Phoenixlin Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Çünkü başka bir bölümün daha düşük puanlı burslu haline girip, daha sonra EE gibi puanı daha yüksek bir bölüme burslu geçmek; EE burslu'yu 1 puanla kaçıran kişiye haksızlık =) Aynı zamanda sen o düşük puanlı bölüme sadece yatay geçiş yapmak için girerken; o bölümde gerçekten okumak isteyen başkasını engelliyorsun. Bu durumun istismar edilmesini bir şekilde engellemesi gerekiyor üniversitenin. Olayın paragözlükle alakası yok yoksa için rahat olsun =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Phoenixlin said: Çünkü başka bir bölümün daha düşük puanlı burslu haline girip, daha sonra EE gibi puanı daha yüksek bir bölüme burslu geçmek; EE burslu'yu 1 puanla kaçıran kişiye haksızlık =) Aynı zamanda sen o düşük puanlı bölüme sadece yatay geçiş yapmak için girerken; o bölümde gerçekten okumak isteyen başkasını engelliyorsun. Bu durumun istismar edilmesini bir şekilde engellemesi gerekiyor üniversitenin. Olayın paragözlükle alakası yok yoksa için rahat olsun =) Bölüm 2009da 55 kişi almış. Sonra tercih edilmediği boş kaldığından kontejyanı 45e düşmüş buna rağmen 2010 senesinde yine dolmamış. 2011 yine dolmamış son girende 100klardan girmiş. Ve bu senede kontejyanı 35'e düşürmüşler. Emin misin orayı yazarken orada okumak için can atan genci engellediğime? Önceden yatay geçişle kayıtsız şartsız mı geçiriyorlardı herkesi? Kendin dedin zaten ben düşük puandan yüksek puana geçeni hiç duymadım diye. Zaten şartlar vardı, istismar edenleri gayette engelleyebilirdi okul. Ki olay düşük bölümün burslusundan, yüksek bölümün burslusuna geçiş değil. O senin dediğin olayda bahsi geçen şahsın mevcut bölüme puanı zaten yetmiyor yani hak etmediği yere gitmeye çalışıyor. Asıl olay Düşük bölümün burslusundan, yüksek bölümün burssuzuna geçişte geçmişte burslu okuduğun senelerin parasının istenmesi. Benim bilgisayarda da elektronikte de zaten 1 kişilik yer kaplamaya hakkım var puanım yettiği için. Kimsenin hakkına filan geçmiyorum yani. Ben oraya gitmediğimde orada benden daha düşük yapan adamlar okuyacak. Mantıken bırak birini engellemeyi, fazladan 1 kişinin okumasını sağlamış olacağım. Tek fark okula 40bin tl verip vermemem olacak. O da öğrencileri ilgilendirmiyor sadece okulla alakalı bir şey. Senin demek istediğin oraya ilk 2 sene para verenler enayi mi ise, o zaman bu mantıkla üstün başarı burslarını da kaldırmak lazım. Sonuçta burslu-burssuz acayip uçurum var, burslu giren enayi miydi? Kendinde dediğin gibi düşük bölümden yüksek bölüme geçmek zor, geçmek için başarılı olmak lazım, risk almak lazım..? Nerede hak yiyormuşum anlamadım gerçekten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Şimdi burs denilen şeyin verilme amacıyla alakalı bir durum bu. Özel okullarda burslar, başarılı olup bölüme girmeye parası yetmeyen insanlara veriliyor. Cep harçlığı değil burs veriyorlar sonuçta. Şimdi durum buyken, burslu okuduğun bölümü bırakıp burssuz başka bir bölüme geçmen demek senin o bursa aslında ihtiyacın olmadığı manasına geliyor. Aslında bursla okumaktan başka imkanı olmayan birinin yerini gereksiz yere almışsın yani. Bölümün kontejyanının dolup dolmaması önemli değil. Okul böyle bir iki olayla karşılaşmışsa yaptırım kararı alabilir doğal olarak. Ceplerine azıcık para daha girsinden ziyade böyle durumların oluşmasını önlemek amacıyla bu kararı almışlardır diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Redeagle said: Şimdi burs denilen şeyin verilme amacıyla alakalı bir durum bu. Özel okullarda burslar, başarılı olup bölüme girmeye parası yetmeyen insanlara veriliyor. Cep harçlığı değil burs veriyorlar sonuçta. Şimdi durum buyken, burslu okuduğun bölümü bırakıp burssuz başka bir bölüme geçmen demek senin o bursa aslında ihtiyacın olmadığı manasına geliyor. Aslında bursla okumaktan başka imkanı olmayan birinin yerini gereksiz yere almışsın yani. Bölümün kontejyanının dolup dolmaması önemli değil. Okul böyle bir iki olayla karşılaşmışsa yaptırım kararı alabilir doğal olarak. Ceplerine azıcık para daha girsinden ziyade böyle durumların oluşmasını önlemek amacıyla bu kararı almışlardır diye düşünüyorum. Bilkente 10 senelik okul parasına denk arabalarla gidip gelenler var. Koçu Sabancıyı hiç saymıyorum bile oralar daha da uçuk genel öğrenci profili açısından. Ama adamlar tam burslu? Tamam başbakanlık bursu veya şirketlerin vakıfların vs. verdiği aylık burslar olsa bir şey denemez sonuçta o durumda sana aylık para veriyorlar. Zaten bu burslar verilirken ailenin maddi durumu göz önüne alınır. Ama okul bursu denilen şey senin okul parasını vermemen. İhtiyaca göre değil sadece başarıya göre veriliyor. Tek kriter sınav başarıları yani. Açlıktan kırılan burssuz birine kimse sen açsın okul bursu veriyoruz demez. Veya çok parası olan kimsenin okul bursu kesilmez. Ama bunlar olayın felsefik kısmı. Tam burslu kontejyanını meşgul ettiğim konusunda haklısın okul bu yüzden böyle bir uygulama yapmıştır. Gerçi burada da çelişki var, mezunlar ve orada konuştuklarıma göre fiziğe 30 kişi girmişse anca o kişilerden 15i mezun oluyormuş, bırakıyormuş çoğu... Teoride olabilir ama gerçekte kimseye mağduriyet yaşattığım yoktu. İşime gelmeyen bir uygulama olmuş, doğrusu buysa yapacak bir şey yok. Artık 2 sene sonra lys ygs ile geçerim ben de tam burslu kısmına okulun prosedürleriyle uğraşmadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Bilkent iyi yine diğerlerine göre. Burslu-burssuz arası bir ayrım yok talebeler arasında, öğrenciler de öyle toplu bir yere gidildiğinde filan pahalı yerlere gitmekten ya da zengin modunda para şaçmaktan kaçınır. En azından benim bölümde böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 30 kişi girmiş 15i mezun vermiş olayı bütün fizik bölümlerinde geçerli olan bir durum. Bende fizik mezunuyum. Bu sene benim alt dönemimdekiler mezun oldu. Toplam 6 kişi =) Bilkent'e has değil o yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 kesin olarak fizik yazmaya karar verdim. yorum yapanlara teşekkürler. 2014 senesindeki math101-math102-phys101-phys102-CHEM 101 dersleri için hangi ders kitapları kullanır tahmini olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 ahah bi sakin ol nefes al azcık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 yav said: ahah bi sakin ol nefes al azcık Anlamadım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 off çogiyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 kami said: kesin olarak fizik yazmaya karar verdim. yorum yapanlara teşekkürler. 2014 senesindeki math101-math102-phys101-phys102-CHEM 101 dersleri için hangi ders kitapları kullanır tahmini olan var mı? fizik 101 filan için genelde university physics kullanıyor üniversiteler math 101 filan için de thomas calculus kullanıyorlardır. de daha güzeli var interneti kullanmak asdas biraz düzgün üniversite ders programını vs internete koyar orada ders kitabı neymiş yazarlar fizik 101 için baktım http://www.fen.bilkent.edu.tr/~phys101/PROGRAM-101YAZ2012.pdf adamlar yazmışlar. fakültelerin internet sitelerini karıştır biraz syllabus ları görürsün hadi kolay gelsin. edit: he tabii ders programına da bakman lazım yoksa alırsın university physics i orada biraz giriş akışkanlar mekaniği biraz ısı geçişi vb konular da anlatılıyor 1. kitabında ama bizim trdeki hiçbir üniversitede anlatıldığını sanmıyorum gerek de yok zaten ihtiyacı olana ileride detayıyla gösteriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Kitapların pdflerini internetten bul beleşe getir. Bulamıyosan 2. el almaya çalış. En son çare 0 al. Yoksa mezun olana kadar bir okul parası kadar parayı kitaplara yatırırsın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Akışkanlar mekaniği ile termodinamik kolay konulardır yahu. Akışkanları fizik 101'de, termodinamiği seçmeli ders olarak almıştım. Bir kaç formül ezberi var o kadar. Sıkıntı olmaz. Özellikle Serway kitaplarından çalışılan fizik güzel öğreniliyor arkadaş. 3 kitabı var, neredeyse 4 senelik fizik öğretiminin tamamını karşılıyor. Tabi ayrıntıya girmeden önemli şeyleri anlatarak geçiyor ama bir fizik konusunun ana hatlarını öğrenmek için üzerine başka kitap tanımam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Phoenixlin said: Kitapların pdflerini internetten bul beleşe getir. Bulamıyosan 2. el almaya çalış. En son çare 0 al. Yoksa mezun olana kadar bir okul parası kadar parayı kitaplara yatırırsın =) Ya ben de kitapların çoğunun pdfleri var zaten. Birkaç haftadır hem bu pdflerden hem de internetten çıktı alarak çalışıyorum ama kitap şart yani çok dağınık oluyor yoksa. Zaten 9 aydır masa başında günde 8-9 saat çalışmaya alışmış biriyim ygs lys nedeniyle, bilgisayar başında çalışmak çok yorucu oluyor. Ya da adam akıllı bir lazer yazıcı almak lazım yoksa o kadar sayfayı kendim bassam kartuş parası kitap parası kadar eder zaten. Benim arkadaş var bir tane, onda mesela vardı thomas calculus'un türkçe ve ingilizce olarak 2 farklı kitabı. beşiktaşta adam dizmişti tanesi 20şer liradan aldım demişti. Kitaplarda hem çok temiz hemde a4 değil kuşe kağıda mı ne basılmıştı kaliteliydi yani. Kitapları bu şekilde temin edebileceğim yerler var mı bildiğiniz? @Fili, teşekkür ederim. Onları gördüm ama her sene değişiyor mu diye bilemeyip tereddütte kaldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NiccoloMachiavelli Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 kami said: kesin olarak fizik yazmaya karar verdim. yorum yapanlara teşekkürler. 2014 senesindeki math101-math102-phys101-phys102-CHEM 101 dersleri için hangi ders kitapları kullanır tahmini olan var mı? sakin ol şampiyon. böyle gidersen tam tersi başarısız olursun. tamam heveslisin anlıyoruz ama bu kadarı da fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 NiccoloMachiavelli said: kami said: kesin olarak fizik yazmaya karar verdim. yorum yapanlara teşekkürler. 2014 senesindeki math101-math102-phys101-phys102-CHEM 101 dersleri için hangi ders kitapları kullanır tahmini olan var mı? sakin ol şampiyon. böyle gidersen tam tersi başarısız olursun. tamam heveslisin anlıyoruz ama bu kadarı da fazla. lan ben niye trolleri besliyorsam. karpuz değiliz yata yata büyüyelim takılın siz kafanıza göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 haahheaheghdfkgdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NiccoloMachiavelli Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 kami said: Neden boş yorum yapıyorsunuz? Herkes sizin gibi mi olacak? İlla gidip starcraftta lig atlamaya mı kasayım yoksa karı kız peşinde mi geçireyim tüm vaktimi? Fizik ve matematikle ilgilenirken zevk alan biriyim hobi olarak görüyorum bunları. Ki bunlara şimdiden çalışma sebebim seneye mayısta bunlarla ilgili 5 adet yabancı sınava gireceğim onun için. Ergen gazı tribi filan yok yani. sakin ol şampiyon. tamam ne yapıyorsan yap git şimdiden masterda alacağın derslerin notlarına falan çalış. offf bu ne tripler yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 kami kıskandık abi biz seni kusura bakma hepimiz boş adamlarız ondan hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Bu kadar atılıp tutulmuş konuda, görende derki arkadaş Türkiye adeta bir silicon valley olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 kami said: Günde düzenli 5 saatlik çalışmayla bu problemi aşabilir miyim? 5 saatten sonrasına garanti veremiyorum, çünkü ölümüne asosyal olmak istemiyorum maalesef. abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 keşke ilk başta ölü taklidi yapsaydım :/ tek mesaj attık şimdi 2 sayfa trolleyecekler. yardımcı olan herkese teşekkür ederim, sorularım bu kadardı. bir sonraki konuda görüşmek üzere. esenlikle kalın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NiccoloMachiavelli Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 marifet ona buna troll demek değil. "internet trolling" ne demek bilmiyorsan yine bizim suçumuz değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 yok ama sana abi tavsiyesi vereyim, ben de bu yollardan geçtim, cok basarılı bir ögrenci degildim ama günde 5 saat çalışma çok idealist bir yaklaşım olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 orası öyle olmuş biraz da insan var insan var arkadaş. adam seviyordur çalışır kime ne yani sonra yabancılarda ne nitelikli adamlar çıkıyor yata yata forumda takılarak çıkmıyor. bu arada Redeagle, konunun başındaki ee ölümcül kolay cs daha zor tartışmasının benzeri olmasın da almışssın fizik 101 de dandik bi akışkanlar mekaniği gelip kolay demek asdasdsa yine 1 ve 2. yasa ve uygulamalı termodinamik alıp ona da kolay demek, kolaydır tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar