Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Total War: Rome 2

Komutan

Öne çıkan mesajlar

bu arada aklınızda olsun. phalanx kullanırken, öndekiler ölünce arkadakiler mızraklarını indirmiyo öle bekliyo mal mal, 5 sıra dövüşmesi gereken phalanx tek sıra kılıcla dövüşüyo. charge'ı karsıladıktan bi süre sonra attack verin phalanxın önündeki üniteye o zaman indiriyolar mızrakları
Sosyal ağlarda paylaş

zaten hiç öyle birşey olmaması lazım ama hadi "BASTIRIN ÇOCUKLAR!" dedin adam %10 iman gücüyle gaza geldi, hızlandı. %50 nedir? speedhack mi açıyor kol kaslarına yani tarihi oyunda öyle warcraft ability saçmasapan olur. öyle olsaydı ben acayip bombalardım oyunu. yeri değil çünkü.

ha cantabrian circle idi, testudo idi, yok ne bileyim war cry filan bunlar eyvallah da "düğmeye bastım %50 hızlandım" diye birşey olduğu gün bu seri ölür gözümde.
Sosyal ağlarda paylaş

Norak said:

4k kişilik 2 katım olan orduyu sadece 248 kayıpla yenmek <3 <3

Bu artık bokun çıktığı nokta bence.
Princepeler giriyor warband'in içine, bütün warband'i temizleyip 3 kayıp veriyor. Nedir bunlar, efsunlu mu? Bütün savaşlar böyle saçma rakamlarla bitiyor.

Bir de open battle'lar kalmamış eskisi gibi. Yaptığım 10 savaştan 9'u siege.
Sosyal ağlarda paylaş

hard oynuyorum da very hard açsaymışım keşke veya legendary, herkes ayağıma kapanıyor, kimse dalmıyor ki daha sadece italya + illyria'yı aldım. şu smaa yüzünden steam overlay çalışmaz oldu, ss koyacaktım yoksa. 2500 kişiyle 7500 kişiyi yokettim ama burada ai'ın komik ünite seçimleri maalesef etkin rol oynadı. adam bir full stack slinger çıkarmış.

bir de yapay zeka insan gibi upgrade binasını, veteran'ını filan iyi beceremiyor, 140 melee attack'lı praetorian guard ile levy adama dalınca tereyağı gibi eriyorlar. ama zaten maximus stack'leri yaptım şöyle:

10 legionary cohort
1 eagle cohort
1 praetorian cohort
2 legionary cavalry
1 praetorian cavalry
1 evocati general
4 ballista

tepenin üstüne kurdum ballista'ları, slinger'ların tepesine yanardönerli amforalar salladım ki o ne keyif heh

aslında yapay zeka benden ileride bina yapma teknolojisinde ama kullandığı birimler hep çöpçü paso. hoş gerçi slinger/skirmisher focus fire yaptılar mı acıtıyor ama üzerlerine yürüyüp dağıtıyorum. :p
Sosyal ağlarda paylaş

işte yüksek rank ve askerlerin son tech olması etkili, eskidende böyleydi zaten twlerde hep, o açıdan aynı.

misal zamanında bir medieval 2 maceram, generalim bile yok ama templarım :p:

http://imageshack.us/a/img144/599/noring.jpg

1 kişi kalıp kaçmayan birlik var :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya sorma türklerle oynarken son bizans prensi kaldı 3 adamıyla, 500 ghaxi infantry'i korkutup kaçırdılar. İlk medieval'dı sanırım. Gene bir stackle bütün moğol istilsını başladığı turn yoketmiştim. :p

183 ataklı spartacus reis basabiliyorum istersem. Köylü ne yapsın ona?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

anlamadım neden bahsettiğini doğrusu.

total war moba'dan bahsediyorum, birde konsol portu gelebilir, bazi seyleri ilerde sanki konsol portu olacakmis diye dusunup yapmislar gibime geliyor benim ne yalan soyliyim, aksini aklim almiyor(:P)

neyse

AI asiri pasif ve aptal oldugundan legendary'de bile oynasan pek birsey farketmiyor. oyun sanki casual history fan'lari icin yapilmis gibi su haliyle, hic bir zorlama yok. ben ki ortalama bir total war oyuncusuyum, legendary'de esiyorum bu oyunda cunku sacma kolay ve buglı AI (td)

komik ama su release'i hala savunanlari goruyorum, resmi forumlarinda falan.

asil aci durum serinin diger oyunlarinda ki butce ile bunun butcesi arasinda daglar olmasi.

bir adim ileri , iki adim geri>>>>>>>>bir CA klasigi
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

ilk medievalda öel bi bug vardıya, bizans prensleri ölmüyodu, etrafı sarıldığı ıcınde fight to death olup saatlerce dam kesiyodum. katafırak lardıya zaten, bide üstüne amror veya hp bonuslu traitleri varsa öle olümsüz oluyolardı

Jedi general deniliyordu onlara.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız hizli ilerleme dönemlerinde cidden ülke sosyo-ekonomik olarak çöküyor. anadoluyu ele geçirdim bir anda 30-40 olan food bitti her yerde memnuniyetsizlik başladı koca koca birliklerde adam kalmadı.

güzel olmuş bu olaylar..

knox legendary'de oynamak fark etmiyorsa bir oynayıp gelsene ya.

a.i eskiye göre gayet iyi yer tutuyor savunmalarda choke pointleri falan biliyor. tek eksiği kaliteli ünit üretme konusunda 80. turn hala slingerli ordu çikiyor karşına

normal bir strateji oyunu çıkınca 2-3 exp gelmeden laf ettirmiyorsunuz bkz civ 5 bkz sc 2 (pardon o episode yersen) rome olunca tamamlanmamış...
Sosyal ağlarda paylaş

@Knox

Oyunun zaten tamamlanmamış olduğu belli aksini söyleyen yok, son patchle beraber (dünkü) bende de crashler başladı oyun donuyor kitleniyor :).

Xfire yapmayı düşünüyorum şu grafik kabızlığı için ama oyun destekler mi meçhul olduğu için bekliyoruz :). 5-6 ay kadar sonra herhalde oyun olması gerektiği gibi olur.

Şu haliyle anca fanlarını tam anlamıyla memnun eder bu oyun.
Sosyal ağlarda paylaş

of pontusla anadoluyu bitirdikten sonra mısıra giriştim,iskenderiyeyi aldım civil war patlak verdi.10 tane falan full kadro en iyi birimlerimden ordu çıktı başkentte.bende 4-5 full ordu var anca.fena tokatlıcaklar heralde.

bilen varsa civil war ı kaybedersem bitiyomu oyun yoksa baştaki adammı değişicek sadece?öyleyse bırakıyım alsınlar heryeri.başka türlü çok zor temizlicem bunları

ek:bide commerce buildingler hangi binalar sayılıyo?
Sosyal ağlarda paylaş

siege aletleriyle kendimiz atış yapamıyormuyuz ya shogundaki gibi :/ topları falan hep kendim kullanmıştım onda.

bide şu başka gemiye takılıp dönen gemi glitchini düzeltsinler çok komik sfsd neyseki içindeki adamlar route ediyorda savaş bitirilebiliyor menuden çıkıp, yoksa gamebreaker olurdu feci.
Sosyal ağlarda paylaş

butun twlerin en büyük sorunu oyuncunun full stack ordusunu yenicek ordu asla karsısına cıkmaması. bu sefer 40 unite falan diye umutluydum ama iyice abuklasmıs durum.

buna tek istisna empire tw idi. empire'da bütün denizleri ele gecirmiş ingiltere veya ispanya değilsen gelir hep cok minimaldi. bunlarla bile biraz yayılmaya basladığında cok bi fark kalmıyodu. ordunu salam bi savasta %30'unu 40'ını kaybetsen 1 turluk incomeın oan gidiyodu. ai'da cok agresifti ve raiding o bu su derken, coğu zaman orduyu reinforce edemeden gecebiliyodu turlar. isgalleri durdurmak hatta geri cekilmek gerekiyodu zaman zaman.

burda ise durum cok abzürd, hadi champion gibi komik 10 turda orduları max ranklıyan bir mekaniği gectim, %80 kayıp veren ordu 3 turda tazeleniyo. orduyu zaten gec, unite kaybetmek bile mümkün değil. legand megand bişi deişmiyo.

parthianın mid game'e kadar militia ile savasmak zorunda kalmasından kasmısım ben ilk oyunumda o kadar. lvl 3 atlı yerine infantary gitsetmişim oda cok daha hızlı steamroll olucakmıs. selukya allylarından thorax swordmanler gelip eastern spearlarımı bicinde bi an umutlanmıstım ama bosunaymıs.

oyun baya broken, ve buglarla ai ile ilgisi yok, gamedesign sorunlu direk.

house rule koyup "militia dısındaki bütün üniteleri empire capında max ordu sayısı kadar kullanılabilinir" faaln diye belki oynanır oyun. max 3 ordumu var? max 3 hoplite basabilirsin toplamda, gibi.

ekonomininde bu kadar lacka olduğu tw yoktu bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

Ya sorma türklerle oynarken son bizans prensi kaldı 3 adamıyla, 500 ghaxi infantry'i korkutup kaçırdılar. İlk medieval'dı sanırım. Gene bir stackle bütün moğol istilsını başladığı turn yoketmiştim. :p

183 ataklı spartacus reis basabiliyorum istersem. Köylü ne yapsın ona?

ilki efsaneydi ya, 300-400 adamı sırf bizans generalinin üstüne salardım adam yarısını öldürüp kaçardı
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ai'ın komik ünite seçimleri maalesef etkin rol oynadı. adam bir full stack slinger çıkarmış.

shogun 2 de de öyledi oku basıyordu hep... bir mod vardı düzeltiyordu bunu

demin sparta ile roma yı aldım 3 turn sürdü, hiç ordu bırakmamış hepsi sağda solda, böyle saçma şeylerde var, zaten hiç bir yerde ordu yok niyeyse
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...