Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

BonePART said:

Roma zamanında ne demek dunya bilinmiyo lan. Yeni dunya yok sadece.
İskender denen adam hindisanı fethe gidiyo. Daha ne kadar toprak istiyosun.

not: iskender romalı demek istemiyorum
romadan daha once demek istiyorum

Roma dönemi mapleri zaten İskender'den öteye gitmiyor. Roma da zaten ötesini göremiyor. O dönemi maplerde tarihi olayları da kayıt altına alarak tasvir eden zaten bir de sadece Çinliler var yanılmıyorsam.

http://antiikki.taivaansusi.net/RomaResurgens/ChinaResurgens1686.jpg

Çinlilerin maplerinin yanında Hindistan'a olan kadar kısım var. Siyasi eventler hakkında net bilgi sahibi olunan yerleşim yerleri bunlar. bir de yanılmıyorsam japonlar var. Paradox'un zaten Japonya da geçen oyunu vardı yanılmıyorsam Fili biraz önce Skype'tan hatırlattı asdfasd boktandı o da

Roma dönemiyle ilgili tarihi bulgulara dayanan siyasi harita da zaten şu şekilde;

http://antiikki.taivaansusi.net/RomaResurgens/RomaResurgens_WorldMap_1686.png

Paradox forumlarında da paso Roma dönemi isteniyor ama siyasi haritanın bulgularından öteye siyasi eventlerle ilgili neredeyse hiçbir şey yok.

EU serisi sınır çizip, devlet koymaktan öteye bir şey. Ben EU veya diğer oyunlarda sikimsonik bir devleti seçip oynayabildiğim için oyunu fazla iyi buluyorum. Bengal ile oynuyorum ve siyasi eventler geliyor fakat Rome dönemi bir oyunda sikimsonik bir devletin olaylarını eventleyemezsin.

Kötü bir anlatım oldu sanırım da işte anlayın.

O dönemle ilgili kusursuza yakın kaynak Roma ve Çin kaynaklarında sadece var. Beni de doğruyu söylemek gerekirse dar alandaki aksiyon heyecanlandırmıyor. Mapin %50'sinden fazlası boş olacaksa da EU mantığında bir oyunun kalitesiz olacağına inanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

ahaha bone'da iskerdenki romalı sanıyo belliki biri uayrmıs cevirmiş kazı edit atmış
Sosyal ağlarda paylaş

Ha gerçi çok daha öncesine giderek iç sorunlar, kurulma aşamasında vs. devlet sayısı arttırılabilir. Ama o da bölgesel oyun olur bana gelmez.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/76/Augusto_30aC_-_6dC_55%25CS_jpg.JPG/1280px-Augusto_30aC_-_6dC_55%25CS_jpg.JPG

Galyalılardı, Kartaca'ydı vs. koy ama işte kısa ömürlü, eventsiz bir oyun olur çıkar. Kendini tekrarlar sürekli

Lejyondu vs. hoş ve güzel şeyler ama Total War da kalsın onlar asdf

Edit: Ya oyunun mantığı bir kere World Conquest zaten, tek devletin gelişimi vs. söz konusu ise bu DLC'den farklı olmaz ya her şeyden önce
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

üfff hazır dinler değilde dinlerin doğusu çığ gibi gelen isyan dalgaları derken ne süper olur

dinler var abi,mars var jupiter var,yunan tanrıları var,kökünü kurutmamız gereken druidler var

ha sonra günün birinde bi event cıkar,"kudüs dolaylarında milleti gaza getirip kendine bi sürü follower toplayan bi adam çıktı" fln,haydaaaa

vic2'Deki pop sistemine benzer bi sistem olsa,mesela suriyede kaç tane yunan asıllı var,kaç tane roma vatandaşı var,nası politikalar uygulayıp kimi kayıracaksın? sınır bölgene gelip yerleşen germen kavimlerini nasıl pasifize ediceksin? öööf böyle şeyler olsun

@darkrider
oyun EU değil ck2'Ye daha yakın olmalı bence,sonucta sülalemizin şanı önemli olan,mesela yeterince "favor" toplayınca bi bölgenin governer'ı olalım,orda ya ahlaksız işler yapıp paraya boğalım kendimizi,yahut düzgün yönetip saygınlık kazanalım,eğer yeterince saygınlıgın olursa yeni görevlere yeni makamlara yelken açalım,olmadı paramızla influence edinelim fln,düşündükçe bin tane mekanik geliyor aklıma

ayrıca roma dönemi diyince koydugun haritanın hiç bi anlamı yok,romanın hangi dönemi? latin krallıgı mı ? romus remulusla kuruluşu mu ? cumhuriyet dönemi mi ?

misal milattan önce 200 e gittiğinde,roma dünyasının haritası senin o koydugun haritaya hiç benzemiyor,gerçi rtw örneğini veriyorsan biliyoırsundur,niye imparatorluk sınırlarında başlasınki roma dönemi,daha kuzeyde güneyde komsularıyla didiştiği,italyanın yarısının yunan clayi oldugu cok eglenceli dönemler var

tldr: johan beni alıp başına koysun projenin,allahını yaparız yemin ederim oyunun
Sosyal ağlarda paylaş

dönem ck2'nin sistemine daha uygun

yılın 8. ayına adını veren abimiz gelip "ilk vatandaş" olana kadar tek başlı yönetilen bir roma yoktu zaten

birbiriyle güç mücadelesinde olan sülaleler ve politik oyunlar vardı

ck2'Deki aile ve karakter interaction+daha iyi bi komplo sistemi+dinamik bir vic2'imsi population+HOI detayına yakın savaşlar+hiç bi paradox oyununda olmayan politik sistem detayı+bi sürü province

bunu istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

böyle eu yahut ck2'deki gibi sanal "kültür" bölgeleri olmamalı

misal atinada 100.k yunan,10.k romalı var

olayı ele geçiren yunan kralı,romalıları kılıctan geçirebilmeli

sağa sola zamanla büyüyen ve bölgeye kültürümüzü yayan koloniler kurabilmeliyiz

galyadaki abiler durup dururkenn romalıya dönüşmemeli,belki zaman içersinde "romanize" olabilirler ve roma egemenlğini kabul edebilirler ama birgün doğup "aa romalı olmusum" demiyecekler mesela

eu sistemiyle ck sistemiyle değil oyun,rome sistemiyle gelmeli işte
kendine has,yeni,ilk başta göz korkutan ve karışık,ama o dönemin tarihsel yapısını iyi kötü temsil edebilen

paradox oyunları öyle olmalı değil mi zaten?

ayrıca o dönem hakkında event bilmioz,bilgimiz belgemiz yok sanmayın,komsusunun bahçesine giren ineğin verdiği zararı karsılamamak adına latin abimizin MÖ 2.YY'Da yaptığı mahkeme savunmasını bile biliyoruz yahu,onu takip eden karanlık ve erken orta çağ hakkında daha az belgemiz var öyle diyim.
Sosyal ağlarda paylaş

4 yılda bitti hre işlemi

day1 habsburga ally attım.
day2 urbinoya no casus belli grdim, annex edip yunanistandaki toprakları atinaya sattıp fatihin dalmasını bekledim,
verdim hemen istanbulu, bzans empire oldugu için başkenti degişmiyor mecburen toprakları vermek durumunda kaldım böyle, capital otomatik anconaya düştü
releation 160 küsürde üyeligim onaylandı

şimdi götünü kesmeye geliyorum fatih

http://i.imgur.com/kB2c0Nd.jpg

işim var yarın devam artık
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

BonePART said:

ahaha bone'da iskerdenki romalı sanıyo belliki biri uayrmıs cevirmiş kazı edit atmış

yok ya la bi sazan atlar dedim o sebeple editledim
yunan yoksa la herif
makedon hatta
hatta yunanaşlrla makedonlar paylaşamıyo herifi
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

abi osmanlının hepsini aldım doguda
HRE de 10 ülke dıusında hepsini aldım
fransanın yarısını yedim
fazla gucluyum sanırsam dur bakiyim
ufak tefek arap ulkelerine ally atıyım belki onnara dalar ispanya felan

bence avusturya oyunun en kolay ülkesi. Normalde üyelerin dinini değiştirince de imp topluyorduk, onu değiştirdiler mi? En kötü üst üste aynı ülkeden seçildikçe imparator imp alıyosun, öyle idare edeceksin :D. Ama anlamadığım o kadar toprağın varsa, onları ekleyerek yeterli imp puanı alamadın mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...