DavidMills Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Hikaye şu: Zeyd evde yokken Muhammed, Zeyd in evine girer ve Zeynep i uygunsuz şekilde görür. Sonra tövbe eder, "Allahım harama baktım vs" diyerek. Ve Zeyd bunu öğrenir ve gerçek bir teslimiyet ile Peygamberim istemiş tanrıda ayet göndermiş diyerek Zeynep serbest kalır. Olay budur. Ciddi bişii değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 HZ. Muhammed evlatlığının karısına aşık oluyo, sonra ayet iniyo insanlara ibret olsun diye 37. (resûlüm!) hani allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: eşini yanında tut, allah'tan kork! diyordun. allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. oysa asıl korkmana lâyık olan allah'tır. zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. allah'ın emri yerine getirilmiştir. meğersem önceden büyük aşk yaşıyolarmış, evlatlık oğluyla evlendirmiş ama aşkını içinde yaşıyormuş peygamberimiz, sonra zeyd dayanamamış bırakmış. aslında zeyd koynuna almamış hiç vs vs, eskiden araplar evlatlıklarının eşleriyle evlenemiyormuş, çok büyük zorluklara yol açıyormuş bu durum, o yüzden böyle bi ayet gelmiş, şüphesiz ki islam kolaylıklar dinidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 olm hala mı tartışıyonuz la. aranızda sinsi sinsi post kasanlar var. allahı alet etmeyin lan böyle işlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 ben asla post kasmam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 herkes max level burda kardeş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 only allah can judge me... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 neyse ibtl, iyi geceler mübarekler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 DavidMills said: Ve Zeyd bunu öğrenir ve gerçek bir teslimiyet ile Peygamberim istemiş tanrıda ayet göndermiş diyerek Zeynep serbest kalır. Olay budur. Ciddi bişii değil yani. Adamın koynundan karısını alıyolar, üstüne bunun için ayet indirtiyorlar sen ciddi bişi değil diyosun lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 hayır hepinizi anladım 20k+ olan adam neden kasıyor. bağımlı mısınız olm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 onlar temelden buradaymış zaten etraflarına duvarları çıkmışlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 onlar da belirli bi sayıyı geçince para alıyolar yukardaki reklamdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 lan öyle olsa aquilaya işsiz der miyiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Deriz, benim issizligim baska bir issizliktir, adi konulamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uzun Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 ahmedinejad said: Flassh said: ahmedinejad said: Sotto said: ahmedinejad said: dinlerin geçmişinden çok içerdiği kurallar, emirler ve yasaklar konuşulsa belki bir sonuca varılabilir. böyle bir manası yok. İyi de onlar daha saçma ki? kendi içinde hepsinin bir mantığı var. türbanın mantığı? kara çarsafın mantığı? kara çarşaf emir değil, kültür. anadolu'nun bir sürü yerinde kadınlar sırf kültür olduğu için giyiyor. çarşaf giymeyen örtünmüş sayılmaz diyen hocalar da var onlar konumuz dışında zaten. türban da kuran'da örtünme emredilmiş bazı kadınlar da bu örtünme emrini bu şekilde uygulamak istiyorlar, bunun kesin bir şekli yok, hani illa başını şu şekilde örteceksin diye bir şey yok. bunların hepsi yorumlarla oluşturulmuş kurallar ve dediğim gibi kültür. bir de mesela, renk renk örtüler dar kıyafetler giyen türbanlı kız, normal etek gömlek giyen başı açık bir kızdan daha az örtülüdür aslında. örtünmenin amacı şehveti engellemek, örtülü kızlarımız daha çok şehveti çağrıştırıyor bu ara. Kuranda kadinlarin baslarini ortmelerinin bir emir oldugu hangi ayette yaziyor gosterebilirsen sevinirim. Benim bildigim sadece sehvet yerlerinin kapanmasi gerektigi yaziyor. insanlarinin basini ortmesi benim bildigim tamamiyle bir adet. Bunu insanlar nasil dine sokmus cok merek ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 http://lmgtfy.com/?q=kuranda+%C3%B6rt%C3%BCnme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deady Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Aman diyeyim daha bu gün gördüm yazıyı ,yazdıklarınıza biraz dikkat edin sakat olmasın said: Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı, Facebook üzerinden ateizm propagandası yaparak İslami değerleri aşağıladığı iddiasıyla 7 çocuk hakkında iddianame hazırladı. 2010/6705 soruşturma numaralı, 2012/673 nolu iddianamede çocuklar U.Ö, M.Ö, B.Ö, B.T, B.T, Ö.U, İ.S.T hakkında 5’er yıl, 2’şer ay, 15’er gün hapis cezası isteniyor. Savcılığın suç yeri tarifi de ilginç: “Üsküdar ve internetin kullanıldığı tüm dünya üzeri.” Sanıkların “Facebook’ta kurdukları gruplar ile İslam dinine ve bu dinin kutsal değerlerine hakaret ve tehdit içeren videolara, tartışmalar açarak alenen küfür ettikleri, dini değerleri aşağıladıkları, sosyal paylaşım sitesini izleyen kişileri İslam dini aleyhinde kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettikleri, bunu yayınladıkları videolar, yazdıkları yazılar ve yayınladıkları resimler ile desteklediler” ifadeleriyle suçlamalarının anlatıldığı iddianamede, Facebook profillerinin kapatılma girişimini protesto eden sanıkların kampanya başlatmaları “bu durumun şüpheliler tarafından yapılan fiillerin kamu barışını bozmaya elverişli olduğu anlamına gelmiştir” şeklinde yorumlandı. 2010 yılında başlayan soruşturmada sanıklara IP adresleri üzerinden ulaşıldı ve polis tarafından yapılan operasyonlarla 7 sanık yargı önüne çıkarıldı. İddianamede suç yeri, “Üsküdar ve internetin kullanıldığı tüm dünya üzeri” olarak yazıldı. Kaynak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 göbekli tepe neyi nasıl kanıtlıyor mesela? birilerini yargılarken bi durun bi düşünün, fetocu olmadığımız kalmıştı oda oldu, bilimin bulgularında böyle değerlendiyorsanız ne yazık. ayrıca, darwinist Antropoloklar başka ne diyebilriler ki tabi bunları söyleyecekler, önceki sayfalarda bilinçli ve bilinç olarak yapılan yanlışlardan zaten bahsetik, önce onları bi oku, onlara itirazın varsa, kafandan değer biçmeden onu tartışalım işi gücü bıraktırdınız bana kaynak araştırtıyorsunuz helal olsun mesela bunu buldum: http://tr.wikipedia.org/wiki/A%C5%9F%C4%B1kl%C4%B1_H%C3%B6y%C3%BCk http://ah-arkeoloji.tumblr.com/ "Eski zamanlarda arkeoloji sadece bilim çevrelerinin kendi içinde tartıştığı, çoğu zaman yayınlanana dek yeni bulguların “saklandığı” bir anlayışı benimsemişti. Kemikleşen bu izole anlayıştan olsa gerek yakın çevremiz dahil olmak üzere çoğumuzun biz arkeologların neyi, nasıl ve ne için kazdığımızı anlaması pek kolay olmuyor." anlamadığınız böyle bir olay var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 @uzun piramit olmasın böyle cevap yazayım; bu nur suresi 31. ayet said: Örtünme zarureti olmayan ve görünen kısımlar hariç, cezbedici yerlerini ve güzelliklerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, gerdanlarını ve gerdanlıklarını açık bırakmayacak şekilde göğüslerinin üzerine sarkıtarak örtsünler bu da ahzab 59 said: Sokağa tenlerini göstermeyen, vücut hatlarını belli etmeyen elbiselerini giyerek çıksınlar. Bu tür örtünme onların, vakar ve heybetleri ile hür kadınlar olarak tanınıp, kendilerine hüemet edilmesine; sarkıntılık yapılmamasına, incitilmemelerine en uygun bir örtünmedir. burada illa türban takacaksınız diye bir şey yok, ama türban takmayın diye de bir şey yok. kuran dememiş niye örtünüyorsunuz diyemezsin kimseye, niye örtmüyorsunuz da diyemezsin. ama karşı tarafta şehvet uyandırmayacak şekilde giyinmek gerekliliği açık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 yine araya girmek istedim. kısa ve net geçicem. islamiyeti sümerlere ve oradan kalan resimlere vb. bağlayan kişilerin şöyle düşünmeleri lazım. dünyaya 200 küsür bin peygamber gönderildiği, bunların hepsinin aslında tek din olan islamı gönderdiği söylenir. aslında semavi dinler veya birden fazla din gelmemiştir. ya da günümüz tabiriyle iphone 4 varken sonra iphone 5 diye yeni bi din gelmemiştir. hepsi aynıdır. sadece onları isimlendiren insanların kendisidir. şimdi bu şuna işaret. insanlık tarihinden beri gelen tüm bu peygamberler bir şekilde Allaha ibadet edilmesi gerektiğini, ibadet ederken nasıl edilmesi gerektiğini, neler yapılması gerektiğini ve o toplulukların kültürlerine göre de ne yapmaları gerektiğini söylemişlerdir. şimdi hal böyleyken sümerlerin kalıntılarında veya x medeniyetinde islamdaki gibi el açıp dua eden heykelleri veya resimleri göstermek direkt olarak bu söylediklerimi gösteriyor. zaman içerisinde bu peygamberlerin getirdiği kurallar insanların kendilerine göre yorumlamarıyla yozlaşıyor, kimi eski inanclarına dönüyor, kimi bu yeni gelen tebliği eskileriyle mixliyor ortaya işte El-ilah ve kızları şeklinde putlar ortaya çıkıyor. zaten insanlar doğru anlayabilip doğru uygulayabilse bu dinleri Allah yeryüzüne 200 küsür bin peygamber göndermezdi. Kur-an'da dazaten hep bundan bahsedilir. biz göndedik dinlemediler helak ettik, biz söyledik bozdular ettiler harap ettik. en son peygamber de Hz.Muhammed'dir ve kuralları da budur. yani " bunu da uygulamazsanız ve kafanıza göre takılırsanız aha da size cennet cehennem. daha da uğraşamam sizinle, rehber de olmam size. aklı size doğrulara uygun diye verdim aklı olan rehberi arar doğruyu bulur, kabul etmesseniz de işte size verdiğim özgür iradeyle seçiminizi yapın belki yine doğruyu kendiniz bulursunuz, bulamassanız da üzerim sizi " deniyor. herşeyi en doğru yapmamız istenseydi zaten bu dünyada ne kader ne test ediliş olur, melekler gibi iyiye programlanmış yaratıklar olurduk. insanı iyiye veya kötüye götüren en nihayetinde kendisinin de diğer varlıklardan üstün kılınmasını sağlayan özgür iradesidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 çokta kısa geçmemişim şimdi bakınca hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 "Tatar Ramazan" said: DavidMills said: Ve Zeyd bunu öğrenir ve gerçek bir teslimiyet ile Peygamberim istemiş tanrıda ayet göndermiş diyerek Zeynep serbest kalır. Olay budur. Ciddi bişii değil yani. Adamın koynundan karısını alıyolar, üstüne bunun için ayet indirtiyorlar sen ciddi bişi değil diyosun lol oha bu ne ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 sanssizsansli said: sanssizsansli said: yine araya girmek istedim. kısa ve net geçicem. islamiyeti sümerlere ve oradan kalan resimlere vb. bağlayan kişilerin şöyle düşünmeleri lazım. dünyaya 200 küsür bin peygamber gönderildiği, bunların hepsinin aslında tek din olan islamı gönderdiği söylenir. aslında semavi dinler veya birden fazla din gelmemiştir. ya da günümüz tabiriyle iphone 4 varken sonra iphone 5 diye yeni bi din gelmemiştir. hepsi aynıdır. sadece onları isimlendiren insanların kendisidir. şimdi bu şuna işaret. insanlık tarihinden beri gelen tüm bu peygamberler bir şekilde Allaha ibadet edilmesi gerektiğini, ibadet ederken nasıl edilmesi gerektiğini, neler yapılması gerektiğini ve o toplulukların kültürlerine göre de ne yapmaları gerektiğini söylemişlerdir. şimdi hal böyleyken sümerlerin kalıntılarında veya x medeniyetinde islamdaki gibi el açıp dua eden heykelleri veya resimleri göstermek direkt olarak bu söylediklerimi gösteriyor. zaman içerisinde bu peygamberlerin getirdiği kurallar insanların kendilerine göre yorumlamarıyla yozlaşıyor, kimi eski inanclarına dönüyor, kimi bu yeni gelen tebliği eskileriyle mixliyor ortaya işte El-ilah ve kızları şeklinde putlar ortaya çıkıyor. zaten insanlar doğru anlayabilip doğru uygulayabilse bu dinleri Allah yeryüzüne 200 küsür bin peygamber göndermezdi. Kur-an'da dazaten hep bundan bahsedilir. biz göndedik dinlemediler helak ettik, biz söyledik bozdular ettiler harap ettik. en son peygamber de Hz.Muhammed'dir ve kuralları da budur. yani " bunu da uygulamazsanız ve kafanıza göre takılırsanız aha da size cennet cehennem. daha da uğraşamam sizinle, rehber de olmam size. aklı size doğrulara uygun diye verdim aklı olan rehberi arar doğruyu bulur, kabul etmesseniz de işte size verdiğim özgür iradeyle seçiminizi yapın belki yine doğruyu kendiniz bulursunuz, bulamassanız da üzerim sizi " deniyor. herşeyi en doğru yapmamız istenseydi zaten bu dünyada ne kader ne test ediliş olur, melekler gibi iyiye programlanmış yaratıklar olurduk. insanı iyiye veya kötüye götüren en nihayetinde kendisinin de diğer varlıklardan üstün kılınmasını sağlayan özgür iradesidir. Özetle diyorsun ki eğer dinlerin birbirine benzeyen yeri varsa zaten peygamberler sayesinde öyledir, eğer çelişen yerleri varsa issanların yorumlamasıdır, yozlaşmasıdır. Açıklama olarak böyle bir şey söylemenin var oluşunu tek başına anlamlandıramayıp bu nedenle tanrıya inanmaktan bir farkı yok zaten. YAni demeye çalıştığım sen bir açıklama getirmiyorsun, sen bu konuda da öyle olduğuna inanıyorsun. Dolayısıyla bizim yazına bakıp bunu bir açıklama olarak kabul etmemiz gülünç olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 ben bi açıklama getirmiyorum ki. islama inananın ve islam dininde gösterilen kurallar ve kitabın vermiş olduğu bilgilere dayanarak yorum yapıyorum. aksini yapanda resme heykele, eski tarihi yazılara ve kim olduğunu sadece kitaplardan veya internetten duyduğunuz insanların araştırmalarına ve onların fikirlerini baz alıp yorum yapıyor. kim hangisini doğru bilirse ona inanır. bunun ne bilimle ne de kesin kanıtla alakası yok yani. ki zaten hiçbişey kesin değil ki. kesin olduğunu bildiğin tek şey matematik işlemleridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Feamer said: okul bilgisi olarak değil, o çağlarda kişisel ilgi alanı olarak, evdeki 4-5 ayrı asiklopedilerden, annem ve dayımdan kalan 80-90lar arası bilim teknik ciltlerinden vs yaptığım okumalar o zamanlar yıldızların gelişim evrelerini bile bilirdim nova-süper nova falan, çağ çağ dinazorların isimleri ezberimdeydi yaşlanınca mala bağladın, ilkokulda mı okudun/ezberledin bunları ansiklopedilerden? bir de hala kazının sonuçları fikir olarak ne sunuyor onu söylemedin merak ettiğim için soruyorum çünkü sürekli argüman olarak ortaya koyuyorsun önemli bişey olsa gerek heh. eğer bir şeyin fikir olarak ne sunduğunu bilmeden argüman olarak sunuyorsanız iyi bir tartışma ahlakı değil bu :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Ardeth said: Feamer said: okul bilgisi olarak değil, o çağlarda kişisel ilgi alanı olarak, evdeki 4-5 ayrı asiklopedilerden, annem ve dayımdan kalan 80-90lar arası bilim teknik ciltlerinden vs yaptığım okumalar o zamanlar yıldızların gelişim evrelerini bile bilirdim nova-süper nova falan, çağ çağ dinazorların isimleri ezberimdeydi yaşlanınca mala bağladın, ilkokulda mı okudun/ezberledin bunları ansiklopedilerden? bir de hala kazının sonuçları fikir olarak ne sunuyor onu söylemedin merak ettiğim için soruyorum çünkü sürekli argüman olarak ortaya koyuyorsun önemli bişey olsa gerek heh. eğer bir şeyin fikir olarak ne sunduğunu bilmeden argüman olarak sunuyorsanız iyi bir tartışma ahlakı değil bu :p niye ki o kadar ahım şahım şeyler değiller zaten, mesela güneş sistemindeki belli başlı astroitlerin isimlerini bile biliyordum, tabi senenler içinde hiç lazım olmayınca, gezegenlerin sırasını bile unutum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar