Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Total War: Rome 2

Komutan

Öne çıkan mesajlar

Yoruldum cevap yazmaktan :D.. Pharsalus savaşını incelerseniz neden aileler arasında sanki 3 farklı devletmiş gibi yapıldıgını anlarız (ama tabiki farklı halklarmıs gibi olması yanlıstır) sonrasında point of rubicon,roma döneminden beri gelen bi terim..dönüşü olmayan yol anlamında sebebide romaya hic bir generalin girememesi(tarihsel gercek)
Sosyal ağlarda paylaş

Roma la başladım spartadan sonra, hestatilerden sonra triari yapmaya başladım. Ama triariler kargılı anladığım kadarıyla. Hestatilerin üst modelimi oluyor bunlar yoksa destekleyici ünite mi ? işte atlı matlı için ? Yoksa doğrudan ön saflara yerleştir mi diyorsunuz ?
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

Roma la başladım spartadan sonra, hestatilerden sonra triari yapmaya başladım. Ama triariler kargılı anladığım kadarıyla. Hestatilerin üst modelimi oluyor bunlar yoksa destekleyici ünite mi ? işte atlı matlı için ? Yoksa doğrudan ön saflara yerleştir mi diyorsunuz ?

Triari mızraklı işte
Hastatinin daha iyisi Principiler oluyor, lejyonerin ilkeli diyelim
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

Demin hayatımda ilk defa bütün total war serisinde kendimden çok daha güçlü bir orduyla savaşıp yani savaşı kendim yönettim (oto battlede hiç şans vermiyordu ) kazandım. Oto battle ın müdavimi biri olarak gayet eğlenceliydi :P.

oto battle yapıyosan zaten git civ oyna abi olur mu öyle şey

10 kayıp vericeğin savaştan 30 kayıp veriyosun o şekilde
Sosyal ağlarda paylaş

mulgear6 said:

Law said:

Demin hayatımda ilk defa bütün total war serisinde kendimden çok daha güçlü bir orduyla savaşıp yani savaşı kendim yönettim (oto battlede hiç şans vermiyordu ) kazandım. Oto battle ın müdavimi biri olarak gayet eğlenceliydi :P.

oto battle yapıyosan zaten git civ oyna abi olur mu öyle şey

10 kayıp vericeğin savaştan 30 kayıp veriyosun o şekilde

abi tamamda çok sıkıcı bi süre sonra her savası kendin yonetmek
bitmiyo oyun gunlerce suruyo 2 sehri ele gecirmek
Sosyal ağlarda paylaş

Arada çerezlik saldırılar oluyor, 90% kazanacağın (artık auto battle için kazanma ratio'su ve remaining force estimate'i vermesi çok iyi olmuş, her ne kadar stance şu an için gereksiz gözükse de) savaşlarda auto battle kullanmak zamandan bayağı tasarruf ettiriyor. Ama çoğunlukla auto battle kullanmak oyunun temel yapısına aykırı. Fifa oynayıp her şeyi manuele almak gibi bir şey.

Bu arada, hiç auto battle yapmayıp hiç savaş kaybetmeden campaign'i tamamlama (ya da sadece 1 savaş kaybederek tamamlama) achievement'ları var. En rare achievement'lar olacak gibi duruyor da ömür yetmez pek.
Sosyal ağlarda paylaş

ben o achi'lerden 10 loss altı olanı yapmaya çalışıyorum ama şu deniz savaşları yüzünden kaçırırsam şaşmayacağım. karada ne kadar beceriksizse ai, denizde tam tersi. phyrric victory filan alıyorum güçler denkken.

cidden devamlı auto resolve yapmak oyunun keyfinin %90'ını çöpe atmaktan farksız.

1.5 beta diye savegame yalan etmesin? güvenemedim heh.
Sosyal ağlarda paylaş

Total War'da naval battle olayına pek ısınamadım ben ezelden beri. Yetemiyorum yani o da var açıkçası. Tutoriallarını da çok kapsamlı bir şekilde yapmadılar. Denk birimleri seçip birbirlerine attack move vermekten ibaret bir naval stratejim var, denk olmayan güçlerde direkt patates oluyorum.

Lafı açılmışken tips and tricks alabilirim onunla ilgili.
Sosyal ağlarda paylaş

şehir savaşları aslında bayağı güzel, adamlar özene bezene her şehre özel harita yapmış. birbirinin aynı iki şehir gördüğümü hatırlamıyorum.

ballista olunca orduda zaten kapıları, kuleleri filan tarumar ediyorum heh, yakmaya da gerek kalmıyor. bir de bazen garnizonla isyancılara karşı savunuyorum, kaybetmesi kesin savaşlardan heroic victory filan. :p
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben achi olmadan da her total war'ı sıfır auto-resolve ile oynuyorum eskiden beri, rtw1'i geçen hafta oynadım işte HER TURN brigand/rebel çıkıyor 200 spearmen vs onları bile manuel. o yüzden bu oyunda o saçmalığı kaldırmalarına şapka çıkardım, gereksiz gerilla çatışmaları asgariye inmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...