Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

Abi oyundaki bence en güzl kısımı kaldırmışlar.

Enflasyon/minting/technology

üçlemesi eskisinden daha iyiydi.

Şu anda hiç bir kontrolunun olmadığı technology. (kısmetse iyi hierle koseyi donuyorsun)

Saçma sapan bir enflasyon.

Trade beklediğimin çok gerisinde. Hansa/Venedik/Genoa için pek bir avantaj goremedim.

Buyuk devlet buyuk devlet iyi hier ile oyunu domine ediyorsun. Alışamadık oyuna.
Sosyal ağlarda paylaş

Alfred said:

Şu anda hiç bir kontrolunun olmadığı technology. (kısmetse iyi hierle koseyi donuyorsun)

Trade beklediğimin çok gerisinde. Hansa/Venedik/Genoa için pek bir avantaj goremedim.

Buyuk devlet buyuk devlet iyi hier ile oyunu domine ediyorsun. Alışamadık oyuna.

Enfilasyon süper olmuş.

War taxes ve interest arttıyor :) Sonsuz kredi çekebilirsin.

Valla devlet büyüdükçe bana o puanlar yetmemeye başladı. 1600'lerde sürünüyordum. en son sinirden biraktim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de eu4wiki'ye baktım benim cumhuriyete geçemememin sebebi monarşiden cumhuriyete geçmek için ülkede peasant rebellion çıkıp seni devirmesi gerekiyormuş. Polony olup Commonwealth'ı kurdum ama yönetim sistemi monarşi kaldı çünkü oyun mekanikleri gerçekte Yeni Çağ'ın en büyük cumhuriyetinin kurulmasına engel oluyor. Ayıp ama ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Remus said:

Alfred said:

Enfilasyon süper olmuş.

War taxes ve interest arttıyor :) Sonsuz kredi çekebilirsin.

Valla devlet büyüdükçe bana o puanlar yetmemeye başladı. 1600'lerde sürünüyordum. en son sinirden biraktim :)

Evet EU^3 ve EU2 oynamayan ve ayrıntı sevmeyen için süper olmuş bencede. Ancak EU yu güzel yapan oyuun daha başında yapmaya başladığın ve yaptığın tercihler. Bence bu oyunda onu biraz oldurmuşler. Enflasyon mu para mı / land mi economi mi vs...

Devlet buyudukçe eski oyundada yetmemye başlıyor ancak manpower / para her turlu buyuk devleti koruyacağından tech te 10 ar level geride kalmak bence pek bir dezavantajı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni enfilasyon interest sistemi eskisinden daha komplike ve zor. Eski oyunlarda tek providencelik bir devlete açıyordun savaşı war tax'e abanıp mint çekiyordun hiç bir dez avantaj olmadan zengin oluyordun.

Şimdi interest ve enfilasyon adama dönmüş.

Mint'i kaldırmışlar onun yerine sonsuz kredi koymuşlar.

Biraz enfilasyonu kontrolünü elinden almışlar o kötü olmuş o kadar. gerisi çok iyi olmuş.

Bu arada bina sistemi biraz epik fail gibi olmuş. Uniqe binalar dışında yapsamda köşe olsam binası kalmamış.

Zevkler ve renkler tartışılmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Büyük ülke büyük ordu ve güçlü advisor tutabiliyor ama onun harici evet olabileceğinden zayıf. Bilerek yaptıklarını söylediler snowball effect olmasın diye çok tartıştım forumunda.

Yapsam köşe olsam binası var aslında son iki seviye tax building. Sahra çölünü bile metropol vergi seviyesine çekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Remus said:

Yeni enfilasyon interest sistemi eskisinden daha komplike ve zor. Eski oyunlarda tek providencelik bir devlete açıyordun savaşı war tax'e abanıp mint çekiyordun hiç bir dez avantaj olmadan zengin oluyordun.

Şimdi interest ve enfilasyon adama dönmüş.

Mint'i kaldırmışlar onun yerine sonsuz kredi koymuşlar.

Biraz enfilasyonu kontrolünü elinden almışlar o kötü olmuş o kadar. gerisi çok iyi olmuş.

Bu arada bina sistemi biraz epik fail gibi olmuş. Uniqe binalar dışında yapsamda köşe olsam binası kalmamış.

Zevkler ve renkler tartışılmaz.

Wartax / mint basmak derken EU3 vanilla herhalde. Yoksa yorum bile yapmayacağım o kadar multi/single oynadım boyle yapanı ve köşeyi döneni görmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Alfred said:

Yau Beceremedim bir turlu becermeyi brakın bulamadım da :).

2 oyunu da steam de tanıtıp steam den 9.99 USD lik DLC map converter alıyoruz. ( CK2 için DLC) sonra misler gibi convert ediliyor. Ve muhteşemmmmmmmmm!!!

Ortadoğu, rusya, anadolu :9 turk devleti muhauahauha. Kesinlike şiddetle tavsiye ediyorum. Tum rus bolgelerini CK2 de convert edemediğim için şu an için inanılmaz uzgunum, ama deneyin.

Bu arada sunset invasion olanlar için America latin tech group olarka başlıyormuş denemek şart bakalım :).
Sosyal ağlarda paylaş

buga varana kadar bi sürü sebebi olabilir onun
karşının komutanı seninkidnen iyidir
sende komutan bile yoktur
sen saldırmışsındır, nehir geçmişsindir eksi bonus almışsındır adam shock evresindedir adamın cavalryleri senden iyidir (tech aynı olabilir ama sonuçta ordan burdan bonus geliyo, sen military tech gidiyor olsan bile adam bi aristocrasyden cavarly combat ability alır, bir shock bonus alır, savaşın ilk günü de 14 atar hop moraller iner tabi)

olabilir evet ama o zar çok fazla 14 geliyo işin o kısmı sıkıntılı işte patch çözer onu da
Sosyal ağlarda paylaş

savaş açıp hemen savaşa yollamış, o sırada maintenance sliderı fullemiş ve ay başı gelmeden kapışma başşlamış. o yüzden max moral yükselip moral az kalmış galiba?

kısaca:
maintenanceı az turunca maxmoral düşüyor. bi ay bekle kendine gelsin yada svaş açmadan maintenance fulle
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...