Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

abi bu castilian civil war ne zormuş ya.1 tane 30k stack 2 tane 20 k ordu üstüne komşu ülkeler intervene edip 20k daha spawn ettirdi.27k force limitim var daha lan.üstüne adamların ordusu pretender ordusu olduğu için öküz gibi morale bonusu var.ağzımı burnumu kırdılar dynasty değişti şimdi iberian wedding gg heralde dimi?
Sosyal ağlarda paylaş

iberian wedding burgundy olayı gibi hard coded değil mi
kral ölünce direk problamıyo mu
bakamıyorum ki şirketten

[–]Khadroth 6 points 1 year ago
http://www.eu4wiki.com/Iberian_Wedding#The_Iberian_Wedding
It basically just happens when AI Aragon gets an opposite sex member on their throne before the year 1500. No marriage/alliance required (as often Aragon rivals you anyways, making this impossible). Though to be clear, you can't be at war with them for the event to fire.

hiç bişi yapmaya gerek yokmuş
biraz şans işi
AI ın kabule tme olayıda 9/10 1/10da ayrı kalıyolar
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

castillian civil war neden procladı?
bi eventi mi var?
bende war of roses bile proclamamıstı ingiltere oynarken
çıkmasına izin vermemiştim

war of roses gibi.0-0-0 heir ile başlıyorsun castilede.ondan kurtulmak için general yaptım herifi.öldü ama yerine weak claimli cocuk heir oldu.legitimacy yüzündende patladı event.isabel in başa geçmesi ve iberian wedding için ailenin trastamara olması lazımmış ama.

neyse hallettim genede.aragon portekiz ve osmanlıyla ally olmuş.portekiz benimde allyim.onu devre dışı bırakmak için fasa daldım onuda çağırıp,aynı zamanda aragona girdim,yarısını aldım.bu dalga bana naplese mal oldu ama.

sobuç olarak aklınızda olsun castile oynarsanız kazma heirinizden kurtulmayın.zaten en geç 1470-1480 gini isabelin eventi çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

Liderinizi oldurmeyi nasil beceriyosunuz ya. Benim ordu generalleri cok nadir oluyo savasta

kralı değilde heiri öldürtmek kolay.kralı general yapmayıp heiri general yapınca muhtemelen heir kraldan önce ölüyor aralarında çok yaş farkı yoksa.yani mesela 16 yaşında kral direk uyduruk bi heir alırsa kralı general yapmayıp heir 16sına girdiğinde generale çevirmek lazım.sonrada her savaşa sokucaksın.

bu özellikle bi ülkeyle union kurmak istiyosanız en iyi yol.ispanya ile oynarken sadece portekizle evlilik yapıp heirimin ölmesini bekliyorum sonrada aynı aileye geçincede claim atıyorum ilk fırsatta kolonilerine çöreklenmek için.tabi bunu 1600den önce yapmamak lazım,bırakın kolonileştirsinler yapabildikleri kadar.hepsi sizin oluyor zaten ve integrate ederkenki monarch pointi arttırmıyor.portekizle union eventide var ancak çok düşük ihtimalli.

birsürü event falanda var heirin ölümü için ancak kral için neredeyse yok.gerçi kralıda general yaptığınızda 40ını görmüyor genelde.ama en mantıklısı daha kral olmadan kurtulmak.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

tek sorun şey eğer aragonla savaşmıcaksan 60 sene napıcaksın ispanyayla o ayrı bi konu
ya portekizle moroccoya giricen ya da boktan navarro için fransayla urascan

navarrayı diplo-annexlemek en basiti.ondan sonrada burgundy ile ally olup güneydeki kaleleri alıp fransanın işin çomak sokmak lazım uniona kadar.genelde cömert davranıp sizin claimlerinizi veriyor burgundy.azcık yardım ederseniz ağzını yüzünü kırıyor fransanın zaten.

ayrıca inheritance eventi çoğunlukla burgundy bi savaşı kaybederken patlıyor onun için burgundye nekadar yardım ederseniz okadar iyi.avusturya nekadar ispanyanın allyı olsada event fransanın daha çok işine yarıyor.buarada eğer burgundy avusturya ile savaştayken patlarsa bu event ve burgundy tek bir avusturya provinceini ele geçirmişse ispanya inheritliyor burgundyi.sonra tutana aşkolsun.

üstüne moor isyanıdır,civil wardur falan bi meşgale çıkıyor genelde.ama burgundye sahip çıkmak öncelikle hedef olmalı ilk 60 yılda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...