Alfred Mesaj tarihi: Eylül 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2013 Abi oyundaki bence en güzl kısımı kaldırmışlar. Enflasyon/minting/technology üçlemesi eskisinden daha iyiydi. Şu anda hiç bir kontrolunun olmadığı technology. (kısmetse iyi hierle koseyi donuyorsun) Saçma sapan bir enflasyon. Trade beklediğimin çok gerisinde. Hansa/Venedik/Genoa için pek bir avantaj goremedim. Buyuk devlet buyuk devlet iyi hier ile oyunu domine ediyorsun. Alışamadık oyuna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Eylül 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2013 Bu mercantalism nasıl işliyo şimdi baktığımda hiçbir yan etkisi yok gibi, o zaman niye köklemeyim ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Eylül 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2013 Alfred said: Abi oyundaki bence en güzl kısımı kaldırmışlar. Enflasyon/minting/technology üçlemesi eskisinden daha iyiydi. Şu anda hiç bir kontrolunun olmadığı technology. (kısmetse iyi hierle koseyi donuyorsun) Saçma sapan bir enflasyon. Trade beklediğimin çok gerisinde. Hansa/Venedik/Genoa için pek bir avantaj goremedim. Buyuk devlet buyuk devlet iyi hier ile oyunu domine ediyorsun. Alışamadık oyuna. Enfilasyon süper olmuş. War taxes ve interest arttıyor :) Sonsuz kredi çekebilirsin. Valla devlet büyüdükçe bana o puanlar yetmemeye başladı. 1600'lerde sürünüyordum. en son sinirden biraktim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2013 Nigger_of_the_sand said: Bu mercantalism nasıl işliyo şimdi baktığımda hiçbir yan etkisi yok gibi, o zaman niye köklemeyim ki? kökleyemiyorsun, 200 yılda 7 filan mı ne arttı ancak event vs ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Eylül 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2013 Ya işte eventi geldiğinde neden çekineyim ki, mesela bi event var ya mercantalismi seçiyosun ya da trade efficiency mi ne düşüyo birkaç ay boyunca. E mercantalismi seçerim o zaman ben de madem götürüsü yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2013 e seç zaten. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Bi de eu4wiki'ye baktım benim cumhuriyete geçemememin sebebi monarşiden cumhuriyete geçmek için ülkede peasant rebellion çıkıp seni devirmesi gerekiyormuş. Polony olup Commonwealth'ı kurdum ama yönetim sistemi monarşi kaldı çünkü oyun mekanikleri gerçekte Yeni Çağ'ın en büyük cumhuriyetinin kurulmasına engel oluyor. Ayıp ama ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfred Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Remus said: Alfred said: Abi oyundaki bence en güzl kısımı kaldırmışlar. Enflasyon/minting/technology üçlemesi eskisinden daha iyiydi. Şu anda hiç bir kontrolunun olmadığı technology. (kısmetse iyi hierle koseyi donuyorsun) Saçma sapan bir enflasyon. Trade beklediğimin çok gerisinde. Hansa/Venedik/Genoa için pek bir avantaj goremedim. Buyuk devlet buyuk devlet iyi hier ile oyunu domine ediyorsun. Alışamadık oyuna. Enfilasyon süper olmuş. War taxes ve interest arttıyor :) Sonsuz kredi çekebilirsin. Valla devlet büyüdükçe bana o puanlar yetmemeye başladı. 1600'lerde sürünüyordum. en son sinirden biraktim :) Evet EU^3 ve EU2 oynamayan ve ayrıntı sevmeyen için süper olmuş bencede. Ancak EU yu güzel yapan oyuun daha başında yapmaya başladığın ve yaptığın tercihler. Bence bu oyunda onu biraz oldurmuşler. Enflasyon mu para mı / land mi economi mi vs... Devlet buyudukçe eski oyundada yetmemye başlıyor ancak manpower / para her turlu buyuk devleti koruyacağından tech te 10 ar level geride kalmak bence pek bir dezavantajı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Yeni enfilasyon interest sistemi eskisinden daha komplike ve zor. Eski oyunlarda tek providencelik bir devlete açıyordun savaşı war tax'e abanıp mint çekiyordun hiç bir dez avantaj olmadan zengin oluyordun. Şimdi interest ve enfilasyon adama dönmüş. Mint'i kaldırmışlar onun yerine sonsuz kredi koymuşlar. Biraz enfilasyonu kontrolünü elinden almışlar o kötü olmuş o kadar. gerisi çok iyi olmuş. Bu arada bina sistemi biraz epik fail gibi olmuş. Uniqe binalar dışında yapsamda köşe olsam binası kalmamış. Zevkler ve renkler tartışılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 bu arada büyük ülke olmak biraz dezavantaj gibi geldi çünkü yapacağın binalar teknolojik gelişiminden yiyor ama 1 province de olsan 100 province de olsan teknolojik gelişimin hızlanmıyor, hala monarchına bağlı tamamen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Büyük ülke büyük ordu ve güçlü advisor tutabiliyor ama onun harici evet olabileceğinden zayıf. Bilerek yaptıklarını söylediler snowball effect olmasın diye çok tartıştım forumunda. Yapsam köşe olsam binası var aslında son iki seviye tax building. Sahra çölünü bile metropol vergi seviyesine çekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfred Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Remus said: Yeni enfilasyon interest sistemi eskisinden daha komplike ve zor. Eski oyunlarda tek providencelik bir devlete açıyordun savaşı war tax'e abanıp mint çekiyordun hiç bir dez avantaj olmadan zengin oluyordun. Şimdi interest ve enfilasyon adama dönmüş. Mint'i kaldırmışlar onun yerine sonsuz kredi koymuşlar. Biraz enfilasyonu kontrolünü elinden almışlar o kötü olmuş o kadar. gerisi çok iyi olmuş. Bu arada bina sistemi biraz epik fail gibi olmuş. Uniqe binalar dışında yapsamda köşe olsam binası kalmamış. Zevkler ve renkler tartışılmaz. Wartax / mint basmak derken EU3 vanilla herhalde. Yoksa yorum bile yapmayacağım o kadar multi/single oynadım boyle yapanı ve köşeyi döneni görmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Genelde bütün patchlerde çalışıyordu. Şıkıştıkça bunu kullanıyordum ben. Şimdi nerdeyse herşey enfilasyon çakıyo. İndirmeside dert. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfred Mesaj tarihi: Eylül 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2013 CK'2 EU^3 map converter aktarımı olacaktı sanırım yada biryerlerde görmüştüm. Yapan oldu mu acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Eylül 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2013 var o, hatta normalde olmayan roma ve viking milletleriyle oynayabiliyorsun aktararak. Ancak oynamadım eu4 olmadığı için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfred Mesaj tarihi: Eylül 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2013 Yau Beceremedim bir turlu becermeyi brakın bulamadım da :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfred Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Alfred said: Yau Beceremedim bir turlu becermeyi brakın bulamadım da :). 2 oyunu da steam de tanıtıp steam den 9.99 USD lik DLC map converter alıyoruz. ( CK2 için DLC) sonra misler gibi convert ediliyor. Ve muhteşemmmmmmmmm!!! Ortadoğu, rusya, anadolu :9 turk devleti muhauahauha. Kesinlike şiddetle tavsiye ediyorum. Tum rus bolgelerini CK2 de convert edemediğim için şu an için inanılmaz uzgunum, ama deneyin. Bu arada sunset invasion olanlar için America latin tech group olarka başlıyormuş denemek şart bakalım :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 o pre-order bonus idi eu4 için, çok pahalı yapmışlar. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfred Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Sam said: o pre-order bonus idi eu4 için, çok pahalı yapmışlar. :/ :(. Şu steamde hiçbir oyunu ve DLC yi ucuza getiremiyorum diye çok kızıyorum kendime. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Eylül 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2013 Düşmanımla aynı miltiary teknolojideyim, troop typelarım güncel, national focuslarım zaten military ağırlıklı, army maintenance max'de ve ordum dinlenmiş. Peki niye savaş başlar başlamaz max moralin 10-20%lerine düşüyor ordu moralim?? Hiç memnun değilim bu oyundan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2013 Onu forumunda yazan görmüştüm, bug olabilir istersen bir bak forumda çözüm çıkmış mı diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 buga varana kadar bi sürü sebebi olabilir onun karşının komutanı seninkidnen iyidir sende komutan bile yoktur sen saldırmışsındır, nehir geçmişsindir eksi bonus almışsındır adam shock evresindedir adamın cavalryleri senden iyidir (tech aynı olabilir ama sonuçta ordan burdan bonus geliyo, sen military tech gidiyor olsan bile adam bi aristocrasyden cavarly combat ability alır, bir shock bonus alır, savaşın ilk günü de 14 atar hop moraller iner tabi) olabilir evet ama o zar çok fazla 14 geliyo işin o kısmı sıkıntılı işte patch çözer onu da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Eylül 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2013 Hangi ülke? Sounds like "kim savaşacak şimdi beyaaa" debuff. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2013 max moralin %10'una düşüyor dediği için öyle bir çıkarım yaptım ben doğrusu, aynı şikayeti oyun ilk çıktığında okumuştum çünkü resmi forumunda. buff'larla atılan farkla aynı şey değil bildiğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Eylül 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2013 savaş açıp hemen savaşa yollamış, o sırada maintenance sliderı fullemiş ve ay başı gelmeden kapışma başşlamış. o yüzden max moral yükselip moral az kalmış galiba? kısaca: maintenanceı az turunca maxmoral düşüyor. bi ay bekle kendine gelsin yada svaş açmadan maintenance fulle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar