Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

said:
Edge Magazine
Aug 13, 2013
70
Europa Universalis IV is the game you graduate to when you’re tired of Civilization. That’s ultimately also why all those numbers are there, beneath the surface: because you never graduate away from Europa Universalis IV. It drops you in the deep end before you’re ready, but if you can swim back towards the shallows during those first five hours, you’ll unlock a game so rich, it’ll be helping you tell stories for years.

metacritic'teki en düşük skor bu ama adam öyle bir övmüş ki şu girişle, 90 vermesi lazımmış heh. ilk cümle (tu)

of bu eu serisinin bazı antikalıkları cidden çıldırtıyor hala 10 yıl sonra. 5 yıldır macaristan'ı işgal ediyorum ve DEFNDA OF DA FAITH dünyanın manpower ve ordusunun yarısını temsil eden fransa saçmasalak şekilde ittifak lideri olduğu için barış yapmıyorlardı. budapeşte düşmek üzereyken birden bütün topraklarını geri aldılar ve barış oldu. neden?

"hungary became lesser partner in a union with austria"

thank you based reload

hungarian traditions da oplukta zirve yapmış birşey, adamlar ülkelerini savunmasa bile fethetmenin imkanı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm bu arada osmanlı ile nasıl başladınız bilmiyorum da
ben ilk religious aldım. hem hazır piety yetiyoken yapabildiğim kadar yeri sunni yapabilmek için extra missionary gerekiyodu hem de holy war açabilmek için. sonra offensive aldım şimdi 1500 başındayım diye de innovative'den giriş yaptım. tech cost -5% almak için girdim ama öncesinde boş boş prestige decay gibi şeyler almam lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

ben önce innovative ile başladım çünkü e tech cost reduction en başlarda almazsan pek esprisi kalmıyor. 2700 point mi ne kazandırıyor olması lazım oyun ilk başladığı gün alabilirsen. o olamayacağı için 16. yüzyılda almak zarar ziyan.

sonra quality ve naval ile gittim.

idea gruplarını arka arkaya aynı puanı isteyen gruplardan almayın çünkü puanınız yetmez aynı anda doldurmaya, diğer puanlarınız da ziyan olur. milli idea'ları da açamadığınızla kalırsınız bu arada. böyle hepsinden birer grup açınca süleyman'ın kanunlarını 1524'te çıkarabildim.
Sosyal ağlarda paylaş

innovative iyi hoş da
religiondan şu ilk 3 hoş geldi bana
ya da en kötü +1 missionaryde bırakmak

Unam Sanctum: Permanent Casus Belli Against All Other Religious Groups
Missionary Schools: +1 Missionaries
Church Attendance Duty: -25% Stability Cost

bi de unam sanctum şunla iyi gitme mi
Ghazi: Gives +33% Religious Unity & an increase to manpower when fighting religious enemies.

manpowerda sıkıntı yaşadı ben ilk defa
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

prussia ideaları ve defensif ideaları aldım. austria fransayla personal union kurdu o arada. bakıyorum prestij mi inmiş. giriyorum austuryaya zevkine adam kesip çıkıyorum. daha savaş kaybetmedim ki savaşların yarısında sayı üstünlüğü fransızlarda oluyo. fazla imba

Polonya ve Litvanya ile nasıl başa çıktın ? Macaristan ile müttefik olmayı deniyorum. İlk savaşı atlatıyorum, ama sonraları çöküyorlar tepeme. Tabi arada Hre'nin irili ufaklı kralcıklarıda saldırıyor filan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...