Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 1- Administrative Republic seçeneği neden çıkmıyor? Hem feudal hem administrative monarchy olarak denedim ama çıkmıyor seçenek. 2- Yenilen ordularım neden ebesinin nikahına kadar kaçıyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 çünkü shatter oluyorlar, "xerxes'in orduları bozguna uğrayıp imparatorluğun diğer ucuna kadar kaçtı" olayı işte. hemen pinpon yapılamıyor o yüzden. gerçi ai yapınca ebesinin hörekesine kadar kovalayıp yokediyorum iskender gibi ehu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 patch var ama ufak fixler sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Peki Administrative Republic seçeneği neden gözükmüyor yönetim seçeneklerinde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Geçiş yapabilicek bir yönetim biçimde olmuyabilirsin yada bug. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 said: Edge Magazine Aug 13, 2013 70 Europa Universalis IV is the game you graduate to when you’re tired of Civilization. That’s ultimately also why all those numbers are there, beneath the surface: because you never graduate away from Europa Universalis IV. It drops you in the deep end before you’re ready, but if you can swim back towards the shallows during those first five hours, you’ll unlock a game so rich, it’ll be helping you tell stories for years. metacritic'teki en düşük skor bu ama adam öyle bir övmüş ki şu girişle, 90 vermesi lazımmış heh. ilk cümle (tu) of bu eu serisinin bazı antikalıkları cidden çıldırtıyor hala 10 yıl sonra. 5 yıldır macaristan'ı işgal ediyorum ve DEFNDA OF DA FAITH dünyanın manpower ve ordusunun yarısını temsil eden fransa saçmasalak şekilde ittifak lideri olduğu için barış yapmıyorlardı. budapeşte düşmek üzereyken birden bütün topraklarını geri aldılar ve barış oldu. neden? "hungary became lesser partner in a union with austria" thank you based reload hungarian traditions da oplukta zirve yapmış birşey, adamlar ülkelerini savunmasa bile fethetmenin imkanı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 trabzonla basladim, 2 yil surmedi oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 ordunun uzağa kaçması olayı iyiymiş, öbür türlü anlık dikkatsizliklerle koca ordular yok oluyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfred Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Manevrası yuksek general bulmaya çalışcaz desenize :D. Hem kacarken hem kovalarken iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 offensive idea grubunun bonusu da forced march. ordu 50% daha hızlı gidiyor. province başına 1 dp harcıyor ama attrition da yemiysoun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 prussia ideaları ve defensif ideaları aldım. austria fransayla personal union kurdu o arada. bakıyorum prestij mi inmiş. giriyorum austuryaya zevkine adam kesip çıkıyorum. daha savaş kaybetmedim ki savaşların yarısında sayı üstünlüğü fransızlarda oluyo. fazla imba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 prussiayı da kuramadım daha. 4 DP li monarch lazım diğer herşey tamam 5 nesildir diplomatik adam bekliyoz. almanyayı bile kuracak duruma geldim lan. tamam tarihsel olarak mantıklı da 100 senedir bekliyorum lan :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 hmm bu arada osmanlı ile nasıl başladınız bilmiyorum da ben ilk religious aldım. hem hazır piety yetiyoken yapabildiğim kadar yeri sunni yapabilmek için extra missionary gerekiyodu hem de holy war açabilmek için. sonra offensive aldım şimdi 1500 başındayım diye de innovative'den giriş yaptım. tech cost -5% almak için girdim ama öncesinde boş boş prestige decay gibi şeyler almam lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 ben önce innovative ile başladım çünkü e tech cost reduction en başlarda almazsan pek esprisi kalmıyor. 2700 point mi ne kazandırıyor olması lazım oyun ilk başladığı gün alabilirsen. o olamayacağı için 16. yüzyılda almak zarar ziyan. sonra quality ve naval ile gittim. idea gruplarını arka arkaya aynı puanı isteyen gruplardan almayın çünkü puanınız yetmez aynı anda doldurmaya, diğer puanlarınız da ziyan olur. milli idea'ları da açamadığınızla kalırsınız bu arada. böyle hepsinden birer grup açınca süleyman'ın kanunlarını 1524'te çıkarabildim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lierozip Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 tam viyana kapılarına dayandım diyodum avusturya fransa fena bindi tepeme. imparatorluk doğal sınırlarına ulaştı geyiği doğruymuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 innovative iyi hoş da religiondan şu ilk 3 hoş geldi bana ya da en kötü +1 missionaryde bırakmak Unam Sanctum: Permanent Casus Belli Against All Other Religious Groups Missionary Schools: +1 Missionaries Church Attendance Duty: -25% Stability Cost bi de unam sanctum şunla iyi gitme mi Ghazi: Gives +33% Religious Unity & an increase to manpower when fighting religious enemies. manpowerda sıkıntı yaşadı ben ilk defa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Economic 1-2 en iyi idea :) Tax rulz. Agressive expantion şeyimize nerden bakabiliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 oyuna baslayinca ne yapilir tutosu mutosu biseyi var mi ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 asker maaslarini kis iste eu3 kadar aksiyon yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 fede said: prussia ideaları ve defensif ideaları aldım. austria fransayla personal union kurdu o arada. bakıyorum prestij mi inmiş. giriyorum austuryaya zevkine adam kesip çıkıyorum. daha savaş kaybetmedim ki savaşların yarısında sayı üstünlüğü fransızlarda oluyo. fazla imba Polonya ve Litvanya ile nasıl başa çıktın ? Macaristan ile müttefik olmayı deniyorum. İlk savaşı atlatıyorum, ama sonraları çöküyorlar tepeme. Tabi arada Hre'nin irili ufaklı kralcıklarıda saldırıyor filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Bu rival olayı kötü olmuş. Dış politaka yapmak çok zor oluyor. Hem rivalden - yiyorsun, hem komşuluktan. Komşun ile ally olmak çok zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 birisi rival koyuyorsa zaten normalde düşman olacağın kişi, iyi aslında bence rekabetin önünü açması bakımından. eu2-3'de eskiden duruyordu kapışma 16. yüzyılda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Bari diplomatlara rivalityi core'u kaldırtma opsiyonları koysalarmış. Osmanlı olarak gidip Fransa ile müttefik olmak imkansız olmuş. Belki diplomasi bonuslari işe yarıyordur. Bi onu denemek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 ya osmanlı-fransa ittifakı zaten coalition gibi birşeydi aslında, düşmanımın düşmanı dostumdur hesabı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Oyundan bahsediyorum :) Avusturyaya dalicaksam, ve etrafta güçlü bir devlet varsa alıyodum yanıma. Bırakıyordum Avusturya o devletle yiyişsin sonra ben daliyordum. Taktiklerimi bozdular :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar