Yabgu Mesaj tarihi: Aralık 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2015 beyler düzeldi mi oyun başlayım mı? Yamalardan memnun musunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2015 valla hiç bozulmamıştı major olarakta işte standart Ae dengesi felan bi entresan sürekli değiştiğinden alışmak zaman alıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2015 anladığım kadarıyla mesafe nerden hesaplanıyo diyo heralde hesap ülkedeki bin ikonundan alınıyor diye tahmin ediyorum provincenin en ucundan değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2015 en ucundan olması lazım. Ama zaten trade map'inde her bir province'in ne kadar uzakta olduğunu söylüyor. Oradan anlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Aralık 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2015 abi bu castilian civil war ne zormuş ya.1 tane 30k stack 2 tane 20 k ordu üstüne komşu ülkeler intervene edip 20k daha spawn ettirdi.27k force limitim var daha lan.üstüne adamların ordusu pretender ordusu olduğu için öküz gibi morale bonusu var.ağzımı burnumu kırdılar dynasty değişti şimdi iberian wedding gg heralde dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 castillian civil war neden procladı? bi eventi mi var? bende war of roses bile proclamamıstı ingiltere oynarken çıkmasına izin vermemiştim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 event serisi eklemişler, ben de bilmiyordum. Demek o yüzden Castille yok oluyor durmadan. Castille oynuyorsan 1500'e kadar Aragon'u vasal yapıcan herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 iberian wedding burgundy olayı gibi hard coded değil mi kral ölünce direk problamıyo mu bakamıyorum ki şirketten [–]Khadroth 6 points 1 year ago http://www.eu4wiki.com/Iberian_Wedding#The_Iberian_Wedding It basically just happens when AI Aragon gets an opposite sex member on their throne before the year 1500. No marriage/alliance required (as often Aragon rivals you anyways, making this impossible). Though to be clear, you can't be at war with them for the event to fire. hiç bişi yapmaya gerek yokmuş biraz şans işi AI ın kabule tme olayıda 9/10 1/10da ayrı kalıyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 tek sorun şey eğer aragonla savaşmıcaksan 60 sene napıcaksın ispanyayla o ayrı bi konu ya portekizle moroccoya giricen ya da boktan navarro için fransayla urascan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 BonePART said: castillian civil war neden procladı? bi eventi mi var? bende war of roses bile proclamamıstı ingiltere oynarken çıkmasına izin vermemiştim war of roses gibi.0-0-0 heir ile başlıyorsun castilede.ondan kurtulmak için general yaptım herifi.öldü ama yerine weak claimli cocuk heir oldu.legitimacy yüzündende patladı event.isabel in başa geçmesi ve iberian wedding için ailenin trastamara olması lazımmış ama. neyse hallettim genede.aragon portekiz ve osmanlıyla ally olmuş.portekiz benimde allyim.onu devre dışı bırakmak için fasa daldım onuda çağırıp,aynı zamanda aragona girdim,yarısını aldım.bu dalga bana naplese mal oldu ama. sobuç olarak aklınızda olsun castile oynarsanız kazma heirinizden kurtulmayın.zaten en geç 1470-1480 gini isabelin eventi çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Liderinizi oldurmeyi nasil beceriyosunuz ya. Benim ordu generalleri cok nadir oluyo savasta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 BonePART said: tek sorun şey eğer aragonla savaşmıcaksan 60 sene napıcaksın ispanyayla o ayrı bi konu ya portekizle moroccoya giricen ya da boktan navarro için fransayla urascan Halkına refah ve mutluluk dağıtmayı dene.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Nigger_of_the_sand said: Liderinizi oldurmeyi nasil beceriyosunuz ya. Benim ordu generalleri cok nadir oluyo savasta kralı değilde heiri öldürtmek kolay.kralı general yapmayıp heiri general yapınca muhtemelen heir kraldan önce ölüyor aralarında çok yaş farkı yoksa.yani mesela 16 yaşında kral direk uyduruk bi heir alırsa kralı general yapmayıp heir 16sına girdiğinde generale çevirmek lazım.sonrada her savaşa sokucaksın. bu özellikle bi ülkeyle union kurmak istiyosanız en iyi yol.ispanya ile oynarken sadece portekizle evlilik yapıp heirimin ölmesini bekliyorum sonrada aynı aileye geçincede claim atıyorum ilk fırsatta kolonilerine çöreklenmek için.tabi bunu 1600den önce yapmamak lazım,bırakın kolonileştirsinler yapabildikleri kadar.hepsi sizin oluyor zaten ve integrate ederkenki monarch pointi arttırmıyor.portekizle union eventide var ancak çok düşük ihtimalli. birsürü event falanda var heirin ölümü için ancak kral için neredeyse yok.gerçi kralıda general yaptığınızda 40ını görmüyor genelde.ama en mantıklısı daha kral olmadan kurtulmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 BonePART said: tek sorun şey eğer aragonla savaşmıcaksan 60 sene napıcaksın ispanyayla o ayrı bi konu ya portekizle moroccoya giricen ya da boktan navarro için fransayla urascan navarrayı diplo-annexlemek en basiti.ondan sonrada burgundy ile ally olup güneydeki kaleleri alıp fransanın işin çomak sokmak lazım uniona kadar.genelde cömert davranıp sizin claimlerinizi veriyor burgundy.azcık yardım ederseniz ağzını yüzünü kırıyor fransanın zaten. ayrıca inheritance eventi çoğunlukla burgundy bi savaşı kaybederken patlıyor onun için burgundye nekadar yardım ederseniz okadar iyi.avusturya nekadar ispanyanın allyı olsada event fransanın daha çok işine yarıyor.buarada eğer burgundy avusturya ile savaştayken patlarsa bu event ve burgundy tek bir avusturya provinceini ele geçirmişse ispanya inheritliyor burgundyi.sonra tutana aşkolsun. üstüne moor isyanıdır,civil wardur falan bi meşgale çıkıyor genelde.ama burgundye sahip çıkmak öncelikle hedef olmalı ilk 60 yılda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 kralın savasta olmesindeki sıkıntı -2 stab hit yemek heirde o yok o guzel en hızlı heir yada kral oldurtme metodu 1 =1k adamın yanına verip savasa sokucan hayvan gibi unitelerle gerekirse wipe yedircen (disbandlenicek 30 40 kişilik mercler ilaç) 2= siege yaptırıcan siegede 2 kat ölme sansı var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 o eskidendi galiba, kuşatmayı bilmiyorum da yok olan birlikte ölmesini kaldırdılar diye biliyorum. -2 geldiğine de emin değilim. Tek olay, her çatışmada ordunun başındaki hükümdar ya da varisinin bir ölme ihtimali var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 Yok olanla ölmüyor. Savaş kaybedince ölme şansı fazla sadece. Eskiden yoksa şey vardı mükemmel. Gemiye 1 birlik koyup okyanusa gönderiyodun. Direk gidiyodu. Kral savaşta ölürse -2 stab geçen oldu sanki bana yanlış hatırlamıyosam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 siegede bi fakrı vamrı bilmiyorum ama hala savasta ölünce -2 stab yiyosun, normalde ölünce -1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 qirat horde baslaayayim dunyaya turkun gucunu gostereyim dedim ama hic tech ilerlemio ya cok sikici kimle oynasam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 kuzey amirikada turk odakli western custom nation yapicams dsfsds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 ahaha ben bir iki gün önce yaptım aşivmint için portekiz geldi küt diye adaların ortasına colony attı sinir oldum cıktım ingiltere bile güney amerikay gidiyo bu aralar çok entresan bulkuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 extended timeline ile oynayayım dedim, ama steamden abone olunca oyunun içinde mod kısımında gözükmüyor, başka bir yerden bir ayar falan mı yapmak lazım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 Yo subscribe ediceksin luancherda çıkıyo ordan aktif ediceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 işte çıkmıyor, acaba oyunu yüklemeden öce subscribe ettiğim için mi diyeceğim ama ne alakası var oyunu yükledikten sonra birde atölye içeri yüklemişti... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 luck of the irish yaptım, zor diye elleşmiyordum, restartsız fln tek seferde bitti, war of the roses bile patlamadı şansıma bu arada AI spain kuramıyor artık galiba yada üst üste denk geldi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar