Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rock müzik dinleyenin, arabesk müzik dinleyenden farkı nedir?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Rock, metal v.b. müzik dinleyenin, arabesk müzik dinleyenden farkı nedir?

Ama sadece müzik olarak, müziği dinlerken oluşan duygular olarak davranış v.b. sosyolojik konular hariç.

bu arada konu dışını 3. sayfaya çevirdik tecavüz haberleri gırla...
Mesaj tarihi:
rock cok farklidir. bi kere cok genis bir kavram. tarz olarak duygu olarak cok farkli. ne tur rock olduguna bagli. metal demissin de rockla metal de farkli. ama mesela anathema falan dinleyenin arabeske laf atma hakki yok.
Mesaj tarihi:
şarkı sözleri, işlediği konular v.b. olarak:

müzik bölümüne açmadım, orada müzik paylaşmak daha doğru olur.

işte kendine zarar verme, kıroluk falan gibi değil nasıl diyelim: müziği dinleme/tatmin olma ile alakalı olarak.

çıkış noktam, ferdi tayfunun kızına soruyorlar, özetle diyor ki ben arabeski sevmem rock müzik yapıyorum.

bence şarkıların çıkış noktaları o kadar da farklı değil, kamyoncu şarkıları hepsi

tabi türü var, söyleyeni var, o ayrı genel olarak
Mesaj tarihi:
mesela The Animals ve dönem grupları:

mesela parçalar yapı olarak:

"When I Was Young"
"House of the Rising Sun"
"Don't Let Me Be Misunderstood"

daha gider

güncel olarak fark ola bilir
Mesaj tarihi:
peki rock kalıplarını kullanarak arabesk yapan orhan gencebay ilk dönem şarkıları dinleyenle rock veya arabesk dinleyenin farkıyla orhan gencebayın şimdiki yaşının toplamı ne?
Mesaj tarihi:
arabesk kabullenmişliğin ve durağanlığın müziği. her türünde ve grubunda olmasa da rock/metal biraz daha umutlu, işi tam bitmemiş, dünya için olmasa da en azından kendi hayatı için kıvılcım arayanların durağı bence. dinleyenler açısından fark bu gözümde. aslında yüzeysel dinleyiciden çok rock ve arabeski hayat tarzı yapmışlar arasındaki temel fark bu.
Mesaj tarihi:
bin tane rock müzik var hangisi? rocknroll ise mesela arabeskle karşılaştırmak çok saçma olacak ama emre aydın tarzı rock ise pek bir fark yok daha modern tınıları var sadece.

throynla aynı şeyi yazmışım.
Mesaj tarihi:
yukarıda yazmayı unutum, ferdi tayfunun kızı örneğini vermiştim. kızın ve bir çok "rock" müzik dinleyicinin takındığı hava bu şekilde,

"babam arabesk yapıyordu çok avamdı, ben rock müzik yapıyorum daha modernim, daha kültürlüyüm"

şarkı sözlerine ve hitap etiği kesime bakınca ben bir farklılık görmüyorum. ama seraphiel değindiği gibi ufak farklılıklar var.

sonuç olarak, son dönem batı müziği Rhythm & Blues a dayanır ve onunda çıkış noktası ortadadır.
  • Yeni Oluştur...