Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilkent Üniversitesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
GERGE said:

Alırsın varsa. Advisor ile konuş dersi bulabilirsen.

Advisor'a bir mail atayım bakalım. Bilkent entelektüel kişiliğime katkıda bulanabilecek dersleri sunabiliyorsa gerçekten güzel olur =) Çizim, entrüman falan filan. Gitar çalmayı biliyorum mesela, ama kendi başıma öğrendim büyük oranda. Bunlarla ilgili dersler filan varsa hoş olur. Kurs parası vermeden ücretsiz eğitim =)

Bu da benim program, baktıkça içim daralıyor gibi. Umarım hocalar aduket çekmez de geek hayatı yaşayan rahiplere dönmek zorunda kalmam.

Mesaj tarihi:
Ardeth said:

şu konuyu ne zaman görsem bilkentte okuyan biri bilkente sinirlenmiş ingilizce klavye ile Bilkent ÇÖPE yazmış sanıyorum

Başlığa bir el at istersen, COPE'yi sil Bilkent Üniversitesi olsun :/ Bu 10. mesaj bu şekilde, insanları iyice kaosa sürükledik. Hem bu şekilde olursa daha iyi olur hem, konu içerinde bir freshman'ın ihtiyacı olan hemen hemen tüm bilgiler var, google'da baya sağlam indexlemiş, çoğu soruya buradaki mesajları gösteriyor.
Mesaj tarihi:
kami said:

Bir şey soracağım, seçmeli ders olarak çizim ile ilgili ders alabilir miyim? Düzenli manga okuyan bir insanım, böyle karikatür-manga tarzı çizim tekniklerini öğreten bir ders varsa almak isterim. Var mı böyle bir şey?

Geç cevap olacak* da her bölüm her dersi seçmeli olarak kabul etmiyor. GRA kodlu derslerinin içeriklerine bak; ama aradığın türde bir ders bulabilir misin bilemem.

*Bir aptallık edip 4 senelik okulun üstüne Koç'ta 2 sene master yapmaya başladım. Adamlar eve anca internet çekebildi -_-
Mesaj tarihi:
Advisor'a sordum bu soruyu, ilk sene hiçbir şeye bulaşma sadece kendi derslerine çalış , küçük görüyorsun heralde dersleri filan dedi. Hafiften atar sezdim. Moralimi bozdu alla alla. Daha yüz yüze bile görüşmedik. Altı üstü güzel sanatlardan filan seçmeli ders ekleyebiliyor muyum diye sordum. Okuldaki etkinlikler heralde mühendislik ve fen öğrencileri dışındaki öğrenciler için yapılıyor. Zaten ilk günden quiz yaptılar, ödev verdiler. Üstüne üstlük derslerde de kitabın 10da 1ini anlatmıyorlar, boşu boşuna derslere gidiyoruz, kendimiz öğrencekmişiz gerisini. Halbuki çok basit konular, millet yapamıyosa ben ne yapayım.
Mesaj tarihi:
o salı ve cuma günleri son 4 saatler lab. kimya labını bilmiyorum da fizik labı 2 haftada bir yapılır hala değişmediyse. zaten 3. hafta falan başlar, cuma günlerin boş tertemiz. tüm dönemde 6 kere gideceksin sadece.

bi de zaten bildiğin lise, üniversite 1. sınıf. notunu tutabildiğin kadar yüksek tut.

zaten biliyorsundur da ekliyeyim -değişmediyse tabi yine-; eng 101 de C nin altı direk kalır, not ortalamasına bakılmaksızın.

kolay gele.
Mesaj tarihi:
İlk hafta lab var mıydı?

Vardıysa ve gitmediysen içinde patlama ihtimali çok yüksek.

Edit: Programına yazılmamış ya kafan raad olsun. İlk hafta lab yok zaten, başlayacağı zaman hocalar derste söylüyo stars'a da giriliyo
Mesaj tarihi:
lab da ders işlenmemiş. topluca yarım saat girmişler sonra dağılmışlar. tanışma toplantısı mı ne yapmışlar. yoklama aldılar mı bilmiyorum. amaan çokta tın.
Mesaj tarihi:
Sağlık merkezi nasıl işliyor bilen var mı? Hasta oluyorum galiba. Şu merkezdeki B binası karşısındaki kliniğe girip muane olucam mı diyim kimlik kartımdan başka bir şeye ihtiyaç var mı?

Bir de ankarada göz doktoru nerde bulabilirim sanırım lens veya gözlük almam gerekecek, maymun olmadan tahtayı okuyamıyorum. son 1 senedir ders spamlarken gözleri bozmuşum.

Ek olarak sağlık raporları sistemi nasıl işliyor, başka hastaneden rapor alınca sanırım bu raporu sağlık merkezine onaylatmak gerekiyor, grip/sinizüt/faranjit gibi hastalık raporlarını sağlık merkezinde onaylıyor mu? Bir yer de adam bilkentte zehirlenmiş yine de rapor vermemişler diye duydum. Zaten hocalar sağlık raporlarını kabul etmiyorlarmış, mesela engde 7 ders devamsızlık hakkın varmış rapor alsan bile 7 günmüş bu. Bunlar freshmanleri adam etmek için söylenen asparagaslar mı yoksa gerçekten böyle mi?
Mesaj tarihi:
kami said:

Sağlık merkezi nasıl işliyor bilen var mı? Hasta oluyorum galiba. Şu merkezdeki B binası karşısındaki kliniğe girip muane olucam mı diyim kimlik kartımdan başka bir şeye ihtiyaç var mı?

Bir de ankarada göz doktoru nerde bulabilirim sanırım lens veya gözlük almam gerekecek, maymun olmadan tahtayı okuyamıyorum. son 1 senedir ders spamlarken gözleri bozmuşum.

Ek olarak sağlık raporları sistemi nasıl işliyor, başka hastaneden rapor alınca sanırım bu raporu sağlık merkezine onaylatmak gerekiyor, grip/sinizüt/faranjit gibi hastalık raporlarını sağlık merkezinde onaylıyor mu? Bir yer de adam bilkentte zehirlenmiş yine de rapor vermemişler diye duydum. Zaten hocalar sağlık raporlarını kabul etmiyorlarmış, mesela engde 7 ders devamsızlık hakkın varmış rapor alsan bile 7 günmüş bu. Bunlar freshmanleri adam etmek için söylenen asparagaslar mı yoksa gerçekten böyle mi?

ring servisi kullanıp bestekar ın orda inceksin dünya göz var.
Mesaj tarihi:
Hangi ringe bineyim?

Bir fizik lablarının tarihine baktım mesela,

Semester Program of Section 101-14

We will meet on every Friday 14:00 at Room SAZ-06
Experiment 1 — 05 October 2012
Experiment 2 — 19 October 2012
Experiment 3 — 16 November 2012
Experiment 4 — 30 November 2012
Experiment 5 —14 December 2012
Experiment 6 — 28 December 2012

yazmış adamlar. adamlar lab olmasa bile her cuma 2'de SAZ-06 sınıfında olmamı mı bekliyor? Umarım böyle değildir.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Oraya 200tl verecegıne okuldali goz doktoruna git. Her yıl gidiyorum ben kontrol icin. Saglık merkezine git, beles randevu alursın.
Mesaj tarihi:
kami said:

Hangi ringe bineyim?

Bir fizik lablarının tarihine baktım mesela,

Semester Program of Section 101-14

We will meet on every Friday 14:00 at Room SAZ-06
Experiment 1 — 05 October 2012
Experiment 2 — 19 October 2012
Experiment 3 — 16 November 2012
Experiment 4 — 30 November 2012
Experiment 5 —14 December 2012
Experiment 6 — 28 December 2012

yazmış adamlar. adamlar lab olmasa bile her cuma 2'de SAZ-06 sınıfında olmamı mı bekliyor? Umarım böyle değildir.

Daha önce sadece deney tarihlerinde labda olman yeterli oluyordu ama sorarsın hocaya falan her cuma gitmemiz gerekiyor mu diye.

Doktor ihtiyacın içinde GERGE'nin dediğini yap. Her türlü doktor var sağlık merkezinde.
Mesaj tarihi:
evet ondan aldım/alıyorum. her derse ödev veriyor gerçi.

ama ilk hafta 3 dersine 1-2 dk geç kaldım sınıfları bulamadığımdan ve yurtta çalışma olduğundan. G binası mı ne yüzlerce sınıf var labirent gibi. umarım notumu düşürmez.
  • Yeni Oluştur...