Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

evet bazen aragonda da çıkıyor kadın heir.bide artık event eklemişler,belli bi yaşa geldiğinde kralın eğer heiri yoksa kızını heir yapma eventi geliyor(sadece castile için değil genel).union için birebir.tabi eğerki bu olursa castilian civil wara hazır olmanız lazım.lideriniz kadınsa tetikliyor çünkü bu eventi.

bu rahat bi 30+20+20+20 k adamla kapışmanız anlamına geliyor.onun için köşede parayı hazır tutup event patlama noktasındayken mercenary abanıp ofansif infantrylere geçip teker teker indirmeniz lazım bunlar birleşmeden.bi 10 sene hem ekonomik hem manpower olarak zayıflatıyor yinede sizi bu hertürlü.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben İng ile yeni oyuna başladım. Protestan ve parlamento olayını denememiştim. Yani 2 güncelleme ile gelen içeriği bir anda deniyorum.

Benim yeni oyunda da Kastil ile Aragon birleşmedi. Kastil'de çıkan ihtilal sonucu hanedan değişti.

Bu arada ilginçtir oyunun başında Aragon ile Osmanlı dost idi.

Ek olarak oyunum süper gidiyor. 1 taşla 30 achievement açacağım sanırım. İki iç savaş mevzusundan kıl payı ile döndüm. Tam iç isyan çıkacaktı ki çocuk doğdu :D
Sosyal ağlarda paylaş

İngilterenin tek problemi şu. Kuzey Amerikayı neredeyse tamamen sen colonize ediyosun. Ama ne yazık ki kolonizasyon oyunun en sıkıcı tarafı bu oyunda. Colonie diyip bırakıyosun o öle kendi kendine oluyo. Açık söylemek gerekirse para dışında da öyle inanılmaz bi yararı yok onla uraşacağım zamanda harcıcağım parayla Avrupanın yarısını ele geçiriyosun. 2 tanede komple idea tree dalmak gerekiyor ki biri dip biri admin yani zaten normalde 2 şer ağaç aldığın treeler.

Ha diğer opsiyon fransanın azına vurmak avusturya ve castille ortak olup ama yane meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh demek istiyorum biraz. ben ilk 1821 runımı ingiletere ile yaptım (blob olunca oyun baya sıkıcı olduğundan hep bırakıyodum) ama yane colonial nationlarda manasız bir yoruculuk unsuru var. Sürekli diplomat tut rebel olmasın bilmemne. Herifin ordusunu 15 k benim 250 k ordum var hala rebel nereye rebelse.
Sosyal ağlarda paylaş

bide coloni oluşuyorda, cok yavaş ilerliyor
irlanda oyunumda canadaya bide newyorkun oraya 2 tane coloni oluşturdum, yani 5er tane province ben elimle yaptım
bıraktım sonra nolucak diye 200 yıl geçti 2 tane apaçi kabilesini annexlemiş 2-3 adım daha coloni atmış bu kadar.
yani eski sistem dahamı iyiydi diyorum sık sık, asker gemi basıyoduk en azından o zamanlar.

artık gidesim varsada biyerlere capetown, ordan hindistan - spc islands, kuruyorum 4-5 tana trade company oluk oluk para akıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Colonial Ülkeler çok vasat problem o. Ana karada hiç bir işe yaramıyorlar. Sürekli bir tehditler. Colonial nation kurcama o upkeepe temple kuruyosun problem orda. Dahada saçması subsizidize etmediğin sürece coloni atmıyolar kesinlikle. Kazandığından 2 kat fazla para bayılmasn lazım.

Birde şey çok sıkıcı 3 4 mesela haiti adası kapatıyosun küt diye ortasına portekiz yerleşiyo. Catholi,csen felan kanun felan olduğundan
AI yapmıyoda öbürtürlü saçmalık.

en güzeli dediğin gibi mis gibi gidicern hindistana baharat adalarına felan para oluk oluk orda. Hem koloni beklemekte yok. 30 luk bir grup askerla bütün hindistanı 50 senede alıyosun. Colonial nasyonda yok. Bi noddan 30 gold felan topluyosun direk collectle.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
dün arkadaşla multi oynuyoduk.ben ingiltere o osmanlı.daha oyunun başında war of roses oldu düzgün kral geldi.şansıma daha ilk kralda avusturya ile pu kuruldu.sonrada portekizle.fransayada pu missionı çıktı onuda puya soktum.

iki tane ayrı koalisyon yedim banamısın demedi sdfs.daha 1500ün başındayız bide öyle bi para akıyoki 45 kişilik force limit full mercenary olarak tutabiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...