Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

Az önceki postlarda biri demişti. Oyuncunun komşu ülkelerin aiları ile diğer ülkelerin farklı çalışıyor diye. Bi hindistan oyunumda avrupada acayip şeyler olmuştu. Hollanda italya' ya kadar bütün almanya fln yok olmuştu. Oyun zevkini bitiren bi olay. Bunu düzeltsinler ilk önce.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Etiyopya ile Afrikayı komple yedim hedefim John bilmemne achisi. Western oldum Hungary ve Avusturya azdı fransa patlayınca. Şimdi hedef Osmanlıyı yemek.

Ama hala aynı şeylere takılmış durumdayım değişmesi şart artık.

1. Kolonizasyon: Oyunun en en en en sıkıcı şeyi özellikle Amerika. Afrikada bile sıkıcı Güney Doğu Asya'da da çok saçma. İşe yarar takip edilebilir bir şey yapılması şart artık. Harite boyamaya dönüyor artık iş. Hele bir de iyi

2. Spy Research Bonus: İşkence resmen. Yakalansanda 3 ayda bir yenileniyor diplomat gibi "orda dursun" olayı olması lazım bence. 3 ay alamasın puan ama dursun.

3. Alliance ve Royal Marriage Habercisi: Ülkeleri işaretleyebilsek bunlarda biri buna ok derse bilgi ver diyebilsek her seferinde tek tek bakmasak.

4. Diplomat Göndermek ve Görmek: Savaş sonuclarını diplomat göndermeden görsek hesabımızı yapsak gerekiyorsa göndersek.

5. Tech Penalty: bu düzeltilcek zatende yani çok abartı resmen Çin Japonya Felan. Westernizationun biraz daha bulaşıcı bir şey olması lazım. Avrupa topla savaşırken Çin taş atmıyordu sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya alakasi avr midir bilmiyorum ama military tech 10lara ulastigindan beri suvarilerim cok hizli olmeye basladi. 11/3/5 kompozisyonunda bir ordum var mesela, savasta 1k piyade oldugunde 1k da suvari olmus oluyo. Su anki savasta dusmanin ordusu 26/7/0 seklinde savas duz alanda. Suvarileri daha savasmiyor nedense, askerlerime degmiyor ordusunun kanatlari.

Ama her savasta boyle neredeyse, sirf bu savas degil yani. Cozemedim sebebini.
Sosyal ağlarda paylaş

ortaçağ değilde rönesansın sonlarına doğru hafif piyadeye evriliyor, şimdi savaşı uynutum 16-17 yy civarı bir savaş vardı fransa vs diye italyada geçen orada ciddi süvariler var

edit: dediğim savaşta bu olması lazım içeri okuyamıyorum şu an:
https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Pavia

fransa
Strength
17,000 infantry
6,500 cavalry
53 guns[2]

diğerleri
19,000 infantry
4,000 cavalry
17 guns[2]

https://en.wikipedia.org/wiki/Gendarme_(historical)

Gendarmes in battle in the early sixteenth century

Gendarmes in battle in the early sixteenth century[edit]
France entered the sixteenth century with its gendarme companies being the largest and most respected force of heavy cavalry in Europe, feared for their powerful armament, reckless courage and esprit de corps. As the fifteenth century waned, so did the tactical practices of the Hundred Years War, and the gendarmes of the sixteenth century returned to fighting exclusively on horseback, generally in a very thin line (en haye), usually two or even just one rank deep, so as to maximize the number of lances being set upon the enemy target at once.

French gendarmes.
As such, the early to mid sixteenth century may appear to modern viewers to be a period of military anachronism—heavily armoured cavalry, appearing to all the world as the knights of old, careened across the battlefield alongside rapidly modernizing heavy artillery and infantry bearing firearms.

However, the gendarme cavalry, when properly employed, could still be a decisive arm, as they could deliver a potent shock attack and remained fairly maneuverable despite the extremely heavy armour they now wore to defend themselves from increasingly powerful firearms. At some battles, such as at Seminara, Fornovo and Ravenna, they clashed with their heavily armoured opposite numbers, and prevailed, dominating the battle. In others, such as at Marignano, they were part of a de facto combined arms team, operating in conjunction with infantry and artillery to achieve battlefield victory against an all-infantry foe. They could also function, by plan or by chance, as a decisive reserve which could enter into a confused battle and crush disordered enemy infantry. The prime example of this would be at Ravenna, where the gendarmes, having just driven the Spanish cavalry off the field, then reversed the results of the infantry clash in which the Spanish had prevailed, riding down the disordered Spanish foot.

However, when unsupported and facing enemy infantry in good order, particularly those in pike and shot formations or in a strong defensive position, they suffered heavy casualties despite their now immensely thick armour. Examples include the Battle of Pavia, when the French cavalry were shot down by Spanish infantry who sought cover in broken terrain, and at Ceresole, when the French gendarmes sacrificed themselves in fruitless charges against the self-supporting Imperial infantry regiments. The pike and shot formation developed by the Spanish was particularly deadly to the gendarmes, who suffered heavy casualties from arquebus and musket fire, but were unable to overrun the vulnerable shooters due to the protection offered by the pikemen of the formation.

Evolution into lighter cavalry in the later Sixteenth Century[edit]
Gendarmes faced a further challenge in the second half of the sixteenth century when confronted by a newly emergent troop type, the cavalry pistolier, which fought with massed pistol fire in deep columns. In the battles of the French Wars of Religion, the pistoliers—often German mercenary cavalry called Reiters or "Black Riders" -- shot down many of the gendarmes, and this created holes in the very thin lines of gendarmes which put the lancers at a significant disadvantage when they finally closed with the deep formations of pistoliers. As a result, the French, starting with the Huguenot rebels, eventually replaced the heavy gendarme lance with two pistols, and the armour of the gendarme rapidly lightened to give the horseman more mobility (and to cut the extreme cost of fielding such troops).

Gendarmes after the sixteenth century[edit]

Uniform of a Sous-Brigadier in 1724
Cavalry called gendarmes continued to serve in French armies for centuries to follow, often with prominence (such as in the wars of Louis XIV), but with less distinctive features than during the sixteenth century. The Royal Guard, known as the Maison militaire du roi de France, had two units of gendarmes : the Gendarmes de la garde (Guard Gendarmes), created in 1609 and the Gendarmes de France or Gendarmes d'Ordonnance, units of regular cavalry continuing the traditions of sixteenth-century Gendarmes.

In 1720, the Maréchaussée de France, a police force under the authority of the marshals of France, was put under the administrative authority of the Gendarmerie de France. The Gendarmerie was dissolved in 1788 and the Maréchaussée in 1791, only to be recreated as a new police force of military status, the gendarmerie Nationale, which still exists. This explains the evolution of the meaning of the word gendarme from a noble man-at-arms to a military police officer.

Napoleon I, desperate for troops after suffering heavy losses in the Russian and Central European campaigns after 1812, attempted to lure young men of noble birth to the ranks of his cavalry by establishing regiments of gendarmes d'élite, recalling the glamour and fame of the early noble-dominated gendarme companies. The resulting light cavalry units, though inexperienced, surprised the sceptical regular cavalry regiments by performing quite bravely in the end stages of Napoleon's wars.

ekstra olarak, bu süvarilerin zor durumda kalmasının nedeni, sıradan pike vb. veya ateşli silahlı piyade sınıfları değil, swisspikeman gibi coğrafi avantajlarını, disiplin ile bir arada savaşan veya ispanyol tercio su gibi özel işler yapan piyade ve savaş düzenleri sayesinde ağır süvari yavaşça anlamsızlaşıyor,

yani din savaşları sırasında ispanyollar tercio düzeni ile kan kusturuyorlar avrupada, ki oda şöyle bir şey, savaş meydanında kale gibi geziyor adamlar:

https://crossfireamersfoort.files.wordpress.com/2012/07/nrdlingenterciotorralto.jpg
https://crossfireamersfoort.files.wordpress.com/2012/07/modern-impression-of-a-tercio-by-artist-cabrera-pec3b1a-source-magazine-desperta-ferro.jpg
http://forum.milua.org/archive/TactiqueUk_data/Escadron1570.jpg

zaten böyle bir şeye dönemin her hangi bir askeri unsuru ile saldırmanın mantıksız bir iş olduğunu anlamak ve uygun bir askeri düzen getirmek de hollanda ve isveç gibi kuzey avrupalılara kalıyor, onlarda 1. dünya savaşına kadar veya amerikan iç savaşı diyelim devam eden tüfek savaşların temelini atıyorlar

ha son olarak, süvari bildiğiniz sahalardan silinmiyori napolyon savaşlarında falan baya aktif olarak kullanılıyorlar, sadece yeni savaş düzenine göre rolleri değişiyor ama hayati önemleri anca 1940 da ortadan kalkıyor
Sosyal ağlarda paylaş

yeahh1986 said:

İdeal süvari sayısı 2 birim diye hatırlıyorum, zaten ortaçağ savaşlarında da yıllar geçtikçe süvarinin önemi azalıyor, (halberd, arbalet, ateşli silahlar ve maliyet sebebiyle)

Valla internette goruyorum "ya ben hep 2 birimlik kullaniyorum" diyenleri ama aklim almiyor. 2 birim yapsam aninda olecekler gibi gozukuyor. Belki combat widthi dolduracak kadar adam basabiliyorsan bir anlami vardir ama ben zaten fakirim dagda savasmadigim surece combat widthe ulasamiyor ordum. Flank falan mi yiyor acaba suvarilerim. Military Tactics olarak da 1.8-1.5 ben ondeyim yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

Ya alakasi avr midir bilmiyorum ama military tech 10lara ulastigindan beri suvarilerim cok hizli olmeye basladi. 11/3/5 kompozisyonunda bir ordum var mesela, savasta 1k piyade oldugunde 1k da suvari olmus oluyo. Su anki savasta dusmanin ordusu 26/7/0 seklinde savas duz alanda. Suvarileri daha savasmiyor nedense, askerlerime degmiyor ordusunun kanatlari.

adamın widhti snende fazlaysa haliyle dusmanın butun kenarları senın cavlarylerini hedef alcağı icin kayıplarının buyuk kısmı cavalry olması normal.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazdıklarınızla pek alakası yok, oyunda script var. Bu oyundan gına getiren de o zaten. Ne zaman güçlensen oyun sana bir zorluk çıkartıyor. Örneğin dip point biriktiriyorsun, dlc ile gelen development puanını arttırıyorsun. Bir kaç sene sonra hop famine oluyor, -6 development kaybediyor şehir. Savaşlarda da öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

Nigger_of_the_sand said:

adamın widhti snende fazlaysa haliyle dusmanın butun kenarları senın cavlarylerini hedef alcağı icin kayıplarının buyuk kısmı cavalry olması normal.

this

cavalry hep dış tarafta durdugundan eger flank yersen en cok o dmg alıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Murray said:

Yazdıklarınızla pek alakası yok, oyunda script var. Bu oyundan gına getiren de o zaten. Ne zaman güçlensen oyun sana bir zorluk çıkartıyor. Örneğin dip point biriktiriyorsun, dlc ile gelen development puanını arttırıyorsun. Bir kaç sene sonra hop famine oluyor, -6 development kaybediyor şehir. Savaşlarda da öyle.

ben inandım, kesin doğrudur
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Dun gece etiyopya yi aldım baya oynadım arap yarımadasına salca oldum falan kralım 6/5/5 di efsane gidiyordum. Memlük bana savaş açtı, kral öldü oğlu 2/1/1 direk kapattım oyunu. Artık anası kölemiydi neydi bilmiyorum ama çok sinir oldum. Kraliçenin kralı aldattığı yönünde şüphelerim var.
Sosyal ağlarda paylaş

Etiyopya günlükleri:

Kıpti cemaatinin lideri olarak cihad ilan ettim memlük ü baya temizledik. Çok para harcadım borç manyağı oldum iron bank yakında kapıya dayanır.

Arap yarım adasında yemen umman hicaz vs. temizledim ırak ve safeviler le komşuydum osmanlı ırakla müttefik bende ırakla müttefik oldum, ırak safevilere savaş ilan etti oyunu duraklattım sanıp düşünürken birden ekran kayboldu meğerse duraklatmamışım. savaş dışı kaldım osmanlı ve ırak safevileri pert etti, bana biraz kızgınlar.

afrikada sömürge operasyonu başlattım, 3 tane tebaam var ne desem yapıyorlar. boş arazilere de kolonileşiyorum mis gibi.

hiçbir müttefiğim benimle savaşa gelmiyor, yayılmacı politikam gözlerini korkuttu.

osmanlıyla komşuyum, batılılaşma geldi. bodozlama atladım 1200/3000 de ama ızdırabımı zitti. ülkede ne istikrar kaldı ne para, random eventlerin hepsi ya batılılaşma kaybetcen ya istikrarını bozarız cinsinden geliyor.

Küçük bi kabileydik kendi yağımızda kavruluyorduk ne işimiz var bizim batıyla, çok pişmanım.

batılılaşma hakkında bilgi verebilecek varsa çok sevinirim. yararı zararı nedir? şu koşullarda batılılaş yada batılılaşma diyecek birisi varsa çok makbule geçer.

birde ordu geleneğim çok düşük neyle artar bilen var mı ? allahın köylüsü isyan ediyor ordu geleneği 5 benim ordu başında kral 50 yıldır var ama ordu geleneği 0.3
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...