Glatheros Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2013 Pokemon x y bekliyoruz hepimiz. Bu kadar eleştirmeye gerek var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2013 sam buyer's remorse kapmış. :D 200 TL'ye alınca bide eski dsi satıp 100 gibi bişiye aldım yani büyük ihtimal hiç şikayet etmem ben bu aletten ama XL alsaydım edebilridim belki. pokemon yeter zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2013 mario oynamak icin aldim ben asfd, bi de pokemon bakarim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Get a 3DS if you enjoy happy bouncy mario shit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 az once mario kartta foto finisle birinci oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Sam said: onlar update çıkaracak da yükleyeceğiz de, sonra nintendo gidecek başka birşey değiştirecek hepten çöp olacak filan. aletin legal ds uyumu teoride var ama pratikte yok gibi. psp'nin klasikleri store'da 5-10$'a satılırken daha kötü oyunların kartuşuna 25$ verilmez yani. valla pilin bitip bitmediğini bile bilmiyorum işte, pil seviyesini göstermeyen bir elektronik alet ne zaman gördüm diye düşünüyorum ve hatırlayamıyorum cidden. 2 tane renkli led koyulmuş, bari onun rengini filan değiştir. led'lerin bir tanesi tamamen işlevsiz zaten spotpass haberi veriyor sadece lol. çok önemli sanki. orada 2 düzine şey okudum hepsi captain obvious içerikli. alt ve üstte çift ekran çok yanlış tasarım zaten, demoların çoğuna baktım ve hiçbirinde tek ekrana sığdırılamayacak birşey görmedim. ya menü ya character sheet tarzı şeyler devamlı açık duruyor ki bunların açık durmasına gerek yok, ana ekranı arabirimden kurtarmaya da yaramıyor çünkü devamlı aynı ekranda tutuyorlar gameplay için gereken arabirimi. sinematik filan girince de ekranın birini duvarkağıdıyla kapatıyorlar tam komedi. 23" tek ekran almak yerine 15" 15" alıp üstüste koymak kadar kullanışlı konsept. neyse gidip advance wars oynayayım piksel piksel heh. abi nintendonun kartı bloke etmesi MUMKUN DEGIL, anca firmware cıkarıo update ediosun işte, te koyun fiyatına geliyor zaten, 20 euroyamı ne aldım ben, üşeniyorum de şuna, anca kartı update etmeden aleti update edersen sorun oluyor onada DS lite ı olan brine rica ediosun cat diye update ediyor kartı, bu forumda yıgınla ds lite ı olan insna var yani nerden bulcaz deme nintendonun pilden şarja gectigi ilk alet advance SP idi, ondada yoktu filan, nıntendo zaten sony gibi televizyondan tut endustriyel ihalelere kadar her faaliyette bulunan devasa bi şirket diil, know howı çok kısıtlı, ölçeği çok kısıtlı, imkanları çok kısıtlı buna ragmen sırf "marka değeri" dediğimizo mucizevi şey ile kendinden defalarca buyuk microsoft ve sony gibi iki koca holdingin karşısına çıkabiliyor. Eger adam gibi eglenceli oyunlar yapmasa şu anda zaten silinmişti piyasadan, mucizevi bi şekilde pokemon çıkmasaydı 98 de nintendo kalmamıştı zaten. Nintendoyu eleştirirken çok vicdansız davranamıyorum ben o yuzden, AVM lerle dolu vahşi bir pazarda hala ayakta kalan bakkal gibi direk. TV out mesela, sonynin yıgınla patenti olan bişi direk ki dunyada onculerinden biri bu işin, nintendo TV out koymaya kassa bide gidip deli patent parası vericek. neden çift ekran? rekabetin altın kuralı çunki, farklılaşma. Eger psp karşısına o speclerle duz tek ekran çıksaydı pazardan silinirdi adamlar çunki rekabet edemezlerdi, farklılaştılar ve en çok satan oldular ki japonyada 2 haneden birine DS sokmayı başardılar (Street pass de burdan ısrar, hulooog!) 3ds te hem maliyet düşürdüler hemde 3d gibi bi gimmick ile farklılaşıp gene sonynin kalas aletini geçtiler sony kuresel pazara daha hakim ve yakın çunki global bir firma, nintendo ise çok ufak ölçekli ve japonya dışında saglıklı pazar analizi yapabilicek gucu bile yok ki o yuzden aletın ozellikleri bu kadar japon-centric Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Nintendo fahri ceoluk versin Viktora. User manuelin son sayfasına imza atabilsin. Bi tane de marketin memein de resmi olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 advance wars'da iki görev yaptıktan sonra bakıp cevap yazıyorum. :p bir sürü kartı bertaraf etmişler önceden, forumlarda sağda solda bakındım da adamın biri kaç tane kart değiştirdiğini yazmıştı da şimdi unuttum, komik bir rakamdı ama. belki sandığımdan güvenlidir de uzun lafın kısası kesin değil çünkü nintendo doğal olarak elinden geleni ardına koymayacak engellemek için, onlar bunu becerdiğinde de ben gidip tekrar uğraşamam, her defasında para vermesini geçiyorum ama resmen dağ başında yaşıyorum, herhangi bir sıkıntı doğarsa istanbul'da birilerine götürüp yaptırtabilecek filan halim hiç yok. üşenmekten ziyade risk içerebilecek birşeye bulaşmak istemiyorum çünkü aksilik çıkması halinde düzeltemem, astarı yüzünden pahalı. nintendo'yu çok küçük gösteriyorsun vitor, konsol işinde hayatta olan en eski ve en köklü şirket. piyasadaki herkesden daha çok donanım ve yazılım ürettiler. know how konusunda sony bile gidip onlarla beraber tasarladı vaktinde aleti. herkese öğretecek kadar deneyimleri var rahat. ha ben burada son model grafik filan istemiyorum zaten, çok basit derede boğulma durumları var aletin. gameboy'dan kötü kontroller, tek ekran eski sistem touch, yetersiz ve külüstür os, region lock, (sırf şunun için zaten xbox almayacak insanlar bile linç etti xbox'u, 3ds'e gelince suspus aynı insanlar) piyasanın en yetersiz ddl dükkanı, (eu'yu konuşuyorum elbette hiç na filan demeyin, eu'ya muhtaçsak kabahat bizde değil gene nintendo'da) kısıtlı oyun seçenekleri (gene eu'yu konuşuyorum elbette) gibi üstüste binince "e bunu nesi iyi peki" dedirten bir alet var karşımızda. bakın hiç grafik filandan bahsetmedim yukarıdaki eleştirilerde. hepsi direkt oyunlarla ve oynanışlarıyla alakalı konular. ve hiçbiri de öyle muazzam sermaye veya nintendo'nun daha önce yapamamış olduğu veya bugün yapamayacağı şeyler değil. işte en basit şu aydınlık ayarı dedim yukarıda, tek başına basit ve önemsiz gibi duran birşey ama diğer bütün eksik ve yanlışları gördükçe şirketin nasıl tasarımda resmen çocuğa versen yapmaz dedirten basit hatalara düştüğünü gösteriyor. ses ayarını da os'e koysalarmış şaşmazdım yani. çift ekranın ana esprisi aleti büyütmeden ekranı büyütmek, bunu yıllarca motorola cep telefonlarında yaptı zaten mantıkdışı birşey değil. ama iki hata var tasarımda, aleti biraz kullanınca hemen görülüyor zaten deha gerektiren şeyler değil üretime geçmeden önce tespit edebilmek için: - alt ve üstte olmaları ki insan gözlerinin yerlerine aykırı, ekranlar 9:16 değil de 16:9 oluyorsa tesadüf eseri değil bu. aynı anda sadece tek ekrana odaklanabiliyorsunuz ve diğer ekran efektif olarak ölü herhangi bir anda ve boşuna pil yakmak harici işe yaramıyor. işte ancak arabirimin zaten normalde hiç gösterilmeyen bir kısmını filan koyuyorlar oyunlar gördüğüm kadarıyla, gereksiz devasalıkta minimap'ler filan ki bunu tek tuşa atarsın normalde ve açıp, bakıp kaparsın hemen. gene character stat sheet veya hangi silahın kaç mermisi var, stylus'la silah değiştireyim filan ekran alanının %50'sini işgale gerek yok. veya madem bu maksatla kullanıyorsun, herşeyi taşı o zaman ana ekranda hiç düğme veya rakam bırakma. ama bunu da yapamıyorsun çünkü önceki paragrafa dönüyoruz: sadece tek ekrana odaklanabiliyoruz aynı anda. bu dediğim olayı monitörler büyüdüğü için yeni oyunlarda da görmek mümkün: mmo'lar custom ui hazırlanırken en çok kullanılan şeyler hp/ammo vs'yi karakterin hemen dibine, yanlarına koyarak göstermek. evet çirkin ama insan gözünün kapasitesi bu kadar, tenis oyuncusu değil herkes malum. - kapak tam 180 olacak şekilde açılmıyor. bu da devamlı bir ekranda yansıma demek veya bir ekrana bakarken öbür ekrandaki 3d odağının bozulması. ds için belki o kadar sıkıntı olmamıştır ama 3ds'te belirgin bir sorun, elimde habire açısıyla oynamam gerekiyor devamlı ki psp'de hiçbir zaman yaşamadığım bir sorun. ha ne yaparsın bu çift ekranı yanyana koyarsın, kapak da tam açılır, orasında plastik köşe bırakmazsın, aynı boyda alete iki katı ekran sıkıştırırsın. hem farklılık, hem de daha kullanışlı bir tasarım olur. profit! ya da nintendo gibi novelty altlı üstlü, birbirinden kopuk, göz kaslarına şınav çektiren birşey yaparsın ama efektif olarak sadece ekran alanının yarısı ve pil ömrünün yarısı kullanılmış olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 nintendo pazari cok iyi biliyor,kim icin nasil bir urun ureteceginide. 'introduce a gimmick that justifies inferior hardware' bir kac nesildir asil olaylari oldu. tv-out patent'inin maliyeti nintendo'ya hayatta koymaz.neden koymuyorlar? cunku islerine gelmiyor.nintendo cok temiz paralar kazaniyor. ds 150 milyon wii 100 milyon 3ds 35 milyon oyunlarida iyi satiyor.. cok guzel domine ediyorlar pazari senelerdir.wii u surunuyor cunku,nintendo wii'yi sattiklari cogu casual suan cok farkli bir pazara kaymis durumda.nintendo acaba bir kez daha olurmuyu denedi ve tutmadi. fukara ama tutkulu dediginiz nintendo bugun sizi ayakta silkiyor haberiniz yok yada haberiniz varda gormezden geliyorsunuz desem daha mi dogru olur acaba.neyse region lock olayina iwata'nin verdigi cevabi okuyun..cok tutkulular degil mi. nintendo'nun fanlarinin pek umrumda degil zaten region lockmus,rehashed mario oyunlariymis vs.. ozelikle bizim kusacagimiz icin konusuyorum(80'liler)bugun cogu oyuncu icin nintendo'nun yeri farklidir ama bu 'ignorant' nintendo'cu olmak cok yanlis bisi ya. >sony'nin kalas aleti burda sanirim vita'dan bahsediyorsun degil mi? ya bu alete kalas demek icin ciddi zihinsel sikintilara sahip olmak gerekiyor,gecmis olsun simdiden.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Nintendo oyunlarini seviyorum ben, sirf 3DS'e cikacak oyunlari Vita oyunlarindan daha cok sevecegimi biliyorum, Donkey Kong ile oynarken 2-3 yildir almadigim kadar bir oyun zevki aldigimi biliyorum (ozellikle 3D acikken, oyun resmen 3D icin yapilmis). Ne derseniz bos o yuzden. 3DS'i ver, sana Vita vereyim derse biri bir an bile VIta almayi dusunmem yani. Tasarimi kotu, grafikleri kotu diyorsunuz da bana ne grafikten abi, egleniyor muyum? Egleniyorum. Iki ekran da kullanisli oyuna gore. Hele Supercard gelip de SNES ve GBA oyunlarina da kavusunca DS de calistirdigi icin hayatimin konsolu olacak benim icin. Oyunlarin pahaliligi da koymuyor hic, EU icin de olu degil. DS'den bildigimiz gibi NA cikan her oyun er gec EU da cikacak. Su an Soul Hackers disinde onemli fark da yok, SMTIV birkac ay gec cikacak bir de iste. Onun disinda Vita bu sene icinde 10m filan satmazsa (Sony'nin kendisi 5m en iyimser tahminimiz diyor) 3DS'ye asla rakip olamaz, buyuk ve iyi oyunlar da cikmamaya baslar. Buna akli olan kimse itiraz edemez, 4-5m vs. 40m farki var su anda satilmis konsollarda (25m 3DS, 5m 3DS XL). Sirf XL Vita'dan cok satti cok daha gec cikmasina ragmen. Bu dedigim onemli degil dediniz bazen ama nasil onemli degil hala kavrayamadim ben. Eger alet satmazsa, ozellikle rakibinin yaninda adi bile gecmeyecek bir satis rakamina ulasirsa o alete oyun cikmaz. Bu E3'deki oyun bollugunun nedeni Sony'nin son bir umut yapimcilari gazlamasi bence, bu sene kurtaramazlarsa seneye E3'de tam tersi olacak, her oyun 3DS'e gelecek. Yanlis miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 ya sen 3ds'i daha cok sevebilirsin,oyunlara sana daha cok hitap edebilir buna birsey dedigimiz yok. skinti surda cikipta orda vita'ya ozel killzone oyunu ciktiginda 'eh ben killzone'u ps3'de zaten oynayabiliyorum' diyip o oynadigi mario'lar vs.. sanki sadece 3ds'e ozelmis gibi konusmasi.bu cok komik cidden. yok efendim 'vita has no games' mis 'vita collecting dust' mis bilip bilmeden abuk sabuk argumanlar kullanilmasi. remake/port diye vita'nin oyunlarini kucumsemesi,ama 3ds'de agzinin suyu aka aka zelda ocarina of time'i oynamasi. vita satmasin,sony vita'yi bitirsin vs gibi anlam veremedigim sozler soylemek sanki vita hayatina devam ederse,cok sevdigi 3ds'ini oldurecek.bu istek anlamsiz ve tadsiz bisi.. vita sadece hardware guclu olmasindan degilde, controlleri gelmis gecmis en rahat ve kullanisli portable.bunun aksini iddaa eden zaten olmustur benim gozumde artik.. rekabet bize yarar,varsin satsin vita, psp rakamlarina ulassin n'olcak yani.nedir skintsiniz.. 3ds'in install base'i vita'ya gore kat ve kat daha fazla,nintendo hep daha fazla avantajli olacaktir. sony vita'yla ne yapacagina bir karar versin.simdi remote play ozelligi ile satarizi dusunuyorlar ps4'un yaninda.evet bu ozelik hardcore oyuncular icin huge plus ama uygulamada ne kadar basarili olacak gorecegiz.. onun haricinde hala elinde fiyat indirim kozu var..oyunlar geliyor zten hep geliyordu ama aptal sony iyi reklam yapamiyor.SCEA'in vita'ya bakis acisi cok korkunc.vita'ya cikacak ip'leri olduruyorlar.SCEA'in bir tane uzerinde calistigi vita oyunu kalmadi..SCEE ve SCEJ goturuyor suan vita'yi.japonyada vita'nin durumu gayet iyi bir 3ds gibi satamiyor belki ama iyi gidiyor..bati'ya kiyasla cok cok daha iyi.. zaman gostericek,sony once kafasinda kimligi belirlesinde vita icin neler oldugunu gorecez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 valla vitaya laf eden yok aslında hep 3ds'e laf ediliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 knox said: vita satmasin,sony vita'yi bitirsin vs gibi anlam veremedigim sozler soylemek sanki vita hayatina devam ederse,cok sevdigi 3ds'ini oldurecek.bu istek anlamsiz ve tadsiz bisi.. sole dusunen yada bunu soleyen biri yok forumda ya, 3ds oyunları daha ilginç evet başarısız alet vitaya kıyasla ama ben şahsen casual olarak hand held olarak vita alacağıma 3ds alırım vita grade oyunlarıda ps 4 alıp yada ps 3 alıp orda oynarım diye düşündüm vita bana remote tarzı yada daha değişik birşeyler sunarsa onuda alırım. vitanın haterı yok ama sen 3ds haterısın abi komplex yapmışsın resmen şu yukarda yazdığınla sony adam gibi rakip olsa keşkede 10 katı daha fazla satmasa nitendo, adamlarda 2002 senesinin teknolojisinin sunmasa bize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Vita'ya laf mi ettim? Killzone zaten oynamam ben, istedigi yerde olsun. Donkey Kong ile mutluyum. Remake olayina nerede laf ettim? Remake en sevdigim seylerden biri, hatta elimde olsa tum gucumle Earthbound remake'i icin lobi yaparim. Sensin asil bu konuda 3DS'ye laf atip, saldirip duran. Benim dedigim Vita'nin satmadigi. Japonya'da da iyi oldugu filan yok. Benim tek dedigim 3DS'nin sadece o Vita'nin cok iyi oldugunu dediginiz yer Japonya'da 15m sattigi (Japonya'nin %10'undan fazla bu). Vita Sony'nin son aciklamasina gore (2012'den) tum Dunya'da 2.2m satmisti. Neresi cok iyi bunun diyorum, hemen saldiriya geciyorsun agzimin sulari aka aka Zelda oynadigimi soyleyerek. " [...]o oynadigi mario'lar vs.. sanki sadece 3ds'e ozelmis gibi konusmasi.bu cok komik cidden", demissin. Evet; Mario, Zelda, Donkey Kong, Pokemon, Advance Wars, Animal Crossing hep Nintendo konsollarina ozel. Franchise'lari seviyorum, sorun mu var burada? Sony agirlikli bir francise olan Shin Megami Tensei en sevdigim JRPG serisi Dragon Quest'ten sonra mesela. Sony oyunlarina nerede laf attim yani? Bazi genrelerde Nintendo'nun gerisinde ama; Vita'da da platform oyunlari olabilir ama PSP'de mesela 3DS'deki Donkey Kong'a ya da DS'deki New Super Mario Bros'a denk bir platform oyunu yok. Animal Crossing'in benzeri bile yok zaten. Animal Crossing, Mario filan oyun degil ama degil mi? 3DS'de oyun yok zaten. Hepsi remake, ayni serinin yeni generasyon oyunlari sadece. Ama Vita'nin remake'leri ayri, onu karistirmayalim. Pokemon Y filan anlamsiz, Gameboy'daki oyunun aynisi zaten hepsi. Zelda'yi da almadim zaten daha. Su anda bir PS2 remake'i oynuyorum, Tales of the Abyss. Namco niye Vita'ya cikarmadi acaba bunu? Bir dusunelim... 510.000 sattigi icin olabilir mi 3DS'de? Digital olarak cikmadi daha ustelik, sadece kartus. Vita'da hem oyun fiyatlari daha dusuk diyorsunuz, hem de kendisi (hadi son aciklamadan bu yana sayisini ikiye katlamis olsun) 4.4m satan bir konsolda 500m satabilir mi Tales of the Abyss gibi dialog agirlikli, niche bir RPG. Oyun PS2'de bile 570.000 satmisti. Hala da satmaya devam ediyor 3DS'de, 3DS'nin omrunun sonuna kadar 1m gibi rakamlara ulasir eski oyunlara bakarsak. Namco bunu Vita'ya cikarsaydi ayni kar icin (Vita fiyatlariyla) her 5 Vita kullanicisindan 2'sine filan satmasi gerekiyordu oyunu. Ne yapsin simdi Namco? Cok daha buyuk pazari olan ve EU'da oyunlari daha pahaliya satilan 3DS'ye mi cikarsin, yoksa zaten PS3'de calisan bir oyunu pazari cok daha kucuk olan Vita'ya mi cikarsin? Duzgunce cevap ver saldirmadan, Vita satislari en azindan bir 10-15m'ye cikarmazsa sonraki E3'e kadar, 5-6m'de kalirsa (3DS 50m'ye giderken, 40m oldu bile) hangi yapimci Vita oyunu cikarmaya devam eder yapilmasi nispeten basit PS remake'leri ve indie oyunlar gibi seyler disinda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 ben viktor icin dedim gerge onlari sana degil ya.daha once baska bir konuda bahsi gecen bir olaydi o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 gerge, yalnız tales of the abyss dediğin zaten bir ps2 oyunu. TONLARCA ps1 ve ps2 oyunu hem psp hem de vita'ya portlandı veya remake'i yapıldı. psp alsaydın mesela tonla böyle klasikler vardı onda hep. güzel oyunsa mesele, alası vardı. ericsson 337 çözünürlüğüne sıkıştırmıyorlardı güzelim oyunları. 3ds de vita da kıt zaten tales of the abyss gibi oyunlar açısından şu anda, bizim açımızdan. 2011'de us'de çıkan oyun eu'ya daha yeni geliyor. "er-geç çıkar" denip geçilebilecek bir durum değil hiç. reampage said: valla vitaya laf eden yok aslında hep 3ds'e laf ediliyor. ehu var, viktor diyor onu. :p knox ona isyan etti sanırım. bir de herkes 3ds aldı zaten neredeyse son 2 ayda, aralarında tek eleştiren ben ve knox herhalde yani görmüyorum başka eleştiri. ben de eleştiriyorsam iki sebep var: bir customer's remorse eyvallah, ama iki, eleştiren birisi de olsun da henüz almamış olan görsün. ben almadan önce bana yazan olmadı çünkü sorunları, hep güzel kısımları anlatıldı. net'te de bulunmuyor doğru düzgün. bir hafta araştırdım neredeyse ama ds oyunlarının eshop'ta olmadığını bulamadım mesela. dsiware dediler yedik, meğerse ios shovelware'inin nintendocasıymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 yalnız zelda oot oynadıkça yuh diyorum adamlar zamanında ne oyun yapmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Tales of the Abyss'in PS2 oyunu olmasina bir sey demiyorum abi, oradaki thesis 3DS'de oyunun getirdigi karin PS2 seviyesinde hatta ustunde olduguydu yeniden tasarim gibi masraflar gitmedigi icin. Vita'da olsa boyle satamazdi. Bu nedenle Vita sonraki E3'e kadar 10m uzeri bir satis rakami yakalayamazsa yavasca silinip iyice geride kalacak diyorum. PS3 remake aleti olacak. Oyle degil su anda ama durumu tehlikeli cok. Tales of the Abyss ornegi bunu guzelce gosteriyor. VGChartz'dan simdi en cok satan VIta oyununa baktim, Tales of the Abyss 3DS ustu satan uc oyun var ve onlar da Uncharted, Call of Duty ve Assassin's Creed. Persona bile daha az satmis. 3DS'de Vita'nin en cok satanindan cok satan 15 oyun var. Sirf Namco'nun cikardigi 4 oyun ayri ayri 500k kadar satmis. Animal Crossing daha EU ve NA'da cikali bir ay olmadi ama 750k satmis. I rest my case. PS: Vita 5.2m'ye cikmis bu arada. Bu site haftalik satislari topladigi icin guvenli tamamen. Iyi gidiyor ama 10-15m arasi bir rakama cikmazsa dedigimin olmayacigini soyluyorsaniz verilerle gelin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 sipo Sam said: gerge, yalnız tales of the abyss dediğin zaten bir ps2 oyunu. TONLARCA ps1 ve ps2 oyunu hem psp hem de vita'ya portlandı veya remake'i yapıldı. psp alsaydın mesela tonla böyle klasikler vardı onda hep. güzel oyunsa mesele, alası vardı. ericsson 337 çözünürlüğüne sıkıştırmıyorlardı güzelim oyunları. 3ds de vita da kıt zaten tales of the abyss gibi oyunlar açısından şu anda, bizim açımızdan. 2011'de us'de çıkan oyun eu'ya daha yeni geliyor. "er-geç çıkar" denip geçilebilecek bir durum değil hiç. reampage said: valla vitaya laf eden yok aslında hep 3ds'e laf ediliyor. ehu var, viktor diyor onu. :p knox ona isyan etti sanırım. bir de herkes 3ds aldı zaten neredeyse son 2 ayda, aralarında tek eleştiren ben ve knox herhalde yani görmüyorum başka eleştiri. ben de eleştiriyorsam iki sebep var: bir customer's remorse eyvallah, ama iki, eleştiren birisi de olsun da henüz almamış olan görsün. ben almadan önce bana yazan olmadı çünkü sorunları, hep güzel kısımları anlatıldı. net'te de bulunmuyor doğru düzgün. bir hafta araştırdım neredeyse ama ds oyunlarının eshop'ta olmadığını bulamadım mesela. dsiware dediler yedik, meğerse ios shovelware'inin nintendocasıymış. Ben sorduğumda size titlelara bak ona gör al dediniz, eh şu durumda her ne kadar Türkiye için nintendo oyunu almak deve hendek gibi olsada DS oyunlarınıda kapsaması hatta aldığımdan beri nerdeyse oynamadığın DS oyunlarına kanalize olmam beni memnun etti. Herhangi bir remorse yok ama region lock olayına kızgınım. Hala tavsiye ederim 3ds eğer ds oyunlarını oynamadıysanız 200-250'den satılan 3dsleri alın bence fiyatı makul cihazın kalitesine göre. ama XL biraz lüks veya fanboy işi olabilir sokağa kıyılan bir miktar para var XL'de hele circlepad proda gerekli bence bazı titleları adam gibi oynamak için. Vitayada 450 tl veririz verilemsi gerektiği zaman NP ama sapla saman bece vita ve 3ds aynı kategoride aletler gibi gözüksede farklı vizyonları olan aletler, hedef kitlerlerde bence farklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 3DS başlığında niye Vita shitstormu var gene naptınız 2 günde ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Catch22 tam olarak aslinda. Nintendo'nun cok saglam bir kitlesi var, daha oyun yokken alet 10m satiyor sayelerinde. Ama Vita'nin oyle bir kitlesi yok, Sony bu ise PSP ile girdi ve buyuk oranda remake'ker yaparak PS2 Lite imajindan kurtulamadi. Bu da yeni insanlarin almasini engelliyor Vita'yi, boyle olunca Vita'nin durumu bir ust mesajimda dedigim gibi oluyor. Sony PSP'ye para yatirim, hatta gerekirse zarar edip yapimcilari enderso ederek bir kitle, bir imaj olusturmaliydi, Eminim ki benim gibi kendi karakterini bulmadan Vita almam diyen bir suru kisi vardir. Sony Vita'ya bir karakter oturtursa ama en azindan ucuncu generasyonunu kurtarir. Ama PS3'e remote playing gibi gidip de PS Lite imajini guclendirirse daha hic el konsolu almamis ya da benim gibi ergenligini Nintendo ile gecirmis insandan epey uzaklasir. Haksiz oldugumu dusunuyorsaniz guzelce tartisalim. Ben gordugunuz bashing filan yapmiyorum, mantikli argumanlar kurmaya calisiyorum burada kendi bakis acimdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Ha birde tek pişmanlığım NTSC alıyım mı dediğimde PAL al dediniz, keşke NTSC alsaydım emenike. amazondan getiriliyor az bucuk kargo verince oyunlar DS oyunlarda region freemiş zaten kargoyu vermeyi kafaya koyunca zaten poundla eşit oluyor oyunlar ona rağmen daha bile ucuz oluyor. tek dezavantaj e-shop kullanılmaması olucaktı zaten sevemedim eshopu ikinci el değeri olmayan softcopy oyuna hardcopy fiyatı verioruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 ben "3ds almayın, gidin vita alın" demiyorum zaten, isteyen istediğini alsın ama 3ds cephesinde herşey güllük gülistanlık gibi bir anlatım yaşandı son 2 ayda. onun dengelenmesi lazım çünkü gerçeği yansıtmıyor maalesef. ve bakın hala sadece oyunlar cephesinden konuşuyorum. sırf donanım üzerinden konuşuyor olsam kesinlikle almayın derim çünkü yıllardır kullandığım en kötü elektronik alet 3ds xl. facia donanım, facia tasarım. xl olmayanını pencereden fırlatıp atardım herhalde kendimi tutamayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 xl olmayanında bir sorun yok. ben çok sevdim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 3DS oyunlarinin ikinci el pazari olusacak cunku, ondan oyle dememiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar