Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Donanımcılar yanaşın (ilk kez kasa kuruyorum)

Teodor

Öne çıkan mesajlar

Şimdi yeni bir kasa kuruyorum ekran kartını, ramleri vs. taktım geriye bir tek açma kapana, restart ve led lerden gelen pinler kaldı. bunlar 2 li ve tekli ve anakart üzerinden genelde 3 lü dörtlü altılı erkekler var. fotoğrafını çekeceğim hangisinini hangisine yerleştirmek gerekl

boşta olan pinler

2 hdd led
2 power led
1 open sw
1 restart sw
Sosyal ağlarda paylaş

Genelde
beyaz kablo -
renkli ya da siyah kablo +
olur.

Siyah/sari ya da siyah/yesil speaker kablosu varsa
siyah -
sari ya da yesil +
olur.

Power, reset switch'lerini zaten ters taksan da calisiyorlar. LED'leri ters takinca calismiyordu sanirim. Ama bir seye zarar vermezsin. En kötü ihtimalle acip ters cevircen yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Üreticiler şu işi bir standart hale getiremediler. Hepsi birbirinden farklı şekilde sunuyor. Ondan sonra incecik kabloları takacağım diye uğraş, dur.

Ayrıca deneme yanılma ile yapılacak birşey değil. Anakartı kasaya takmamışsan ve gözlerinde de sorun yoksa kenarlarında yazar nerede ne olduğu, öbür türlü açacaksın kitapçığını bakacaksın. 2dk nı almaz anlaman ve takman.
Sosyal ağlarda paylaş

ufak işler halloldu bugün cpuyuda taktım ve artık geldim son soruya. güç kaynağının anakarta takılması konusunda bir sorunla karşılaştım. birincisi güç kaynağından gelen aynı kablo üzerinde 1x20 ve 1x4 olmak üzere iki tane kablo var birbirine yapışık anakart üzerinde 24 lük dişi slot var. bunları hangi düzende takmam lazım sırf 20 liği taksam sorun olurmu ayrıca güç kaynağında, anakart üzerinde bulunan 12v lık 8 lik dişiye gelecek herhangi bir kablo yok. fotoğrafını gönderiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...