya da 3,90 TL olsa, belli bir süreçte benzin tüketimi artar. Dışarıya daha az benzin satılır. Yurt dışına 1,60 TL'ye satılan benzin, yurt içinde 3,90 TL'ye satılırsa, devlet milyarlarca lira ek gelir elde eder. Yurt dışından ham petrol ithalatı azalır ve daha az dövizimiz dışarı çıkar. Cari açık da azalır.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21311036.asp

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bazi kalemlerde verginin cok yuksek olmasi devletin vergi toplamadaki basarisizligindan dolayi.

Simdi 70 milyonluk ulkeyiz, bu ulkenin bir sekilde vergi toplamasi gerekiyor hizmet goturebilmesi icin. (o paralar mantikli harcanir harcanmaz ayri bir tartisma konusu)

Simdi bizde isverenlerin buyuk cogunlugu vergi kacirdigi icin, insanlar vergi kacirdigi icin, fis istemezsem kaca yaparsincilar oldugu icin vs vs. devlet vergi toplayamiyor, bu seferde dolayli toplamaya calisiyor. Ornegin petrol yuksek hacmi olan ve vergilenebilinir bir urun ana sebep bu oluyor.

Benim yakin bir tanidigim, 500 bin dolar vergi ile vergi rekortmenleri arasina girdi kadikoy de (ya da besiktas ti), yani siralamada cok onde degil ama siralamada, silt falan yolladilar tesekkur diye.

Kadikoy un ticaret hacmi, bugun tr deki sehirlerin %90 inindan il bazinda buyuktur (tek tek bakarsan)

Bu kadar buyuk vurgunlar yapiliyoken vergide, dunyanin en pahali benzinlerinden birini almak cok abes olmuyor. Abes ama yani bu kadar buyuk basarisizlik varsa vergi toplamada, bu da sonucu olur.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Ben mi bir şeyi kaçırdım; kullanım fazlası petrol ürünü satılmıyor mu? Sonuçta dış satımlarda vergi alınmaması normal değil mi? Ben de ihracat yaptığımda %18 KDV vergisini almadan satıyorum ama yurtiçine %18 ekleyip satıyorum. Yakıtın üstündeki ek vergileri de düştüğünüzde global pazar fiyatlarına göre uygun değerde bir satış işlemi değil mi bu? Bence yaklaşımlar yanlış.

Doğru yorumlama ve eleştiri:
Oysa, motorinin satış fiyatı yükseltilmeden, benzinin satış fiyatı düşürülse, örneğin 4 TL ya da 3,90 TL olsa, belli bir süreçte benzin tüketimi artar. Dışarıya daha az benzin satılır. Yurt dışına 1,60 TL'ye satılan benzin, yurt içinde 3,90 TL'ye satılırsa, devlet milyarlarca lira ek gelir elde eder. Yurt dışından ham petrol ithalatı azalır ve daha az dövizimiz dışarı çıkar. Cari açık da azalır.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21311036.asp

Saygılar.

Abi 1.60 TL'ye %18 KDV eklediginde 1.9 TL ediyor ite kaka. Hatta %15 OTV + OTV'li fiyat ustunden %18 eklediginde bile 2.8-2.9 TL ediyor. Haliyle baya bi nokta kacirmissin sanki sen. =)
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

Şu benzin üzerine koyulan vergi ve buna isyan etmeyen toplum kendi başına tez konusu olacak bir şey zaten.

abi birde soyle birşey var iyice kafayı sıyırmamak elde değil. Bu hükümet ve yandası basbas haber yapmadı mı Yunanistan batıyor işte bbiz iyi durumdayız diye. Adamalar benzini bizden ucuza alıyor ?! bunun açıklaması var mı.vatan hanini yapar bunlar insanı.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

Bazi kalemlerde verginin cok yuksek olmasi devletin vergi toplamadaki basarisizligindan dolayi.

Verginin vergisini oduyoruz bi de. O kismi hangi basarisizliga giriyor ?

Yine argo bir tabi kullanicam ama halk arasinda da sikca duyacaginiz bi laf vardir "bilmiyorsan bu boku, git okulunu oku" diye. Basarisisiz kismi gayet yalan geliyor abi o yuzden. Basaramiyoruz degil, hic bir halttan anlayamayan amca oglunu dikiyoruz. Ha bir de en buyuk sebep; isimize geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Zikko said:

valla onu bunu bilmiyorum da benim babam 100 liralık vergiyi yanlış yatırınca, takip edip bulup çok güzel cezasını almayı biliyolar

bunu zenginlere karşı da yapsınlar bizahmet..

O is oyle yuruyor. Hatta olayi anlatayim. Benim musabeciaradi bi gun abi vergiyi yatirdin mi diye, unuttum dedim, "aman aksatma, en basindan hic odemesen sorun yok ama duzenli yatirdin, simdi gecikirse 500 lira icin pesine duserler" diye uyardi adam beni.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...