Dragonutopia Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 D&D onlıne ın yapım asamasında oldugunu hepımız bılıyoruz ve halıyle patıcıkte bu oyun ıcın bır bolum acacaktır zaten WoW kasırgası bır cok mmorpg yı parcalara ayırırken D&D onlıne gıbı konu ve mantıgı cok saglam olan bır oyun WoW a karsı durabılır ve rakıp olabılır.Kanımca WoWdan daha ıyı bır konusu ve kıtlesı olan ozu masaustune uzanan ve arkasında Atarı den WotC kadar uzanan destekler olunca e halıyle guven duyulabılıyor.Consept art ların bıle Todd Lockwood gıbı bır ustadan oldugunu bılmek oyuna guvenımı bır kat daha arttırıyor neyse fazla uzatmadan eldekı bılgılerı gorelım... (MMORPGDot tan alınmıstır)With Middle-Earth and D&D Online, mmorpg developer Turbine has two of the most popular role-playing franchises in its posession to make mmorpg's of. Surprisingly though, little is known yet about Turbine's D&D mmorpg; which encouraged us to contact the folks from the dev team and shoot a couple of questions at them. M.N: How did the Dungeons & Dragons license end up with Turbine and what is the current influence of Wizards on the design of the game? Turbine Dev Team: I can?t tell you how many different games we pitched to how many different companies ? and with the odds of any particular idea or deal coming to fruition, we tried to keep perspective. Still, D&D Online is the game that many of us have always wanted to make, so coming to an agreement with Atari, Hasbro, and Wizards of the Coast was a great thing indeed. Jubliation. Dancing in the streets. M.N: What do you consider to be the most important advantages of using the D&D system over other systems more commonly used in mmorpg's? Why do you think people will prefer a game using the D&D system over another one? Turbine Dev Team: The characters. D&D is the game that started it all ? it was the game that made many of us here at Turbine gamers in the first place. And to work with the rules, characters, classes and monsters that so many people grew up with, well, it?s just plain cool. M.N: Why did you choose to call the game "D&D Online", knowing that a title like that can often lead to anger and disappointment with the current Dungeons & Dragons fans? Doesn't the name bind you too much to the original D&D ruleset, limiting your freedom in applying the rules to the mmorpg-genre? To give an example: don't you think quite some people will be disappointed about the real-time combat; whereas D&D is usually totally turn-based? Turbine Dev Team: We get this question a lot, and it?s kind of suprising. Who WOULDN?T want to be Dungeons and Dragons Online? We don?t see the ruleset as limiting. To us, D&D is all about action and adventure. Battles and wars, savage beasts, earthshaking spells. The D&D ruleset does a good job of approximating real-time combats, so it naturally follows that if D&D characters are using D&D skills and abilities with D&D rules, except with actual realtime combat instead of fake realtime combat, it will still feel like D&D, and be great fun. M.N: Is there anything you can tell us yet about the setting of the game yet? In what kind of world will D&D Online take place and what will be special about that world (if anything)? Turbine Dev Team: D&D Online will take place in Eberron, a new setting under development at WotC. It?s a high-magic setting with a focus on ?pulp? adventure, complete with secret societies, ancient ruins, and treachery at every turn. The game itself is set in one of the darkest, most dangerous frontiers of this world, where adventurers? mettle will be severely tested. Look to the official WotC site for more information about Eberron, coming soon. M.N: While most mmorpg developers are promising the largest virtual worlds ever seen and creating technology for allowing ten thousands of players to be online in one world together, you do exactly the opposite. Why do you think it would improve the player community when playing on smaller servers? Turbine Dev Team: Communities form over a common sense of ?home?. In MMPs, players traditionally are wanderers, ranging far over huge landscapes. In some big worlds, it?s rare that you see the same person more than once. By deliberately crafting smaller physical spaces that encourage recirculation, you see the same faces every day ? they become not just fellow players, but neighbors and friends. And when we started thinking about D&D, we realized that playing with a group of friends was, for us, the quintessential part of the D&D experience. This is really what made us sit back and think about the whole point of having many players in a world, and the meaning of the world size. We felt we had to create the environment in which the D&D experience of playing with and among friends could happen. M.N: What kind of mmorpg will D&D Online be? Are you more focusing on the storyline, on quests, on creating a strong player
Norak Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 *!destekler* bekliyoruz bakalım, büyük ihtimal önümüzdeki sene ilk ss leri vermeye başlarlar, oyunun sistemi, geçtiği dünya, büyüklüğü, vb ayrıntıları belirmeye başladıkça çok daha kesin şeyler söylenebilir tabiki.[hline][i]Wow - MM - SmS
Bone Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 kitaplardaki tüm featleri, yaratıkları ve classları dahil ederlerse, morrowind grafikleriyle uo tarzı bir oyun yaparlarsa, hack and slashdan çok, canlı bir dünya yaratırlarsa, şahane bir oyun olur.. Mesela canlı bir dünyada tüccarlar ve halk, büyücülerden fazla olacaktır..[hline]Sam, 09 Nisan 2002 02:40 tarihinde demiş ki: "SATILIK MINIGUN ARANIYOR. AZ KULLANILMIŞI OLMALIDIR. YANINDA BİR OTOPARKI HURDA EDECEK KADAR MERMİSİ BULUNMASI TERCİH SEBEBİDİR."
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 olayın rpsini yapabilirlerse cidden inanılmaz olur ayrıca bir yolda çok ilerleme olayını çok zor yapmaları lazım. yani lvl 10 insanları bile görmek zor olmalı. hatırlatırım, drizzt lvl 13 filan (öyle bişi). ben parlak görmüyorum, çünkü yapması ve ayarlaması çok zor. ama yaparlarsa helal. wow rules :)[hline]Sade bir forum için imzalara hayır!
Dragonutopia Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Tabıkı WoW rulez ama sahsen ben Luskan sehrınde sokak aralarında savasmak Icewınd dale cıvarlarında dolasıp Drızztı gormeyı ummak ve Akhlathada Coronet copper da (sanırım bole yazılıyordu)corba ıcmek ıstıyorum.Emınımkı Faerunda dolasmak ıyı yapılırsa cok daha guzel olucaktır :)[hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Grudge Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 fena halde hack'n slash tabanlı olacağı gayet belli. çünkü sistem bunu destekler nitelikte. fekat RP denen şey tamamen playerların elindedir.[hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 tamamen playerin elindedir fakat yapan firma da rp ögelerini arttırabilir :) mesela, devasa bir quest yaparlar, savaşta generalimiz drizzt olur (yalan ama nese :-p). o adamı okumuş olan biri zaten ona saygı duyar ve elinden geldiği kadar rp yapar :)[hline]Sade bir forum için imzalara hayır!
Mandoo Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 EĞER öyle bi oyun olursa uoyu 5 yıldır sıkılmadan oynuyorum o oyunu artık torunlarımı kucağıma alana kadar oynarım tek cümleyle budur abi!!!![hline]fizban demiş ki:mandoo, haklısın ama kendini düzgün ifade etmeyi dene, her bulunduğun topicte kavga çıkıyo Mandooo : Köyünden kopup paticik alemine dalan ACILARIN ÇOCUĞU!!
Dragonutopia Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Her MMORPG de hack and slash vardır bunun nedenı exp ın ve paranın bu yoldan kazanılmasıdır(buyuk bır oranla) ama bu yapımcıların ellerınde mesela Fıghter classları savasarak exp alırlar ama bu bard lar ıcın bır zorunluluk degıl oyle yapılabılırkı adam tavern de sarkı soyleyerek yada muzık yaparakta exp kazanabılır benzerı sekılde olaylar ayarlanabılırse zaten oyun tadından yenmez :)Yapımcı fırmalar gayet ıyı oyun umıt verıcı ama yetersız kaynak var sımdılık....[hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 said: Dragonutopia, 11 December 2003 15:13 tarihinde demiş ki: Coronet copper da (sanırım bole yazılıyordu)corba ıcmek ıstıyorum.[hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun Copper Coronet[hline]''Ya ben bunu yakalarımda dizi biter diye yakalamıyorum. Hem biz bunun filmini de çekeceğiz.'' Kedi Tom
Hellsing Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Benim anlamadığım drizzt'le D&D ne alaka ?
hired_gun Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 HİİİÇ DRİZZT UNDERDARK'TA OOLE YAN GELİP YATİO BİZİM EVİN HEMEN ALTİNDA....Forgotten realms hangi firmaya ait bi setting ??[hline]Vanity is my favourite sin¹ ¹kibir en sevdiğim günahtır ...1...2...3
Dragonutopia Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Olsun magdur gormek lazım :) Wızards patentlı herseyın bu oyunda olması olagan artık gerısını sız dusunun :)[hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Bone Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 D&D ile drizzt'in bir alakası yok.. tamam D&D ve Forgotten Realms Wizards firmasının olduğu için bu ikisi özdeşleştiriliyor.. Ama Forgotten Realms hakları, yazarlardan alınamassa, rüyanızda bile göremessiniz Faerun'u.. Hem adı D&D Online.. Forgotten Realms Online değil.. ben de isterdim Szasstam'ın öğrencisi olup iskelet diriltmek..[hline]Sam, 09 Nisan 2002 02:40 tarihinde demiş ki: "SATILIK MINIGUN ARANIYOR. AZ KULLANILMIŞI OLMALIDIR. YANINDA BİR OTOPARKI HURDA EDECEK KADAR MERMİSİ BULUNMASI TERCİH SEBEBİDİR."
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 sadece bir örnek verdim, siz naapmışsınız :)[hline]Sade bir forum için imzalara hayır!
axedice Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Zaten oyun Eberron diye bi dünyada geçicekmiş. Generic yani. Secret societyler ancient ruinler FRda bunların hiç birinin bi gizliliği yok zaten fr online yapamazlardı (düşünsenize grudge 2. lvl karakteriyle gidiyo netheril kalıntılarının arasından bi artifact alıp geliyo:-p) Acep meslekleri skill-profession altında mı yapıcaklar? O zaman skill pt ler her zamankinden daha önemli olur. Doğal olarak intelligence da. Biraz dengesizlik olur sanki.
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 ne wow u ya çok wow oynamak istiyorsanız gidin daoc oynayın wow daoc un oynanmış hali[hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum" bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır"
Dragonutopia Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Yazarlar?? Bonecrusher bıraz karsıtı galıba tam tersı gecerlı wızards o arkadaslarla anlasmasaydı onlar ruyalarında yazarlardı o oyunları hıcbırımız aralarındakı anlasmaları bılmıyoruz zaten kesın bısıy soylemek mumkun degıl...[hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Draven Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 bone dragon dooru demis haklari suan zaten wotcda, ama mesela ravenloft veya darksun degil.
Grudge Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 bu telif hakları yüzünden çıkamayacak planescape campaign settingim :([hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher
codmaster Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Bi zamanlar bu dnd online ın MUD unu oynamıştım.FaerunMUD du adı oynayanlar vardır belki..RP zorunluydu ve çok detaylı ve gerçekçi bi muddu.Yani öyle gidip ala ala modunda yaratık kesmeye kalkışırsan büyük ihtimalle ölüyordun.Lvl 2 olmak için bile 1-1.5 hafta uğraştığımı bilirim yani(ki zaten zamanın büyük çoğunluğu tavernada milletle muhabbet ve grup arayışı içinde geçiyordu),hatta lvl 3 den sonra her lvl da,lvl ının kabul olması için "approval" denen rp içerikli karakter hikayesi yazman gerekiyordu.Neyse uzun lafın kısası,eğer bu muddaki gibi bir sistem olursa gerçekten süper bir ortam olur.[hline]Eaglef Ifock of Eclipse,TR (Retired)
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 BG2 oynarken, Drizzt'in kitaplarını okurken "ah keşke şu dünyada geçen bir mmorpg olsa" diyorum.. ama mmorpg'lere bakınca hepsinin (özellikle UO) sux olduğunu görüyorum.. rpg değil de skill kasma, sidik yarıştırma oyunları mmo'lar (rpg demeye bile utanıyorum) forgotten realms için mmorpg yapmaları çok güzel olurdu.. ama lineage 2 gibi yaratık başına 3 fighter 2 mage in düştüğü bir dünya olursa hiç yapmasınlar daha iyi.. Baldur's Gate'de dikkat ederseniz, etraf normal halk ile doluydu. normal yaşantı sürmeyi destekleyen bir oyun olması lazım. kahramanlığı değil de, halk olmayı desteklemeli.. Sims gibi bir yaşantımız olabilmeli. kahramanlar el üstünde tutulmalı böylece.. "gerçek hayat da da normal yaşantı sürüyoruz, mmorpg'de kahraman olmak istiyorum" diyenler olabilir. Sims neden peki bu kadar popüler? O da normal hayatı önüne sunuyor.. Ayrıca lineage gibi mmorpg'lerde pek kahraman olamıyorsun zaten.. Baldur's Gate gibi bir dünya (morrowind tarzı grafiklerle ve skill sistemiyle felan) olabilir çok rahat. Toprağa dikip sulayabileceğimiz (çiçek, ot, ağaç, meyve, sebze) bitki sistemi konulabilir. Kestiğimiz hayvanların 32 dişine kadar sökebilecek uzman avcılar olabilir. Bunlar kolye - silah yapabilir bu dişlerden / deriden / pençelerden. ya da barda çalışılabilir. Masa temizleyerek para kazanılabilir.. şehir guardı olup, patronunun söylediği rotada devriyelik yapabilirsin.. saçma belki bu fikirler ilk başta. ama bahsettiğim tarz rp'yi destekliyecek (bahsettiğim rp: "lordum drizzt 3k gp ver pls" rpsi değil) oyun yapılabilir. yaptıklarında da "öf öf kimsenin düşünemiyeceği süper fikirli oyun yapmışlar" denilcek o da ayrı :) o zamanı görebilecek miyim, bilemiyorum :-P[signature][hline]i'll kill you myself. i see you have an appetite for destruction it is a good day to die! i sense a soul in search of answers. honor guide me!
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 dediğini yapıyorlardı, hatta ao yu yapan şirket yapıyordu, köylü felan oluyorduk, bende backround resimleri falan var hatta oyunun. vikinglerle falan alakalı bi mmo idi kendisi, (microsoftun myticası değil) kimse ilgi göstermedi, proje kapandı :) bu arada haziran ayında Eberron Setting inin ilk kitabı çıkacak, dragon magazine'in nisan sayısında geniş bilgi var zaten, wizardın sitesinde de sürekli makaleler falan çıkıyor. bundan sonra d&do hakkında daha ayrıntılı bilgi verilir herhalde, en azından bir web sitesi yaparlar umarım önce.[signature][hline][i]FR - Wow - MM - SmS
Dojorel Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 felaket hack n slash olacak, lineage e donecek. buraya yaziyorum :)[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 Basitçe, Eğer Bonecrusher'ın dediği gibi daha RP ağırlıklı bir sistem sunar, daha detaylı RPye izin verirse ben bu oyunu alırım. Burada da baya bi kişi alır heralde:) Eğer Dojorel'in dediği gibi hack&slash olursa (bide Lineage 2'ye benzerse de dedin ama ben Lineage ile ilgili hiç bişey bilmiyorum:)) ben kasıp ta bu oyunu almam, gider game cellar'ımdan güzide blade of darkness'ımı çıkarır, çatır çatır oynarım. O da olmadı Enclave var, Knights of the Temple var... ne para verecem bilmem kaç dolar ayda hack&slash için... Bide düşünüyorum neden yıllardır forgotten realms'ta geçen bi 3d action yapılmıyor (PS2de çıktıysa bilemem)?? Eğer böyle bi proje olduğunu bilen varsa, lütfen paylaşsın.[signature][hline]Roken brengt u en anderen rondom u ernstige achade toe
Öne çıkan mesajlar