BonePART Mesaj tarihi: Nisan 16, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2022 Bu arada bir iki comment yazayım. Phillippine Tiger oyunu öğrenmek isteyen her mid tier oyuncunun yapabilecğei dümdüz bir achi. Missionlarla 20 senede topraklarını 5 katına cıkardıktan sonra dünyanın en standart eu4 oynunu oynuyorsun. tek hatam su oldu bence kesinlikle exploration+expansionla gerek yok. Sırf expo ile çok rahat yeterli colonizasyonu yapmak mumkun. Ha ben expo expa ile baslıp expayı sildim sonra oda bir metod. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Nisan 17, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2022 Sabah uyandığımda ellerimi altın tozu ile yıkıyorum Mansa Musa .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2022 (düzenlendi) İngiltere misyonları güzel hoşta yani totaler krieg modu bütün dünyayla itişiyosun. Osmanlı memluk commonwelath HRE ispanya memluk india. Son achiyide aldım ve kapattım oynu. Mayıs 6, 2022 BonePART tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Eylül 13, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2022 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Eylül 13, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2022 Neler değişiyor diye şöyle bir baktım hazırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2022 Merhaba, oyunum orijinaldir EU4 oynarken FPS genellikle 30 FPS'in altında, RTX3060 laptop ekran kartım 10.nesil Intel işlemcim var. Gerekirse detayları yazarım. Tespit ettiğim sıkıntı ise şu, örneğin masa NVIDIA yer paylaşımı açıldığında GPU saat frekansı ve bellek frekansı en düşükte çalışır, oyunlarda ise oyunun grafik ihtiyacına göre sistem kendini düzenler. EU4'te ise oyun sanki hiç GPU ihtiyacı yokmuş gibi düşük GPU saat frekansı ve bellek saat frekansı ile çalışıyor. GPU gücü ve GPU voltajı da oldukça düşük. NVIDIA denetim ayarlarından, bu oyun için yüksek performans kriterini seçtim, GPU saat frekansı 1445 MHz bellek saat frekansı 6000 MHz'e çıktı ancak GPU gücü 25-30 watts arası gidip geliyor. Normal bir oyunda GPU saat frekansı 1800-1900 arası olurken bellek saat frekansı 7000MHz GPU gücü 90-125 watts arası oluyor. Ne yaptıysam çözemedim önerisi olanları dinlemek isterim. Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Eylül 23, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2022 EU4 te ekran kartı neredeyse önemsiz 3 farklı ekran kartı ile oynadım etki görmedim. SSD tüm oyunu değiştirdi. Ayrıca RAM ve işlemci EU4 genelde dizüstüler ile sorunu olduğunu yıllardır okuyorum Senin alete uygun bir alet ile oynayan EU4 oyuncusu ne yapmış bulman gerek. FPS ye oyun oynarken asla bakmadığımdan EU4 te son oyunumu açtım baktım Yıl 1720 50 gibi fps. Sen başta 30 görüyorsan ilerde çok sorun olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2022 Ram ve işlemci konusuna bir bakayım, 5. hızda oynanılmayacak seviyeye düşüyor. Artık 3. seviye de oynamaya devam edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Eylül 24, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2022 gpu önemsiz. Asıl işlemci önemli ama onda da bildiğim kadarıyla hesaplamaları genelde tek çekirdek üzerinden yapıyor haliyle işlemci tipine göre bu ciddi sıkıntı çıkartabilir. ssd oyunun açılış kısmında ve ironman oynuyorsan, oyun her ay sonunda save alıyor buralarda fayda sağlar. Mod filan var mı bir de? meiou and taxes filan oynayamıyorum ben de çok ağırlaşıyor oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2022 İşlemci i7-10750 kötü bir işlemci değil ama neden performans sağlamıyor anlamadım. Tek çekirdek olayından ötürü olabilir. Görev yöneticisinden öncelik arttırma, nvidia denetim masası performans arttırma bir işe yaramadı. Oyun hernekadar 30 fps gözüksede %99 fps 15 civarı, oynamak pek keyif vermiyor açıkcası. Modsuz ve normal oyun oynuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 24, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2022 bu tarif ettiğin sıkıntıda anladığım kadarıyla gpu yeterince güç çekmiyor, yoksa o donanımda ne cpu ne gpu ile öyle bir sonuç çıkmaması lazım. windows'un kendi gpu performans derecesi ayarları var win11'de, ona da bir bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Ocak 16, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2023 https://www.reddit.com/r/eu4/comments/10drp9g/rate_my_new_photowall/ .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Ocak 25, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2023 Merhaba ve hoşgeldin! https://store.steampowered.com/news/app/236850/view/3651890488940628412?l=english Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Ocak 25, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2023 ya bu kozmetik DLClere gerek varmı illa? steamde 10tl aylık üyelik koymuşlar mantıklı geldi baya o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Ocak 25, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2023 Farklı asker kaplamaları ve müzikler diyorsan Hayır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Ocak 26, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2023 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Şubat 4, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2023 Yazı fontlarını büyütmenin bir yolu var mı oyunda? Paradox launcherdan oynuyorum bu arada steam değil. Bi de tutorialın sonunda İspanyada kaşifi bi türlü gemiye bindiremiyom, expo fikirleri falan açık oysaki? helpppp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Şubat 4, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2023 (düzenlendi) @BonePART @Sam bi el atın size zahmet şu font olayına, bi de oyunu öğrenmek için en kolay hangi ülke? 1920*1080 24inç ekran bu arada. Şubat 4, 2023 Shadow tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 4, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2023 oyun içinde settings’de ui scale slider var yeni oyunlarında ama bunda var mıydı hatırlamıyorum. yoksa çözümü yok. birileri uğraşıp mod filan yaptıysa belki ancak ama hiç haberim yok var mıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Şubat 4, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2023 tamam o zaman olmadı steamden oynarım belki orada mod vardır atölyede, sağol Sam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Şubat 5, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2023 @Shadow Osmanlı en kolay ülke başlamak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Şubat 5, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2023 @sipeyskeyk Evet dün gece oynadım biraz da, direk Bizans ve Karamanlıları falan aldım bikaç saatte öğrenip, tabii daha çok yeri var oyunun öğrenilcek ama kolaymış Osmanlılar, teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Şubat 5, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2023 Total War gibi değilmiş bu ya, ordu bas bas heryeri fethet derken iflası yedim ve 2 tane 30k lık isyan ordusu çıktı trakyada İstanbulda ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 5, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2023 evet paradox oyunlarında ekonomi birinci, diplomasi ikinci, savaş üçüncü önemde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Şubat 5, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2023 Son Dakika “ Shadow Osmanlı Devletini batırdı “ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar