totemic Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 bu oyunda da CK2'deki gibi savaş açmak çok zor mu?? öyleyse hiç almıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Hayır kolay baya. Ama core yapmak eziyet biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 yok daha gelmedim oralara, daha hala azab infantrym var CK2 deki, adamı 100% e kadar getirme zorunluluğu ( barısı kabul etmesı ıcın ) olmaması, ve claimin olmasada savaş esnasında fethettıgın yerlerı anlaşmada ısteyebılme ozellıgı cok güzel olmuş. Çok can sıkıyodu CK2 de bu ozellıkler. Bide keşke TW serilerinde bu meydan savası mantığı olsa, çok gerçekçi 2 büyük orudunun kapışıp kazananın epey ilerleyebilmesi. TW de 2341123131 tane birim basıosun paso Daesu said: Suark said: vallaştırmanın faydası nedir? bu arada, jannisary decline gelince napabilirim? arka sayfalardan birisi decline başlayınca prussia ya geçicem diodu nasıl? onu en baştan tasarlaman gerekiyodu sen bunu sorduguna göre iş işten geçmiş baya uzun mevzu o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caladorn Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 totemic said: bu oyunda da CK2'deki gibi savaş açmak çok zor mu?? öyleyse hiç almıcam. hristiyan karakterle oynama arkadaş sende, mis gibi paganlar var önümüze gelene bin tekme diye dolaşabilen, sonra müslümanlar var her yere holy war açabilen. hatta altay kavimlerine (türk, moğol, hazarlar) invasion cb'si vermişler, pagan halleriyle kingdom tier CB'ye sahibler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Suark said: Bide keşke TW serilerinde bu meydan savası mantığı olsa, çok gerçekçi 2 büyük orudunun kapışıp kazananın epey ilerleyebilmesi. TW de 2341123131 tane birim basıosun paso rome 2 tw öyle zaten. eu tam tersine 90günde manpower'ın hepsini yeni orduya dönüştürebilme yüzünden sıkıntılı eğer son yamalarda birşey değişmediyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 hmm rome 2 oynamamıştım, açıkçası baymaya başlamıştı TW lerdeki o durum, en son shogun2 almıştım ıste ilk shogunun hatrına. 2314141 kişik ordu yap adamın kaleyi al 34121 kişiyle gene gelsin wave after wave gelsin dursun heh. eu4 te ona çok rastlamadım, yani savaşa giriyorum mesela, gemi filom yok oluyor, aradan baya yıl gecıyor tekrar yaratabılmem ıcın. belki askeri upkeep biraz yüksek onunla alakalı bilemiorm. Adamın mesela düz ovada 15 binlik ordusunu yeniyorum, sonra teee iskenderiyeye kadar gidiyorum, giderken anca 5k falan cıkarabilio. belki oyunun başları o yuzdendır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 gemi başka bir olay, filo yerine hemen konamıyor evet çünkü kıyılardan yarım yılda bir gemi. asker 90 günde manpower neye yetiyorsa basıyorsun. upkeep karşılanıyor zaten asker basmak ucuz. manpower'da bitiyor olay, o da gani gani akıyor zaten hollanda-tier değilse ülke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Suark said: Adamın mesela düz ovada 15 binlik ordusunu yeniyorum, sonra teee iskenderiyeye kadar gidiyorum, giderken anca 5k falan cıkarabilio. belki oyunun başları o yuzdendır osmanlı ile oynuyorsun ve mısırla savaşıyorsun herhalde normal tabii bu durumda böyle olması. İleride rusya ile sınırın olur zaten 100k 100k ordu getirir rusya asdasda hele fransa yok ediyorsun her bölgeden tekrar asker basıyor birkaç ayda yine bi 100 200k ordu cıkartıyor. Bölgeleri de yakın birbirine rusyada en azından uzak getirmesi zaman alıyor. italya ile oynarken fransaya saldırdım yendim ordusunu ama tekrar basmasını engellemek için böyle saçma işler yapmak gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 ladgerdan kontrol edin mutlaka mpowerına kime savaş acıcaksanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Manpower sonsuz değil. Öncelikle adamların ordusunu yok etmemek gerek. Mümkünse kendi topraklarına çekip orda azalmasını beklemek lazım. Attritiondan çok daha hızlı Manpower kaybediyorlar. Özellikle 100K ordu ile dolanırsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 yani sinirda 2-3 vilayet i tampon bolge olarak birakmak lazim da..koca imparatorlugu karsi ordu yipranacak diye de bastan sona vermemek lazim.dogru mu anlamisim.su oyunu yukleyeyim ya..okudukca sistim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 normal şartlarda 100k ordu ile gezdirmiyor ai de. attirition ı artırmak için çeşitli şeyler var o bölgeye özel binalar yapmak sonra bölgeyi yakma mı ne var. Hava civa kalıyor ama biraz. Taktiksel olarak yapılacak birkaç şey rakip ordunun saldırmasını sağlamak önde ufak bir ordu bırakıp yemlemek arkada asıl orduyu tutmak vs. Savunma yaparken saldıran tarafın nehir gecmesi veya cıkartma yapması bunun yanında senin daglık bir bölgeyi savunuyor olman karşı tarafa cok büyük dezavantaj olarak dönüyor. Bir de kaliteli komutan koyup uygun birkaç da askeri idea alınca yenersin çoğunu. Bir de ben tek siz hepiniz kafasıyla hareket etmemek lazım. Uygun ülkeler ile müttefik olmak çok önemli. Örneğin branderburg ile oynarken avusturya ve/veya litvanya ile belirli bir yere kadar müttefik kalıp büyümek lazım yoksa kendi başına zaten bir şey yapamıyorsun. HRE içindeyken imparator ile müttefiklik çok önemli ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 üh daha gelmedı oyle ordular osmanlı kaderınden kacayım dıye kasıorm ama kazara ortadoguyu ele gecırdık 2 vasaalım var batıda tampon kırım pu oldu dogu komple pu ama lider benim kara koyunlumudur nedır syria memluklerı dagıttı yardımımla, esaslı ally tripolide bana yanaşıo şimdi, olduk yani tam osmanlı. romaya kıyın kıyın gıdıodum venedık ustunden de herkez koalisyona gırdı bana karsı, bi süre savaşmıcam heh. kırım çok guclu mutteıfıkım olduda zaten pu, ama polonya yuzunden gelemıo destege. Çok gıcık ya hangi yılda bıtıo oyun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 1821de bitiyor fakat, 1650 gibi Osmanlı ezilmeye başlıyo. O yüzden 1650'ye kadar batıdan alabildiğin kadar toprak almak lazım. Sonra zor, zaten avrupadaki providencelar öküz gibi adm power istiyor core için bir yerden sonra. Yada bir yerde 50 sene yakıp westernize olucaksın. Son patchi oynamadım daha. Benim dediğim 1650'lerden sonra, öncesinde Osmanlı ile salabiliyorsun cobrayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 bilmiyorum tabi hangi versiyon icin ama internette yardirin yeni kitalari kesfedin kolonize olun daha rahatlarsiniz diyor..hep osmanliyla yeni dunyayi almak istemisimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 @Remus Aslında core oluşturmada en avantajlı ülkelerden biri osmanlı baya bi reduction var bi de o bölge için casus belli varsa baya bi düşüyor nihai core oluşturma masrafı. Ama tabii hem kendi national ideaları hem de aristocratic idea alan varsa onlar da core cost u artırıyor. Osmanlı oyunumda batıya uzun bir süre gitmedim çünkü balkanlar çok verimsiz çorak topraklar ekonomik olarak manpower olarak uğraştığına değmez gibi. Yemenin oralar sonra hindistan ardından filipinler çine gidip oraların ticaretini istanbula taşırsanız inanılmaz para geliyor. İstanbuldan ragusa trade node una kaçan parayı engellemek için belki alınabilir balkanlar da. @dana22 eğer amerikayı keşfedip kolonize edeceksen işin biraz zor. Colonial range oyunun başlarında bir hayli düşük o sebeple fasın oraları işgal edip alttan adım adım karayiplere doğru gidebilirsin. Kuzeyden de gidebilirsin. Öte yandan amerikadaki koloniler tam koloni oluyorlar eskisi gibi kurdum orada koloni ama hala %100 benim kontrolümde durumu yok. Amerika veya avustralyada bir regionda 5 core province olunca özerk koloni oluyorlar diğer bölgelerde kurduğun koloniler ise tamamen senin kontrolünde. Bu özerk koloniler trade powerlarının ve gelirlerinin bir kısmını sana veriyorlar. Kötü yerlere kurunca zaten koloninin pek para getirme durumu olmuyor, bir de bölgedeki diğer ülkelerin kolonileri ile savaşıp sonra seni de savaşa çekip tadsız durumlara sokuyorlar. Bu orta amerika ama güzel çok sayıda altın madeni var o sebeple o bölgede koloni çok iyi para getiriyor. Osmanlı açısından bence en mantıklısı doğuda kolonileşmek olur. Brunei ve çevresinde kolonileştirilmeyi bekleyen çok bölge var ve çok değerli kaynaklar çıkabiliyor. Trade konusunu düşünerek hareket etmek lazım. Amerikalardan gelen trade value yu osmanlı ile nasıl toplayacaksınız. İstanbula gidişi yok. Ama japonyadan başlayıp çin filipinler malacca bengal ceylon aden körfezi iskenderiye ve istanbul rotasından inanılmaz trade income gelir asdad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Core yapma eskiden Tax miktarına göre belirleniyordu. Avrupada bir yerden sonra tax uçuyo 10 adm powera core yaptığın yeri 200'e yapmaya başlıyorsun. Vassal edip, annexlemek zorunda kalıyorsun. HR içersinde Vassal'a yer veremiyorsun. 1650'den sonra doğuya gitmek çok daha kolay oluyo. Başta uğraştığına değmiyor. Oyunda providence önemi pek yok bir yerden sonra bina diktikçe zenginleşiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 core cost base tax a göre hesaplanıyor. Artıran binalar olsa da çok bir değişim olmuyor açıkcası ama asıl bu dediğim local nobility almıssa %100 core cost u artırıyor ki bu litvanya macaristan filan genelde aristocratic aldıkları için local nobility de geliyor. Bohemia gibi national ambitionı da core cost u artıran ülkeler var bölgede. Osmanlı ama en çok core cost reduction alan ülke oyunda yanlış hatırlamıyorsam. Öte yandan doğu batı konusunda başlarda batı doğuya göre daha kolay olabilir. Doğudakiler zamanla teknoloji geri kaldıkları için ileride yenmesi de çok kolay oluyor ama aynısı batı için geçerli değil tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 saol filicigim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Rica ederim, ilk kez oynuyorsan ve kolonicilik düşünüyorsan portekizi öneriyorlar genelde ama sıkıntısı şu ki en iyi dostun müttefikin ispanyaya hop bi görev geliyor. Karayiplerde toprak sahibi ol diye senin oradaki topraklarında core u oluyor. Bir anda ilişkilere çok negatif etkisi oluyor ve müttefikliği bozup saldırıyor. Portekiz ile pek de karşı konulamıyor ispanyaya, moral bozuyor bu da. Portekizle avrupadaki bütün topraklarını satıp başkenti amerikaya taşıyanlar var asdasd denemek lazım aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 kanal upgradei geldi yeni, bunla gazaya falan kanal acabiliomuyum istediğim yere? basrayı falan almıştım ama cok uzak core yapaman falan dedı lavuk :/. Şimdi kıyın kıyın italyaya gidiyorum da çok mantıklı deil sanırım, 1650 den sonra doğuya yönelsem nasıl? westernize yapıcam ordularım güçsüz kalınca, mantıklı hareket mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 oyun çok değişti karıştırıyor olabilirim de artık birimler değişmiyor batılılaşınca. Osmanlı'yla batılılaşmanın bir mantığı yok, teknoloji olarak da geri kalmamış olman lazım normal şartlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 osmanlı olarak teknoloji geliştirmede ki -%25 olayını kaldırıyor batılılaşma başka bir etkisini kalmamış galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 evet eldar haklı artık ordu tipi değişmiyor teknoloji grubu değişse bile. Batılılaşma süresi income a göre hesaplanıyor. Yani zengin bir ülke ile oynuyorsanız 100 yılı filan buluyor herhalde. Osmanlı ile batılılaşmak ölüm olur o kadar uzun süre o isyancılarla uğraşmak. Öte yandan batılılaşma için birkaç seviye ileri teknolojisi olan batı teknoloji grubundan birileri olması lazım sınırda. O kadar fark attılar mı ki? Ordu güçsüz kaldıysa onu idealar ile güçlendirmen lazım. Defensive ve innovative i alınca kaliteli komutan için gerekli olan tradition ı toplamak çok kolaylaşıyor. Bir de offensive alırsan oyunun sonuna kadar çok da zorlanmazsın. Sonlara doğru bir de quality almak şart. Bir de kime karşı savaştığın da önemli fransa avusturya rusya gibi ülkeler default olarak lucky nation oluyorlar eğer ayarlardan kapatmazsan bu da onlara pek çok alanda olduğu gibi askeri alanda da büyük avantajlar olarak dönüyor. Normalde de national ambitionları sebebiyle güçlü olan ülkelere bunlar gelince baya bir güçlü olabiliyorlar. Bunlara karşı defansiv savaşmak gerekebilir duruma göre. Ordu kompozisyonu da önemli bir şey ayrıca. Bir de o kanal meselesinde kanallar 3 yere yapılabiliyor. Bunlar da Süveyş panama ve kiel. Kendi istediğimiz bir yere yapamıyoruz. Çok para istemesinin yanında yapımı sırasında da sürekli sıkıntı oluyor yok sel bastı yok bilmem ne ya admin/diplo point harca ya da inşaatın tamamlanma tarihi ötelensin içerikli eventler geliyor yapmadan önce aklında olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Çok değiştirmişer oyunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar