NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 üfff hazır dinler değilde dinlerin doğusu çığ gibi gelen isyan dalgaları derken ne süper olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 BonePART said: Roma zamanında ne demek dunya bilinmiyo lan. Yeni dunya yok sadece. İskender denen adam hindisanı fethe gidiyo. Daha ne kadar toprak istiyosun. not: iskender romalı demek istemiyorum romadan daha once demek istiyorum Roma dönemi mapleri zaten İskender'den öteye gitmiyor. Roma da zaten ötesini göremiyor. O dönemi maplerde tarihi olayları da kayıt altına alarak tasvir eden zaten bir de sadece Çinliler var yanılmıyorsam. http://antiikki.taivaansusi.net/RomaResurgens/ChinaResurgens1686.jpg Çinlilerin maplerinin yanında Hindistan'a olan kadar kısım var. Siyasi eventler hakkında net bilgi sahibi olunan yerleşim yerleri bunlar. bir de yanılmıyorsam japonlar var. Paradox'un zaten Japonya da geçen oyunu vardı yanılmıyorsam Fili biraz önce Skype'tan hatırlattı asdfasd boktandı o da Roma dönemiyle ilgili tarihi bulgulara dayanan siyasi harita da zaten şu şekilde; http://antiikki.taivaansusi.net/RomaResurgens/RomaResurgens_WorldMap_1686.png Paradox forumlarında da paso Roma dönemi isteniyor ama siyasi haritanın bulgularından öteye siyasi eventlerle ilgili neredeyse hiçbir şey yok. EU serisi sınır çizip, devlet koymaktan öteye bir şey. Ben EU veya diğer oyunlarda sikimsonik bir devleti seçip oynayabildiğim için oyunu fazla iyi buluyorum. Bengal ile oynuyorum ve siyasi eventler geliyor fakat Rome dönemi bir oyunda sikimsonik bir devletin olaylarını eventleyemezsin. Kötü bir anlatım oldu sanırım da işte anlayın. O dönemle ilgili kusursuza yakın kaynak Roma ve Çin kaynaklarında sadece var. Beni de doğruyu söylemek gerekirse dar alandaki aksiyon heyecanlandırmıyor. Mapin %50'sinden fazlası boş olacaksa da EU mantığında bir oyunun kalitesiz olacağına inanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 BonePART said: Roma zamanında ne demek dunya bilinmiyo lan. Yeni dunya yok sadece. İskender denen adam hindisanı fethe gidiyo. Daha ne kadar toprak istiyosun. not: iskender romalı demek istemiyorum romadan daha once demek istiyorum ahaha bone'da iskerdenki romalı sanıyo belliki biri uayrmıs cevirmiş kazı edit atmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Ha gerçi çok daha öncesine giderek iç sorunlar, kurulma aşamasında vs. devlet sayısı arttırılabilir. Ama o da bölgesel oyun olur bana gelmez. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/76/Augusto_30aC_-_6dC_55%25CS_jpg.JPG/1280px-Augusto_30aC_-_6dC_55%25CS_jpg.JPG Galyalılardı, Kartaca'ydı vs. koy ama işte kısa ömürlü, eventsiz bir oyun olur çıkar. Kendini tekrarlar sürekli Lejyondu vs. hoş ve güzel şeyler ama Total War da kalsın onlar asdf Edit: Ya oyunun mantığı bir kere World Conquest zaten, tek devletin gelişimi vs. söz konusu ise bu DLC'den farklı olmaz ya her şeyden önce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 NolaxThensbane said: üfff hazır dinler değilde dinlerin doğusu çığ gibi gelen isyan dalgaları derken ne süper olur dinler var abi,mars var jupiter var,yunan tanrıları var,kökünü kurutmamız gereken druidler var ha sonra günün birinde bi event cıkar,"kudüs dolaylarında milleti gaza getirip kendine bi sürü follower toplayan bi adam çıktı" fln,haydaaaa vic2'Deki pop sistemine benzer bi sistem olsa,mesela suriyede kaç tane yunan asıllı var,kaç tane roma vatandaşı var,nası politikalar uygulayıp kimi kayıracaksın? sınır bölgene gelip yerleşen germen kavimlerini nasıl pasifize ediceksin? öööf böyle şeyler olsun @darkrider oyun EU değil ck2'Ye daha yakın olmalı bence,sonucta sülalemizin şanı önemli olan,mesela yeterince "favor" toplayınca bi bölgenin governer'ı olalım,orda ya ahlaksız işler yapıp paraya boğalım kendimizi,yahut düzgün yönetip saygınlık kazanalım,eğer yeterince saygınlıgın olursa yeni görevlere yeni makamlara yelken açalım,olmadı paramızla influence edinelim fln,düşündükçe bin tane mekanik geliyor aklıma ayrıca roma dönemi diyince koydugun haritanın hiç bi anlamı yok,romanın hangi dönemi? latin krallıgı mı ? romus remulusla kuruluşu mu ? cumhuriyet dönemi mi ? misal milattan önce 200 e gittiğinde,roma dünyasının haritası senin o koydugun haritaya hiç benzemiyor,gerçi rtw örneğini veriyorsan biliyoırsundur,niye imparatorluk sınırlarında başlasınki roma dönemi,daha kuzeyde güneyde komsularıyla didiştiği,italyanın yarısının yunan clayi oldugu cok eglenceli dönemler var tldr: johan beni alıp başına koysun projenin,allahını yaparız yemin ederim oyunun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 sen roma donemi ck2si istiyosun o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 dönem ck2'nin sistemine daha uygun yılın 8. ayına adını veren abimiz gelip "ilk vatandaş" olana kadar tek başlı yönetilen bir roma yoktu zaten birbiriyle güç mücadelesinde olan sülaleler ve politik oyunlar vardı ck2'Deki aile ve karakter interaction+daha iyi bi komplo sistemi+dinamik bir vic2'imsi population+HOI detayına yakın savaşlar+hiç bi paradox oyununda olmayan politik sistem detayı+bi sürü province bunu istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 burokratik burokratik rome sole bole demeyin bana. gelicekse eu sistemiyle gelsin. bunu persi var cini var. gelip öttürürcem o romanın politiklerini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 böyle eu yahut ck2'deki gibi sanal "kültür" bölgeleri olmamalı misal atinada 100.k yunan,10.k romalı var olayı ele geçiren yunan kralı,romalıları kılıctan geçirebilmeli sağa sola zamanla büyüyen ve bölgeye kültürümüzü yayan koloniler kurabilmeliyiz galyadaki abiler durup dururkenn romalıya dönüşmemeli,belki zaman içersinde "romanize" olabilirler ve roma egemenlğini kabul edebilirler ama birgün doğup "aa romalı olmusum" demiyecekler mesela eu sistemiyle ck sistemiyle değil oyun,rome sistemiyle gelmeli işte kendine has,yeni,ilk başta göz korkutan ve karışık,ama o dönemin tarihsel yapısını iyi kötü temsil edebilen paradox oyunları öyle olmalı değil mi zaten? ayrıca o dönem hakkında event bilmioz,bilgimiz belgemiz yok sanmayın,komsusunun bahçesine giren ineğin verdiği zararı karsılamamak adına latin abimizin MÖ 2.YY'Da yaptığı mahkeme savunmasını bile biliyoruz yahu,onu takip eden karanlık ve erken orta çağ hakkında daha az belgemiz var öyle diyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 4 yılda bitti hre işlemi day1 habsburga ally attım. day2 urbinoya no casus belli grdim, annex edip yunanistandaki toprakları atinaya sattıp fatihin dalmasını bekledim, verdim hemen istanbulu, bzans empire oldugu için başkenti degişmiyor mecburen toprakları vermek durumunda kaldım böyle, capital otomatik anconaya düştü releation 160 küsürde üyeligim onaylandı şimdi götünü kesmeye geliyorum fatih http://i.imgur.com/kB2c0Nd.jpg işim var yarın devam artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Cuce said: BonePART said: Roma zamanında ne demek dunya bilinmiyo lan. Yeni dunya yok sadece. İskender denen adam hindisanı fethe gidiyo. Daha ne kadar toprak istiyosun. not: iskender romalı demek istemiyorum romadan daha once demek istiyorum ahaha bone'da iskerdenki romalı sanıyo belliki biri uayrmıs cevirmiş kazı edit atmış yok ya la bi sazan atlar dedim o sebeple editledim yunan yoksa la herif makedon hatta hatta yunanaşlrla makedonlar paylaşamıyo herifi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 dinini hre'ye girmeden katolik yaptın mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 hayır ortadox kabul ediyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 benim HRE oynum kitlendi galba 7 electorun 4 u benim adamım imperial point toplayamıyorum asfasdasdas bana dalcak kimsede yok durmadan ispanyola fransıza ana bacı kufrediyorum gene dalmıyo kimse dalsa defensieve war kazanıyım i,stiyorum oda yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 düşmanlarıyla ally ol ufak devletlerın belkı onlara dalarlar yada koalisyon oluştur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 abi osmanlının hepsini aldım doguda HRE de 10 ülke dıusında hepsini aldım fransanın yarısını yedim fazla gucluyum sanırsam dur bakiyim ufak tefek arap ulkelerine ally atıyım belki onnara dalar ispanya felan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 git spice islanda hindistana falan salça ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 haa tırsıolar senden bırlesemıolarda. o zaman asyaya dalıcan aga. Rusya nası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 BonePART said: abi osmanlının hepsini aldım doguda HRE de 10 ülke dıusında hepsini aldım fransanın yarısını yedim fazla gucluyum sanırsam dur bakiyim ufak tefek arap ulkelerine ally atıyım belki onnara dalar ispanya felan bence avusturya oyunun en kolay ülkesi. Normalde üyelerin dinini değiştirince de imp topluyorduk, onu değiştirdiler mi? En kötü üst üste aynı ülkeden seçildikçe imparator imp alıyosun, öyle idare edeceksin :D. Ama anlamadığım o kadar toprağın varsa, onları ekleyerek yeterli imp puanı alamadın mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 hre kurma , rengi irenç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 hint askerleri-piyade- müslimlerden daha iyi galiba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Sorun şu. 7 electordan 4 tanesi vassalım. Her ay 0.40 düşüyo otoritem. Release mi etsem adamları aceba. Release etsemde kesin penalty alırım şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Suark said: haa tırsıolar senden bırlesemıolarda. o zaman asyaya dalıcan aga. Rusya nası Rusyaya girebilriim ya. Toprakları 5 para etmiyo ama işte onlarında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 release etme ya onun penaltysi var annexlicen mecbur. kolonilere yonelıcen artıkın su hre yı merak ettım ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Annexleyincede penalty. Her bi bok penalty Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar