Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

brueni ile yardiriyorum avustralyada kolonim var adalar falan benim ora koloni bura koloni hohoho diye takilirken ingiltere ve portekiz geldi.

napcam lan simdi ben?
bide westernize edemiyorum heriflerin core u yanimda olmasina ragmen.

neden?

bide herifler military tech 17 ben 11 im sdfsd
Sosyal ağlarda paylaş

Mesele dlc'ye verilen para değil oyunun altyapısı dlc'leri kaldırmamaya başlıyor bir yerden sonra. Yani, tasarımı yaparken ne tür dlc'ler geleceğini bilmediklerinden yapılan tasarım oyunu taşıyamıyor. CK2 bence en iyi oyunları ama en son oynadığım Horse Lords dlc'sinde bi 15-20 saat sonra oyun tamamen fareye tıklamaya dönüştü.

EU4'de ilk dlc'den aldığım zevk 10'sa, artık 3. Oyunun tekrar etmesi bir yana, oyunu alıp başka bir yere götürüyor. Ki bence sıkıcılaştırdılar oyunu. Farklılık iyidir diye bir kaide yok. Sevdiğin grup tarzını değiştirirse niye sevinesin yeni albüm çıktığında.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

brueni ile yardiriyorum avustralyada kolonim var adalar falan benim ora koloni bura koloni hohoho diye takilirken ingiltere ve portekiz geldi.

napcam lan simdi ben?

neden?

westernize etmen için komşun olması gerekiyor, yanyana ama şu da var trade company e ait olmayacak onun bölgesi ki bahsettiğin yerler hep trade company bölgeleri. Oralarda hemen trade company e veriyor yapay zeka kontrolü.

Mil tech farkı çok açılmış bir yumrukla yok ederler senin orduları tahminen asdadsa

westernize için trade companyde olmayan bir bölgede batılıların yanında toprak alabilirsin veya daha garantisi ama mil tech in sebebiyle biraz sıkıntılı olan tercih ise sana yakın bir yerlerdeki topraklarını alırsan da westernize a başlayabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Oyunun tekrar etmesi bir yana, oyunu alıp başka bir yere götürüyor. Ki bence sıkıcılaştırdılar oyunu. Farklılık iyidir diye bir kaide yok. Sevdiğin grup tarzını değiştirirse niye sevinesin yeni albüm çıktığında.

İşte bu sorunu steam ach'ları açmaya denerek aşıyorsun. Bana da oluyordu bu duygu. Ula kendini tekrar ediyor falan demeye başladım. Başarımlara sarınca iş değişti.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok sadece o diel ama sıkıntı. Oyunun motoru sistemleri bazı seyleri cözemiyo kaldıramıyo.
mesela coalisyonları hala adam edemediler hatta bazı acılardan daha kötüye gitti.

oynuyorum kaydediyorum kapatıyorum, ertesi gün acıyorum loadlandığı anda bütün ülkeler koliasyon checkmi yapıyodur nedir hop 123988239 tane koalisyon oluyo mesela (15-20 agressivel expensionlılar giriyo falan koalisyona). veya cıkıyolar koalisyondan 6-7 sene oynayınca 300-400 AE olsa bile gülcü olduğum icn vs vs, hop save load yine bütün dünya koalisyonda.

bir sürü oyunu basıdnan beri sıkıntılı ve bu sistemin cözemdiği sorun var. kaldıramıyo bu oyun bunları.

dlclerle ömür uzatma hoş güzel, ama bu dlclerin yarısı tırı tırıvırıydı. onlarla zaman harıcycaklarına yeni EU üzerinbe calısmalarını tercih ederdim.
Sosyal ağlarda paylaş

simdi ingizlile portekizin arasi acik die ingizile arami iyilestirmeye calisiorm.

portekize savas actim butun dunya vs brunei oldu bi anda. Fransa gemileriyle gelip agzimi kirdi falan load ettim oyunu. Nasi kurtulcam acaba bu iblislerden ya
Fili said:

Suark said:

napcam lan simdi ben?

neden?

westernize etmen için komşun olması gerekiyor, yanyana ama şu da var trade company e ait olmayacak onun bölgesi ki bahsettiğin yerler hep trade company bölgeleri. Oralarda hemen trade company e veriyor yapay zeka kontrolü.

Mil tech farkı çok açılmış bir yumrukla yok ederler senin orduları tahminen asdadsa

westernize için trade companyde olmayan bir bölgede batılıların yanında toprak alabilirsin veya daha garantisi ama mil tech in sebebiyle biraz sıkıntılı olan tercih ise sana yakın bir yerlerdeki topraklarını alırsan da westernize a başlayabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

National focusu sürekli militaryde tutarsan teknoloji seviyen hemen hemen aynı olur bir iki de idea alırsan müslüman +%20 morale bonusu ile ve sayısal çoğunluğu da sağladığında yenersin büyük bir kısmını. Tarihi gerçekliği kim umursar dersen ilk ideayı exploration alıp batıya doğru ilerleyebilirsin. Çok daha erken bir tarihte batılılaşma şansı sağlar.

Bir şuna da göz at istersen
brunei-strateji
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
dün akşam oynadım yeni patch ve dlcyi,corruption ve sailor mekanikleri fena değil ancak trade league ve merchant republicler aşırı güçlü olmuş.koalisyonla savaşmak gibi adamlarla savaşmak,zaten avusturya yı falan darma duman ettiler.

condottieri ise bi başka dengesiz mekanik.hiç bi zaman kestiremiyorsunuz saldırdığınız adam kaç kişilik orduya sahip olduğunu.bikaç ülke condottieri yolladımı bütün dengesi bozuluyor savaşın.
Sosyal ağlarda paylaş

batuhan said:

Cossacksda bariz bi kasma var bende de.

Özellille oyunun ilk açılması ve loadlar daha seri sanki.
50 yıl kadar tunus ile oynadım.
Raidler oyun başı aşırı op olmuş ama counterlamak da çok kolay -tek gemi yeterli oluyor
Corruption mantıklı da religious unity çok etkiliyor az nerf lazım.

Ama asıl olay distant overseas ın kaldırılıp state-territory nin gelmiş olması.
Yeni bölge işgal ettiğinizde %50 ucuza core ediyorsunuz ama territory olarak geciyor ve min otorite %75 şeklinde. isterseniz kalan %50 core masrafını daha ödeyip instant şekilde state e çevirebiliyorsunuz ama şehrin gelişmişliğine bağlı upkeepi de var ve max state sayısı yönetim şekline göre değişiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...