Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spartacus: War of the Damned (2013) - Starz

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Romalılar düzenli ordu ama kölelerin böyle planlı bir savaşta şansları az ve zaten bu oluyor sonunda. Başlangıç hariç bir manevraları veya sonrası bir haberleşme strateji değiştirme şansları yok.

Mesaj tarihi:
@scorch haa hiç o açıdan düşünmemiştim bak. diyorum bu gannicus bi avuç adamla geldi ne ara çoğaldı, ilk fotoda spartacusun ordu 1 birimse ikinci fotoğrafta nasıl 4 birim oldu sdf
Mesaj tarihi:
Hikaye daha basit aslında. Spartacus ve arkadaşları arena orjinli oldukları için savaşmayı biliyorlar ufak tefek birlikleri bozguna uğratıyorlar gerilla taktikleriyle. Sonra savaş görmüş gerçek askerler gelince Roma'dan bilmemnereye kadar diziyorlar işte.
Mesaj tarihi:
huun said:

Finklorpeyniri said:

bu arada ortalama 40-60k ile geçiyolar spartaküsün karşısına. o zaman ciddi bir rakam değil. destek kuvveti gibi birşey pompeinin ordularının yanında falan.

şuradan sonrasını okumadım. bırak antik çağları ortaçağda bile çok ciddi bir rakam o 40-60k. bugün bile çok ciddi rakam. destek kuvvetine bakarak asıl güçlerin 500k falan olması gerektiğini bile söylerim hatta.

40-60k demek 12 leyjon demek. adamların 30 leyjonla girdikleri savaşlar var. bir flanki zaten 30k ortalama falanj sisteminde pentagonal savaştıkları düşünülürse genelde romalıların. bu ne demek? 12 leyjon az demek. 500 k değilde nerdeyse pompeyin toplam ordusunun beşte ikisi gibi bir rakam.
Mesaj tarihi:

final

Crassus'un o ağzına altın doldurularak ölümünü falan göstericeklerdi ya outro olarak, ilerde bu da böyle oldu, cesarın göt gitti ama adam romanın altın döneminin imparatoru oldu falan diye ne biliyim sffdfsdf.

Spartacusa son anda mızrakların gelmesi, son anda agronun yetişmesi falan sigh dedirtti.

Mesaj tarihi:
i am spartacus kısmının gerçekte de olup olmadığı şaibeli :) douglas amcanın filmine gönderme yaptılar işte.

bence o olay da güzel olmuş. çünkü spartacus'un tarihte ölüp ölmediği bilinmiyor. yani roma bilmiyor en azından.
Mesaj tarihi:
Finklorpeyniri said:

huun said:

Finklorpeyniri said:

bu arada ortalama 40-60k ile geçiyolar spartaküsün karşısına. o zaman ciddi bir rakam değil. destek kuvveti gibi birşey pompeinin ordularının yanında falan.

şuradan sonrasını okumadım. bırak antik çağları ortaçağda bile çok ciddi bir rakam o 40-60k. bugün bile çok ciddi rakam. destek kuvvetine bakarak asıl güçlerin 500k falan olması gerektiğini bile söylerim hatta.

40-60k demek 12 leyjon demek. adamların 30 leyjonla girdikleri savaşlar var. bir flanki zaten 30k ortalama falanj sisteminde pentagonal savaştıkları düşünülürse genelde romalıların. bu ne demek? 12 leyjon az demek. 500 k değilde nerdeyse pompeyin toplam ordusunun beşte ikisi gibi bir rakam.

Romanın kartacayla yaptığı savaşlara bile 80k kişi falan katılmış. o dönem için 60k kişi çok büyük bir güç
  • 2 hafta sonra ...
  • 4 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...