Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

ya öle yaparsa elector secicek tekrar kimi istiyosa atar.

hızlıca erbkasertumm reformunu yapmak lazım bunlardan kurtulmak istiyosanız. gerekirse 3-4 tane kücük nation release edin topragınızdan 10-10 puan geliyor ordan.

hre dışındaki tüm provinceleri ekliycek bide hre içine +1 de ordan geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

ya nomad ve çin teknoloji grupları fazla, ama hindistan idare eder. Ming olursan kendi bonuslarıyla yine idare edersin.
Genel olarak iki stratejin var, ya bir avrupalıyla bir an evvel komşu olup batılılaşıcan ya da kendi teknoloji grubundakilerle savaşarak büyüyeceksin. Military'de 1 teknoloji geriden gelmek düşündüğünden daha kolay bence.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Ha gerçi çok daha öncesine giderek iç sorunlar, kurulma aşamasında vs. devlet sayısı arttırılabilir. Ama o da bölgesel oyun olur bana gelmez.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/76/Augusto_30aC_-_6dC_55%25CS_jpg.JPG/1280px-Augusto_30aC_-_6dC_55%25CS_jpg.JPG

Galyalılardı, Kartaca'ydı vs. koy ama işte kısa ömürlü, eventsiz bir oyun olur çıkar. Kendini tekrarlar sürekli

Lejyondu vs. hoş ve güzel şeyler ama Total War da kalsın onlar asdf

Edit: Ya oyunun mantığı bir kere World Conquest zaten, tek devletin gelişimi vs. söz konusu ise bu DLC'den farklı olmaz ya her şeyden önce

Oha oha abi ne yaptın 1000 yıllık tarihi piç ettin. İki üç devlet kendi arasında çekişiyor tek roma hükümdar oluyor değil mevzu. Roma tarihi hala yaşayan bir tarih senato,senator, kartal, pax americana, Amerika'nın sloganlarının latince olması dahi Roma'ya özendiğinden olan mevzular. O kadar ülke var temsili demokrasi ile yönetiliyor bunun kökeni ne yine Roma ? Ya Cumhuriyetçiler ve Demokratlar Mevzusunun kökeni yine Roma. Bak yıl olmuş 2015 roma hala yaşıyor yani,ölmüş görünen bir devlet kurumları ile,reformları ile,sınıf savaşları ile hala yaşıyor. Tek cihan devleti dünya'da bu açıdan romadır.

Şimdi Roma üç döneme ayrılıyor Krallık,Cumhuriyet ve İmparatorluk. 754,509,30 (27) Krallık'tan Cumhuriyete 200 sene var, Cumhuriyetten İmparatorluğa 470 sene var, boru değil, İmparatorluktan çöküşe bir o kadar daha. Senatosu var,senato çekişmeleri var, hizipçilik var,yükselme var,iç savaş var. Var oğlu var insana dair herşey var. eu:rome'un gelişmişini yaparlarsa bunu dikkate alacaklar yani ck 2 ile eu 4'ün karışımı bir oynanış sunacak. Yani insanların istediği olay bu aslında. Roma cumhuriyette daha etrafına yavaş yavaş yayılırken İskender Hindistan'a gidiyor bak İskenderi oynama senaryosu çıktı. Hannibal ve Kartaca Savaşları var, İskender öldükten sonra Diodokların yani iskenderin komutanlarının savaşları var. Persler var Parthlar var, Keltler var, Germenler var. İngiltere'de yaşayan kabileler var. İskitler var.Karpath halkları var. Yahudi Devleti var, Yahudi Devletinin yıkılışı var, Yahudi diasporasından sonra daha İsrail kurulalı kaç yıl oldu bak. Kudüsün yağmalanması, Hristiyanlığın yayılması,İslamiyetin ortaya çıkması, Hindistan'da Krallıkar var. Daha yunan şehir devletleri var.

Ck II haritası neyse Roma'nın haritası da aynısı bir tek Uzak Doğu ve Orta Asya'nın büyük bölümü yok. Eğer düzgün yaparlarsa Roma'yı yılın oyunu seçilir,Grand Strategy'nin şahı olur. Çünkü hem hanedanlık ve aile yönetimi hem ülke yönetimi hem ekonomi yönetimi hem politika hem savaşlar yani bir strateji oyunundan beklenilen herşey var. Yazarlar,şairler,filozoflar,hatipler. Öff yani.
Sosyal ağlarda paylaş

http://img.photobucket.com/albums/v318/Cuce/ottoman.jpg

son 40 yıldır kitlendim AE yüzünden. bos bos golden horde'u temizledim nerdeyse sadece. en son AE bitince baluchistanın sınırından baluchu yarın hindistanın kuzeyine gidebildim. hop yine herkez koalisyonda. su anda sadece Kıratla cin koalisyonda deil sanırım, ha bide portekiz ama onunda herkez ally'ı. Batı afrikayı alsam portekize benden cok yarıycak. herhalde biraz cini dürtücem o sırada biraz daha guneydoğu asya spice islands falan alıcam..

haritada acmadıkları adamlarla koalisyona girme olayı cok bayık ya. tek koalisyon olayını cözmedilerya 2 yıldır..
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

DarKRideR said:

Ha gerçi çok daha öncesine giderek iç sorunlar, kurulma aşamasında vs. devlet sayısı arttırılabilir. Ama o da bölgesel oyun olur bana gelmez.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/76/Augusto_30aC_-_6dC_55%25CS_jpg.JPG/1280px-Augusto_30aC_-_6dC_55%25CS_jpg.JPG

Galyalılardı, Kartaca'ydı vs. koy ama işte kısa ömürlü, eventsiz bir oyun olur çıkar. Kendini tekrarlar sürekli

Lejyondu vs. hoş ve güzel şeyler ama Total War da kalsın onlar asdf

Edit: Ya oyunun mantığı bir kere World Conquest zaten, tek devletin gelişimi vs. söz konusu ise bu DLC'den farklı olmaz ya her şeyden önce

Oha oha abi ne yaptın 1000 yıllık tarihi piç ettin. İki üç devlet kendi arasında çekişiyor tek roma hükümdar oluyor değil mevzu. Roma tarihi hala yaşayan bir tarih senato,senator, kartal, pax americana, Amerika'nın sloganlarının latince olması dahi Roma'ya özendiğinden olan mevzular. O kadar ülke var temsili demokrasi ile yönetiliyor bunun kökeni ne yine Roma ? Ya Cumhuriyetçiler ve Demokratlar Mevzusunun kökeni yine Roma. Bak yıl olmuş 2015 roma hala yaşıyor yani,ölmüş görünen bir devlet kurumları ile,reformları ile,sınıf savaşları ile hala yaşıyor. Tek cihan devleti dünya'da bu açıdan romadır.

Şimdi Roma üç döneme ayrılıyor Krallık,Cumhuriyet ve İmparatorluk. 754,509,30 (27) Krallık'tan Cumhuriyete 200 sene var, Cumhuriyetten İmparatorluğa 470 sene var, boru değil, İmparatorluktan çöküşe bir o kadar daha. Senatosu var,senato çekişmeleri var, hizipçilik var,yükselme var,iç savaş var. Var oğlu var insana dair herşey var. eu:rome'un gelişmişini yaparlarsa bunu dikkate alacaklar yani ck 2 ile eu 4'ün karışımı bir oynanış sunacak. Yani insanların istediği olay bu aslında. Roma cumhuriyette daha etrafına yavaş yavaş yayılırken İskender Hindistan'a gidiyor bak İskenderi oynama senaryosu çıktı. Hannibal ve Kartaca Savaşları var, İskender öldükten sonra Diodokların yani iskenderin komutanlarının savaşları var. Persler var Parthlar var, Keltler var, Germenler var. İngiltere'de yaşayan kabileler var. İskitler var.Karpath halkları var. Yahudi Devleti var, Yahudi Devletinin yıkılışı var, Yahudi diasporasından sonra daha İsrail kurulalı kaç yıl oldu bak. Kudüsün yağmalanması, Hristiyanlığın yayılması,İslamiyetin ortaya çıkması, Hindistan'da Krallıkar var. Daha yunan şehir devletleri var.

Ck II haritası neyse Roma'nın haritası da aynısı bir tek Uzak Doğu ve Orta Asya'nın büyük bölümü yok. Eğer düzgün yaparlarsa Roma'yı yılın oyunu seçilir,Grand Strategy'nin şahı olur. Çünkü hem hanedanlık ve aile yönetimi hem ülke yönetimi hem ekonomi yönetimi hem politika hem savaşlar yani bir strateji oyunundan beklenilen herşey var. Yazarlar,şairler,filozoflar,hatipler. Öff yani.

vatikan faktörü de çok önemli,
Sosyal ağlarda paylaş

overext sorunu yok ki osmanlı da, core cost bonusu yok muydu kendinden al al 20-30 admine core'un yap asdfads

isyanlar için vs. de askeri gelişmeleri yaparsan zaten köpek sürüsü gibi adamın olur. kuzey ve afrika da 25k adam tutsan yeter, gerisini doğu batı bölüştür.

Cüce yine de yardırmış ama, akıllı ve sabırlı oynamak gerek bunun için asfsd

ben bir ara hem Sultan of Rums hem de 300 core'lu achi için açayım diyorum. Sonra It's a Silk Road achisi var ama daha ek paketi almadım. Onda geliyor sanırım, üçünü çıkarmak için Osmanlı ile benzer oyun kovalayacağım.

En son Bengal ile açmıştım Bengal Kaplanı içinde çok fazla isyan vs. çıkıyor, paso sorunlar beceremedim sabırsız halimle. Farklı bir tarzda geliştireceğim orada oyunu asdfasd

Şansıma esasen oyunun hemen başında Timur da dağılmıştı, arada devlet vs. de yoktu güçlü de ...
Sosyal ağlarda paylaş

ord amosıkovayla lithuenia arasını yeni kırpmıstım o yüzden daha bitmieştim overextend ama 110 falandır.
isyan derdi yok cünkü southeast asia dısındaki yerler overseas deil veriyorum autonnomy'i gecıyo en fazla 1 kalkınıyolar o kadar.

Ekonomide brüt 330 income ayda. 140production 140 trade. arada artıyo biraz trade ama tax cok önemli olmadığı ıcın autonomyde cok dert olmuyo.

techte idare ediyorum, ama idealarda geri kaldım.
şimdi absolute monarchde actım sanırım diplo ve admin tech kasmama gerek yok daha fazla.

belki admin'i 22 yaparım o daha cok yer kapmacılık için, diployada bakarım artık. cok sünni kalmadı nede olsa o kadar cok diplo gerekmez gibi,

işte dediğim gibi 1600'e kadar ritmim sahaneydi. savassız, corelamasız an yok gibiydi. koalisyonlar azında mecburen yavasladım biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm autonnomy'i düşürüp vergiden kazanayım diyorum ben genelde hep sıkıntım sanırsam benim bu.

E abi gittiğin yerleri sunni yapıyor musun culture change yapıyor musun. Admin point bu kadar core a yetiyormu her defasında 30-80civarı puan gerekiyor bölgeler için.

hangi ideaları kullanıyorsun

heh aynen birde onu soracaktım o kadar core alınca aggresive dip görmüştür sıkıntı olmuyor mu?

casus belli olarak ne kullanıyorsun spylarla claim fabric mi?

amma cok soru sordum be
Sosyal ağlarda paylaş

kafirlere karsı religious, sunnilere karsı fabricate claim.

culture convert falan yok. kudus bende ordan 1 misionary geliyo defender of faith bende etti 3 missionary, %100 piety'le cevirebildiğim kadar ceviriyorum işte. %85 gibi bişi herhalde religious unity.

osmanlıyla core sorun deil, %33 zaten indirimi var. %25'te admintrative ideastan geliyo etti %58. cillop.

onun dısında exploration aladım ama gerekye yokmus, olsun arada multitask oluyo egleniyom. qulityi ve religious var bide. ha mesela admin 2 ve religious 1'den ileri gidemedim idea olarak. ve sanırım oyunun basından beri admin focus la oynuyorum
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar sunni oldu la vuramıyom o yüzden cok. 3'e böldüm ama hala dağılmadılar bi sekilde duruyolar. koalisyonlardna önce kırılır alırdım diyodum ama olmadı.

deasuya güvendim minge dalmısken alabildiğimi alıyım dedim 336 overextension. 91 base tax üttüm adamlardan %9.51 national unrest var. heryer turuncu oldu. advisora rağmen. offensive almıstım onun yerine humanist alsaymısım keske. sanırım mecburen alıcam humanisti.

neyse mingi alınca hindistan rahatladı cıktı koalisyondan. avrupada rahat. su unresti atlatabilirsem gidip dövücem hepsini bu aksam.

polonya'ı yardım ortadan orası giriş olucak gibi avrupaya. lituehia ile moskovyde kitlendi öle. orda ögzükmüyoda 2 tanede vassal var HRE içinde 3 ve 4 bölgeli. onları annexliycem işte sonrasına bakıcaz.
Sosyal ağlarda paylaş

yok yok o geçer, overextentionı kıs, bir süre rebellarla uğraşıcan mecbur.

eğer zorluosa iicde core olmayan yerlerı vassal yapıver yada sat direk. Ben öyle yapıorm. Alırsın soradan

ottoman adını ottoman empire yapmanın yolu yokmu ya? keşke buda olsa oyunda, isimler değişebilse belirli koşullarda
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...