fede Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2013 dayanamadım aldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2013 Demosu çıkmış Steam'de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2013 hemen indireyim, haber verdiğin için sağol. :) ya oyun iyi de işte yamayla bug olmasa bile dengeleri ayarlamaları lazım. iki tane diplomat improve relations yaparken %100 oldu savaş, diplomatı geri çağırdım ama gelmesi 1 ay sürdü, HAYVAN GİBİ war exhaustion bastı oyun neden savaşı bitirmiyorum diye. eh yani. madem peace yapma olayı için diplomat isteme o zaman. bir de herşeyi power'a bağlamışlar şimdi, daha iyi olmuş diyecektim ama hem teknoloji hem herşey ona bağlı olunca durum biraz karışık olmuş. teknolojiyi ayırmak lazımdı diğer oyunlardaki gibi. daha oynayıp görmek lazım. kötü olmuş çok bu sistem, deli ibrahim gelirse başa alt+f4. 1/1/1 hükümdarla 6/6/6 hükümdar arasındaki fark cofri barnaklıyon ile reinhard von lohengramm arasındaki fark gibi. http://www.laestrella.com.pa/online/fotos/2012/08/19/87430.jpg http://i35.tinypic.com/kbq0lg.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2013 portekizle oynuodum. yerlilere saldirmak icin bile military power dan goturuyor. ne alaka anlamadim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2013 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2013 neyse oynanır gene çünkü divine wind çok kötü durumdaydı magistrate olayı nedeniyle. ama oyunun %90'ının sabit ve kontrolünüz altında olmayan bir kaynağa bağlanması cidden saçma. büyük bir imparatorluk bütün puanlarını bina yapmaya harcayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Sam said: hemen indireyim, haber verdiğin için sağol. :) ya oyun iyi de işte yamayla bug olmasa bile dengeleri ayarlamaları lazım. iki tane diplomat improve relations yaparken %100 oldu savaş, diplomatı geri çağırdım ama gelmesi 1 ay sürdü, HAYVAN GİBİ war exhaustion bastı oyun neden savaşı bitirmiyorum diye. eh yani. madem peace yapma olayı için diplomat isteme o zaman. bir de herşeyi power'a bağlamışlar şimdi, daha iyi olmuş diyecektim ama hem teknoloji hem herşey ona bağlı olunca durum biraz karışık olmuş. teknolojiyi ayırmak lazımdı diğer oyunlardaki gibi. daha oynayıp görmek lazım. kötü olmuş çok bu sistem, deli ibrahim gelirse başa alt+f4. 1/1/1 hükümdarla 6/6/6 hükümdar arasındaki fark cofri barnaklıyon ile reinhard von lohengramm arasındaki fark gibi. http://www.laestrella.com.pa/online/fotos/2012/08/19/87430.jpg http://i35.tinypic.com/kbq0lg.png abi o iki değişiklik trade nodesla birlikte oyunu daha da gerçekçi yapan en önemli unsurlar arasında niye sevmedin anlamdım. adam diyo ki senin 2 diplomatın var kardeş ona göre savaşa gir ona göre kaynak yönetimi yap diyo. herşeyi powera bağlamaları diğer mükemmel olan şey. koca ülkeyi tek adamlar yönetiyo, tabii ki bakılacak. eu3'te kaç yıldızmış lan benim kral diye bakmadığım oyunların oranı %90 filan. baktıklarımda da sadece military powera bakıyodum gibi bişey. o zamanlar çok etkiliyodu kralın nası adam olduğu oyuna da yansıtmışlar güzelce. teknolojiyi bağlamaları nası oldu tam bilmiyorum ama petro gibi bi örnek varken ona da çok itiraz edemem. bence oyun eu3 e göre harika olmuş, magna mundiye göre biraz daha iyi olmuş. daha bunun usermodları olacak o zaman iyice coşar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 iyi de diplomat yolda seyahat ediyor diye halkın her ay +2 +2 WE yemesi makul değil ki. madem böyle bir sınır yaptın, abuk sabuk bir penalty koyma. gene aynı şekilde, adamdan toprak istemek bile diplomacy power istiyor hayvan gibi. e kardeşim o power'ın birikmesini bekleteceksen, o zaman neden WE basıyorsun bana? yani burada gerçekçilik uğruna yapsalar gene kabul edebilirdim ama osmanlı imparatorluğu'nun iki tane diplomatla dönmesi, "süleyman'ın gücü azaldı 2-3 ay bekleyelim toprak istemek için" kafası zaten gamey'liğin doruğunda olaylar. e bari düzgün yapsaydınız. ya da -power borca sok, sonra o borcu otomatik tahsil et sonraki aylarda. yok neymiş efendim kartopu etkisinin önü kesilmek isteniyormuş. e yani el kadar ülke ile cihan imparatorluğu aynı miktarda bina inşa edebiliyorsa, o oyunda bir sorun var. advisor diyorlar da monarch puanların yanında bir hiç kalıyor onlar, tabii bulabilirsen aynı aynda yüksek rating'li 3 tane. divine wind'de magistrate ile yedikleri haltı burada 11'e köklemişler. bazı binalar power ekliyormuş diyorlar ama bakalım artık. ben yine de tarihi bir oyunun %90'ının tamamen hayali, uydurma ve dahası kontrolümüz altında olmayan bir kaynağa dayalı olarak oynanmasını çok saçma buluyorum. forumunda da başlık açtım zaten darkrenown cevap verdi "hayır hata değil" diye, eu5 dd'si yazarken artık söylerler "power sistemi istediğimiz kadar iyi çalışmadı şimdi bunu yaptık" diye. daha önce de yaptılar çünkü. :p tabii gene üzerinde durmadığım başka saçmalıklar var, conversion sistemi rezalet mesela. 14 ayda sünni yapıyordum ortodoks'ları, bütün balkanları 50 yılda hem sünni hem türk yapmak mümkün. e yuh. hani ottoman tolerance? o idea'yı almak yerine conversion daha mantıklı zaten, deli gibi penalty'ler yeniliyor çünkü ülke genelinde religious unity yüzünden. o da tamamen gerizekalıca bir olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Conversion konusunda haklısın, daha yavaş olmasını tercih ederdim. Ama power sisteminden memnunum. Liderin önemli bir etkisi olması gayet mantıklı. Fakat o etki de aslında toplamın yüzde ellisinden daha az. Diplomat yollama işlerini de önceden hesaplayınca hiç sorun olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 kuşatmalar niye -'den başlar açıklayın pl0x Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 tooltip'te açıklıyor onu, yüzde olarak verilen değer her siege cycle sonunda kalenin teslim olma şansı. + değere geçmeden teslim imkansız diye öyle. Komutan said: Conversion konusunda haklısın, daha yavaş olmasını tercih ederdim. Ama power sisteminden memnunum. Liderin önemli bir etkisi olması gayet mantıklı. Fakat o etki de aslında toplamın yüzde ellisinden daha az. Diplomat yollama işlerini de önceden hesaplayınca hiç sorun olmaz. esasen yavaş ama gerekli şeylere yatırım yapınca komik şekilde kısaltabiliyorsun. 100 ay isteyen yeri 20 aya kadar düşürdüm. ellerinin ayarını kaçırmışlar. ve conversion denen olayın garanti olması saçmasapan birşey. ck2 ve eu3'teki gibi yılda %3-5 diye bir şans olması lazımdı. progress bar doldurmak saçma birşey, insanları sıradan geçirip takdis mi ediyorlar nedir mantık anlamadım ki. gene culture change öyle. resmen soykırım yapıyorsun, holocaust bile böyle temizleyemedi bir bütün halkı. nereye gidiyor bu insanlar ne oluyor onlara? nasıl gerçekleşiyor anında bu? bugün bize verseler ülkedeki bütün etnik sorunları 500 admin power'la bitiririz yarın yani bir tech seviyesi. böyle bir seçenek oyuncuya verilse bile gene eski conversion gibi yılda %1-2 şans olmalıydı. "PARASI NEYSE BASARIM" uygulanacak bir olay değil. bir diplomatı devamlı boşta tutmak gerekiyor işte ama %50'si atıl kalacak yani mecbur devamlı her an gerekebilir diye. relation yükseltme filan hakgetire. gene büyük ülkelerle küçük ülkelerin bir tutulması komik. zulularla britanya imparatorluğunun aynı miktarda diplomatı olması komik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 eu3teki sistem misti işte. gerçi 3-4 yıl dayanan şehirler oluyodu 1 level fortla :/ provincal decisionları geri getirip asimilasyon işini ona bıraksalar ne güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 halen mümkün o. rodos'u ablukaya almadan kıpırdatamadım mesela kuşatma değerini demoda. idea'lar filan tam çöp oldu bu sistemde şimdi. yani düşünün ki fallout'ta oyun "lvl mı alacaksın perk mi alacaksın, aynı anda olmaz" diye soruyor, onun gibi bir mantık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 courthouse yaparken bile diplomatic power dan falan puan yemek gayet sacma bisi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2013 yarin cikio. galiba 16 gibi steam a dusmus olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2013 abi cikti mi cikcak mi nasil alcaz vs cok heycanlandim bi an Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2013 19 saat kalmış çıkmasına. Dayanamayıp alacağım ben sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Penthesilea said: abi cikti mi cikcak mi nasil alcaz vs cok heycanlandim bi an steam'den alabilirsin. bugün tr saati ile 16 gibi release ediliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 paradox sadece eu3 remake yapsın. yeni konsept derken kırdılar oyunu. oyun haritasının üstünde ülke isimleriyle beraber olan halini çok secret wallpaper diye şifreli ftpye atmışlar. http://img707.imageshack.us/img707/5968/9x9z.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 cıktımı nedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 recruitment rewards gelmiş. eu3 chronicles gelmedi ama. gelen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 eu3 daha önce gelmişti, bugün 2 tane dlc geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 ben oyunu aldım bir de dijital upgrade olayını yaptım fakat oyuna girerken açilan menüde o 3 dlc gözüküyor ama steamde satın alma ekranında sen zaten buna sahipsin uyarısı çikmiyor anlamadım niye öyle oldu? bir de 8 gb ramli i5 pcde bir hantallik var saniyelik de olsa mouseda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar